Suomen asuntomarkkinoilla on erikoinen tilanne. Asuntojen hinnat laskevat, mutta samalla vuokrien nousu kiihtyy.
Vapaarahoitteisten vuokrien kehitys kasvukeskuksissa eriytyy, nousu Tampereella ja Turussa selvästi pääkaupunkiseutua suurempaa.
Kustannusnousu haastaa uusien vuokra-asuntojen tuotantoa.
Vuokriin kohdistuu nyt poikkeuksellisen kovia korotuspaineita. Vuokralaisen mahdollisuudet vaikuttaa vuokrien korotuksiin ovat rajalliset.
Luulemme kenties, että meidän yksi kilpailuvaltti on, että vuokralaiset tietää, ettei me yksityiset vuokranantajat koroteta vuokria.
Vuokra-asuntomarkkinoilla on tapahtunut nopea muutos, joka on tullut suurelle yleisölle yllätyksenä.
Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteiset vuokrat jatkoivat nousuaan suurimmassa osassa Suomea kuluvan vuoden huhti- ja kesäkuun välisenä aikana.
Asuntosijoittajan kannalta toiminnan kasvattaminen on kaikista haasteellisinta ympäristössä, jossa asuntojen hinnat nousevat aikaisempaa kovemmilla prosenteilla ja samanaikaisesti vuokrien nousuvauhti hidastuu.
Vuokra-asuntomarkkinoiden tasapaino on parantunut ja vuokralaisen asema helpottunut, kertoo Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.
Koronakriisi myllää vuokramarkkinoita ja nostaa esiin uudenlaisia tarpeita.
Ennen koronaa vuokrat kasvoivat nopeimmin suurissa kaupungeissa.
Vapaarahoitteiset vuokrat nousivat eniten pääkaupunkiseudulla, kertoo Tilastokeskus.
Moni pk-yritys ei selviä tällä hetkellä koronakriisin vuoksi vuokristaan ja uhkaa ajautua tämän vuoksi konkurssiin, varoittaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja.
Helsingissä vuokralla asuminen on kaksi kertaa omistusasumista kalliimpaa, kertoo Pellervon taloustutkimus.
Kuluvalla vuosikymmenellä vuokrien nousu on yltänyt jopa 35 prosenttiin.
Asumistukimenojen paisuminen on yksi asuntomarkkinoiden ja sosiaalipolitiikan suurista haasteista, toteaa Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.
Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat vuonna 2018 keskimäärin 1,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.
Asumismenojen osuus kotitalouksien nettotuloista vaihtelevat suuresti, kertoo tuore tutkimus. Pahimmillaan asumismenot vievät leijonan osan tuloista.
Pienituloisille tyypillinen kulutus kohdistuu asioihin, jotka ovat 2000-luvulla kallistuneet virallista inflaatiota enemmän.
Kommentit