Ilmoitukset
Clear all

Kerro mitä sijoituskohdetta ostit tai myit viimeksi, voit voittaa 150 euron Superlahjakortin!

Uusi kierros lahjakorttikisassa käynnistyi. Kerro ja perustele Foorumissa viimeisin sijoituspäätöksesi. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Osallistu keskusteluun tästä

Konkarisijoittaja Erkki Sinkko on vaurastunut simppelillä sijoitusstrategialla


Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Tällä viikolla toimittaja Ilkka Sinervä haastatteli SalkunRakentajaan konkarisijoittaja Erkki Sinkkoa. Sinkko seuraa varsin rauhallisin mielin pörssiä ja osakekurssien liikkeitä. 

”Seuraan pörssiä levollisena. Hajautetussa salkussani on noin 80 yhtiötä, mikä sisältää aineksia kaikenlaisille pörssiliikkeille. Suosin juuri nyt varmuuden vuoksi rikkaita yhtiöitä, jotka antavat turvallisuutta”, Sinkko toteaa.

Sinkolla on varsin laaja kirjo kotimaisia osakkeita salkussaan. Romahdukset vältetään hänen mukaansa kuulemma sellaisilla yhtiöillä kuin Aspo, Fiskars, Fortum, Sampo, UPM-Kymmene, Valmet ja Wärtsilä.
 
Keskuspankkien syytäessä likviditeettiä markkinoille, hyötyy siitä Sinkon pohdintojen mukaan finanssisektori. Siksi silläkin sektorilla Sinkolla on useita kotimaisia yhtiöitä.
 
Sinkko on syntynyt vuonna 1938. Hän valmistui filosofian tohtoriksi Tampereen yliopistosta 1976 ja toimi äidinkielen, yhteiskuntaopin ja taloustiedon opettajana Perniön lukiossa. Vuonna 1988 hän siirtyi vapaaksi toimittajaksi ja sijoittajaksi. Suurelle yleisölle hän on tullut tunnetuksi sijoittajana ja pörssikolumnistina, joka suosii kotimaisia osakkeita, ja nimenomaan osakkeita.
 
Wikipedia tietää, että Sinkko aloitti osakesijoittamisen vuonna 1970 noin 13 000 euron alkupääomalla. Noin 38 vuoden kuluttua, kesäkuussa 2008 Sinkon perheen osakesalkun arvo oli jo peräti 5,5 miljoonaa euroa hajautettuna noin sataan suomalaiseen yhtiöön.
Sinkko on osakesijoittajana holdaaja ja osinkojen metsästäjä. Hän ei revi ressiä osakkeiden kurssivaihteluista.
 
Simppeliä mutta toimivaa.
1 Vastaus
Henri Elo
Kommentteja: 18
Registered
Liittynyt: 1 vuosi sitten

Osta ja pidä. Parempi kuin pussillinen hötkyilyä.

Vastaus
Ylös