Ilmoitukset
Clear all

Kerro mitä sijoituskohdetta ostit tai myit viimeksi, voit voittaa 150 euron Superlahjakortin!

Uusi kierros lahjakorttikisassa käynnistyi. Kerro ja perustele Foorumissa viimeisin sijoituspäätöksesi. Voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin!

Osallistu keskusteluun tästä

Ostin/myin viimeksi tätä sijoituskohdetta

Sivu 2 / 3

SalkunRakentaja
Kommentteja: 9
Admin
Aiheen avaaja
Liittynyt: 9 vuotta sitten

Onnistuneella kommentilla lahjakortti! 

Päivitetty: 26.3.

SalkunRakentajan Foorumi on nyt oikea keskustelufoorumi. Haluamme saada homman nopeasti rullaamaan.

Kerro mitä itse ostit tai myit viimeksi - voit voittaa 150 euron arvoisen Superlahjakortin.

Kirjaudu tai rekisteröidy Foorumiin (voit tehdä sen nimimerkillä) ja kerro tähän ketjuun viimeisin sijoituskohteesi jota olet ostanut tai myynyt. Päätöksesi perustelu olisi mukava lisä.

Palkitsimme enimmäisen voittajan 7.3. mennessä annetuista kommenteista. Päätimme jatkaa kampanjaa niin, että 15.4. mennessä annetuista kommenteista (ajalta 26.3. - 15.4.) valitsemme seuraavan voittajan. Annettujen kommenttien perusteella valitsemme kolme parasta kommenttia. Arvioimme kommentin laadun sijoituspäätöksen perustelun sekä kommentin saamien reaktioiden perusteella (tykkäykset, vastaukset, syntynyt keskustelu).

Kolmesta parhaasta kommentista arvomme yhden GoGiftin Superlahjakortin saajan. Lahjakortin arvo on 150 euroa. Voittajalle lähetämme lahjakortin sähköpostitse, jonka jälkeen voittaja voi lunastaa kortin.

Superlahjakortti antaa valinnanvapauden GoGiftin koko laajaan tuote- ja palveluvalikoimaan.

t. Jomppe & Henri

44 vastauksia
MrDimension
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Pfizeria ostin taannoin, koska salkussani ei ollut vielä mitään terveydenhuolto sektorin osakkeita. Hajauttaminen on haasteellista aloittelevalle sijoittajalle.

Vastaus
Pinqu
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Ostin viimeksi rahastoja 22.2.2021 Nordnet indeksirahasto Suomea ja Handelsbanken Usa indeksiä.

 

Viimeisin osakeosto on 16.2. TietoEVRYä suolaisella 28,36€ hinnalla.

 

Rahastot ovat säännöllistä rahasto säästämistä ja TietoEVRY oli päähänpisto, kun Inderes antoi ostosuosituksen. Muutama päivä ostosta kadutti hieman, että en sen kummemin asiaa pohtinut tai odottanut.

Vastaus
ryyni
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Osake-, sekä indeksirahastosalkut kaipasivat lisähajautusta (ehkä pientä riskinsietoharjoitustakin..) ja päätin sijoittaa vallitsevien megatrendien mukaisesti tekoälyyn-, sekä teknologiaan.

Teknologiayritysten, tai rahastojen sijasta sijoitus kohdistui itse teknologiaan ja sijoituskohteeksi valikoitui IOTA. IOTA poikkeaa valtavirrasta ja perustuu lohkoketjujen sijasta Tangle teknologiaan ja keskittyy nimensä mukaisesti Internet-of-Things-applikaatioihin. IOTA:n kyseenalainen maine alkaa olemaan mennyttä maailmaa sen siirtyessä uuteen versioon. Teknologian kanssa yhteistyössä ovat mm. Bosch, Dell, useat kaupungit, sekä Intel ja mikä tärkeintä, IOTA:a on jo hyödynnetty oikean maailman liiketoiminnoissa. Lisäksi sitä pyritään hyödyntämään myös koronaviruspandemiassa.

Oma sijoitukseni IOTA:an lisää (toivottavasti varallisuuden lisäksi) mielenkiintoani ja tietämystäni kryptoteknologioihin ja sitä myötä näkemyksiä tulevaisuuteen, tuoden ohessa aivan uuden ulottuvuuden sijoittajauralleni.

Vastaus
Eve
Kommentteja: 1
 Eve
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Lisäsin Sampoa, koska mielestäni yritys on aliarvostettu ja uskon vahvaan nousuun pitkällä aikavälillä. 

