Ilmoitukset
Clear all

Vaurastumishihhulit


Jorma Erkkilä
Kommentteja: 67
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten
Poistan pistoolista varmistimen (symbolisesti) aina kun ilmestyy uusi "sijoitusammattilainen", jonka ainoa osaaminen on vääntää rautalangasta korkoa korolle -ilmiön.
 
Sivustollaan vaurastumisasiantuntija Tori Dunlap lyttää aluksi pari sijoitusmyyttiä. Sijoittaminen ei ole hänen mukaansa vain rikkaille eikä sijoittamiseen tarvitse valtavia rahasummia.
 
Latteus.
 
Aletaan elää sitä aikaa, jolloin mopot karkaavat käsistä.
 
Sijoitushumppa menee överiksi, kun HelppoHeikit ja HelppoHelunat perustavat tyylikkäitä sivustoja, joissa faktat loistavat poissalollaan. Staran näyttäviä omakuvia on sitäkin enemmän. Vaurastumistavoite ei tietenkään voi olla vaatimaton. Uskottavuus vaatii vähintään kuusinumeroista tavoitetta.
 
Jutun "kokemusasiantuntija" ei takuulla ole kokenut nahoissaan finanssikriisin tuhoa sijoitussalkulle. Joskus tuntuu, että pitäisi kuunnella neuvoja vain niiltä, joilla on vuosia elämänkoulussa vähintään 70 (Buffett yms.).
 
Tai sitten olen vaan liian vanha ymmärtämään tätä vaurastumishybristä.
 
 
Tässä Torin sivusto. 
 
2 vastauksia
Jorma Erkkilä
Kommentteja: 67
Moderator
Aiheen avaaja
Liittynyt: 5 vuotta sitten

Tämä on mun mielestä ihan hyvä sääntö sijoittajalle.

1618670808-sijoitusohje.jpg
 
En ylipäätänsä oikein ymmärrä tätä sijoituspropagandaa. Mun käsitys on, että suurin osa ihmisistä miettii raha-asiansa ihan järkevästi. En usko, että esimerkiksi minä tietäisin toisen puolesta paremmin, miten tämän kannattaa raha-asiansa hoitaa.
Lisäksi ihmisten elämäntilanteet vaikuttavat ratkaisevasti rahapäätöksiin.
 
Voi olla ihan fiksua, että 30-vuotias hyväpalkkainen lääkäri säästää ja sijoittaa osan palkastaan. Mutta 70-vuotiaalle varakkaalle eläkeläiselle voi olla ihan järkevää nauttia elämästä, kiertää maailmaa ja käyttää säästöjään.
 
Lähtökohtaisesti jokainen tietää itse parhaiten omat raha-asiansa.
 
Peliriippuvaiset ovat asia erikseen, mutta heitä on vähän.
Vastaus
Henri Huovinen
Kommentteja: 41
Registered
Liittynyt: 2 vuotta sitten

Nykypäivänä ainakin somessa taitaa korostua viihdearvo enemmän kuin substanssi. Monella ei ehkä ole riittävästi mielenkiintoa paneutua substanssiin, vaan ennemmin katselee kevyempää, mutta viihdyttävämpää materiaalia. Sehän ei välttämättä tiedä hyvää tuleville tuotoille, jos tekee ratkaisuja sitten sen perusteella.

Vastaus
Ylös