Foorumi – jaa sisältöjä ja keskustele

 • Mielenkiintoista keskustelua indeksisijoittamisesta.

  Indeksisijoittamisen uhkakuvat osa 2: Voiko indeksointi heikentää markkinoiden tehokkuutta?

 • Parhaat sijoituskirjat lomalle luettavaksi – Täysin ilmaiseksi! – Omista ja Vaurastu

  Olen aloittanut itselleni lukuhaasteen joululomaksi. Tavoite on lukea vähintään 5 sijoituskirjaa ja 5 muuta kirjaa joululoman aikana sekä kirjoittaa näistä kaikista arvostelut tänne blogiin. Tällä hetkellä mulla on menossa kirja numero 29 tälle vuodelle. Tuskin pääsen 50:een enää tänä vuonna, mutta siinä olisi ensi vuodelle hyvä tavoite.

 • Rikas Erakko kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle Rikas Erakko -blogiRikas Erakko -blogi 1 kuukausi sitten

  Anarkian uhoaja

  ”Mä olen anarkian uhoaja. Ja lapsienne tuhoaja. Mä rääyn ja heitän herjaa vaan Ja lyön nenää lattiaan.” – Eppu Normaali Onko sinussa anarkistisia piirteitä? Itsessäni olen joskus huomannut tällaisia. Alakoulussa olin melko levoton, enkä oikein sietänyt opettajien auktoriteettia. Armeijassa törmäsin melkoiseen ristiriitaan auktoriteettien kanssa.

 • Bitcoin ei ole ainoa kryptovaluutta. Bitcoinin suosio virtuaalivaluuttana on kuitenkin omassa luokassaan, ja sen markkina-arvo on 106 miljardia euroa.

  Bitcoin ei ole ainoa kryptovaluutta: tunnetko jo nämä viisi muuta valuuttaa?

  RAHA Jyri Tuominen Kryptovaluutat ovat viime vuosina tulleet tunnetuiksi lähinnä bitcoinin johdolla. Virtuaalivaluutat houkuttavat hajautetun järjestelmän ja anonyymiyden ansiosta monenlaisia käyttäjiä. Välikäsien puuttuminen voi olla houkuttavaa kaupan kävijöille, auktoriteetin kuten valtion tai pankin puuttuminen vetoaa ideologisiin käyttäjiin ja virtuaalivaluutan arvonnousun mahdollisuus puolestaan houkuttaa spekulatiivisia sijoittajia.

 • Hyvä esimerkki siitä, mitä totalitarismi, korruptio ja markkinamekanismin unohtaminen voi tehdä kansalliselle valuutalle. Ja kyseessä vielä valtio, jolla on öljytuloja toisin kuin esim. Suomella.

  Bitcoin saattaa pian olla Venezuelan virallinen valuutta

 • Pienet tulovirrat

  Säännöllinen, mielellään passiivinen, tulovirta on yleensä varmin tapa vaurastua. Korkoa korolle ilmiö kanssa se mahdollistaa satumaisten omaisuuksien luomisen, kunhan aikaa vain on tarpeeksi. Suurin osa itse omaisuutensa hankkineista miljonääreistä on toiminut juuri näin – hankkinut monia toisistaan riippumattomia tulolähteitä. Säännöllisen tulovirran hankkiminen ei kuitenkaan ole helppoa, varsinkaan ilman alkuvarallisuutta.

 • Ehkä korot eivät nousekaan – Yhdysvallat menossa kohti deflaatiokierrettä? – Omista ja Vaurastu

  Ehkä pahin virhe, mitä sijoittaja voi tehdä, on nojata yleisiin narratiiveihin ilman omaa analyysiä. Me kaikki teemme tällaisia virheitä enemmän tai vähemmän, eikä niiltä voi oikeastaan kukaa välttyä. Tämän virheen mahdollisuus kasvaa sitä enemmän, mitä enemmän seuraat yleisiä talousuutisia. Tärkeintä on kuitenkin tiedostaa tämän virheen mahdollisuus ja pyrkiä aktiivisesti välttämään narratiivien mukaista ajattelua.

  • Velan kasvu, alhainen työn tuottavuus ja väestön ikääntyminen pitävät huolta ettei paineita kysyntäinflaatiolle tai palkkojen nousulle ole – näin ainakin Yhdysvalloissa. En silti ole – ainakaan vielä – täysin vakuuttunut että alhainen inflaatio olisi uusi normaali.

 • Asuntosijoittaminen – millainen sijoitusmuoto ja kenelle soveltuu? – Omista ja Vaurastu

  Olen saanut paljon hyviä yhteydenottoja ja kysymyksiä asuntosijoittamisesta. Erittäin iso kiitos kaikille niistä! Koska aihe näyttää kiinnostavan monia lukijoita, niin ajattelin pyytää blogiin vieraskirjoitusta henkilöltä, joka on asuntosijoittaminen todellinen ammattilainen. Kiitos siis Asuntosalkunrakentajan Pekka Väänäselle erinomaisesta artikkelista! Tervehdys! Nimeni on Pekka Väänänen, olen reilu kolmekymppinen kolmen lapsen isä ja toimin tällä hetkellä intohimoni eli asuntosijoittamisen parissa täysipäiväisesti oman yrityksemme kautta.

 • Ville Välimaa rekisteröityi sivustolle 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten

 • Osakkeiden verotus

  Moni aloitteleva sijoittaja pohtii sijoitusomaisuuden verotusta ja siihen liittyviä käytännön järjestelyitä. Lupasin viime viikolla kirjoitella aiheesta tarkemmin. Pyrin koostamaan tähän kirjoitukseen kaiken oleellisen, mitä piensijoittajan tulisi tietää osakesijoitusten verotuksesta. Ansiotulolla tarkoitetaan työn tekemisestä maksettavaa palkkaa ja ansiotyöstä maksetaan ansiotuloveroa. Ansiotulovero on meille kaikille työssäkäyville valitettavankin tuttu asia, samoin kuin työttömillekin.

 • Sijoitusyhtiön kirjanpito ja tilinpäätös – Omista ja Vaurastu

  Tässä kirjoituksessa käyn sijoitusyhtiön kirjanpitoa, tilinpäätöstä ja taloushallintoa yleisesti läpi melko pitkän ja yksityiskohtaisen kaavan kautta. Teksti on 2500 sanaa pitkä, joten lukemisen helpottamiseksi olen koonnut väliotsikoista navigointivalikon, jonka avulla voit hypätä suoraan sinua itseäsi kiinnostavaan aiheeseen. Mitä omaisuutta sijoitusyhtiön arvopaperit ensisijaisesti ovat?

 • Sami rekisteröityi sivustolle 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten

 • Kuinka suuri omaisuus taloudelliseen riippumattomuuteen tarvitaan?

  Tavoittelen monien muiden tavoin taloudellista riippumattomuutta. Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa minulle sitä, ettei minun tarvitse tehdä työtä toimeentuloni ansaitsemiseksi. Raha tekee töitä puolestani, sen sijaan että tekisin itse työtä rahan eteen. Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Tässä kirjoituksessa pohdin, kuinka paljon omaisuutta taloudelliseen riippumattomuuteen tarvitaan ja millä aikataululla voisin sen saavuttaa.

 • Jorma Erkkilä kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle OsakkeetOsakkeet 1 kuukausi, 4 viikkoa sitten

  Kuinka kauan tämä ”osakenirvana” voi jatkua? ”There are a lot of dangerous things going on”

  30 years after Black Monday, what could slow this bull run?

  How long can this nirvana last for investors? The stock market keeps ticking methodically higher into record territory, and the Dow Jones industrial average closed above 23,000 for the first time on Wednesday. It’s been nearly 16 months since S&P 500 index funds had a pullback of even 5 percent over the course of days or weeks, the longest such streak in two decades.

 • Sijoitusneuvonta

  Saan suhteellisen säännöllisesti yhteydenottoja blogini lukijoilta. Yleensä lukijat kertovat omasta tilanteestaan ja kysyvät ohjeita sijoittamisen aloittamiseksi. Palaute ja yhteydenotot ovat aina tervetulleita, mutta valitettavasti en voi antaa henkilökohtaisia sijoitusneuvoja. Sijoitusneuvonta on säänneltyä ja luvanvaraista toimintaa. Minulla ei ole sijoitusneuvontaan tarvittavaa toimilupaa ja haluan tuoda tämän mahdollisimman selvästi esille.

  • Kirjoitit: ”Voin siis vapaasti julkaista ajatuksiani blogissani ja voisin jopa antaa osto-/myyntisuosituksia blogini kautta, kunhan ne ovat julkisia.”

   Hyvin kiteytetty mikä on sijoitusneuvontaa. Yleisluontoiset suositukset eivät siis ole sijoitusneuvontaa (annetaan yleisluontoisia suosituksia, esim. omaisuuslajipainotuksesta tai osta, myy, p…[Lue lisää]

   • Henkilökohtaisten suositusten antaminen on muutenkin haastavaa ja myös epäkiitollista. Pyysing kiteytti asian hyvin: Jos annat huonoksi osottautuvan neuvon, kysyjä syyttää sinua. Jos annat hyvän neuvon, kysyjä pitää itseään viisaana, koska osasi kysyä neuvoa sinulta.

 • Lataa lisää

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös