Jorma Erkkilä

 • Viimeisimmässä toimituksen blogissani kirjoitin varsin kriittisen jutun sijoittamisen aloittamisesta ja sijoittamisen helppoudesta. Jutun tarkoituksena oli herättää keskustelua ja ehkä jopa hieman provosoida.

  Juttu sai kohtuullisen mukavasti huomiota esim. Facebookissa. Myös sijoitusbloggaaja Osinkokuningas tarttu tekstiini. Hän mm. kirjoit…[Lue lisää]

 • Jos jokin on tämän vuoden kuuma sijoitusilmiö, niin se on ilman muuta Bitcoin. Kryptovaluutan käsittämätön kurssinousu on saanut sijoitusasiantuntijatkin hereille. Onko bitcoin kupla vai johtuuko kurssinousu uusien käyttäjien määrän kasvusta?

  3 Big Reasons the Bitcoin Bubble Could Pop Soon

  51 out of 53 economists told the Wall Street Journal they think Bitcoin is in a bubble. Here are 3 things that could cause a crash.

 • Mielenkiintoista keskustelua indeksisijoittamisesta.

  Indeksisijoittamisen uhkakuvat osa 2: Voiko indeksointi heikentää markkinoiden tehokkuutta?

 • Bitcoin ei ole ainoa kryptovaluutta. Bitcoinin suosio virtuaalivaluuttana on kuitenkin omassa luokassaan, ja sen markkina-arvo on 106 miljardia euroa.

  Bitcoin ei ole ainoa kryptovaluutta: tunnetko jo nämä viisi muuta valuuttaa?

  RAHA Jyri Tuominen Kryptovaluutat ovat viime vuosina tulleet tunnetuiksi lähinnä bitcoinin johdolla. Virtuaalivaluutat houkuttavat hajautetun järjestelmän ja anonyymiyden ansiosta monenlaisia käyttäjiä. Välikäsien puuttuminen voi olla houkuttavaa kaupan kävijöille, auktoriteetin kuten valtion tai pankin puuttuminen vetoaa ideologisiin käyttäjiin ja virtuaalivaluutan arvonnousun mahdollisuus puolestaan houkuttaa spekulatiivisia sijoittajia.

 • Hyvä esimerkki siitä, mitä totalitarismi, korruptio ja markkinamekanismin unohtaminen voi tehdä kansalliselle valuutalle. Ja kyseessä vielä valtio, jolla on öljytuloja toisin kuin esim. Suomella.

  Bitcoin saattaa pian olla Venezuelan virallinen valuutta

 • Jorma Erkkilä kirjoitti uuden kommentin toimintaan 2 kuukautta, 1 viikko sitten

  Velan kasvu, alhainen työn tuottavuus ja väestön ikääntyminen pitävät huolta ettei paineita kysyntäinflaatiolle tai palkkojen nousulle ole – näin ainakin Yhdysvalloissa. En silti ole – ainakaan vielä – täysin vakuuttunut että alhainen inflaatio olisi uusi normaali.

 • Jorma Erkkilä kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle OsakkeetOsakkeet 3 kuukautta sitten

  Kuinka kauan tämä ”osakenirvana” voi jatkua? ”There are a lot of dangerous things going on”

  30 years after Black Monday, what could slow this bull run?

  How long can this nirvana last for investors? The stock market keeps ticking methodically higher into record territory, and the Dow Jones industrial average closed above 23,000 for the first time on Wednesday. It’s been nearly 16 months since S&P 500 index funds had a pullback of even 5 percent over the course of days or weeks, the longest such streak in two decades.

 • Jorma Erkkilä kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 kuukautta sitten

  Kirjoitit: ”Voin siis vapaasti julkaista ajatuksiani blogissani ja voisin jopa antaa osto-/myyntisuosituksia blogini kautta, kunhan ne ovat julkisia.”

  Hyvin kiteytetty mikä on sijoitusneuvontaa. Yleisluontoiset suositukset eivät siis ole sijoitusneuvontaa (annetaan yleisluontoisia suosituksia, esim. omaisuuslajipainotuksesta tai osta, myy, p…[Lue lisää]

  • Henkilökohtaisten suositusten antaminen on muutenkin haastavaa ja myös epäkiitollista. Pyysing kiteytti asian hyvin: Jos annat huonoksi osottautuvan neuvon, kysyjä syyttää sinua. Jos annat hyvän neuvon, kysyjä pitää itseään viisaana, koska osasi kysyä neuvoa sinulta.

