Sijoitusstrategiat

Osakesijoitusstrategiat vertailussa: Mitkä ovat tämän vuosikymmenen voittajia? | SalkunRakentajan Podi

Osakesijoittajalle löytyy sijoitusstrategioita moneen lähtöön. Mitkä ovat niiden erot ja missä tilanteissa ne toimivat?

Kovaa tuottoa voi sijoittaja saada kolmella tavalla: onnella, taidolla tai riskiä ottamalla. Onni ei ole sijoittamisessa kestävää, mutta osakesijoittaja luottaa taitoon ja aina jossain määrin myös riskinottoon.

Sijoittaja hakee sijoitusstrategiallaan riskikorjattua ylituottoa markkinasta. Se on mahdollista, jos markkinat eivät ole tehokkaat ja jos markkinoilla on anomalioita.

Näistä lähtökohdista osakesijoitusstrategioita löytyy moneen lähtöön. Tunnetuimpia ovat arvosijoittaminen, kasvusijoittaminen ja laatusijoittaminen. Muitakin löytyy pilvin pimein, kuten esimerkiksi matalan volatiliteetin strategia tai momentum-strategia.

SalkunRakentajan podissa Jorma Erkkilä ja Henri Huovinen käyvät läpi erilaisia osakesijoitusstrategioita ja vertailevat niitä. Podissa pohditaan myös strategioiden toimivuutta eri markkinatilanteissa ja eri markkinoilla.

Alla aiheeseen liittyviä Huovisen tviittejä.

Kommentoi
Ylös
>