Ilmoitukset
Clear all

Kerro mitä sijoituskohdetta ostit tai myit viimeksi, voit voittaa 150 euron Superlahjakortin!

Uusi kierros lahjakorttikisassa käynnistyi. Kerro ja perustele Foorumissa viimeisin sijoituspäätöksesi. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Osallistu keskusteluun tästä

Mikä olisi hyvä porkkana sijoittamisen aloittamiseen?


Martina Akrenius
Kommentteja: 2
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 3 vuotta sitten

Pohdin tässä, mikä olisi hyvä porkkana sijoittamisen aloittamiseen, muu kuin vaurastuminen. Kirjoitin aiheesta juuri artikkelin, missä kerrotaan, miksi säästäminen kannattaa aloittaa ja aika on sijoittajan paras ystävä. Itselle nämä asiat eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Vertaa.fi teki kyselytutkimuksen pari vuotta takaperin, jonka mukaan suomalaisista 29 prosenttia ei säästä mitenkään. Olin itse yksi heistä vielä hiljattain, kunnes uskalsin aloittaa salkkuni rakennuksen. Tätä ennen säästöt lojuivat nollakorkoisella tilillä syömässä itseään.

Myönnän, ettei minulla ole lainkaan numeropäätä, jonka vuoksi olen vieroksunut sijoittamista ja muutenkin kaikkea talouteen liittyvää. Olen kuitenkin huomannut ajan kanssa, miten kiinnostavaa ja siistiä sijoittaminen on! Mitä enemmän aiheeseen paneutuu, sitä enemmän tulee upeita ahaa-hetkiä, josta rahataidot ja itsevarmuus kasvavat!

Omat porkkanat ja nauriit ovat oman tulevaisuuden turvaaminen sekä raha- ja taloustaitojen kasvattaminen. Tieto lisää tietoa 🙂

Mikä sinun porkkana on?

 

Terkuin, Martina

3 vastauksia
Roope
Kommentteja: 18
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Oikeastaan on kaksi erillistä porkkanaa: toisaalta helppous ja toisaalta pelivietti.

En ole S-pankin asiakas, mutta aika ovela veto on tarjota sijoitusmahdollisuutta bonuspisteillä. Bonukset menee omavalintaiseen rahastoon. Tosin rahastojen kulut on tässä miinusta.

Sitten on nuo tekno-osakkeet ja vastaavat, joilla saa kyllä roppakaupalla jännitystä elämään ja vatsanväänteitä. 

 

Vastaus
Roope
Kommentteja: 18
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten
Kommentoija: @martinaakrenius

Vertaa.fi teki kyselytutkimuksen pari vuotta takaperin, jonka mukaan suomalaisista 29 prosenttia ei säästä mitenkään.

Tuota haluan vielä kommentoida. Saattaa selittyä ihan sillä, että ei vaan ole rahaa. Pienipalkkaisen liksa menee vuokraan, ruokaan ja muuhun pakolliseen. Mistä sitä säästämään?

Vastaus
1 Vastaus
Martina Akrenius
Moderator
Liittynyt: 3 vuotta sitten

Kommentteja: 2

@roope Nostat esiin hyviä pointteja. Tuo bonuspisteiden sijoittaminen on todella kiinnostava mahdollisuus. Automaationa vaan sijoituksiin rahat, ettei tule himo tuhlata.

Lisätienestejä vaan keksimään, tuossa artikkelissa mainitsen, että eräs nainen otti vuokralaisen asuntoonsa saadakseen lisää tuloja. Ymmärrän tämän kyllä pienituloisena enemmän kuin hyvin!

Vastaus
Ylös