 • Jorma Erkkilä kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 kuukautta, 1 viikko sitten

  Mielenkiintoinen artikkeli. Siinä oli kuitenkin kaksi kohtaa joita en ymmärrä.

  Ensinnäkin kirjoitat näin:

  ”Jos elvyttävä rahapolitiikka aiheuttaa deflaatiota, niin aiheuttaako kiristävä rahapolitiikka inflaatiota?”

  Kvantiteettiteorian mukaan asia on juuri päinvastoin. Rahan määrän lisäys (eli elvyttävä rahapolitiikka) nostaa hintoja eli luo…[Lue lisää]

 • Jorma Erkkilä kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle OsakkeetOsakkeet 4 kuukautta, 2 viikkoa sitten

  Kokosimme ”yksiin kansiin” sijoittamisen perusasioita ja sijoitusgurujen parhaita neuvoja otsikolla ”Sijoittamisen ABC”.

  Kommentoikaa ihmeessä jos huomaatte virheitä tai puutteita. Täydennämme Sijoittamisen ABC -sivua aina tarpeen tullen.

  Sijoittamisen ABC – perusperiaatteet ja kokeneiden sijoittajien vinkit

 • Mielenkiintoinen twiitti

  Breaking Charts on Twitter

  Graham Deep Value Screen – quite clear there are significantly less value opportunities around nowadays …

 • Jorma Erkkilä kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 kuukautta, 4 viikkoa sitten

  Mielenkiintoinen juttu, joka herättää pari ajatusta. Ensinnäkin ETF:ien osuus eri osakeindeksien kokonaismarkkina-arvosta ei vielä – kovasta kasvusta huolimatta – ole järisyttävän suuri. Toinen asia liittyy markkinatehokkuuteen. Jos ETF:t nostavat isoimpien yhtiöiden arvostuksen liian suureksi, pitäisi pienyhtiöiden arvostuskertoimet puolestaan…[Lue lisää]

 • Onko paljon parjatussa Orava Asuntorahastossa nyt pelin paikka? Oravan kirja-arvo osaketta kohdin on vajaat 10 euroa. Yhtiö olisi halunnut ostaa omia osakkeitaan, koska niitä saa nyt 50% alennuksella. Kantona kaskessa on ollut lainsäädäntö. Orava on REIT-rahasto ja juristien tulkinnan mukaan se ei saa ostaa omia osakkeitaan (vaikka omien osakk…[Lue lisää]

 • SalkunRakentajan vertaislainasijoituksen väliaikatietoja. Kolme vuosineljännestä on nyt takana ja toistaiseksi näyttää hyvältä – jopa lupaavalta. Vertaislainasijoitusten mielekkyys sijoittajan kannalta kilpistyy yhteen asiaan: luottotappioihin. Kuinka paljon niitä loppupelissä tulee. Ainakin toistaiseksi luottotappiot ovat pysyneet vähäisinä…[Lue lisää]

 • Jorma Erkkilä kirjoitti päivityksen ryhmään Logo ryhmälle Oma talousOma talous 6 kuukautta sitten

  Jälleen keskustellaan perustulosta. Valtiovarainministeriön johtava virkamies lyttää perustuloidean yllättävän tiukkasanaisesti. Vihjailee, että perustulo johtaisi laiskotteluun.

  Johtava virkamies lyttää perustulon – ”Vapaa-ajan imu on muutoinkin vahva…”

 • Vilkasta ja kiivastakin keskustelua perintöverotuksesta SalkunRakentajan facebook-sivuilla.

  SalkunRakentaja

  Voi olla että mojova korotus vähentäisi eriarvoisuutta. Kokonaan toinen asia on, olisiko se reilua. Perintövero on tavallaan tuplavero. Perintöä lapsilleen jakava henkilö on jo kertaalleen maksanut…

 • Lataa lisää

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info@salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös