Ilmoitukset
Clear all

Kerro mitä sijoituskohdetta ostit tai myit viimeksi, voit voittaa 150 euron Superlahjakortin!

Uusi kierros lahjakorttikisassa käynnistyi. Kerro ja perustele Foorumissa viimeisin sijoituspäätöksesi. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Osallistu keskusteluun tästä

Onko bitcoin huippusijoitus vai maailman suurin pyramidihuijaus?


Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Bitcoin puhuttaa ja jakaa mielipiteitä. Joidenkin mielestä sillä ei ole sijoituksena mitään arvoa ja valuuttanakin se on täysin epäkelpo. Toiset taas näkevät sen huippukannattavana sijoituksena ja jopa tulevana maailmanvaluuttana.

Kerro oma mielipiteesi bitcoinista. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Voit kertoa mielipiteesi kirjautumalla/rekisteröitymällä Foorumiin (voit tehdä sen nimimerkillä, sähköposteja ei julkaista).

SalkunRakentajan toimitus arvioi 31.3. mennessä annettujen kommenttien perusteella kolme parasta kommenttia. Niistä kolmesta kommentista arvomme yhden GoGiftin Superlahjakortin saajan. Lahjakortin arvo on 150 euroa. Voittajalle lähetämme lahjakortin sähköpostitse, jonka jälkeen voittaja voi lunastaa kortin.

Superlahjakortti antaa valinnanvapauden GoGiftin koko laajaan tuote- ja palveluvalikoimaan.

t. Jomppe & Henri

8 vastauksia
wal
Kommentteja: 2
 wal
Registered
Liittynyt: 4 viikkoa sitten

Itse olen ollut tutkalla Bitcoinista 2015 lähtien ja omistanut 2020 lähtien. Mitä enemmän perehtynyt siihen, niin ehdottamasti uskon, että bitcoinilla on käyttöä vähintäänkin "store of value"-tyyppisenä ratkaisuna, ehkä jopa laajempana maailman valuuttana.

Se mikä bitcoinista tekee houkuttelevan, on sen sisään rakennettu niukkuus, hajautettu & itsenäinen verkko sekä sen puhdas digitaalisuus (=ohjelmoitavuus).

Vaikka bitcoinilla on tällä hetkellä rajuakin volatiliteettia, niin uskon sen olevan enemmän vielä "early adaptor" kehitykseen liittyvää ja kun omistaja pohja on laajempi (ml. institutionaaliset), niin aikaa myöten volatiliteetti myös laskee.

Yuval Harari totesi kirjassaan "Homo Deus", että ihmiskunnan historiassa kaikki mullistukset joissa on mahdollistettu ihmisten parempi yhteistoiminta esim. kaupungistuminen tai rahan käyttöönotto, niin ne ovat aina johtaneet parempaan tehokkuuteen, demokratiaan ja kehitykseen. Bitcoinilla ei ole itsessään arvoa kuten kullalla, vaan Bitcoinin arvo tulee edellä mainituista ominaisuuksista sekä etenkin sen muodostamasta maailman laajuisesta verkosta, joka takaa aukottoman ja turvallisen säilytyksen sekä vaihdannan kenelle vain. Ja tällä hetkellä mikään muu ratkaisu ei pysty tarjoamaan saamaa potentiaalia arvon säilyttämisen ja vaihdannan verkkona maailmanlaajuisesti ja siten tulevaisuuden potentiaali on huikea. Joitain arvioitahan on, että jo pelkästään kansainvälisen kaupan raha siirroissa bitcoin on tehokkaampi kuin nykymallit. Ja kun enemmässä määrin maailma vielä digitalisoituu sekä osaksi tulee esim. tekoäly pohjaiset ratkaisut, niin tällaisessa ympäristössä luontaisen vaihdannan välineelle on etua, että se pohjimmiltaan digitaalinen.

Ja mitä tulee ainaiseen väsyneeseen energiankulutus argumenttiin, niin suosittelen lukemaan oheisen tekstin.

https://thomasbrand.me/bitcoin/bitcoin-ei-ole-likainen-eik-bitcoin-verkko-tuhlaa-shk

 

Vastaus
1 Vastaus
wal
 wal
Registered
Liittynyt: 4 viikkoa sitten

Kommentteja: 2

Ja täydennyksenä edelliseen kommenttiin, niin rajattu niukkuus voi olla hyvin vahva ominaisuus potentiaalisessa kiihtyvän inflaation maailmassa ja siten yksi mega draiveri Bitcoinin käyttöön omaisuusluokkana.

Ja pelkästään Bitcoinien tuijottaminen on aika kapea näkymä kokonaisuudesta verrattuna mitä koko DeFi (Decentralized finance) skenessä tapahtuu. Ethereum ja muut platformit yhdistettynä Bitcoiniin voivat disruptoida täysin eri tulokulmilta tulevien ratkaisujen kautta laajemmin finanssi-alaa esim. lainausmarkkinat hyödyntäen älysopimuksia

https://coinmotion.com/what_is_decentralized_finance/

 

Vastaus
PuimakoneNaX
Kommentteja: 2
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

 Crypto "valuutat".  Erinomainen casino-, hedelmäpelien korvike.  Hyvä viihde value...  Olen iloisesti plussalla.  Aloitin 2016.  Ja tulen olemaan myöskin silloin,  kun näiden ompeluseurojen viimeinenkin virsi on veisattu.  Isoja positioita en enää ota.

  "Joukossa Tyhmyys tiivistyy".  Ja Isossa joukossa sitten vähän Isompi Tyhmyys.  Joten nousupotentiaaliahan näissä kai toki on vielä vaikka kuinka? 

  Mutta kukaan ylimmästä papistostakaan ei ole saanut minua vielä vakuuttumaan,  että nämä Tulppaanit olisivatkin nyt lakastumattomia.  Kun Tosi-Uskovaisiakaan kaikista mukana olijoista vaikuttaisi olevan vain marginaalinen vähemmistö.

 Tästä (ja vaikka kuinka monesta muustakin) syystä pysyn (ainakin toistaiseksi)  tukevasti takarivin varovaisena tarkkailijana.   Istumapaikkani olen valinnut mahdollisimman läheltä narikkaa...  😉

 

 Hallelujaa. 

 

 Aika näyttää.

 

Vastaus
Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Muutamia mielenkiintoisia Bitcoin-lukuja:

- Maailmanlaajuisesti louhijat tekevät 150 triljoonaa bitcoinien louhinnan laskutoimitusta joka sekunti

- koko Bitcoin-verkoston energiankulutus on vuositasolla jopa 184 terawattituntia, mikä vastaa miltei kaikkien maailman datakeskusten yhteenlaskettua energiankulutusta.

- bitcoin-automaatteja on jo lähes jokaisessa yhdysvaltalaisosavaltiossa.

- Viidessä kuukaudessa Yhdysvaltoihin on ilmestynyt noin 10 000 uutta virtuaalivaluutoille tarkoitettua automaattia.

- Tammikuun lopussa USA:ssa oli yli 28 000 bitcoin-automaattia.

- Bitcoin nousi 60 000 dollarin korkeudelle ensimmäistä kertaa viime lauantaina

- Elon Muskin Tesla on sijoittanut bitcoiniin 1,5 miljardia dollaria

- Pantera Capital -hedgerahaston toimitusjohtaja uskoo, että bitcoinin arvo nousee 115 000 dollariin tänä kesänä

 

Lähteet:

https://tekniikanmaailma.fi/se-on-tajunnanrajayttava-lukema-ekonomi-laski-bitcoin-louhinnan-sahkonkulutusta-ja-ymparistovaikutuksia/

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007863896.html

https://finance.yahoo.com/news/bitcoin-could-hit-115k-august-202223701.html

 

Vastaus
H.B.
Kommentteja: 3
 H.B.
Registered
Liittynyt: 4 viikkoa sitten

On mielenkiintoista, että jotkutt viittaavat 1600-luvun tulppaanimaniaan. Wikipedia:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tulppaanimania
"Tulppaanimania oli Alankomaissa vuosina 1634–1637 tapahtunut sijoituskupla, jossa vastikään markkinoille tulleiden tulppaanisipuleiden hinnat kohosivat ennätyslukemiin ja lopulta romahtivat. Korkeimmillaan tulppaanien hinnat olivat vuonna 1637. Tulppaanimaniaa pidetään yhtenä ensimmäisistä taloudellisista hintakuplista."

Tuolloin koko mania romahti siihen, että tulppaaneja voidaan kasvattaa iana vain lisää. Aivan niin kuin nykyään dollareita ja €uroja voidaan painaa ainaa vain lisää - tai lisätä tietokoneidn kautta. Ja niinhän myös nyt pandemia-aikana niitä painetaankin.
Siis sama trendi kuin tulpaanimanian aikoihin.

Huomioitava on, ettei Bitcoineja voidaan luoda vain 21 miljoona kappaletta.
_____________________

Mitä tulee rikollisuuteen niin menkääpä ostamaan pimeää pulloa, huumeita tai 'iloista seuraa', niin teiltä kylläkin pyydetään €uroja. Ja muissa maissa jotain muuta valuuttaa. En ole koskaan vielä kuullut, että joku 'kulmakunnan kauppias' olisi pyytänyt lähtemään Bitcoin-automaatille. En kuitenkaan kiellä sitä, että rikollista rahaa kiertää maailmassa kaikissa valuutoissa.

Itselläni on Komodo-coineja "merkittävä määrä". Sen hinta on kolminkertaistunut vuodessa.
Ostin myös Bitcoineja viime syksynä ja sen arvo on yli kaksinkertaistunut  viidessä kuukaudessa.

Kuvassa Bitcoin-käppyrä, syksystä tähän päivään.

Vastaus
H.B.
Kommentteja: 3
 H.B.
Registered
Liittynyt: 4 viikkoa sitten

En tiedä miksi kuva ei tullut?

1616093479-Bitcoin-1832021.jpg
Vastaus
Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Bitcoinin kommentointikisa ei jostain syystä saanut tuulta purjeisiin. Superlahjakortti arvottiin kaikkien kolmen kommentoineen kesken.

Arpa on suosinut nimimerkkiä wal. Onneksi olkoon! Laitan Superlahjakortin tulemaan sähköpostitse.

Vastaus
1 Vastaus
H.B.
 H.B.
Registered
Liittynyt: 4 viikkoa sitten

Kommentteja: 3

@jomppe
Bitcoinista ei haluta puhua. Syöksyi taas viime kuun lopulla ja nyt taas nousussa. (59.000 USD)

Vastaus
Ylös