Yli seitsemällä prosentilla suomalaisista kotitalouksista oli vaikeuksia tai suuria vaikeuksia saada rahat riittämään menoihinsa.
Pienituloisiin kotitalouksiin kuuluvia henkilöitä oli Suomessa 640 000 eli 11,8 prosenttia kotitalousväestöstä vuonna 2018, kertoo Tilastokeskus.
Pitkittyneesti köyhyysrajan alapuolella olevien osuus väestöstä on ajanjaksojen 1995–2004 ja 2005–2014 välissä kaksinkertaistunut.
Suomessa on satojatuhansia työntekijöitä, jotka eivät tule ansioillaan toimeen.
Budjettineutraali perustulo nostaisi pienituloisten palkansaajien ja yrittäjien tuloja, mutta verotusta olisi kiristettävä perustulon rahoittamiseksi.
Helsingin leipäjonot aiotaan poistaa ja ruoka-avun hakijat aiotaan laittaa rekisteriin.
Pienituloisille tyypillinen kulutus kohdistuu asioihin, jotka ovat 2000-luvulla kallistuneet virallista inflaatiota enemmän.
Kun hätä on suuri, on kulutusluotto helppo mutta vaarallinen vaihtoehto.
Ylen Kuplat-ohjelma synnytti suoranaisen someraivon sosiaalisessa mediassa. Kohu paljastaa kuinka tiukasti köyhyyskeskustelussa istutaan poteroissa.
Kansanedustaja Elina Lepomäki haluaisi uudistaa sosiaaliturvaa ja työmarkkinoita.
Eriarvoisuus on mantra, jota hoetaan niin kauan, että se alkaa kuulostaa todelliselta. Populistit vaativat lisää tulonsiirtoja ja hyväpalkkaisten veronkorotuksia.
Tanskassa kerjäämisestä voi saada jopa vankeusrangaistuksen. Kansanedustajan mielestä Suomen pitäisi ottaa Tanskasta mallia.