Asunnot ja kiinteistöt

Duunitori: Sijoittajapariskunta omistaa jo yli 100 asuntoa

Rohkeasti velkavivulla asuntoja hankkinut aviopari aikoo hankkia vielä satoja asuntoja lisää.

Aviopari Viivi ja Antti Rintasella on jo peräti 106 sijoitusasuntoa, jotka he ovat hankkineet nopealla tahdilla, vain neljässä vuodessa. Aiheesta kertoo Duunitori.

Nettovarallisuutta pariskunnalla on noin kaksi miljoonaa euroa ja velkaa noin viisi miljoonaa euroa.

Korkojen nousu ei ole avioparia säikäyttänyt, koska he ovat ottaneet lainoihinsa noin kahden prosentin kiinteän koron. Eikä jarrua ole tarkoitus painaa jatkossakaan, vaan Rintaset aikovat ostaa vielä satoja asuntoja lisää. Tosin pariskunnan laskelmien mukaan jo nykyinen salkku velattomana riittäisi eläketurvaksi.

Molemmat ovat ammatiltaan lääkäreitä. Kumpikaan ei kuitenkaan aio lopettaa palkkatyötä ja jäädä pelkästään asuntosijoittajaksi.

Rintasten asuntosalkussa on kolme kokonaista taloyhtiötä, joissa on 70 asuntoa. Loput ovat yksittäisiä asuntoja eri puolilta Suomea. Huomionarvoista Rantasten salkussa on, että vain yksi asunto sijaitsee Helsingissä.

Rintaset ostavat yleensä mieluiten yksiöitä keskisuurista opiskelijakaupungeista valmiiksi vuokralaisen kanssa. Vuokralaisten valinnan he ovat ulkoistaneet ja päättävät itse lähinnä taloyhtiöiden remonteista.

Tuottoa pariskunta hakee mieluummin kassavirralla kuin arvonnousulla. Se selittänee sen, miksi Helsingissä on omistuksessa vain yksi asunto.

Rintasten mukaan pienillä paikkakunnilla asunnot maksavat itsensä nopeasti takaisin, koska vuokrat ovat korkeita suhteessa asuntojen arvoihin.

Pienellä paikkakunnalla asunnon voi saada niinkin halvalla kuin 10 000 eurolla ja siitä huolimatta vuokra voi olla 500 euroa, Viivi Rintanen kertoo.

2 kommenttia

2 kommenttia

  1. kullervo kalske

    20.8.2023 at 18:06

    Täyttä paskaa koko juttu. Kuka maksaa 10k€n asunnosta 500 vuokraa. Yleensä nuo yhtiöt ovat huonossa kunnossa ja vastikkeet suuret.

  2. IT

    25.8.2023 at 10:06

    Se on veronmaksaja, joka tuonkin mahdollistaa asumistuen myötä. Helppo keino leikata valtion kustannuksia olisi pudottaa useiden pienempien kaupunkien maksimiasumislisää alaspäin. Olisi pakko pudottaa vuokria tai pitää kämppää tyhjillään.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös