Ilmoitukset
Clear all

Kerro mitä sijoituskohdetta ostit tai myit viimeksi, voit voittaa 150 euron Superlahjakortin!

Uusi kierros lahjakorttikisassa käynnistyi. Kerro ja perustele Foorumissa viimeisin sijoituspäätöksesi. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Osallistu keskusteluun tästä

Näin toimii arvosijoittajien suosima Taikakaava


Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Taikakaava on Joel Greenblattin vuonna 2005 lanseeraama laskentamalli arvoyhtiöiden valinnalle.

Yksinkertainen on kaunista. Taikakaava on sitä. Taikakaavan ideana on laittaa osakkeet paremmuusjärjestykseen kahden muuttujan; tehollisen pääoman tuoton (pääomaan ei lasketa liikearvoa) ja tulostuoton perusteella. Tulostuotto on kertoo yrityksen tuloksentekokyvyn suhteessa sen yritysarvoon.

Arvosijoittaminen ei ole viime vuosina tuottanut yhtä muhkeita tuottoja kuin kasvuyhtiöt. Teknoja ja muita kasvuyhtiöitä suosiva markkinaympäristö ei yksin selitä Taikakaavan heikkoa menestystä.

Yksi taikakaavan ongelma saattaa kuitenkin olla sen “ylisystemaattinen” rakenne, toteaa Almington Capital -yhtiön pääjohtaja John Eagle sijoitussivusto Gurufocuksen artikkelissaan.

Eaglen mukaan Taikakaavan avulla osakepoiminta on helppo automatisoida, mikä saattaa saada Taikakaavaa hyödyntävät sijoittajat laiskoiksi. Se voi puolestaan johtaa osa-optimoituihin päätöksiin – erityisesti silloin, kun markkinaympäristössä tapahtuu nopeita muutoksia tai muita shokkeja.

Tässä pari videota aiheesta.

 

Ylös