ETF-analyysit

Pankki suosii kehittyvien markkinoiden osakkeita – piensijoittajalle löytyy useita ETF:ä

Piensijoittaja pääsee helpoiten ja alhaisimmin kustannuksin kiinni kehittyville markkinoille pörssinoteerattujen indeksirahastojen avulla.

Kiina Guangzhou kaupunki kehittyvät markkinat
Kiinan miljoonakaupunki Guangzhou.

Nordean päästrategi Antti Saari kertoo pankin viikkoraportissa, että Yhdysvaltain ulkopuolella tuloskasvu on jatkunut toistaiseksi melko pirteänä. Alueiden osalta tulostaantuma iskee hieman eri aikoina eri alueille. Tästä johtuen tuloslaskuprosentit jäävät globaalilla tasolla melko maltillisiksi, sillä osa aloista ja alueista on jo kääntynyt kasvuun, kun lasku vasta alkaa toisilla.

Ensi vuonna kehittyvät markkinat saattavat loistaa vahvalla tuloskasvulla.

”Tuloskasvunäkymät tälle vuodelle ovat melko vaisut kaikilla alueilla. Ensi vuonna kehittyvien markkinoiden odotetaan kuitenkin kirivän ripeimpään kasvuun”, Saari toteaa.

Nordean ennusteessa kehittyvien markkinoiden tuloskasvuodotus on tämän vuoden osalta lievästi miinuksella, mutta ensi vuodelle pankki odottaa peräti noin 17 prosentin tuloskasvua. Se on selvästi vahvempaa kuin esimerkiksi euroalueella, jolle Nordea ennustaa noin kahdeksan prosentin tuloskasvua.

Odotuksissa vahva tuloskasvu kehittyvillä markkinoilla

Kehittyvillä markkinoilla on Saaren mukaan havaittavissa jo positiivisen käänteen merkkejä.

”Epäilemme, että käänne saattaa tulla ennakoitua aiemmin ja ehkä jopa voimakkaampana, sillä kehittyvän Aasian kannalta tärkeiden puolijohteiden myyntiluvuissa on jo näkyvissä pientä piristymistä. Tämä yhdistettynä Kiinan koronasulkujen purkuun kirittää kehittyvien maiden yhtiöiden tuloskasvua tänä ja ensi vuonna.”

Nordea nostaa kehittyvät markkinat ylipainoon ja laskee Pohjois-Amerikan alipainoon. Erityisesti Aasian kasvunäkymät ovat vahvat verrattuna länsimaihin. Pankin mukaan kehittyvien maiden osakemarkkinoiden houkuttelevuutta lisää maltillinen osakkeiden arvostustaso, sillä keskimääräinen P/E-kerroin on vain 12x, kun se Pohjois-Amerikassa on 18x.

Kuva: Yardeni Research.

Kehittyvistä markkinoista suurimman valtion eli Kiinan vienti kasvoi huhtikuussa 8,5 prosenttia edellisestä vuodesta, mikä oli hieman yli ekonomistien odotusten.

”Viime vuoden huhtikuussa koronarajoitukset painoivat viennin kehitystä, joten vertailukohta oli matala. Vienti Venäjälle kolminkertaistui, mutta vienti Yhdysvaltoihin supistui hieman. Alkuvuonna vahvinta kasvua on nähty autojen, öljyjalosteiden ja teräksen viennissä”, toteaa Nordean sijoitusstrategi Hertta Alava.

Kiinan inflaatio maltillinen

Kasvun lisäksi Kiinan valttikorttina on liikkumavara rahapolitiikassa. Toisin kuin aiempina vuosina, on maan inflaatio nyt matala, mikä mahdollistaa tarvittaessa kevyen kasvua tukevan rahapolitiikan.

”Kiinassa inflaatio on ollut hyvin matalaa jo pitkään. Huhtikuussa kuluttajahinnat nousivat vuositasolla vain 0,1 prosenttia (ed. 0,7 prosenttia) ja kuukausitasolla nähtiin jo -0,1 prosentin lasku (ed. -0,3 prosenttia). Tuottajahinnat laskivat vuositasolla -3,6 prosenttia (ed. -2,5 prosenttia). Deflatoriset luvut nostivat odotuksia rahapolitiikan keventämisestä”, Alava toteaa.

Miten kehittyville markkinoille voi sitten sijoittaa?

Piensijoittajalle varteenotettavia vaihtoehtoja ovat pienten kulujen pörssinoteeratut indeksirahastot.

ETF:ien vertailuun keskittyvän justETF-sivuston avulla rahastosijoittaja voi etsiä mieleistään kehittyvien markkinoiden indeksirahastoa.

Sivuston mukaan rahaston koon mukaan suurimmat kehittyville markkinoille sijoittavat ETF:t ovat nämä:

  1. Xtrackers MSCI Emerging Markets UCITS ETF 1C
  2. iShares MSCI EM UCITS ETF (Dist)
  3. Amundi Index MSCI Emerging Markets UCITS ETF DR (C)

Sivustolta löytyy myös tietoja esimerkiksi rahastojen hallinnointipalkkiosta, historiallisesta tuottokehityksestä, rahastojen sijoituskohteista ja muuta hyödyllistä tietoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös