Suosituimmat sijoituskirjat – tutustu ja tilaa

Löydä tältä listalta parhaat sijoittamisen ja vaurastumisen e-kirjat ja äänikirjat.

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

Suomenkieliset sijoituskirjat käsittelevät sijoittamista, taloutta ja vaurastumisteemaa laajasti eri näkökulmista. Teemoina ovat esimerkiksi osakesijoittaminen, rahastot, arjen raha-asiat ja vaurastuminen. Päivitämme listaa jatkuvasti.

Listalle on koottu laajasti suosituimmat ja parhaimmat myynnissä olevat sijoitusteokset. Suurin osa on suomalaisten asiantuntijoijoiden ja kirjailijoiden käsialaa, mutta joukossa on myös muutama kansainvälinen sijoituskirjojen klassikko. Arvioita suosituista sijoituskirjoista voit lukea täältä.

Kirjan tilaaminen onnistuu sinisestä painikkeesta.

Kirjat on ryhmitelty seuraavasti (linkistä pääset ryhmään):

Osakesijoittaminen

Asuntosijoittaminen

Vaurastuminen

Muut sijoituskirjat


Osakesijoittamista käsittelevät sijoituskirjat

viisas-sijoittaja

Viisas sijoittaja

e-kirja ja äänikirja

Suomen luetuinta yksityishenkilön sijoitusblogia Omavaraisuushaastetta yli seitsemän vuotta kirjoittanut Esa Juntunen antaa kirjassaan eväät parempaan sijoitusmenestykseen.

Viisas sijoittaja -kirja kertoo henkilökohtaisten ja universaalien tarinoiden ja esimerkkien keinoin, kuinka osakesijoittajana on mahdollista menestyä niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina, kunhan tuntee osakemarkkinoiden lainalaisuudet.

sijoittajaksi 7 päivässä sijoituskirja

Sijoittajaksi 7 päivässä

e-kirja ja äänikirja

Kirja esittää 7 päivän ohjelman, jonka suoritettuaan lukija on valmis ostamaan ensimmäisen osakkeensa tai rahastonsa. Hän tuntee sijoittamisen tyylejä ja tietää tärkeimmät sijoittamisen periaatteet. Mukana oikeiden ihmisten ”näin minä sen tein” -tarinoita sekä vinkki- & tsekkilistoja. Kaikki turha on karsittu pois, jotta lukija pääsisi äkkiä vauhtiin.

sijoita kuin guru sijoituskirjat

Sijoita kuin guru

e-kirja

Vuosisadan kovimmat sijoitusopit yksissä kansissa! Kuinka sijoituslegendat ovat luoneet menestyksensä? Mitä Warren Buffett ostaisi tänään Helsingin pörssistä? Sijoita kuin guru esittelee kahdeksan osakesijoittamisen arvostetun auktoriteetin periaatteet ja tuo ne nykyhetkeen.

Arvoguru

Arvoguru

e-kirja

Tutkitusti tuottavin sijoitusstrategia! Edullisten osakkeiden ostaminen on finanssimaailman tunnustetuin strategia. Arvoguru jatkaa siitä, mihin tähänastiset arvosijoittamista käsittelevät perusteokset ovat jääneet.

Laatuguru

e-kirja

Laatuguru käy läpi laatusijoittamisen periaatteet. Kirja etenee suurista linjoista Helsingin pörssin yhtiöiden tarkasteluun. Kuinka maailman menestyneet sijoittajat ovat käyttäneet laatukriteereitä ja mitkä suomalaisyhtiöt voisivat kiinnostaa heitä?

Vaurastu kuin Warren Buffett sijoituskirjat

Vaurastu kuin Warren Buffett

e-kirja

Kirjassa esitetään Buffettin sijoitusfilosofiaa ja sijoittajauraa, jututetaan menestyneitä suomalaisia salkunhoitajia ja etsitään uusia menestyskohteita. Lue, mitä yhteistä Warren Buffettilla on esimerkiksi Svenska Handelsbankenin isän, Jan Wallanderin, kanssa.

Luovu ajoittamisesta sijoituskirjat

Luovu ajoittamisesta

e-kirja

Kirjassa esitellään uusi tapa sijoittaa osakkeisiin. Se on hyvin erilainen kuin yleinen tunnuslukuihin perustuva arvosijoittaminen. Tätä erilaisuutta ei ole helppoa toteuttaa, mutta parantaaksesi tuloksia, sinun on oltava valmis tekemään asioita uudella tavalla.

Ammattimainen sijoittaminen sijoituskirjat

Ammattimainen sijoittaminen

sidottu

Käytännönläheisenä perusteoksena kirja soveltuu erinomaisesti sekä itsenäisesti sijoittaville että sijoitusneuvojille, jotka haluavat kehittää ammattitaitoaan. Uudistetussa painoksessa on mukana myös arvopapereiden verotukseen liittyvät keskeiset seikat, samoin kuin arvopaperimarkkinoiden keskeiset säädökset.

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin sijoituskirjat

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin

e-kirja

Fiksusti toteutettuna vastuullinen sijoittaminen tarjoaa korkeampia tuottoja, tehokasta riskienhallintaa ja kilpailuetua. Vastuullisella sijoittamisella voi vaikuttaa sijoituskohteena olevien yhtiöiden vastuullisuuteen, analysoida mahdollisuuksia ja riskejä ja saavuttaa ylituottoa, jolloin sijoitus tuottaa yleistä markkinakehitystä paremmin. 

Paras sijoitus – Itsepuolustusopas sijoittajille

e-kirja

Tätä sijoituskirjaa salkunhoitajat, meklarit ja sijoitusneuvojat eivät halua sinun lukevan! Paras sijoitus kertoo, miten voitat ammattilaiset osakemarkkinoilla ilman mitään erikoisosaamista, erityistietoa tai edes vaivannäköä. 

Sijoituspokkari sijoituskirjat

Sijoituspokkari

sidottu

Mistä tuottoja saa, kun pankkien talletuskorot ovat lähellä nollaa ja osakekurssien heilunta pelottaa? Sirpaletietoa riittää, mutta kokonaisuus helposti unohtuu.

Hajauta tai hajoa sijoittaminen osakkeet sijoituskirjat

Hajauta tai hajoa

sidottu

Jukka Oksaharjun kirja alleviivaa pörssiyhtiön maksaman osinkovirran merkitystä pitkän aikavälin sijoittajalle osakkeiden myyntivoittojen sijaan. Menestyvä laatuyhtiö maksaa omistajilleen kasvavaa osinkovirtaa, vaikka pörssiä ei olisi olemassakaan. 

Warren Buffett Way sijoituskirjat

The Warren Buffett Way

sidottu

Warren Buffett on maailman tunnetuin sijoittaja. Hänestä tuli yksi maailman rikkaimmista ihmisistä suoraviivaisella sijoitustyylillään. Hän näkee sijoituskohteina olevat yritykset enemmän liiketoimintana kuin pörssissä hinnoiteltavana osakkeena.

osakemarkkinat sijoituskirjat osakesijoittaminen

Onnistu osakemarkkinoilla

e-kirja

Kim ja Tom Lindströmin teos kertoo, miten on mahdollista menestyä osakemarkkinoilla keskimääräistä paremmin käyttämällä hyväkseen yksinkertaista päättelykykyä ja markkinapsykologian lainalaisuuksia. Uusimman rahoitustutkimuksen mukaan sijottajat eivät toimi osakemarkkinoilla rationaalisesti vaan toistavat jatkuvasti samoja käyttäytymisvirheitä.

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin sijoituskirjat

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

e-kirja ja äänikirja

Kaikkien aikojen eniten myyty suomalainen sijoitusopas, Seppo Saarion kokonaan uudistettu painos antaa lukijalle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kokonaiskuvan sijoittamisesta pörssiosakkeisiin: miten sijoituskohteet kannattaa valita ja mihin sijoittajan tulee kiinnittää huomiota pyrkiessään todella ansaitsemaan pörssiosakkeilla. 

osakesijoittaminen sijoituskirjat

Tähtäimessä osakkeet

e-kirja ja äänikirja

Kirja tiivistää vuosikymmenen sijoitustaipaleelta kymmeniä tuhansia sivuja sijoituskirjallisuuden viisauksia ja virheistä oppimista. Et opi, kuinka tuplaat rahasi nopeasti, vaan oppirahoja säästäen harjaannut ymmärtämään ympäröivää maailmaa sijoittajan silmin.

Huonosti käyttäytyvät osakkeet sijoituskirjat

Huonosti käyttäytyvät osakkeet

e-kirja

Rahamarkkina ei ole sijoittajille turvallinen, vaikka sijoitusammattilaiset mitä väittäisivät! Kirjassa Mandelbrot ja Hudson osoittavat, että vuosikymmeniä yliopistoissa opetetut rahoitusteoriat eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

sijoituskirjat osakesijoittaminen osakesijoittaja

Osakesijoittajan maailmanvalloitus

e-kirja

Miten sijoittaja voisi laajentaa näkökenttäänsä ja etsiä tuottoa Suomen lisäksi maailmalta? Mitä pitää ottaa huomioon ulkomaille sijoittamisessa? Miten se eroaa Suomeen sijoittamisesta? Ulkomaille sijoittamisen mahdollisuudet ulkomaille ovat lisääntyneet 2000-luvulla huimasti.

Osakkeen arvonmääritys – Onnistunut sijoituspäätös

e-kirja

Luotettava yrityksen arvonmääritys on perusta sijoittajan päätöksille. Teos on selkeä ja havainnollinen esitys soveltavasta arvonmäärityksestä. Sen avulla lukija pystyy arvioimaan yrityksen osakkeen arvoon vaikuttavat tekijät ja hyödyntämään arvonmäärityksen työkaluja sijoituspäätöksissä.


Asuntosijoittamista käsittelevät sijoituskirjat

asuntosijoittaminen

Osta, vuokraa, vaurastu

nidottu

Asuntosijoittaminen on turvallinen ja tehokas tapa vaurastua. Tässä kirjassa asuntosijoittamista tarkastellaan kattavasti niin turvallisuushakuisen kuin hyvää tuottoa etsivän sijoittajan näkökulmasta. Kirja antaa vinkit sijoitusasunnon ostamiseen ja vuokraamiseen prosessin pienimpiäkin yksityiskohtia myöten.

asuntosijoittaminen

Sijoita asuntoihin!

nidottu

Marko Kaartolla kokemusta riittää asuntosijoittamisesta, sillä hän on ollut mukana yli sadassa sijoitusasuntohankkeessa. Oppaassa on runsaasti käytännön esimerkkejä ja laskelmia sekä ohjeita, kuinka välttää pahimmat sudenkuopat tai nostaa tasoa ja tulla entistä taitavammaksi asuntosijoittajaksi. 


Vaurastumista ja raha-asioita käsittelevät kirjat

Vaurastumisen reseptit – oma talous haltuun

e-kirja

Kirja on mukaansatempaava ja havainnollinen opas oman talouden parempaan hoitamiseen. Kirjassa avataan esimerkkien kautta talouden perusajatuksia ja puretaan vaurastumiseen liittyviä vääriä uskomuksia ja myyttejä, kuten ”sijoittaminen on vain varakkaille”.

Raha ratkaisee – 101 vinkkiä menestykseen

e-kirja

Raha ratkaisee on synnynnäisen myyntimiehen huikea tarina köyhästä lähiökasvatista menestyväksi kiinteistövälittäjäksi ja tv-maailman suosikkipojaksi. Tietä menestykseen ovat siivittäneet elämän varrelta poimitut opit, jotka tämän kirjan lukija voi nyt hyödyntää oman varallisuutensa kasvattamiseksi.

Sijoittamalla miljonääriksi

e-kirja

Sijoittamallako miljonääriksi? Mikä ettei! Ensin kannattaa kuitenkin tutustua omaan sijoittaja-profiiliin ja erilaisiin tapoihin vaurastua. Kirja antaa uusia näkökulmia sijoittamiseen, tutustuttaa erilaisiin sijoitustyyleihin ja esittelee, miten koti- ja ulkomaiset sijoittajat ovat näillä sijoitustyyleillä onnistuneet luomaan omaisuutensa.

vaurastuminen rahakirja

Rikastamo

e-kirja

Rento ja elämänmakuinen opas matkalle kohti taloudellista vapautta ja elämäsi fiksuimpia rahanarvoisia diilejä. Oli kyse sitten oman rahasuhteen hoitamisesta, sijoittamisesta, työelämän rahadiileistä tai sinkun, lapsiperheen ja yrittäjän tärkeimmistä rahapäätöksistä.

raha

Kaikki rahasta

e-kirja ja äänikirja

Teos puhuu rahasta avoimesti ja humoristisesti, vailla ylenkatsetta ja tuomitsemista. Kirjassa sekä asiantuntijat että tavalliset ihmiset avaavat taloutta käytännönlähtöisesti. Vaurastuminen on mahdollista jo pienillä oman talouden viilauksilla: budjetoi, automatisoi, sijoita.

Rahaviisaus – Mitä jokaisen tulisi tietää rahasta ja mielen hyvinvoinnista

e-kirja ja äänikirja

Ymmärtäväinen talouskirja auttaa työstämään uskomuksia, jotka näkyvät oman tilin saldossa. Kaikilla on jokapäiväinen suhde rahaan: ostamme ruokaa, maksamme asumisesta ja pohdimme lomailuun käytettäviä varoja.

Erilainen ote omaan talouteen

e-kirja

Tuoko raha onnea? Paljonko rahaa on riittävästi? Tarkoittaako säästäminen aina niukkuutta? Onnellisen elämän tavoittelu saa meidät helposti taloudelliseen umpikujaan.

Raha – Peli haltuun: 7 yksinkertaista askelta taloudelliseen vapauteen

e-kirja

Tony Robbins, teoksen Raha kirjoittaja, kertoo meille yksinkertaisella ja toimivalla tavalla talouselämän lainalaisuuksista. Robbins on ohjannut ja inspiroinut kymmeniä miljoonia ihmisiä yli sadassa maassa.

vaurastuminen raha

Köyhästä rikkaaksi

nidottu

Kirjan opeilla jopa kuusi euroa päivässä sijoittamalla voi tulla miljonääriksi – kunhan sijoittamisaika on riittävän pitkä. Kirjoittaja Seppo Pennanen on itseoppinut sijoittaja, joka on kokeillut käytännössä kaiken mitä kirjassaan opettaa. Hän on 35-vuotisen sijoittamisuransa aikana tehnyt siitä itselleen menestyksekkään elämäntavan.


Muut sijoituskirjat

startup sijoittaminen sijoituskirjat

Startup-sijoittaminen

e-kirja

Sijoittaminen startup-yrityksiin ja listaamattomiin kasvuyhtiöihin on viime vuosina noussut ilmiöksi. Tätä ovat tukenet menestystarinat maailmalta, kuten Tesla, Spotify ja Über. Stratup-sijoittaminen tarjoaa houkuttelevia mahdollisuuksia olla mukana luomassa tulevaisuuden menestystarinoita.

Miten sijoitan rahastoihin

äänikirja

Kattava ja kansantajuinen yleisesitys rahastosijoittamisesta kaikille siitä kiinnostuneille. Teos kertoo, mitä sijoitusrahastot ovat ja miten ne toimivat sekä mihin asioihin rahastoa valittaessa tulisi kiinnittää huomiota. Kirjassa esitetään myös erilaisten tunnuslukujen laskemista ja tulkintaa sekä internetin hyödyntämistä rahastosijoittamisessa.

verotus verosuunnittelu sijoituskirjat

Sijoittajan verotus ja verosuunnittelu

nidottu

Kirja esittelee kattavasti tämän päivän sijoitusinstrumenttien verokysymykset. Mukaan ovat päässeet niin talletukset, joukkovelkakirjalainat, asunnot, osakkeet, sijoitusrahastot ja metsäomaisuus kuin warrantit, johdannaiset, kapitalisaatiosopimukset ja vakuutukset sekä monet muut tuotteet. Verosuunnittelulle on varattu kirjasta oma lukunsa.

sijoituskirja verotus sijoittajat

Sijoittaja verokirja

nidottu

Sijoittajan verokirja on käytännönläheinen ja ajantasainen apuväline veropulmien ratkaisemiseen. Kirjassa käsitellään seikkaperäisesti muun muassa osinkojen, korkojen, vuokrien ja luovutusvoittojen verotus.

raha talouskirja rahoitus pankit

Raha

äänikirja

Tiesitkö, että pankit eivät oikeasti lainaa rahaa? Yhteiskuntien rahoitus on täysin riippuvaista pankkien tekemistä velkasuhteista. Se on perimmäinen syy toistuviin finanssikriiseihin, yhteiskuntien mielettömään velkaantumiseen, demokratian voimattomuuteen ja ekologisesti tuhoisaan loputtoman talouskasvun tavoitteluun.

osaava omistaja omistaminen

Osaava omistaja

e-kirja

Teos on ensimmäinen omistajuutta kattavasti käsittelevä teos Suomessa. Saat käytännönläheisiä työkaluja oman omistajuutesi kehittämiseen ja vastaukset esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin: Mikä on omistamisen tarkoitus? Miksi omistajuus kuuluu kaikille? Mitä on hyvä omistajuus? Millaisia ovat suomalaiset omistajat? Miten oppia omistajaksi?

pörssi sisäpiiri

Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä

e-kirja

Kim Lindström on arvopaperialan ammattilaisena, aktiivisena yksityissijoittajana sekä mielipidevaikuttajana seurannut Suomen pääoma- ja erityisesti osakemarkkinoiden kehitystä päivätasolla 1960-luvun lopulta lähtien. Vain ani harvalla on ollut mahdollisuus seurata osakekaupan mullistusta yhtä kauan ja yhtä läheltä kuin Lindströmillä.

Pääomaturvattu sijoittaminen

e-kirja

Suositun pääomaturvattua sijoittamista käsittelevän teoksen kolmas, uudistettu painos. Pääomaturvatun sijoittamisen markkinoille on runsaasti räätälöityjä sijoitustuotteita. Mitä ne ovat? Kuinka näillä markkinoilla kannattaa toimia, ja mitä on syytä ottaa huomioon? Kenen salkulle pääomaturvattu sijoittaminen sopii?


Sijoituskirjat: artikkeleita ja kirja-arvosteluja

Ylös
>