Analyytikot: Tässä ...
 
Ilmoitukset
Clear all

Analyytikot: Tässä osakkeessa 50 prosentin nousupotentiaali


Jorma Erkkilä
Kommentteja: 67
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Amerikkalainen sijoitussivusto Motley Fool (omituinen nimi sivustolle muuten) kertoo, että analyytikoiden 12 kk tavoitehinta Viatris-lääkeyhtiöllä on 50 prosenttia yli nykyisen kurssinoteerauksen. Korkein tavoitehinta on 162 prosenttia yli nykyisen hinnan.

Motley Fool sivuston jutun kirjoittanut Keith Speights arvelee, että analyytikoita kiinnostaa Viatris-yhtiössä sen alhainen arvostustaso. Osakkeen tasepohjainen P/B-kerroin on vain 0,65x ja EV/Ebitda 6,0x. Alhaisia lukuja.

Kuitenkin Viatris tekee positiivista kassavirtaa.

Speightsin mukaan on kuitenkii useita syitä, miksi osake on halpa. Ainahan niitä syitä löytyy, kun arvostuskertoimet ovat alhaalla.

Yhtiö odottaa tälle vuodelle vain hieman yli 17 miljardin dollarin liikevaihtoa, kun analyytikot olivat odottaneet lähes 18,5 miljardin liikevaihtoa. Se ei vielä kuulosta liian pahalta.

Yhtiöllä on kuitenkin vanhoja lääkkeitä, jotka menettävät patenttisuojan. Myös pandemia on syönyt liikevaihtoa.

Silti analyytikoiden konsensusennusteet lupailevat reipasta tuloskasvua. Taulukossa osakekohtaisen tuloksen toteumat ja konsensusennusteet.

1619459118-Viatris.png

Tämä on niitä yhtiöitä, joiden alhaisen arvostustason syyt kannattaa perata tarkasti, ennen kuin sijoittaa. Minä ainakin kysyisin itseltäni tämän: onko Viatriksen arvostustaso painunut alas vain tilapäisten ongelmien vuoksi, vai onko yhtiön ansaintalogiikka pilalla perustavalla tavalla.

Yhtiön liiketoimintamalli ei ole tähän mennessä toiminut toivotulla tavalla. Yhtiö toki hakee tähän muutosta. Seeking Alpha -sivustolla se kuvataan näin:

"According to their Guidelines presentation and SEC filings, Viatris will try to expand their Biosimilars products and other complex generics, which face less competition. This may be the only hope for Viatris to ensure the long-term growth of the company as their other products face increasing competition. Biosimilar drugs are more complex to manufacture, and thus competition is less in this market."

Eli yhtiö pyrkii lisäämään niiden lääkkeiden myyntiä, joissa on vähemmän kilpailua. Näitä ovat biosimilaarit lääkkeet.

Piti vähän googlata ja opiskella, mikä on biosimilaari lääke. Se on biologinen lääke, joka on kehitetty samankaltaiseksi ja vertailukelpoiseksi alkuperäislääkkeen kanssa. Biosimilaarilääke sisältää samaa vaikuttavaa ainetta kuin alkuperäislääke. Biosimilaarien lääkkeiden valmistaminen on kallista, joten niissä on siksi vähemmän kilpailua.

Ylös