Käänneyhtiö nimeltä...
 
Ilmoitukset
Clear all

Kerro mitä sijoituskohdetta ostit tai myit viimeksi, voit voittaa 150 euron Superlahjakortin!

Uusi kierros lahjakorttikisassa käynnistyi. Kerro ja perustele Foorumissa viimeisin sijoituspäätöksesi. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Osallistu keskusteluun tästä

Käänneyhtiö nimeltään Nautilus


Henri Blomster
Kommentteja: 32
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Aloitan ketjun osakkeesta Nautilus.

Osakkeeseen kannattaa tutustua jo siitäkin syystä, että se sisältää monia mielenkiintoisia piirteitä

Alana on conneted fittness, eli näytöllä varustettuja kuntopyöriä ja juoksumattoja. 

Tässä kuitenkin tiivistetty Bull Case.

-Osakkeen hinta on P/E 8 (jenkkiläisen arvo-osakekorin hinta on luokkaa P/E 13,8)

-Toteutunut kasvu 2020 on 79%. Divestointi huomioiden antaa 2019Q4 vs 2020Q4 vertailu kasvuksi 108%

-Lyhyt ennuste seuraavalle kvartaalille on, että kova kasvu jatkuu. Näin ollen eteenpäin katsova P/E 5,4.

A) Yksi syy laskevaan kurssiin, että Q4 tavoitteeseen ei päästy. Q4 tavoitteeseeen ei päästy, koska myynti kirjautuu liikevaihtoon silloin kun asiakas sen pihalta hakee. Asiakkaat, mukaan lukien Amazon, eivät saaneet haettua tavaraa yleisestä konttipulasta johtuen. Nautiluksen osalta tavara oli saatu myytyä ja myös toimitettua omalta osalta loppuun asti. 

B) Toinen syy alhaiseen kurssiin on myöhäinen siirtymä. Aiemmin kyseessä oli pelkkä laitevalmistaja. Se ei enää toimi, liikevaihto laski monta vuotta putkeen. Kun kurssi laskee sijoittajat lähtee. Osa odottaa pidempään. Mutta ei ne loputtomasti jaksa odottaa. Osake myydään kun luotto on mennyt täysin. Ja kun luottamus on mennyt täysin, niin sen takaisinsaamiseen menee aikaa. 

C) Kolmas syy alhaiseen kurssiin on korona. Korona lisää kotikuntoilun kysyntää. Ja kun rajoitukset poistuvat, pääsevät ihmiset takaisin saleille eikä kotikuntoilua enää tarvita. 

D)Neljäs syy alhaiseen kurssiin on Peloton. Nautilus on Peloton-kopio. Peloton ehti markkinoille ensin ja sillä on merkitystä koska, vaikka Nautiluksen johto muuta väittää, on Pelotonilla selkeitä voittaja-vie-kaiken rakenteita. Molemmat myyvät laitteen ja siihen päälle kuukausitilaukseen perustuvan paketin. Pelotonin tapauksessa kyseessä on interaktiivinen reaaliajassa pidettävä spinningin etätunti. Sen etu on, että periaatteellista ylärajaa osallistujamäärälle ole. Enemmän osallistujia, yksi vetäjä. Se tarkoittaa enemmän resursseja per tunti. Enempi resursseja per tunti tarkoittaa parhaita ohjaajia. Ja Peloton vetää tämän kuvion tasolle kymmeniä tuhansia osallistujia ja vetäjänä Beyonce. Siis se supertähti. 

-Bull case perustuu pitkälti tämän bear casen alasampumiseen. 

A) Osake on jenkkimarkkinoilla pieni. Noin 500M market cap. jos hinnoitteluvirhe tapahtuu niin se tapahtuu pienissä osakkeissa. Mahdollisuutta kasvattaa, että tämä ei ole perinteisesti ollut mikään teknologiayritys. Kuuntelin analyytikoiden kysymyksiä. Mahdollista että ovat hiukan pihalla connected fittness -kuviosta. Johto sanoo pitävänsä osakkeen hintaa liian alhaisena ja johto on myös ostanut yrityksen osakkeita. 

B) Muutoksessa kestää ennen kuin se näkyy missään. Mutta tämän yrityksen kohdalla on kyllä tehty asioita. Palkattu digitoimari, avainhenkilöitä vaihdettu jne. Strategia on eri ja se näkyy tuotteissa.  Yritysjohto ainakin esittelee asian niin, että muutoksia on tehty. Esitys liitteenä. 

C) Koronarajoitukset varmasti vähentävät kysyntää, mutta kuinka paljon? Connected fittness oli iso juttu ennen koronaa. Alalta löytyy monta yritystä joiden liikevaihto kasvoi jo ennen koronaa. Applen iWatch, Peloton, Zwift jne. 

D) Vaikka Peloton on winner-take-all, niin voittajia voi lopulta olla useita. Facebookia suojaa sen verkostovaikutus, silti meillä on Pinterest pärjäämässä varsin mainiosti. Netflixissä on selkeä voittaja vie kaiken, koska sillä on eniten resursseja millä tehdä ohjelmia. Hyvin pärjää myös mainoksiin perustuva Roku. 

Edes tilanteissa missä iso lähtee kopioimalla tappamaan pientä, on tulos jotain muuta kuin ehkä odottaisi. Katsokaa Snap Chatin liikevaihtoa. Ei Instagram Stories tuonut kuolemaa. Slack pärjäsi varsin ok, Teamsista huolimatta. 

Ja näitä esimerkkejä löytyy oikeastaan todella paljon. Vaikka Amazon on markkinapaikka, niin meillä on myös Etsy ja Shopify ja Mercado Libre ja Sea ja Farfetch.

________

Ja vielä muutama kokemus smartbike osastosta. Nautiluksella olisi nyt samassa paketissa pyörä ja näyttö ja softa. Se kuulostaa todella hyvältä lähtökohdalta.

Syy on tämä. Itsellä on älypyörä. Ja vaikka useita palveluntarjoajia on, niin täytyy sanoa, että aika alkutekijöissä tämä on.

Yksi hyvä sovellus on nimeltään Zwift. Pyörä mittaa kuinka kovaa Henri polkee ja Zwift lähettää tiedot nettiin ja tekee tästä pelin, jossa Henri kilpailee tasoisiaan vastaan. Ne muut lähtee samaan aikaan. Niilläkin on älypyörä ja Zwift.

Selvä verkostovaikutus MUTTA. Nyt kun otetaan mukaan se sosiaalinen puoli. Kaveri samaan kisaan ja puhelinyhteys päälle, niin kokonaisuuteen tarvii seuraavat palikat:

-Internet

-Wifi

-Pyörän bluetooth

-Polkimen bluetooth x2

-iWatch

-mahdollisesti erillinen sykevyö

-poltetut kalorit talteen Applen sovellukseen

-puhelin auki

-bluetooth handsfree kuulokkeisiin

-yhteys apple tv:hen

...jonka periaatteessa pitäisi toimia, mutta joka käytännössä joko kaatuu tai jää jostain kohti vajaaksi. Paloja on liikaa, ja Nautiluksen integroitu ratkaisu on tämän takia hyvä lähtökohta. Se pyörä ja näyttö ja softa samasta paikasta. 

__________

 

Ja sitten vielä toinen syy miksi uskon, että usealle toimijalle on tilaa. 

Pelotonia en ole kokeillut, mutta kilpailullinen Zwift voisi olla enemmän mun juttu. Peloton voisi muuten olla vaimolle ehkä ok, mutta 40 taalaa kuussa olisi ihan periaatteesta selkeä no-go. 

Poika saattaisi ehkä enemmän tykätä ohjatusta punttitreenistä, mutta silleen rauhassa otettuna, että Netflix pyörii taustalla (johon muuten tuo Nauliluksen JRNY taipuu)

 

 

 

11 vastauksia
Henri Blomster
Kommentteja: 32
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Jaahas liite ei mennyt läpi. Mutta alla sama Youtube muodossa. 

Vastaus
Henri Blomster
Kommentteja: 32
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

On muuten hämmentävän pitkä esitys. Yli kahden tunnin setti. 

Vastaus
Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Mielenkiintoista. On muuten alhaiset arvostukertoimet konsensusennusteilla. Tosin analyytikot odottavat osakekohtaisen tuloksen laskua. Miksiköhän?

VuosiEV/EbitdaEPS-ennuste
20213.62.3
20224.91.9
20235.01.8
Vastaus
4 Vastaukset
Henri Huovinen
Registered
Liittynyt: 2 vuotta sitten

Kommentteja: 39

@jomppe Matalat kertoimet taitavat kertoa siitä, että sijoittajat eivät usko yhtiön myymien tuotteiden kysynnän pysyvän nykyisellä tasolla siinä vaiheessa, kun tilanne alkaa normalisoitumaan ja ihmiset palaavat saleille, eivätkä siis enää kuntoile kotonaan. Eikö niin @henriblomster?

Vastaus
Henri Huovinen
Registered
Liittynyt: 2 vuotta sitten

Kommentteja: 39

Sijoitusteesi tässä tapauksessa riippuu siis pitkälle siitä, uskooko, että kotikuntoilun suosio pitää pintansa myös COVID-19 tilanteen rauhoituttua.

Vastaus
Henri Blomster
Moderator
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Kommentteja: 32

@henrihuovi

Nimenomaan näin. Tarkasti ottaen teesi

ei mene: "kotikuntoilun suosio jatkuu entisellä tasollaan koronarajoitusten purkamisen myötä"

vaan pikemminkin "koronarajoitusten purkaminen hidastaa kasvua merkittävästi, muttei käännä liikevaihdon kasvua laskuun" 

______________

Tästä saa minusta myös järkevän teesin tämän niin, että kirjaa itselleen ylös kalenteriin "Nautilus Q3". Ja sitten katsoo tuloksen. Ja jos kasvu jatkuu, niin siitä sitten osaketta salkkuun.

Hintakin pitää siinä kohti tarkastaa, mutta toisaalta yritys on kokonsa puolesta monelle toimijalle epäkiinnostava. Ja sitten jos on aito käänne, niin sen pitäisi jatkua pitkään. 

Vastaus
Henri Blomster
Moderator
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Kommentteja: 32

@henrihuovi @jomppe

Kyllä. Näin minä tilannetta tulkitsen. Kaksi syytä siihen miksi uskovat näin käyvän

1) Korona on lisännyt kotikuntoilulaitteiden yleistä kysyntää merkittävästi. 

2) Yritykseltä löytyy historiaa laskevasta liikevaihdosta. 

 

Vastaus
Henri Blomster
Kommentteja: 32
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Tässä muuten yksi konkreettinen avaus, miksi uskon että tässä on myös connected fittness -teemaa takana. Tämä aukaisee sen näytön tuomaa arvoa (ja pitäisi muuten olla mielenkiintoista luettavaa myös kaikille QT:n omistajille, antaa uskoa siihen miksi näytöt muuttaa kaiken).

Itsellä on ikää jo sen verran, että olen aika monta kertaa nähnyt, kuullut täi käynyt seuraavan keskustelun. 

____________

-"Nyt kun aloitat cardiopuolen liikunnan, haet hyvää oloa, jaksamista, rasvan polttoa, niin kannattaa a) ostaa sykemittari b) mitata sykerajat". 

-"Hei mä en tähtää mihinkään maratoniin. Ei ole aikaa tuollaiseen. Laitan lenkkarit jalkaan ja sitten päättäväisesti pihalle."

Ja sitten kun kokematon lähtee juoksemaan siihen kevyeen tahtiin mikä tuntuu luonnolliselta, niin 

a) lenkistä tulee liian lyhytkestoinen

b) lenkistä tulee paha olo

Syynä molempiin on laktaatit, ja niitä kertyy koska vauhti on kuntoon lähden liian kova. Se oikea vauhti kun on hitaampi kuin se "luonnollinen" vauhti. 

Ja sitten vaikka sitä päättäväisyyttä olisi, niin on vaikea rakentaa tapaa sellaisen päälle mikä tuntuu pahalta. 

__________

Tähän tuskin tulee muutosta. Ei kukaan oikeesti jaksa heti alkuun hakea sykerajoja. Yksi asia minkä tuo JRNY-appi tekee, niin mittaa lähtötason ja antaa sen mukaisen harjoitteen. 

Niin jos se toimii tarpeeksi hyvin, niin seurauksena on, että laite jää liikunnan käyttöön eikä pyykkitelineeksi. 

Ja tämä siis vain yksi kulma miten connected fitness omaa potentiaalin muuttaa pelikenttään. 

 

Vastaus
TeroM
Kommentteja: 21
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Simply Wallst -sivusto laskee että Nautiluksen todellinen arvo on yli 95 dollaria (todellinen arvo on laskettu kassavirtamallilla). Viimeisin kurssinoteeraus vain 14,8 dollaria.

Vaikuttaa aika uskomattomalta. Ettäs on meinaan aliarvostettu ja paljon.

Nautilus, P/E = 7,3x

Toimiala, P/E = 28x

 

1617088379-Nautilus-fair-value.png
Vastaus
Henri Blomster
Kommentteja: 32
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Edelleen todella ja mielenkiintoinen keissi. Edelleen, vaikka hinta noussut jo hieman. Tänään +5%

https://seekingalpha.com/article/4417996-nautilus-low-risk-high-reward-play

Vastaus
TeroM
Kommentteja: 21
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Hyvä artikkeli. Kommenteissa joku poimikin tärkeen kohdan.

"The way to interpret this is that the market prices in declining growth, although company management guides positive growth."

Vastaus
Ylös