Vastaus
Marmor
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 2 kuukautta sitten

Viimeisimpänä ostona Marimekko

 

Yhtiö mitä katsellu ja halunnut omistaa jo parisen vuotta. Arvosijoittajan veri on kuitenkin estänyt aiemmin pääsyä ostonapille ja dippiä odotellessa arvonnousua on saanut (tässäkin osakkeessa) katsella sivusta.

Tekeminen on ollut viime vuosina erittäin vakuuttavaa! Uniikki yhtiö Helsingin pörssissä, joka puhjennut viime aikoina uuteen kukoistukseen. Loistava ikoninen brändi, joka on todella hyvin ajassa kiinni, panostukset vastuullisuuteen, unisex mallistot, ja vahvasti arvoja ajava mentaliteetti on selkeästi oikea tie Marimekolle. Näiden, sekä erittäin vakuuttavan johdon siivittämänä on liikevaihto, tulos, kuin myös koko yhtiön markkina-arvo ollut kovassa nosteessa.

Marimekko selvisi hienosti koronavuodesta ja panostaminen jatkossa digitaalisiin kanaviin, bränditunnettavuuteen sekä keskittyminen Aasian alueen markkinaan luo selkeän polun myös tulevaisuuden arvonnousulle ja hallitukseen mukaan tulleet uudet jäsenet myös vahvistavat luottamusta tähän.

Avauspositio ja parit lisäostot olleet toistaiseksi kohtalaisen varovaisia. Ylpeänä omistan tätä hieno yhtiötä ja vilpittömästi toivon kurssin tulevan alemmaksi (toki kunhan tarina ja fundamentin pysyy samana), jotta pääsis kasvattamaan kunnolla omistusta.

Muotiala toki tuulinen, mutta luotan et 12-vuotias tytär pitää kalkkisfaijan hököllä missä mennään ja ku joulupukin toivelistalla ei enään ookkaan “mitä vaan Marimekkoa” ni pitää alkaa jutella mikä on homman nimi 😀

Vastaus
SaintJohn
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

Ostin helmikuun lopussa pienen Teksasilaisen BDC:n Main Street Capital yrityksen osakkeita. Yritys on keskittynyt ainoastaan keskisuurten yritysten rahoitukseen.

Tein ostopäätöksen koska yritys maksaa kuukausittain osinkoa sijoittajille ja eivät ole koskaan moneen vuoteen leikanneet osinkoa. Siihen päälle yritys maksaa myös 1-2 lisäosinkoa vuodessa koska väh. 90% voitoista on maksettava sijoittajille takaisin välttääkseen veroja.

Kyseisellä yrityksellä on myös ainoastaan n. 80 työntekijää. Kyseinen yritys selviytyi tosi hyvin myös -08 kriisistä.

Vastaus
Henri Elo
Kommentteja: 18
Registered
Liittynyt: 1 vuosi sitten

Ostin viimeksi Nokian Renkaita osarin jälkeen helmikuussa. Tein oston PS-tilille ja valitettavasti jouduin myymään Lehtoa (joka myöhemmin puolestaan nousi) ja Keslaa.

NR on kiintoisassa vaiheessa isojen investointien jälkeen ja hyvä osinkopaperi myös. Venäjä-riski (mm. poliittinen) toki vähän arveluttaa, koska yhtiön isoin tehdas on Pietarin seudulla. NR on perinteikäs laatuyhtiö ja vähävelkainen myös, varastotasot olivat Venäjän jakelukanavassa pienentyneet (+).

Tässä juttuni yhtiöstä tammikuulta: https://www.salkunrakentaja.fi/2021/01/nokian-renkaat-heruttaa/

Vastaus
rookieinevestor
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

Aloitin varovaisen kuukausisäästämisen Nordnetin indeksirahasto suomeen koska "nollakulut". Ostin ujosti finnairia koska "ei kai se enää tuosta alaspäin voi mennä". Sekä Nordic Miningia, joutessani. 

Vastaus
vipasane
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

Tankkasin lisää kryptoja. BTC:n ja ETH:n sijaan ostin paljon altteja, erityisesti DeFi:ssä mukana olevat kolikot sekä Ethereumin "kaatajat" saivat nyt huomiota.

Osakkeisiin en uskalla laittaa enää senttiäkään, koroistakaan ei ole saanut enää mitään vuosiin. Kryptoissa saa myös esimerkiksi dollarisidonnaisille talletuksille varmaan 12% vuosikorkoa, joten asuntosijoittaminenkaan ei tarjoa varteenotettavaa vaihtoehtoa. 

Vastaus
PuimakoneNaX
Kommentteja: 2
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

 Möin hammasta purren hiukan Kovien Odotusten QT:tä pois. (~87€)  Myös kovaa nousseista teknoista ruotsalainen Bambuser sai lähteä onnellisesti lähes huipuilla (~29kr)..   Salkussani kun on (oli) kuulemma "liikaa riskiä". 

 Muissakin teknoissa harkitsin kevennystä... "Olisi pitänyt"   

 Ja tottahan arvostuskertoimet ovat lähes skitsofreeniset näissä. 

   Salkku kun kaipasi hiukan "rauhoittumista" agressiivisten syksystä jatkuneiden bileiden jälkeen. Joten katsoin että Cash-painon kasvattaminen ei ole välttämättä huono idea mullekkaan, joka kuitenkin on yleensä aina täysillä mukana.

Lisäksi Defensiivinen, epäseksikäs ja Tylsä Sampo kovine osinkolupauksineen oli oivallinen valinta tähän paikkaan. (~36,5€) 

Lisäsin myös syklistä Fortumia (~20.5€) (Rotaatio, Osinko) vaikka sekin ehkä on todellinen erotiikan tappaja etenkin tällaisen sekopäisen kasvusijoittajan salkussa.  

 

"Routa se porsaankin kotiin ajaa"  - Vaimo ajoittain höpisee...  

 Muutaman yön olenkin nukkunut jo paremmin...  

 

 Nyt katselen rauhassa mitä kevät tuo tullessaan.  Uskoisin kuitenkin että viimeistään kun siitepölyt ovat kunnolla laskeutuneet ja lehti puussa,  olen lisännyt taas QT:tä,  ja mm. tuon Bambunkin suhteen taitaa vielä vanha suola alkaa janottaa...  

   Ps.  Vieraissa kannattaa välillä käydä.  Stokiksen Nassessa löytyy paljonkin kaikkea kivaa ja jännää.. 😉   Sieltä löydän vielä myöhemminkin itseni.  

  

Vastaus
JapeL
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

Ostin Realty Income -REITiä. Sitä oli ennestään salkussa, lueskelin q4:n juttuja, ja tämän vuoden ennusteita, ja sillä perusteella ostin. Pidän kuukausittaisista osingosta.

Vastaus
Tanzooga
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 1 kuukausi sitten

Viimeisimpänä tankkasin lisää ruotsalaista Speqta AB (SPEQT) @4,55. 

Yhtiö omistaa suomalaisen Rahalaitos.fi sivuston, tuottaa COntent & Comparison affiliate sivustoja (esim. IS.FI alekoodit osio ja vastaavia isoille mediataloille). 

Lisäksi Speqtalla on vuoden -21 aikana tarkoitus päästä kasvamaan Google markkinoinnin SAAS tuotteilla Shopellolla ja BidBrainilla. 

Linkkejä:  
RedEye analyysit:

Inderes keskustelu josta lisää tietoa yrityksen liiketoiminnasta:

Liikevaihto 2020: 177 600 000 SEK

Markkina-arvo: 303 221 535 SEK

EV/Sales: 1,7x

P/E: 10.95

PS. Yhtiö on kärsinyt huomattavasti koronan aiheuttamista markkinointiestoista varsinkin rahoituspuolella. Tällä hetkellä yhtiön valuaatio vähemmän kuin ainoastaan Rahalaitos.fi hankintahinta. 

Vastaus
Niko Lehti
Kommentteja: 1
Registered
Liittynyt: 4 vuotta sitten

Altria. Kova osinko, jonka uskon vielä kasvavan. Lisäksi paheet puuttuivat salkusta.

Vastaus
Henri Blomster
Kommentteja: 32
Moderator
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Viimeksi kevensin HubSpottia kun paino pääsi kasvamaan liian suureksi.

 

 

Hupisalkkuun tuli hankittua hyvinkin pienet siivut alkuvaiheen SPAC-osakkeita Soaring Eagle Acquisition Corp ja First Mark Horizon Acquisition Corp.

