KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Sisustuksen kruunaa tyylikäs sohvapöytä

Sohvapöytä on yksi olohuoneen sisustuksen keskeisimmistä elementeistä.

Se toimii usein paikan päällä olevana tasona, jolle voi asettaa esimerkiksi kynttilöitä, koriste-esineitä tai vaikkapa naposteltavat televisiota katsellessa.

Mutta millainen on tyylikäs sohvapöytä? Sohvapöytien valikoima on laaja ja niin on myös niiden hintahaarukka. Valinnassa kannattaa huomioida oman tilan tarpeet ja omat mieltymykset, sillä lopputuloksen pitäisi aina olla tyylikäs ja harmoninen. 

Yhdistele erilaisia materiaaleja ja värejä luodaksesi uniikin kokonaisuuden olohuoneeseen. Monissa sohvapöydissä onkin yhdistelty esimerkiksi puuta, lasia ja metallia. Värivaihtoehtoja on myös useita erilaisia, perinteisestä valkoisesta ja puun väristä aina räväkkään punaiseen.

Millaisia erilaisia sohvapöytiä on olemassa?

Sohvapöytiä on olemassa useita erilaisia. Pöydän voi valita esimerkiksi sen mukaan, miten paljon huoneessa on tilaa ja minkälainen sohva olohuoneessa on. Pienemmille sohville sopii usein pieni pöytä, kun taas isommille sohville voidaan valita suurempi pöytä.

Sohvapöytä voi olla yksitasoinen tai pöytätason alla voi olla säilytystilaan esimerkiksi kirjoille ja lehdille. Lisäksi on olemassa sarjapöytiä, eli yhden pöydän sijaan asetellaan kaksi tai kolme erikokoista pöytää ryhmään ja nämä muodostavat kauniin kokonaisuuden sohvan kaveriksi. 

Toinen asia, joka on hyvä ottaa huomioon sohvapöytää valitessa, on se, haluaako säilyttää pöydällä tavaroita. Jos tarvitsee säilyttää esimerkiksi lehtiä ja kirjoja, kannattaa valita pöytä, jossa on säilytystaso. Jos taas tarvitsee vain vähän säilytystilaa, riittänee kevyempi ja ohuempi pöytä. 

Sohvapöydissä voi alatasojen sijaan olla myös esimerkiksi pieniä laatikoita, näihin saa hyvin piiloon pieniä tavaroita, vaikkapa television ja muiden laitteiden kaukosäätimet. Yksinkertaisimmat sohvapöydät ovat esimerkiksi metallin ja lasin yhdistelmiä, joissa säilytystilaa ei ole.

Minkälainen sohvapöytä sopisi parhaiten omaan olohuoneeseen?

Sohvapöytä on yksi olohuoneen tärkeimmistä sisustuselementeistä. Sen lisäksi sitä käytetään usein esimerkiksi silloin kun halutaan syödä olohuoneessa, tai vaikkapa pelien pelaamisen paikkana. Sohvapöydän tulisi olla siis mukava ja toimiva, mutta myös tyylikäs ja sisustukseen sopiva. 

Ennen sohvapöydän valintaa on hyvä miettiä, mitkä ovat olohuoneen mitat ja värit sekä omat toiveet. Onko tilaan mahdollista sijoittaa iso sohvapöytä vai pitäisikö sen olla pienempi? Mitkä ovat olohuoneen vallitsevat värit ja materiaalit? Millaista tunnelmaa halutaan luoda? 

Jos halutaan luoda rento ja viihtyisä tunnelma, kannattaa valita pehmeiden muotojen ja materiaalien sohvapöytä. Pinnan tulisi olla myös helppo pitää puhtaana – esimerkiksi lasipinnat ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Jos taas halutaan luoda juhlavampi tunnelma, kannattaa valita paksumpi ja massiivisempi sohvapöytä. Tummasta puusta tai metallista valmistettu pöytä voi olla hyvä valinta.

Sohvapöytien valikoima on laaja, joten mieltymysten ja toiveiden mukaan löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Kannattaa myös muistaa, että sohvapöytien hintahaarukka on laaja – niin halpoja kuin kalliitakin vaihtoehtoja löytyy.

Mitkä ovat suosituimmat sohvapöytien materiaalit ja värit?

Sohvapöytien suosituimmat materiaalit ovat puu, metalli ja lasi. Väritykseltään suosituimpia ovat vaaleat sävyt, kuten valkoinen, beige ja harmaa. Myös tummat sävyt, kuten musta ja tammi, ovat suosittuja.

Sohvapöytä on yksi tärkeimmistä sisustuselementeistä, jotka luovat kodin tyylikkään ja harmonisen ilmeen. Sohvapöytää valitessa tulee huomioida sekä sen ulkonäkö että toiminnallisuus.

Kommentoi
Ylös
>