Sijoituskirjat – talouskirjat – yrityskirjat

Löydä SalkunRakentajan sivuilta parhaat sijoittamista ja taloutta käsittelevät kirjat. Kategorioita mm. sijoituskirjat, talouskirjat, yrityskirjat, kansantalous, oma talous.

2
Yes
None
1
1000000
Syötä kirjan/lehden nimi
/kirjat/
Thumbnail

Kategoriat

Kansantalous
Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta
19,70 EUR
Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta Image

Björn ’Nalle’ Wahlroos listaa talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta uusimmassa kirjassaan. Älä ole pihalla taloudesta! Kriittinen kirja siitä, millaisen talouspolitiikan koekaniineiksi olemme joutuneet.Meille tarjotaan huonoja ja toimimattomia ratkaisuja taloudellisten ongelmien voittamiseksi. Veroja halutaan korottaa valtionvelan kasvun hillitsemiseksi – turhaan.

Björn Wahlroos käsittelee tuhoisia ajatuksia, joiden nimissä keskeisiä päätöksiä tehdään. Laskun maksavat kuluttajat, veronmaksajat ja tulevat sukupolvet.Wahlroosin kriittisessä tarkastelussa on kymmenen suosittua talousajatusta, joita vapaan markkinatalouden arvostelijat kannattavat. Hän nostaa tikun nokkaan keskeisiä taloudellisia ajattelijoita John Maynard Keynesistä ’pop-ekonomisti’ Thomas Pikettyyn.

Zombitalous
30,30 EUR
Zombitalous Image

’Zombitalous’ käsittelee liberalistisen talousopin ja -politiikan ongelmia. Siinä tarkastellaan kriittisesti markkinatalouden perusajatusta, jonka mukaan kaikki hyötyvät markkinatalouslähtöisistä päätöksistä.

Viimeaikojen finanssikriisit osoittavat ensinnäkin nämä ideat vääriksi ja toiseksi sen, että ne olisi pitänyt jo aikaa sitten kuopata. Kaikkialle maailmaan levinnyt liberalistisen markkinatalouden ajatus kuitenkin vaeltaa yhä keskuudessamme kuin elävä kuollut, zombi.

Queenslandin yliopiston taloustieteen professori John Quiggin käsittelee aihetta monipuolisesti talous- ja historiallis-yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Hän pohtii, kuinka aikansa eläneiden ajatusten zombitalous voitaisiin kukistaa lopullisesti niin, että jatkossa vältyttäisiin vielä suuremmilta talouskriiseiltä. Teosta on kiitelty maailmanlaajuisesti, ja laadukas tutkimus vastaa sekä akateemisen että populaarin yleisön tarpeeseen.

23 tosiasiaa kapitalismista
21,90 EUR
23 tosiasiaa kapitalismista Image

Oletko ihmetellyt, miten voi olla mahdollista, ettei juuri kukaan koko maailmassa osannut varautua vuoden 2008 talousromahdukseen? Ha-Joon Chang tarjoaa kysymykseen kaksikymmentäkolme vastausta: hän kertoo sen, mistä vapaan markkinatalouden ilosanoman levittäjät vaikenevat.

23 tosiasiaa kapitalismista on hilpeä kirja, jonka vakava päämäärä on paljastaa uusliberaalin talousajattelun taustaoletukset. Chang osoittaa vastaansanomattoman terävästi, että taloudelliset valinnat ovat myös poliittisia valintoja ja että meidän on syytä tunnustaa se.

Chang tunnetaan John Kenneth Galbraithin ja Joseph Stiglitzin perinnettä jatkavana tervejärkisenä toisinajattelijana. 23 tosiasiaa kapitalismista, auttaa ymmärtämään globaalin talousjärjestelmän toimintaa ja ongelmia. Chang ei vastusta kapitalismia: hän toteaa, että kapitalismi on huonoin mahdollinen talousjärjestelmä – kaikkia muita lukuun ottamatta. Mutta meidän ei kuitenkaan tarvitse alistua markkinoiden orjiksi.

Talouden uudet muodot
10,60 EUR
Talouden uudet muodot Image

Talouskriisi runtelee, mutta niin maailmalla kuin Suomessa uskotaan yhäjatkuvaan kasvuun ja uusklassiseen talousteoriaan. Tässä tilanteessa nykyisen talouspolitiikan keskeisin viesti on: ’Vaihtoehtoja ei ole.’

Talouden uudet muodot esittelee taloudellisen toiminnan vaihtoehtoisiamuotoja selvästi ja perustellusti. Kriisin kourissa suomalaisetkin ovat alkaneet itsenäisesti etsiä uusia tapoja tuottaa hyvinvointia. Esimerkiksi lakkautusuhan alla olleita kirjastoja ylläpidetään talkootyönä ja koulujen pihoilta luodaan lumia yhteistoimin. Erilaiset yhteisö-, solidaarisuus- ja jakamistalouden muodot ovat voimistuvia trendejä ympäri maailman.

Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia tutkijoita ja kansalaistoimijoita.

Talous yhdeltä istumalta
7,40 EUR
Talous yhdeltä istumalta Image

Talous yhdeltä istumalta on järisyttävä lukukokemus. Teoksen avulla on mahdollista ymmärtää talouspolitiikkaa ja esittää oikeat kysymykset. Kuka hyötyy ja kuka joutuu maksumieheksi?

Hazlitt selittää yksinkertaisesti ja vain totuutta kumartaen talouden perusasiat, jotka poliitikot yleensä jättävät kertomatta. Liian hyvältä kuulostavat asiat ovat yleensä juuri sitä, liian hyviä ollakseen totta, ja Hazlitt selittää miksi.

Talous yhdeltä istumalta avaa uuden näkymän yhteiskunnallisiin asioihin. Tämä vaikutusvaltainen klassikko on käännetty yli kymmenelle kielelle ja myynyt yli miljoona kappaletta.

Eurokriisin anatomia
7,80 EUR
Eurokriisin anatomia Image

Globaali rahoituskriisi 2008-2009 ja sitä seurannut Euroopan velkakriisi äimistytti tavalliset kansalaiset ja useimmat niin sanotut asiantuntijat. Professori Heikki Patomäki kertoo miksi – ja ehdottaa miten valmistautua tulevaan.Eurokriisin anatomia purkaa huolellisesti auki Euroopan velkakriisin historian ja todelliset syyt.

Patomäki analysoi tarkkaan ristiriitaisen ja hauraan talous- ja rahaliitto EMUn valuviat. Kirja on julkaistu vuonna 2013 englanniksi ja kreikaksi.

Taloustiede
23,20 EUR
Taloustiede Image

Mitä on taloustiede? Mitä se voi ja ei voi kertoa maailmasta? Miksi taloustieteellä on väliä?Menestyskirjailija Ha-Joon Changin Taloustiede: käyttäjän opas kertoo, miten globaali talous toimii ja miksi kuka tahansa voi ymmärtää sitä. Se valottaa, mitä taloustiede merkitsee 99 prosentille maailman ihmisistä, miksi numerot eivät ole objektiivisia ja mitä näkemyksiä eri talousteorioiden takana piilee.

Kirja käy mukaansatempaavasti läpi taloustieteen historian teollisuuden ja Venäjän vallankumouksista kapitalismiin ja vapaisiin markkinoihin ja selvittää simppelein, arkisin esimerkein, miten taloustiedettä voi soveltaa todellisessa elämässä.

Venäjä ja Suomen talous 1700-2015
23,00 EUR
Venäjä ja Suomen talous 1700-2015 Image

Uudessa kirjassaan professori Markku Kuisma tarkastelee millä tavoin Venäjä on vaikuttanut Suomen taloudelliseen kehitykseen, tahtoen ja tahtomattaan, suomalaisten tahdosta tai siitä riippumatta.

Kirja kattaa aikakauden Pietarin kaupungin perustamisesta nykypäivään. Venäjän ja Suomen vuorovaikutusta on leimannut yhdentyminen, yhdenmukaistaminen ja erkaantuminen. Venäjällä oli ratkaiseva vaikutus modernin suomalaisen suurteollisuuden syntymiseen, ja se loi myös perustan globaaleille suuryrityksille, kuten Nokialle ja Koneelle.

Maan tapa
37,70 EUR
Maan tapa Image

Suomi on maa, jossa korruptio voi hyvin! Kurkistus suomalaiseen maan tapaan, hienostuneeseen korruptioon, jossa Hyvä Veli -järjestelmä hoitaa käytännön. Kirja kuin tulitikku, joka raapaisee valon ja sytyttää hallitsemattoman palon: tämän jälkeen paluuta entiseen ei enää ole.Suomalainen korruptio on onnellisesti piilossa ja piilotettu, koska kukaan ei halua tutkia sitä. Meille on opetettu, että jokaisella suomalaisella on hinta ja kassakaapit ja nuotio ovat salaisuuksien säilyttämistä varten.

Jarmo Korhonen on kirjoittanut aiemmin kaksi Suomen poliittista lähihistoriaa käsittelevää tietokirjaa, Väyrysen valtakunta (2014) ja Valtataistelu (ilmestyy huhtikuussa 2015). Hän on toiminut keskustan puoluesihteerinä 2006-2010 ja Etelä-Pohjanmaan keskustan toiminnanjohtajana 1994-2006 ja ollut keskustan ja sen ehdokkaiden vaalikampanjoissa mukana 1980-luvulta alkaen.

Rahan nousu
35,20 EUR
Rahan nousu Image

Tässä teoksessa Niall Ferguson osoittaa, että rahoitus on yhteiskunnan edistyksen perusta. Samalla käy ilmi, että rahan historia on kaiken historian olennainen tausta.

Luoton ja velan kehitys, siis uuden rahan luominen, on kulttuurin nousun kannalta yhtä tärkeää kuin muutkin teknologiset innovaatiot ja tämä on pätenyt Babylonian rahauudistuksista lähtien. Pankit olivat Italian renessanssin loiston perusta ja joukkovelkakirjamarkkinat ratkaisivat esimerkiksi Yhdysvaltain sisällissodan. Ranskan vallankumouksen juuret ovat sata vuotta aikaisemmassa pörssikuplassa ja Argentiina muuttui maailman kuudenneksi rikkaimmasta maasta toivottomaksi inflaation pesäksi huonon raha-asioiden hoitamisen seurauksena.

Ennemmin tai myöhemmin rahainnovaatioiden synnyttämät kuplat kuitenkin puhkeavat. Alkaa tuhon ja epävarmuuden aika. Rahan nousu kertoo myös, millaisia parinkymmenen viime vuoden mittaan kehitetyt rahainnovaatiot, kuten subprime-luotot, johdannaiset ja suojarahastot ovat, millaisia niihin sisältyvät riskit olivat ja miten niihin perustuvan varjopankkijärjestelmän kaatuminen saattaa vaikuttaa rahajärjestelmän tulevaisuuteen.

Musta joutsen
35,20 EUR
Musta joutsen Image

Musta Joutsen on erittäin epätodennäköinen tapahtuma, jolla on kolme luonteenomaista piirrettä: se ei ole ennustettava, sillä on valtava vaikutus ja osaamme kehitellä selityksen, jonka ansiosta se vaikuttaa vähemmän satunnaiselta ja ennustettavammalta kuin olikaan. Googlen hämmästyttävä menestys oli Musta Joutsen, samoin syyskuun 11. päivän terrori-isku.

Matemaatikko ja optiomeklari Taleb on pitkään tutkinut, miksi hämäämme itsemme ajattelemaan, että tiedämme enemmän kuin oikeastaan tiedämmekään. Rajoitamme ajattelumme epäolennaiseen ja turhaan, kun suuret asiat toistuvasti yllättävät meidät ja muokkaavat maailmaa.Tässä merkittävässä teoksessa Taleb selittää kaiken siitä, mitä emme tiedä. Hänellä on yllättävän yksinkertaisia keinoja käsitellä Mustia Joutsenia ja hyötyä niistä.

Väärää talouspolitiikkaa
9,10 EUR
Väärää talouspolitiikkaa Image

Totuus talouden perimmäisistä kysymyksistäMiksi taloudesta ja talouspolitiikasta vallitsee erilaisia ja ristiriitaisia käsityksiä? Miksi jotkut vaativat elvytystä työttömyyden torjumiseksi, toiset taas leikkauksia valtiontalouden tasapainottamiseksi? Miksi päättäjät ovat huolissaan velkaantumisesta?

Valtion yhtiöt
22,50 EUR
Valtion yhtiöt Image

Markku Kuisman uusi teos kertoo valtiollisten suuryritysten synnystä, noususta ja tuhosta. Tarkastelun kohteena on miljardien eurojen rahakasan vaihtelevat kohtalot ja komea joukko isoimpia pörssifirmojamme, sellaisia kuin Fortum, Stora Enso, Kemira, Outokumpu, Neste, Valmet, Metso, SSAB-Rautaruukki ja Outotec.

Kaikilla näillä yhtiöillä on värikäs menneisyys, jota jotkut häpeävät, ja kiistelty tulevaisuus, joka on osa Suomen nousua tai tuhoa.Tarina alkaa norjalaisten omistaman Ab W. Gutzeitin kansallistamisesta itsenäisyyden alkuhämärässä ja jatkuu nykypäivään. Valtio osti 1918 osake-enemmistön pörssiyhtiöstä, joka omisti puolen miljoonan hehtaarin verran metsäomaisuutta ja runsaasti vesivoimaa. Sittemmin muodostettu Enso-Gutzeit Oy on nykyisen metsäjätti Stora Enson edeltäjä.

Gutzeitin muodonmuutos oli sekava vyyhti ison rahan liikkeitä, spekulaatiota, pankkikilpailua, valtataistelua, suurvaltapolitiikkaa ja väkeviä intohimoja. Samat perusvoimat jylläsivät myöhemmin Outokummun, Nesteen ja muiden valtion suurten firmojen läpimurrossa.

Laman taittaja
27,90 EUR
Laman taittaja Image

Talouden etulinjassa – elämäkerta ’kaikkien leikkausten isästä ’Virkamieslegenda Raimo Sailas koki urallaan kolme talouskriisiä, jotka ravistelivat Suomea kuin sodat. Sailas oli elvyttämässä Suomea nousuun 1970-luvun lopun taantumasta ja taittamassa 1990-luvun alun lamaa leikkauksilla. Kun finanssikriisi romautti Suomen talouden 2009, Sailas kutsuttiin talkoisiin, mutta näivetystauti sai lopulta yliotteen.Suurten ikäluokkien edustajana Sailas oli rakentamassa hyvinvointivaltiota – kunnes talouden katovuodet pakottivat hänet astumaan pelastuspartion johtoon. Talouden sotakirja pitää lukijan otteessaan.

Ministeri Raimo Sailas (s. 1945) jäi eläkkeelle valtiovarainministeriön valtiosihteerin tehtävästä keväällä 2013.VTT ja kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa (s. 1970) käsitteli teoksessaan Salainen sisällissota (Otava 2004) Suomen kylmää sotaa.

Rahavallan jäljet
22,80 EUR
Rahavallan jäljet Image

1990-luvun alun lama toi Suomeen uuden ajattelu- ja puhetavan. Sosiaaliturvan leikkaukset, julkisen hallinnon tehostaminen, valtiontalouden sopeuttaminen ja työelämän joustot ovat siitä lähtien kuuluneet suomalaisten arkeen.Lama muutti suomalaista yhteiskuntaa tavalla, jonka olemme ottaneet annettuna, ainoana vaihtoehtona.

Kuitenkin kyse on poliittisista valinnoista. 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun hallitukset valitsivat pääomaliikkeiden vapauttamisen ja julkisten menojen leikkausten tien. Hallitukset halusivat opettaa suomalaiset uusille tavoille. Valtio luopui täystyöllisyyden tavoittelemisesta. Talouspolitiikan tärkeimmäksi päämääräksi tuli hintojen vakaus sekä inflaation hillitseminen. Näin saksalainen talouskuri saapui Suomeen.

Uuden ajattelutavan myötä markkinaliberalismista on tullut valtavirtaa. Se opettaa, että vapaat markkinat jakavat yhteiskunnan voimavarat mahdollisimman tehokkaasti. Uusliberalismiksi kutsuttu politiikka on kuitenkin lisännyt työelämän epävarmuutta, tuloeroja ja köyhyyttä.

Meidät on opetettu pelkäämään luottoluokittajia, julkisen talouden vajeita, maailmanlaajuisesti toimivia suuryrityksiä ja yhteistoimintaneuvotteluja. Pelosta on tullut uusi normaali.

Rahavallan jäljet kertoo, miten uusi ajatteluja puhetapa sai alkunsa. Se vie lukijan matkalle uusliberalistisen talouspolitiikan juurille. Se kuljettaa lukijan hyvinvointivaltion alkuajoista lamavuosien kautta 2010-luvulle, jota leimaavat julkisen talouden ongelmat ja lisääntyvä eriarvoisuus.

Emumunaus
20,30 EUR
Emumunaus Image

Vanha kunnon kapitalismi on muuttunut vinhaksi finanssikapitalismiksi, jossa rahaa ei enää ole edes olemassa. On vain velkoja velkojen päälle, eikä kukaan enää kysele, mistä se kaikki mammona oikein tuli (ei mistään). Raha ei enää perustu reaalimaailmaan: ei ihmistyöhön, ei fyysisiin tavaroihin, ei palveluihin.

Velan panivat liikkeelle yksityiset pankit, aivan silmiemme alla, ja nyt maailma hukkuu velkaan.Emu on finanssikapitalismin lapsi. Se on Suomen saksalainen kuri ja järjestys. Se on Euroopan keskuspankin keppi ja ruoska. Se on EU:n sirppi ja vasara. Se on sisäisen devalvaation korsetti ja pakkopaita eniten velkaantuneille maille.

Mitä Emu tänään, sitä Suomi huomenna. Miten käy Suomelle? Entä eurolle ja dollarille?Emumunaus on vauhdikas kuvaus koko systeemin laajuisesta kriisistä, sen syistä ja surkeista seurauksista ja tulevaisuudesta. Kirja perustuu tositapahtumiin.

Freakonomics
25,80 EUR
Freakonomics Image

Kumpi on vaarallisempi, ase vai uima-allas? Mitä yhteistä on opettajilla ja sumopainijoilla? Paljonko vanhemmilla oikeasti on merkitystä? Kysymykset eivät ehkä ole tyypillisiä taloustieteilijälle.

Steven D. Levitt ei kuitenkaan ole tyypillinen taloustieteilijä. Hän on kiitelty opettaja, joka tutkii jokapäiväisiä asioita ja arvoituksia – huijaamisesta ja rikollisuudesta urheiluun ja lastenkasvatukseen – ja jonka johtopäätökset säännöllisesti kääntävät yleisinä totuuksina tunnetut asiat päälaelleen.

Ostettua aikaa
30,30 EUR
Ostettua aikaa Image

Onko kapitalismin ja demokratian aika erota?Maailmantaloutta ja politiikkaa ravisteleva kriisi ei näytä hellittävän, ja se herättää yhä kasvavaa neuvottomuutta. Reseptejä jaellaan ilman tietoa taudin luonteesta.

Wolfgang Streeck jäljittää kriisin syitä tarkastelemalla sodanjälkeisen kapitalismin kehitystä ja muutoksia. Hän asettaa kriisin 1970-luvulta alkaneeseen yhteiskunnan ja talouden uusliberaalistumisen jatkumoon.Runsasta tilastoaineistoa yhteen vetävän kirjan keskiössä on kapitalismin ja demokratian välinen kasvanut jännite. Streeckin mukaan valtiot ja hallitukset ovat 1970-luvulta lähtien ’ostaneet aikaa’ inflaation, halvan lainarahan ja julkisen velan avulla. Nyt tuo tie on kuljettu loppuun: demokraattinen kapitalismi on umpikujassa, josta ei ole helppoa ulospääsyä.

Professori Wolfgang Streeck johtaa arvostetun saksalaisen Max Planck -instituutin yhteiskuntatutkimusta Kölnissä.

Pääoma 2000-luvulla
26,90 EUR
Pääoma 2000-luvulla Image

Mitkä voimat ohjaavat pääoman jakaantumista? Ranskalainen taloustieteilijä Thomas Piketty tutkii kohutussa, modernin ajan klassikoksi nousseessa teoksessaan tulo- ja varallisuuserojen kehitystä länsimaissa 1700-luvulta nykyaikaan.

Löydöt mullistavat käsityksemme hyvinvoinnista ja eriarvoisuudesta. Pääoma 2000-luvulla herätti ilmestyessään vilkasta keskustelua, ja sitä on sanottu lähihistorian merkittävimmäksi taloustieteelliseksi teokseksi.

Pääoma 2000-luvulla kokosi tutkimustulokset kahdestakymmenestä maasta ja teki Pikettystä taloustieteen radikaalin rocktähden.

Kaikki ajoi Ladalla
23,30 EUR
Kaikki ajoi Ladalla Image

Vuosina 1950-1989 Neuvostoliiton kanssa käyty idänkauppa on 2010-luvun some-sukupolven suussa kirosana, muistutus häpeällisestä 70 luvun itään kumartavasta Suomesta. Kolumnistien mukaan idänkaupassa ostettiin ja myytiin nöyrästi roskaa Moskovan komennossa.

Kuva on väärä. Sotakorvauksista alkanut kahdenvälinen kauppa Neuvostoliiton kanssa pakotti Suomen rakentamaan voimakkaan konepajateollisuuden, jonka varassa oli merkittävä osa Suomen sodanjälkeisestä vaurastumisesta.

Talous ja utopia
9,90 EUR
Talous ja utopia Image

Sixten Korkman kirjoittaa niin oppihistorian klassikoista kuin talous- ja rahaliiton nykyisistä ongelmista. Hän liikkuu talouden ja politiikan raja-alueilla nostaen esille vaikeat kysymykset, mutta välttää helpot vastaukset. Hän tekee sen sydän lämpimänä, mutta pitää pään kylmänä.

Rahan ruhtinaat
20,10 EUR
Rahan ruhtinaat Image

Entä jos rahan liikkeitä ei ohjaakaan kukaan? Pankkiirien maailma ei ole vain hulppeita avokonttoreita pilvenpiirtäjien huipuilla – se on itse asiassa koko arkisen elämämme perusta. Juuri kukaan meistä ei vain tiedä, miten hyvin tai huonostinämä perustukset on rakennettu.

Tutkiva journalisti Joris Luyendijk tiesi hyvin vähän sijoittamisesta, pankkiireista tai investointipankeista ryhtyessään tutkimaan rahan liikkeitä. Kahden vuoden aikana hän haastatteli yli 200 Lontoon pankkiiria upporikkaista rahastonjohtajista takahuoneiden datanörtteihin. Hänelle selvisi, että alalla on vallalla vaikenemisen koodi: vasta pitkän ja sinnikkään työn tuloksena ovet sisäpiireihin alkoivat avautua ja lopulta haastateltavat uskoivat hänelle asioita jopa työpaikkansa menettämisen uhalla.Onko kapitalismin ongelmana ahneus?

Raha
20,90 EUR
Raha Image

Tiesitkö, että pankit eivät oikeasti lainaa rahaa? Entä tiesitkö, että jos kaikki maailman velat maksettaisiin, maailmassa ei voisi olla enää rahaa? Yhteiskuntien rahoitus on täysin riippuvaista pankkien tekemistä velkasuhteista. Se on perimmäinen syy toistuviin finanssikriiseihin, yhteiskuntien mielettömään velkaantumiseen, demokratian voimattomuuteen ja ekologisesti tuhoisaan loputtoman talouskasvun tavoitteluun. Raha kertoo kaiken, mitä et tiennyt rahasta. Monet maailman suurista ongelmista voitaisiin ratkaista, jos raha toimisi niin kuin ihmiset luulevat sen toimivan.Raha on ensimmäinen suomenkielinen esitys rahareformiliikkeen rahakritiikistä.

Markkinat ja demokratia
10,90 EUR
Markkinat ja demokratia Image

Pidämme demokratiaa itsestäänselvyytenä. Mutta onko se sitä? Miksi Kiina näyttää menestyvän ilman demokratiaa? Miksi EU:ssa puhutaan demokratiavajeesta? Ja miksi yritysten valta näyttää lännessä alati kasvavan, kansanvallan kustannuksella? Oliko Churchill väärässä; onko sittenkin olemassa demokratiaa parempi hallintajärjestelmä?

Markkinat ja demokratia talouskirjaBjörn Wahlroos käsittelee inspiroivasti eurooppalaisen, amerikkalaisen ja aasialaisen hallitsemisen historiaa ja nykytilaa. Hän osoittaa, että yhteiskunnallinen ja taloudellinen menestys vaatii muutakin kuin demokratiaa: toimivia markkinoita ja tehokkaita hierarkioita. Voittajaksi suoriutuu se, joka parhaiten yhdistää nämä kolme hallintotapaa.

Talvivaaran vangit
22,00 EUR
Talvivaaran vangit Image

Totuus on tarua ihmeellisempää. Tämän tietävät tutkivat journalistit Juha Kauppinen ja Sampsa Oinaala, jotka ovat tahoillaan paneutuneet Talvivaaran kaivosalueen taustoihin ja toimintaan vuosien ajan. Molemmat ovat aiemmin kirjoittaneet Talvivaarasta huomiota herättäneitä artikkeleita ja reportaaseja, mutta nyt he yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa. Tuloksena on moniin suuntiin avautuva jännityskertomus niin tutkivan journalistin työstä kuin täysin omalaatuisesta tapaus Talvivaarasta, jonka lonkerot ulottuvat vallan ylimmistä kabineteista niihin paikallisten asukkaiden koteihin, jotka kaivoksen tieltä purettiin.Talvivaaran vangit perustuu arvostettujen toimittajien antaumukselliseen tutkimustyöhön ja tarjoaa paljon julkisuutta saaneesta tapauksesta eheän, moniulotteisen ja uusia näkökohtia sisältävän kokonaiskuvan.

Pitääkö pankkiirit pelastaa?
22,70 EUR
Pitääkö pankkiirit pelastaa? Image

Teräviä puheenvuoroja länsimaiden talousromahduksesta ja sen jälkiseurauksista yhdeltä tämän ajan kuumimmista taloustieteilijöistä.

Piketty selvittää kirjassaan Euroopan ja Yhdysvaltojen toimia pankkien pelastamiseksi ja eri maiden menestystä laman torjunnassa. Teos kattaa maailmantalouden kriittisimmän ajanjakson, alkaen Lehman Brothers -pankkiiriliikkeen kaatumisesta vuonna 2008 aina Pariisin terrori-iskuihin vuonna 2015 ja hänen viimeisimpiin kirjoituksiinsa vuonna 2016.

Miksi monet maat ovat selvinneet talouskurimuksestaan mutta se jatkuu yhä Euroopassa? Piketty vastaa: Euroopassa on harjoitettu vääränlaista rahapolitiikkaa.

Forum 2
28,40 EUR
Forum 2 Image

Tervetuloa talouden uudelle Forumille! Tämä ajankohtainen ja tuore oppikirja tarkastelee monipuolisesti maailman ja Suomen talouteen liittyviä ilmiöitä.

Se auttaa lukijaa ymmärtämään nykyhetkeä sekä siihen johtaneita taustoja – tulevaisuuden vaihtoehtoja unohtamatta. Kirjassa on myös käytännön vinkkejä esimerkiksi pankin lainatiskillä asiointiin ja oman verotuksen järkevään suunnitteluun.Kirjan kuvitus ja monipuoliset tehtävät tukevat opiskelua ja tarjoavat aiheisiin mielenkiintoisia näkökulmia.