Soaring Eaglen tiimi on pistänyt SPAC:eja pystyyn ennenkin. Yksi löysi kohteekseen Draftkingsin, toinen Skillzin. Osakekurssit ovat moninkertaistuneet lyhyessä ajassa ja ovat muutenkin synonyymejä vuoden 2020 parhaimmille SPAC-diileille. Tiedä vaikka tietäisivät mitä tekevät 😉 

First Mark on venture capital yritys, joka sijoittaa varhaisen vaiheen teknologiayrityksiin. First Markin takaa löytyy sellaisia kuin AirBnB, Pinterest, Shopify, Draftkings ja Upwork, niin ajattelin, että tämä tiimi varmaan osaa tuon PE-puolen ”ihan hyvin”.

 

 

Ajallisesti hajautetut ostot Bambuserista tuli vietyä loppuun ( https://www.salkunrakentaja.fi/2021/01/seuraavan-vuosikymmenen-kuumin-kaanneosake/).  

 Salkkuun napsahti myös toinen ruotsalaisyhtiö Smart Eye ( https://www.salkunrakentaja.fi/2021/02/smart-eye-kaanneyhtio-ruotsista/ )

Suomesta tuli matkaan QT Group. Kehittäjäyhteisö, liiketoimintamalli, näytöt strategian toteutuksesta ja kasvusta, globaali myyntiverkosto, monialustaisuus, stickiness ja vallihaudat sekä ohjelmistoja sisältävien laitteiden lukumäärän räjähdysmäinen kasvu.

 

 

DermTech:

Melanooma on tappava ja nopeasti yleistyvä sauraus ja markkinapotentiaali suurempi verrattuna silmänpainetta mittaavaan Icareen. Ja siihen päälle, että todennäköisyys selvitä hengissä paranee merkittävästi, jos tauti havaitaan aikaisemmin.

 

DermTech korvaa patologin arvion tarralapulla ja geeniekspressiotestillä. Tuloksena nykykäytäntöä parempi, tarkempi ja halvempi testi.

 

Vaikea nähdä, että esim. kuvantamiseen perustuva teknologia (kuten Revenion Cutica) voisi haastaa DermTechin RNA-analyysiin perustuvan ratkaisun. Näen myös RNA-analyysissä selkeää potentiaalia melanoomaa laajempiin tuotteisiin.

_______

Sellaisen vielä totean, että nythän noita saisi entistä alhaisempaan hintaan. 

 

Vastaus
Jorma Erkkilä
Kommentteja: 61
Moderator
Liittynyt: 5 vuotta sitten
Kommentoija: @henriblomster

Suomesta tuli matkaan QT Group. Kehittäjäyhteisö, liiketoimintamalli, näytöt strategian toteutuksesta ja kasvusta, globaali myyntiverkosto, monialustaisuus, stickiness ja vallihaudat sekä ohjelmistoja sisältävien laitteiden lukumäärän räjähdysmäinen kasvu.

QT Group on kyllä Helsingin pörssin helmi. Firma tekee jatkossa kasvua erityisesti kehittäjälisenssien avulla. Lisenssimyynti on se skaalautuva osa (paljon enemmän kuin konsultointi).

Toimari Juha Vareliuksen mukaan joulukuussa tapahtuneen uuden merkittävän tuoteversion Qt 6.0:n julkaisun myötä yhtiö siirtyy kehittäjälisenssien myynnissä uuteen toistuvaislaskutteiseen malliin. Se nostaa toimitusjohtajan mukaan myyntiä.

Kehittäjäyhteisö kasvaa yhä useamman ohjelmistokehittäjän käyttäessä Qt:n työkaluja ja yhä useammat laitevalmistajat rakentavat tuotteitaan Qt:n avulla.

Qt:n ohjelmistokehitysalustan avulla yritykset (esim. Bosch, Daimler ja LG), suunnittelevat, kehittävät ja ottavat käyttöön alustariippumattomia sovelluksia ja graafisia käyttöliittymiä. Qt:n teknologiaa käytetään työpöytä- ja mobiilisovelluksissa sekä sulautetuissa järjestelmissä muun muassa kuluttujaelektroniikassa, ajoneuvoissa, lääkinnällisissä laitteissa ja teollisuusautomaatiojärjestelmissä eri puolilla maailmaa.

Aiheesta lisää: Ohjelmistoyhtiö Qt Groupilla on vahvat kasvuajurit

Ps. Allekirjoittanut ja muu SalkunRakentajan toimitustiimi ei tietenkään ole mukana Superlahjakortin arvonnassa.

Vastaus
Sivu 2 / 3
Ylös