No logo
10,10 EUR
No logo Image

No logo on kansainvälinen bestseller, josta tuli ilmestyttyään maailmanlaajuinen ilmiö. Nykyisessä talouskriisissä Naomi Kleinin arvio yritysten ja brändien hallitsemasta maailmasta on yhä tuoreempi ja vaikuttavampi. Mitä merkkituotteet merkitsevät meille? Kuinka mainonta vaikuttaa kulutuskäyttäytymiseemme?Logot ja mainokset ympäröivät meitä kaikkialla ja kasvottomat suuryritykset rakentavat brändiään.

Samaan aikaan kun suuryritykset kamppailevat kuluttajien lompakoista, uusi sukupolvi nousee kulutususkoa vastaan sen omilla aseilla. No logo on provosoiva, erinomaisesti kirjoitettu raportti taistelun etulinjasta.

Marxin Pääoman ajankohtaisuus
21,70 EUR
Marxin Pääoman ajankohtaisuus Image

Talouskriisit ja vallalla olevien talousoppien kyvyttömyys ehkäistä ja ratkoa kriisejä on herättänyt uudelleen laajaa kiinnostusta Karl Marxin Pääomaan.

Marxin pääteoksessaan esittämät arviot ja kritiikki kapitalismin kehityksestä ovat osoittautuneet hämmästyttävän kaukonäköisiksi ja ajankohtaisiksi.

Rajattomasti rahaa niukkuudessa
23,00 EUR
Rajattomasti rahaa niukkuudessa Image

Rahat eivät lopu mutta luonnonvarat ehtyvät. Nykyinen politiikka perustuu ajatukseen niukasta julkisesta rahoituksesta, joka on kasvavien markkinoiden varassa, ja luonnonvarojen rajattomuudesta tai loputtomasta korvattavuudesta.

Rajattomasti rahaa niukkuudessa kääntää asetelman päälaelleen ja perustelee sen ympäristötutkimuksen ja jälkikeynesiläisen talousteorian näkökulmista. Teoksen perusteesit rahan rajattomuudesta ja materiaalisten resurssien rajallisuudesta pakottavat poliitikot uudenlaisiin päätöksiin ja perusteluihin.

Pääoman voitto
11,90 EUR
Pääoman voitto Image

Raha on mysteeri: kaikki käyttävät sitä, mutta kukaan ei ymmärrä sitä. Jopa kuuluisimmat taloustieteilijät epäonnistuvat sen määrittelyssä. Sama pätee rahoitusmarkkinoihin. Siksi kenen tahansa, joka haluaa ymmärtää miten nykyinen kapitalismi toimii, tulisi lukea tämä kirja.

Pääoman voitto kertoo myös, miten talousjärjestelmämme on syntynyt. Esimerkit historiasta auttavat ymmärtämään tämän päivän ongelmia.

Kehitysavun kirous
9,40 EUR
Kehitysavun kirous Image

Kehitysavun antaminen köyhille maille ei ole johtanut niihin tavoitteisiin, jotka sille alun perin asetettiin. Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu – vaikka virallinen propaganda toista väittääkin.

Monissa maissa kehitysapu tukee paikallista eliittiä, ei demokratisoitumista. Kaiken kukkuraksi kehitysmaista karkaa pääomia lähes kymmenen kertaa kehitysavun verran, monikansalliset yritykset kiertävät veroja ja veroparatiiseihin kertyy tuhansia miljardeja euroja. Edes kehitysavun ammattilaiset eivät tiedä, kuka kehitysapulaivaa ohjaa ja mihin suuntaan.

Kansalainen ja talous
27,40 EUR
Kansalainen ja talous Image

Taloustiedon oppikirja avaa lukiolaiselle käytännön esimerkkien avulla kansantalouden peruskäsitteet. Kirja auttaa lukiolaista ymmärtämään omien talouspäätöstensä vaikutukset ja tulkitsemaan talouslukuja ja -uutisia.

Onko kapitalismilla tulevaisuutta?
27,80 EUR
Onko kapitalismilla tulevaisuutta? Image

Onko kapitalismilla tulevaisuutta? on viiden maailmankuulun yhteiskunnan ja globalisaation tutkijan yhteisteos, jossa kirjoittajat pohtivat eri näkökulmista kapitalismin tulevaisuutta. Romahtaako kapitalismi aiempien yhteiskuntajärjestelmien tavoin? Romahtihan Rooman valtakunta, samoin Euroopan vanhat monarkiat neuvostoimperiumista puhumattakaan. Mitä tapahtuu Yhdysvaltojen globaalille hegemonialle? Kirjoittajien mukaansa nyky-yhteiskunta on joka tapauksessa tullut historialliseen käännekohtaan. Vaikka vallanpitäjät ovat aina kuvitelleet hallitsevansa historian käännekohdissa, poliittinen eliitti ei ole koskaan kirjoittajien mukaan kyennyt näkemään aiheuttamiensa kriisien seurauksia. Siksi vain harvat 2000-luvullakaan käsittävät tulevien vuosikymmenten suuria muutoksia.

Teos esittää läpileikkauksen maailman mahdollisista tulevaisuuksista. Kirjoittajat vertaavat menneisyyttä ja nykyisyyttä ennustaessaan tulevia globaaleja rakennemuutoksia

Työelämä
4 tunnin työviikko - unohda yhdeksästä viiteen -elämä, asu missä haluat
13,90 EUR
4 tunnin työviikko - unohda yhdeksästä viiteen -elämä, asu missä haluat Image

Jos haluat toteuttaa unelmasi nyt etkä 30 vuoden kuluttua, lue tämä kirja!

Miten raataa vähemmän ja elää enemmän? 4 tunnin työviikko esittelee täysin uuden ratkaisun vanhaan ongelmaan. Se tarjoaa esimerkkejä siitä, miten vaihtaa epätyydyttävä puurtaminen elämästä nauttimiseen. Eikä se edes vaadi valitsemaan nautiskelun ja ansaitsemisen välillä, sillä molemmat voi saada yhtä aikaa.

Ferris esittelee askelmat, joita seuraamalla voi saavuttaa paljon enemmän paljon vähemmällä vaivalla – ja päästä oman elämänsä herraksi.

Vain sinä itse voit parantaa elämänlaatuasi, ja se alkaa siitä että tiedostat, mitä elämältä ja työltäsi haluat. Tämä kirja osoittaa, että puuduttavalle yhdeksästä viiteen -oravanpyörälle löytyy vaihtoehtoja, joilla saavuttaa henkisesti ja aineellisesti rikkaampi elämä.

Rajansa kaikella
34,40 EUR
Rajansa kaikella Image

Myötätuntoisuus on ihmissuhteiden myönteinen voima myös työssä. Työntekijä motivoituu, kun hän todistaa työssään ihmisten elämän helpottumista ja ongelmien ratkeamista. Myötätuntoisuuteen liittyy kuitenkin myös uupumisen riski.

Työntekijän ja työyhteisön on suojauduttava liialta kuormittumiselta ja tuettava näin voimavarojaan ja jaksamistaan. Teos nostaa esille henkisen kuormittumisen työhön liittyvissä ihmissuhteissa sekä tarjoaa yksilö- ja yhteisötasoilla ajatuksia ja käytännön työkaluja sen tunnistamiseen ja siihen vaikuttamiseen.

Irtisanotut
5,30 EUR
Irtisanotut Image

Nykyisin irtisanomisuutisia kuulee niin usein, että niihin turtuu helposti eivätkä ne enää jaksa koskettaa satunnaista kuulijaa. Irtisanotuksi joutuneille asia on kuitenkin vakava. Potkujen saanti aiheuttaa lähes aina jonkinasteisen kriisin. Jokaisen tilanne on yksilöllinen, ja kriisin laatuun vaikuttaa paljon muun muassa irtisanomisen toteuttamistapa, elämäntilanne, työsuhteen pituus ja persoonallisuuden piirteet ja saatu tuki. Jotkut irtisanotut pelkäävät, etteivät he pysty nousemaan epätoivoisesta tilanteesta koskaan.

Tässä kirjassa irtisanotut saavat äänensä kuuluviin ja kertovat selviytymisen vaatimasta karusta kamppailusta.

Pakattu aika
21,10 EUR
Pakattu aika Image

Työelämän vaatimukset aiheuttavat riittämättömyyden tunnetta. Miten voidaan välttää kiireen ahnas imu? Miten rakennetaan rauhallinen ja tyyni arki? Suositun Isän kasvatusoppi -kirjan kirjoittaja pohtii nyt työelämää.

Teoreettisen tiedon hän on paketoinut selväsanaiseen, jutustelevaan kirjoitustyyliinsä. Kirjasta löytyy odottamattomia ja osuvia, mutta myös hyväntuulisen kriittisiä sivalluksia tehokkuusyhteiskunnan vaatimuksia kohtaan.

Työmotivaatio
57,50 EUR
Työmotivaatio Image

Työmotivaatio synnyttää työhyvinvointia ja parantaa työn laatua. Sen vaikutukset tehokkuuteen ja tuottavuuteen ovat kiistattomat.

Työmotivaatio on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisvaltainen esitys aiheestaan. Kirjassa käsitellään työmotivaatioteoriat ja -käytännöt havainnollisesti sekä paneudutaan työmotivaation merkitykseen yksilön, työyhteisön ja yhteiskunnan kannalta. Aiheena ovat myös työelämässä ja johtamisessa tapahtuneet muutokset sekä se, mitä työyhteisö, organisaation johto ja työntekijä itse voivat tehdä työmotivaation ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Kirja on konkreettinen apuväline kaikille työmotivaation, työhyvinvoinnin ja työ-suojelun parissa työskenteleville – esimiehille, henkilöstöhallinnolle, työterveyshuollolle ja luottamusmiehille.

Luottamus
24,20 EUR
Luottamus Image

Helsingin Sanomien ex-päätoimittaja kertoo, mitä on luottamus ja miten jokainen voi rakentaa sitä omassa elämässään. Mitä luottamus on, mistä se rakentuu, miten sitä voi vahvistaa, miten sen voi menettää?

Mikael Pentikäinen on pitkän uransa aikana pohtinut luottamusta niin päätoimittajana, toimitusjohtajana kuin luottamus miehenäkin. Osin vahvasti omakohtainen, osin muiden kokemuksiin ja tutkimustietoon nojaava Luottamus-kirja on itsetutkistelua mutta myös löytöretki luottamuksen ytimeen.

'Hyvät tyypit'
25,90 EUR

Temperamenttitutkimuksen uranuurtaja puhkoo vakiintuneita käsityksiä täydellisestä työntekijästä ja kertoo miten ihmisen temperamentti oikeasti vaikuttaa työelämässä. Firmat etsivät palvelukseensa hyviä tyyppejä. Sosiaalisuutta ja aktiivisuutta korostetaan.

Oikeanlaisia persoonia etsitään konsulttien ja kaupallisten testien avulla. Mutta mitä jos nämä arvostukset ovatkin kuplia? Miten eri temperamenttipiirteet näyttäytyvät työelämässä oikeasti? Voiko esimerkiksi introvertti pärjätä pomona? Entä onko totta, että johtoportaassa on tavallista enemmän psykopaatteja?

Suomalaisen persoonallisuustutkimuksen edelläkävijän teos auttaa jokaista ymmärtämään itseään ja työtovereitaan ja toimimaan paremmin työelämässä sekä hallitsemaan paremmin stressiä. Kirjan neuvoilla yritykset säästävät rahaa ja saavat työntekijöidensä potentiaalin paremmin käyttöönsä.

Tutkimusjohtaja, psykologian professori (em.) Liisa Keltikangas-Järvinen on suomalaisen temperamenttitutkimuksen uranuurtaja. Hän on käsitellyt teoksissaan itsetuntoa, sosiaalisuutta ja temperamentin vaikutuksia muun muassa ihmisen yksilöllisyyteen, koulumenestykseen ja elämänhallintaan. Keltikangas-Järvinen valittiin Vuoden professoriksi 2008, ja hänen teoksensa Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot (2010) sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon ’merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona’.

Joustava työ, epävarma elämä
23,00 EUR
Joustava työ, epävarma elämä Image

Työelämä on murroksessa. Osa-aikatyö, pätkätyöt, nollatuntisopimukset, apurahatyöt, sijaisuudet, pakkoyrittäjyys… Siinä joitakin uudenlaisia mutta yhä yleisemmäksi käyviä tapoja tehdä työtä , jotta saisi rahaa elämiseen. Joillekin epätyypilliset työsuhteet sopivat, mutta useimmille ne ovat elämänlaatua vahvasti heikentävä, jopa ahdistava pakko. Lisäksi suurin osa näistä prekaareista on nuoria ihmisiä.Laura Haapala pureutuu ilmiöön kahdesta suunnasta.

Yksin työskentelevän opas
35,60 EUR
Yksin työskentelevän opas Image

Yhä useampi työskentelee yksin yrittäjänä tai itsensä työllistäjänä joko jossakin elämän vaiheessa tai valmistumisestaan asti. Kuinka silloin luodaan tasapaino, hyvä työelämä ja vakaa talous?

Kirja lähestyy aihetta teemoittain ja tilanteittain. Miten aloitan, kuinka hoidan asiakassuhteet, miten myyn, miten suhtaudun vastoinkäymisiin? Pitkään yksin työskennellyt kirjoittaja sparraa ja ymmärtää, neuvoo ja hauskuuttaa.

Työnhakuopas
34,70 EUR
Työnhakuopas Image

Etsiikö työ jo sinua? Muuttuuko työnhaun syvin olemus, kun välineet muuttuvat? Työhakuopas sekä opastaa työn perinteiseen etsimiseen ansioluetteloa ja hakukirjeitä käyttäen että avaa sosiaalisen median toimintatavat uran rakentamisessa ja asiantuntijuuden korostamisessa.

Työnhakuopas ohjaa käytännöllisesti ja esimerkkejä käyttäen: antaa vinkkejä siitä, miten voit aloittaa sosiaalisen median osaajaprofiiliesi rakentamisen ja kertoo mm. graafisten ansioluettelojen mahdollisuuksista. Teos sopii sekä työtä aktiivisesti hakevalle että työn vaihtamista harkitsevalle.

Kirjoittajat ovat toimineet sekä rekrytoijina työnantajan puolella että työnhakijoiden ohjaajina ja kouluttajina.

Paremmin puhumalla
44,90 EUR
Paremmin puhumalla Image

Timo Pehrmanin tutkimus osoittaa, että suomalaisilla työpaikoilla kiusataan enemmän kuin muualla Euroopassa. Sovittelu soveltuu erinomaisesti työyhteisöjen konfliktien ratkaisukeinoksi.

Pehrman tarkastelee tutkimuksessaan, miten sovittelu toimii työyhteisön konfliktinratkaisumenetelmänä haastavissa ja monitahoisissa kiusaamistilanteissa. Teoksessa selvitetään myös sitä, mikä merkitys oppimisella on sovitteluprosessissa ja millaista johtajuutta sovitteleva konfliktinratkaisu edellyttää.

Työkirja
9,80 EUR
Työkirja Image

Hauskan havainnollinen käsikirja on jokaisen toimistotyöläisen asialla. Teos sisältää kymmeniä ohjeita, kuinka saada enemmän aikaan, mutta väsyä vähemmän. Nykytyötämme leimaavat pirstaleisuus, sekavuus ja jatkuva kiireen tunne. Ei ihme, että yhä useammat väsyvät. Emme usko sen johtuvan siitä, että ihmiset tekisivät liikaa työtä vaan siitä, että he tekevät liian vähän merkityksellistä työtä. Työkirjan tavoitteena on palauttaa työnteon ilo. Auttaa ihmisiä väsymään vähemmän mutta saamaan aikaan enemmän.

Upeaa työtä!
8,40 EUR
Upeaa työtä! Image

Kun todella haluat löytää oman työsi ja voida hyvin sitä tehdessäsi, olet samalla tiellä kuin ’mestariajattelija’ Lauri Järvilehto. Tie kutsumustyöhön ei aina ole suora, mutta käyntejä sivupoluilla kutsutaan kokemuksiksi.Huipputekijäksi voi tulla kuka tahansa, joka on valmis tekemään 10 000 tuntia työtä tavoitteen eteen, sanoo Lauri Järvilehto uudessa kirjassaan Upeaa työtä. Kirja on koulutus- ja uravalintojen kanssa tuskailevalle innostavaa ja suorastaan lohdullista lukemista. Se antaa uskoa oman alan löytymiseen ja valaa luottamusta omiin mahdollisuuksiin. Kuten Järvilehto muistuttaa: kaikki työurallasi tähän asti tapahtunut on kasvattanut sinua löytämään kutsumustyösi.

Tilaa ajatella
30,10 EUR
Tilaa ajatella Image

Monen asian yhtäaikainen tekeminen on tieteellisesti osoitettu tehottomaksi työtavaksi. Tietotulvan keskellä on tärkeää, että mieli on rento, kirkas ja keskittynyt, jotta voi olla tehokas, luova ja tehdä hyviä päätöksiä. Kun tehtävälista kasvaa, ihmisen luontainen reaktio on toimi.

Mindfulnessissa eli tietoisuustaidoissa on kyse ennen kaikkea mielen treenaamisesta. Tässä teoksessa nojataan tutkittuun tietoon siitä, että mindfulnessin harjoittaminen on tulevaisuudessa yritysten menestyksen päätekijöitä.

Innostus
31,90 EUR
Innostus Image

Varoitus! Myötämanipulaatio on vaarallista. Saatat vaikka innostua ja tartuttaa sen muihin!Ilo, yhteys toisiin ja arvostus. Näistä kasvaa innostus, onnistumisen ja hyvinvoinnin edellytys. Työnteko tai harrastus innostavassa ympäristössä ja seurassa on paitsi hauskaa myös tuloksellisempaa: innostus tekee elämästä mielenkiintoisempaa ja luovempaa, tukee hyvinvointia ja jaksamista ja kehittää uutta liiketoimintaa ja palveluja.Tämä kirja kertoo, mitä sinun tulisi tehdä ja minkälaisia ihmisiä ympärilläsi tulisi olla, jottet kadottaisi innostustasi silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Johtaminen ja työyhteisön hyvinvointi
39,80 EUR
Johtaminen ja työyhteisön hyvinvointi Image

Viime vuosina työelämän muutospaineista ja työssä jaksamisen ongelmista on puhuttu turtumiseen asti. Ongelmapuheen sijasta voidaan kuitenkin antaa ratkaisujen puhua, sillä työyhteisön hyvinvoinnin puolesta voidaan tehdä paljon.

Johtamisen avulla voidaan vaikuttaa keskeisellä tavalla henkilöstön osaamiseen, hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen. Näiden vaateiden täyttäminen edellyttää uudenlaisten johtamistapojen käyttämistä.

Kirjassa esitellään runsaasti johtamisnäkökulmia ja tarjotaan niihin liittyviä toimintakeinoja käytännön esimiestyötä varten.

Hyvä työpäivä
21,60 EUR
Hyvä työpäivä Image

Miten työssään voisi viihtyä paremmin? Kun työtä tekee innostuneesti, siitä saa itsekin enemmän. Jokainen voi vaikuttaa omiin tunteisiinsa ja uskomuksiinsa, jolloin työpäivä voi muuttua merkittävästi parempaan suuntaan.

Tänään on hyvä työpäivä antaa toimivia keinoja tehdä työnteosta mielekkäämpää. Kirja osoittaa, kuinka* lisätään työhyvinvointia ja työssä onnistumista* käsitellään ristiriitoja ja kielteisiä tunteita* voi löytää uusia tapoja suhtautua kiireeseen* voi opetella sulkemaan työpaikan oven oikeaan aikaan.

Mielen voima työssä
21,60 EUR
Mielen voima työssä Image

Ei ole sattumaa, että tietyt ihmiset menestyvät työssään erinomaisesti. Suurimmat esteet työssä menestymiseen liittyvät mielen rajoituksiin, ja menestyneet ihmiset osaavat hyödyntää potentiaaliaan kokonaisvaltaisemmin.

Ottamalla mielen voimavarat käyttöönsä voi kuka tahansa yltää huippusuorituksiin. Sen sijaan, että tekee pitempiä työpäiviä, voi tavoitteet saavuttaa muuttamalla ajattelu- ja toimintatapoja. Mielen voima työssä näyttää tutkimustulosten ja käytännön tapausten avulla, miten työntekoon saadaan lisää energisyyttä ja nostetaan innovatiivisuuden tasoa merkittävästi. Kirja antaa myös vinkkejä keskittymiskyvyn parantamiseen ja tuottavuuden lisäämiseen.

Jaetun johtajuuden taito
42,90 EUR
Jaetun johtajuuden taito Image

Perinteisesti johtaja ilmaisee voimansa, kun hän ottaa asiat haltuun ja saa muut toimimaan tahtonsa mukaan. Tällaisen johtamisen seurauksena ihmiset tekevät sen, mitä on käsketty – ei enempää. Nykyisissä asiantuntijaorganisaatioissa se ei kuitenkaan riitä. Nyt tarvitaan sitoutumista, oma-aloitteellisuutta ja luovuutta. Vain innostuneet ja työhönsä sekä organisaatioon sitoutuneet ihmiset kykenevät tähän.Ratkaisu nykyisiin vaatimuksiin on jaettu johtajuus.

Kirja avaa nykyisin tarvittavaa johtamisnäkemystä ymmärrettävällä ja viimeaikaisia teoreettisia ajatuskulkuja soveltavalla tavalla. Teoksessa käsitellään muun muassa johtamisen moninaista luonnetta ja haasteita, työntekijöiden parhaiden puolien esille saamista, tuloksellista työskentelyä, muutoksen johtamista ja työhyvinvointia.

Draivi
33,20 EUR
Draivi Image

Työelämän uusi vaihe vaatii murrosta tavassamme ajatella johtajuutta. Standardisoitu rutiinityö ja ihmisten kontrollointi on katoava luonnonvara.

Tämä kirja on vastaus sisäisen motivaation luomaan haasteeseen. Se yhdistää motivaatiotutkimuksen viimeisimmät virtaukset konkreettisiin case-tutkimuksiin suomalaisesta yritysmaailmasta. Kirjoittajat ovat tieteellisen tutkimuksen lisäksi haastatelleet kirjaa varten joukkoa uuden työelämän edelläkävijöitä, joiden opit auttavat näkemään, mitä draivi käytännössä on ja miten se synnytetään.

Kirja muuttaa ihmiskuvasi ja käsityksesi johtajuudesta. Mutta antaa samalla sinulle myös työkalut, joilla rakentaa sisäistä motivaatiota tukeva tulevaisuuden organisaatio.

Yritystoiminta
Yritysjohdon taloustiede
48,70 EUR
Yritysjohdon taloustiede Image

Yritykset taloudessa ja taloustieteessä on nykyaikainen ja ajanmukainen johdatus taloustieteeseen. Kirja esittelee taloustieteen perusasiat yritystoiminnan näkökulmasta ja on suunnattu erityisesti yritysten ja organisaatioiden toiminnasta, johtamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille.Kirja kuvaa, mitä mikrotaloustiede, strategisen vuorovaikutuksen taloustiede (peliteoria) ja makrotaloustiede ovat. Esimerkiksi strategisen vuorovaikutuksen perusilmiöiden tunnistaminen auttaa ymmärtämään kilpailevien yritysten toimia.

Hyvä, paha omistaja
49,40 EUR
Hyvä, paha omistaja Image

Osakeyhtiö on ollut suuri yhteiskunnallinen innovaatio. Sortuuko se menestyksensä uhrina? Valinta on omistajien: nollasummapeli vai dynaaminen arvon lisääminen?

Läpi kasvun lasikaton
43,30 EUR
Läpi kasvun lasikaton Image

Läpi kasvun lasikaton: miljoonasta kymmenen, kymmenestä sata kertoo pk-yritysten kasvun johtamisesta harvoin käsitellystä näkökulmasta, organisaation sisäisten tekijöiden vaikutuksesta kykyyn kasvaa.

Tutkitusti 85 % yritysjohtajista on sitä mieltä, että kasvun suurin este tulee yrityksen sisältä. Kirja paneutuu kasvukipujen syihin, niiden ilmentymiin ja kasvussa uudistettavan johtamisen keinoihin ennakoida ja poistaa niitä.

Kirja avaa myös perinteisille organisaatioille polun rakentaa toiminnasta ketterä ja itseohjautuva, jonka tuloksena tuottavuus ja työtyytyväisyys paranee.

Merkilliset nimet
27,40 EUR
Merkilliset nimet Image

Miksi Lumene on Lumene? Mistä Ikea tulee? Miksi Posti muutti nimensä Itellaksi ja takaisin Postiksi? Tutut kaupalliset nimet ylittävät uutiskynnyksen ja herättävät tunteita varsinkin vaihtuessaan. Moni muistaa Merita Pankin lanseerauksen ja Telen muuttumisen Soneraksi – Postin Itella-kaudesta puhumattakaan.

Merkilliset nimet kokoaa yhteen yli sata tarinaa suomalaisille tuttujen yritysten ja tuotteiden nimistä. Osa nimistä on syntynyt sattumalta, osa tarkan analyysin tuloksena. Tässä kirjassa ääneen pääsevät nimien keksijät, jotka kertovat mistä nimet ovat tulleet, mitä ne tarkoittavat ja miten lukuisten nimi-ideoiden joukosta valittiin se oikea.

Nimet ovat konkreettinen tapa, jolla yritykset erottuvat kilpailijoistaan. Toiminimet ja tavaramerkit ovat yritysten omaisuutta, joiden oikeuksista taistellaan välillä oikeussaleissa. Kirja kertoo, miten esimerkiksi Stockmann reagoi halpakauppaketju Tokmannin nimeen ja mikä Ingmanin levite sai Valion aloittamaan viisivuotisen oikeuskiistan.

Mahdoton menestys
8,90 EUR
Mahdoton menestys Image

’Olin noussut vuoristorataan,jonka nousujen ja laskujen pelottavuutta en pystynyt edes kuvittelemaan.’ Jorma Ollila pani kaikkensa peliin pelastaakseen Nokian 1990-luvun alussa. Nokiasta tuli uusia markkinoita valtaava haastaja. Sen tarinasta tuli mahdottoman menestyksen tarina.

Vähitellen menestys koitui Nokialle uhaksi ja taakaksi. Heikolla hetkellä kilpailijat yllättivät.Mahdoton menestys on omakohtainen ja avoin kertomus Jorma Ollilan kasvusta Suomen lähihistorian merkittävimmäksi yritysjohtajaksi.

Palvelujen johtaminen ja markkinointi
46,30 EUR
Palvelujen johtaminen ja markkinointi Image

Kaikki yritykset osallistuvat palvelukilpailuun. Kilpailussa ei menesty tarjoamalla pelkkää fyysistä tuotetta tai ydinpalvelua. Tuote, palvelu ja tukitoiminnot on yhdistettävä asiakkaalle tarjottavaksi palvelutarjoomaksi. Menestyvä yritys tukee asiakkaan toimintoja ja prosesseja arvoa luovasti ja tekee sen muita paremmin. Johtamisessa tulee omaksua palvelulogiikka riippumatta siitä, onko tarjooman ytimenä palvelu vai fyysinen tuote.

Palvelut ovat suhdekeskeisiä, joten asiakashallinnan tulee myös perustua suhdelähtöiseen ajatteluun.Christian Grönroosin kirja auttaa ymmärtämään palvelu- ja suhdenäkökulman ominaispiirteitä ja olemusta. Se kertoo, miten yritys muutetaan palveluyritykseksi, kuinka yritys on palveluyritys ja miten palveluyritystä johdetaan.

Moderni rahoitus
39,00 EUR
Moderni rahoitus Image

Rahoitusmarkkinoiden toiminnan keskeisten periaatteiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää yrityksen rahoituksen analysoinnissa ja suunnittelussa, joihin kirja tarjoaa työkaluja. Asioita käsitellään havainnollisesti ja selkeästi. Moderni rahoitusteoria linkittyy käytännön yritysmaailmaan monipuolisten esimerkkien, harjoitusten ja tutkimustulosten avulla. Ne helpottavat keskeisten asioiden omaksumista ja havainnollistavat rahoituksen keskeisiä kysymyksiä. Perusteos niin rahoituksen perusteiden opiskeluun kuin käsikirjaksi ammattilaiselle.

Ulkomaankaupan menettelyt
37,20 EUR
Ulkomaankaupan menettelyt Image

Ulkomaankaupalla on Suomen kansantaloudelle yhä keskeisempi merkitys. Ulkomaankaupan menettelyt on käytännönläheinen oppikirja, jonka perusteella saa hyvän kuvan kansainvälistä kauppaa harjoittavan yrityksen vienti- ja tuontitapahtuman vaatimista toimista. Ulkomaankaupan menettelyt -kirja on tarkoitettu ensisijaisesti ulkomaankaupan oppikirjaksi korkea-asteella sekä aikuis- ja täydennyskoulutuksessa. Se soveltuu myös itseopiskeluun ja yritysten oppaaksi ulkomaankaupan menettelyihin perehdyttäessä. Kirjaa voidaan käyttää myös toisen asteen ammatillisissa opinnoissa.

Lean asiantuntijatyön johtamisessa
53,50 EUR
Lean asiantuntijatyön johtamisessa Image

Kirja on Patrian tietohallintojohtajan omiin kokemuksiin perustuva tarina siitä, miten Lean-periaatteiden soveltaminen uudistaa asiantuntijatyön johtamista.

Käytännössä tämä tarkoittaa työn suunnittelua sujuvaksi, sen uudenlaista mittaamista, työhyvinvoinnin paranemista sekä radikaalisti aiempaa parempia tuloksia.Lean-ajattelu perustuu koeteltuihin teorioihin, joiden soveltamista asiantuntijatyöhön avataan kirjassa käytännönläheisesti.

Kirjoittajan Lean-ajatteluun perustuva johtamismalli on herättänyt laajalti kiinnostusta. Kirjan tarkoitus on auttaa niitä, jotka etsivät uusia näkökulmia johtamiseen.

Elon Musk
25,90 EUR
Elon Musk Image

Elon Musk (s. 1971) on bisnesmies, sijoittaja ja keksijä, joka vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Etelä-Afrikassa, mutta muutti jo 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan – ja loppu on historiaa. Vuonna 1995 hän perusti ensimmäisen yrityksensä, karttapalvelun nimeltä Zip2, jonka Compaq osti muutaman vuoden kuluttua 309 miljoonalla dollarilla. Sittemmin hän ollut luomassa mm. PayPalia ja SpaceX-kantorakettiyritystä. Parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin sähköautovalmistaja Tesla Motorsin toimitusjohtajana ja aurinkoenergiayritys Solar Cityn hallituksen puheenjohtajana.

Toimittaja Ashlee Vancen kirja perustuu Elon Muskin, hänen perheenjäsentensä, ystäviensä ja työtovereidensa haastatteluihin. Se on kuvaus poikkeuksellisen lahjakkaan, koulukiusatun pojan noususta maailman menestyneimpien ihmisten joukkoon.

Exponential Organizations
16,60 EUR
Exponential Organizations Image

In business, performance is key. In performance, how you organize can be the key to growth. In the past five years, the business world has seen the birth of a new breed of company the Exponential Organization that has revolutionized how a company can accelerate its growth by using technology. An ExO can eliminate the incremental, linear way traditional companies get bigger, leveraging assets like community, big data, algorithms, and new technology into achieving performance benchmarks ten times better than its peers.

Three luminaries of the business world Salim Ismail, Yuri van Geest, and Mike Malone have researched this phenomenon and documented ten characteristics of Exponential Organizations. Here, in EXPONENTIAL ORGANIZATIONS, they walk the reader through how any company, from a startup to a multi-national, can become an ExO, streamline its performance, and grow to the next level.

Yrityskauppa
74,70 EUR
Yrityskauppa Image

Yrityskauppa on vaativa strateginen prosessi, joka edellyttää monenlaista erityisosaamista sekä resursseja, koordinointia ja kokonaisnäkemystä. Yrityskauppa-kirja on ainutlaatuinen, maan johtavien yrityskauppa-asiantuntijoiden kanssa suunniteltu kokonaisuus, joka jakautuu kuuteen osaan: yritysjärjestelyiden johtaminen, yrityksen arvonmääritys, yritysrakenteen suunnittelu ja verotus, yritysjärjestelyiden rahoitusedellytykset, yrityskaupan sopimusjärjestelyt ja yrityskaupan integraatio.

Teoksessa esitellään yrityskauppaprosessia myös esimerkkitapauksin ja se on tarkoitettu käsikirjaksi mm. yritysten johtotehtävissä ja taloushallinnossa työskenteleville sekä asiantuntijatehtävissä työskenteleville.

Tätä on Lean
17,50 EUR
Tätä on Lean Image

Lean on aikamme yleisin johtamisfilosofia, jota hyödynnetään kaikilla aloilla. Silti konseptin määritelmä on edelleen epämääräinen, ja se ymmärretään usein väärin. ”This is Lean: Resolving the Efficiency Paradox” julkaistiin lokakuussa 2011, ja se on käännetty ruotsista englanniksi, tanskaksi, norjaksi, suomeksi ja puolaksi. Kirjaa on myyty yli 180 000 kappaletta. Selkeän kielen ja asiantuntevien esimerkkien avulla kirja on saanut niin johtajat kuin työntekijätkin ymmärtämään, mitä lean-ajattelu tarkalleen on.

Pankkitoiminnan käsikirja
65,90 EUR
Pankkitoiminnan käsikirja Image

Kirja tarjoaa kattava kokonaiskuvan pankkitoiminnasta. Teoksessa selvitetään laajasti pankkitoimintaa ja sen toimintaympäristöä. Kirjassa valotetaan pankkitoiminnan perusteita, sääntelyä ja valvontaa, rahoitusmarkkinoita sekä riskienhallintaa.

Seikkaperäisesti käsitellään myös eri pankkipalveluja, kuten säästämis- ja sijoittamispalveluja, luotonantoa ja muita rahoituspalveluja sekä maksujenvälityspalveluja. Kuviot ja kaaviot tiivistävät tekstin sisältöä.

Matkanopas
12,10 EUR
Matkanopas Image

Entä jos kansainvälistymisessä on kyse vain kahdesta asiasta? Riittää että on hyvä ja kiinnostava. Saku Tuominen ja Risto Kuulasmaa ovat haastatelleet kymmeniä maailmalla menestyneitä yksilöitä ja yrityksiä ja analysoineet, mikä on heidän kansainvälisen menestyksensä salaisuus. Tuloksena on MatkaNopas, erilainen kirja kansainvälistymisestä.

Yksinkertainen, selkokielinen ja hauska kirja, joka sopii sekä yksilöille että yrityksille, opiskelijoille ja jo pidemmälle urallaan ehtineille.

Asiakkaan kokema arvo kilpailutekijänä finanssialalla
57,90 EUR
Asiakkaan kokema arvo kilpailutekijänä finanssialalla Image

Asiakkaan kokeman arvon analysointi on yrityksille tärkeä strateginen työkalu. Arvon tuottaminen asiakkaalle luo perustan markkinointitoimenpiteille ja kilpailuedun tavoittelulle. Arvon tarkastelu auttaa myös kohdistamaan yhtiön resursseja sellaisiin asioihin, jotka kasvattavat asiakkaan kokemaa arvoa.

Kirjassa tarkastellaan finanssialan asiakkuuksien hoitamista kokonaisvaltaisesti asiakkaan kokeman arvon näkökulmasta. Kirjassa kuvataan markkinoinnin kilpailukeinot arvon tuottajina ja asiakkuuteen sitouttajina uusimpia tutkimustietoja hyödyntäen. Koska finanssialan palveluja tarkastellaan asiakkaan näkökulmasta, kirja kasvattaa yhtiöiden ymmärrystä asiakkaan käyttäytymisestä. Kyseessä on kokonaan uusi kirja, jollaista ei ole aikaisemmin julkaistu Suomessa tai muualla.

Taloushallinnon taitajaksi
44,10 EUR
Taloushallinnon taitajaksi Image

Taloushallinnon taitajaksi -kirjassa käsitellään kirjanpidon ja palkanlaskennan perusteet sekä laskutus ja reskontra. Kirjan avulla opiskelija oppii kirjaamaan tavanomaiset liiketapahtumat, laskemaan tavallisen palkan sekä hoitamaan laskutusta, maksukehotuksia ja osto- ja myyntireskontraa.

Kirja soveltuu liiketalouden perustutkinnon taloushallinnon opintoihin, talous- ja toimistopalvelujen koulutusohjelmaan. Se on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi nuorisoasteen ammatillisessa peruskoulutuksessa, mutta sitä voidaan käyttää myös näyttötutkintoihin valmistavassa koulutuksessa sekä itseopiskelussa. Kirjassa on runsaasti eritasoisia harjoitustehtäviä, kokonaisharjoituksia ja tositeharjoitus.

Menesty yrittäjänä
35,40 EUR
Menesty yrittäjänä Image

Yrittäjyyden keskeisin kysymys on, miksi jotkin yritykset menestyvät ja toiset eivät. Kirjassa esitellään 68 tieteellisesti validoitua konkreettista ohjetta, joilla yritys viritetään menestykseen. Jokainen ohje on pisteytetty toimenpiteen liiketoiminnallisen merkittävyyden kannalta. Sadat käytännön esimerkit auttavat viemään ohjeet käytäntöön.

Nokian valtakunta
27,70 EUR
Nokian valtakunta Image

Mahtivuosinaan Nokia vei Suomen maailmankartalle. Suomi tunnettiin Nokialandiana, matkapuhelinten luvattuna maana. Menestystarina nostatti ennennäkemättömän ylpeyden ja uhon, jonka vuoksi matkapuhelinbisneksen romahdus oli kylmä kylpy koko suomalaiselle itsetunnolle.

Nokian valtakunta kaivautuu ’hullujen vuosien’ ytimeen ja selvittää, miten koko Suomi viritettiin suuryhtiön taajuudelle taloudessa, politiikassa ja hallinnossa. Nokian ja eliitin intressit kohtasivat kulissien takana, ja poliitikot ohjasivat päätöksentekoaan Nokian eduksi. Keille vaalirahat menivät? Kuinka Nokia vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan? Mitä virheistä voidaan oppia?Teos on syvällinen analyysi Suomen historian vaiheesta, jota mukana olleiden on yhä vaikea ymmärtää. Se on kertomus omalaatuisista tapahtumista pienessä maassa, jonka globaali yritys oli kietonut lonkeroihinsa. Teokseen on haastateltu useita suomalaisen politiikan ja talouselämän vaikuttajia, jotka ovat halunneet avata vaiettuja ilmiöitä.

Operaatio Elop
26,30 EUR
Operaatio Elop Image

Nokian kasvutarina on koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen. Yhtä ainutlaatuinen on Nokian muutamassa vuodessa tapahtunut romahdus kännykkämarkkinoiden valtiaasta marginaaliseksi peluriksi.

Kirjassa Operaatio Elop etsitään vastauksia kysymyksiin, jotka Nokian hallituksen entisen puheenjohtajan Jorma Ollilan elämäkerta jätti avoimiksi.

Kirjaa varten on haastateltu noin sataa henkilöä, joista useimmat ovat eri tavoin palvelleet Nokiaa. Aiemmista Nokia-kirjoista teos eroaa pyrkimyksessään tyhjentävään ja ymmärrettävään synteesiin ajanjaksosta 2010-2013. Lisäksi kirja haluaa auttaa suomalaisia tekemään välttämättömän surutyön.

Toimitusjohtaja
51,00 EUR
Toimitusjohtaja Image

Osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävänä on varmistaa, että yritys tuottaa voittoa ja että voitto on pitkällä tähtäimellä riittävän korkea. Toimitusjohtajan asema voiton tuottamisessa, yrityksen toiminnan organisoinnissa ja kehittämisessä on aivan keskeinen. Toimitusjohtajan on voitontuottamisessa tiedettävä toimintansa reunaehdot ja rajat.

Kirjoittaja osoittaa ne kohdat, joihin kaikkien yritysten esimiesten, toimitusjohtaja mukaan lukien, on aihetta kiinnittää huomiota. Kirja tarjoaa konkreettisia työkaluja ja esimerkkejä, joiden tavoitteena on tuoda esiin keskeistä juridista sisältöä, syventää asian ymmärtämistä ja saada ehkäpä aikaan ahaa-elämyksiäkin.

 

Rytmihäiriö
18,60 EUR
Rytmihäiriö Image

Mahdollisuudet käydä keskustelua ovat mullistuneet. Maailma on pysyvästi muuttunut kommunikatiivisemmaksi. Samalla asioiden sykli on merkittävästi nopeutunut. Uusia mahdollisuuksia niin liiketoiminnalle kuin viestinnällekin avautuu joka päivä.

Kuitenkaan organisaatiot eivät ole oppineet hakemaan mahdollisuuksia vaan estämään kriisejä. Kirja hahmottaa maailmaa mahdollisuuksien kautta. Miten organisaatiot voivat kehittää myönteistä ja rohkeaa tapaa tarttua mahdollisuuksiin? Kuinka yksilö voi kehittää pelon toimintamallin sijaan tavan hakea mahdollisuuksia? Suomalaiset yritykset ovat liian pitkään tuudittautuneet viestinnässäänkin staattiseen maineenhallintaan rohkean maineen rakentamisen sijaan.

Maine on yrityksen tärkein pääoma ja parhaimmillaan sitä rakennetaan rohkeasti yhdessä työntekijöiden ja maailman kanssa joka päivä.

Kirjan avulla pääset uhkakuva-ajattelusta mahdollisuuksien viitekehykseen, jossa voi kehittyä, johtaa mainetta ja kasvattaa liiketoimintaa.

Sijoittaminen
Sijoita kuin guru
24,90 EUR
Sijoita kuin guru Image

Vuosisadan kovimmat sijoitusopit yksissä kansissa. Kuinka sijoituslegendat ovat luoneet menestyksensä? Mitä Warren Buffett ostaisi tänään Helsingin pörssistä?

Sijoita kuin guru esittelee kahdeksan osakesijoittamisen arvostetun auktoriteetin periaatteet ja tuo ne nykyhetkeen. Menesty paremmin – sijoita kuin guru!

Vastuullinen sijoittaminen
58,10 EUR
Vastuullinen sijoittaminen Image

Kirja esittelee vastuullista sijoittamista sekä vastuullisen sijoittamisen erilaisia lähestymistapoja ja työkaluja. Kirjassa kerrotaan vastuullisesta sijoittamisesta eri omaisuuslajeissa sekä instituutiosijoittajan että yksityissijoittajan kannalta. Kirja auttaa hahmottamaan vastuullisen sijoittamisen lähestymistapoja ja siten ymmärtämään YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteiden sisältöä paremmin. Samalla se antaa ideoita periaatteiden soveltamiseen päivittäisessä sijoitustoiminnassa.

Kirjan tutkimusosioissa esitetään mm. tutkimustuloksia vastuullisesta sijoittamisesta pohjoismaisten eläkesijoittajien keskuudessa.

The Little Book That Still Beats the Market
21,10 EUR
The Little Book That Still Beats the Market Image

In 2005, Joel Greenblatt published a book that is already considered one of the classics of finance literature. In The Little Book that Beats the Market – bestseller with 300,000 copies – Greenblatt explained how investors can outperform the popular market averages by simply and systematically applying a formula that seeks out good businesses when they are available at bargain prices.

Now, with a new Introduction and Afterword for 2010, The Little Book that Still Beats the Market updates and expands upon the research findings from the original book. Included are data and analysis covering the recent financial crisis and model performance through the end of 2009.

Luovu ajoittamisesta
35,40 EUR
Luovu ajoittamisesta Image

Vuoden 2008 finanssikriisiä seuranneen kuuden vuoden aikana osakemarkkinat ovat tarjonneet noin 200 prosentin tuoton. Suurin osa sijoittajista ei tarttunut kriisin keskellä historialliseen ostotilaisuuteen, koska asiantuntijoiden mielestä aika osakeostoille ei ollut oikea. Tässä kirjassa esitellään uusi tapa sijoittaa osakkeisiin. Se on hyvin erilainen kuin yleinen tunnuslukuihin perustuva arvosijoittaminen. Tätä erilaisuutta ei ole helppoa toteuttaa, mutta parantaaksesi tuloksia, sinun on oltava valmis tekemään asioita uudella tavalla.

Osakekeissien pauloissa
40,80 EUR
Osakekeissien pauloissa Image

Osakekeissien pauloissa – intohimona analyysi kertoo esimerkkien kautta, kuinka osakemarkkinat toimivat. Kirjan pääpaino on sen kirjoittajan Jussi Hyödyn kokemuksissa ja mielipiteissä – kaikessa siinä, mitä yli kymmenen vuotta markkinoilla toimiminen on opettanut.

Hyöty suhtautuu osakemarkkinoihin luovasti ja rohkeasti omiin havaintoihinsa luottaen. Osakemarkkinoiden käyttäytyminen on ihmisen käyttäytymisen seurausta, joten käytännön kokemuksella on keskeinen rooli jatkuvasti muuntuvien markkinoiden analysoinnissa. Kirjassa esitellään seitsemän keissiä ja muita esimerkkejä, jotka kertovat, miten hyviä sijoitusideoita voi löytää.

Kirjan keissit ovat ainutkertaisia tapahtumia osakemarkkinoilla, ja ne opettavat hyvin, miten markkinat todellisuudessa toimivat. Käsiteltäviä yrityksiä ovat muun muassa Nokia ja Sonera.

Sijoittaja yritysstrategioiden pauloissa
39,70 EUR
Sijoittaja yritysstrategioiden pauloissa Image

Nokiaa vuodesta 1996 analysoinut Jussi Hyöty tekee kirjassaan käytännöstä teoriaa: Nokian keissi osoittaa, miten laajasti sijoittajan on katsottava yritystä saadakseen siitä kokonaisvaltaisen kuvan. Puhtaaseen järkeen luottava tehokkaiden markkinoiden hypoteesi kertoo tavoitteen arvon maksimoinnin, mutta ei sitä, miten sinne vaistojen ohjaamana päästään. Markkinoilla kyse on primitiivisistä tunteista. Analyysi auttaa katsomaan tilinpäätöksen lukujen taakse todelliseen liiketoiminnan kehitykseen.

Rakkaudesta sijoittamiseen
14,30 EUR
Rakkaudesta sijoittamiseen Image

Testattua tietoa ja vallattomia vinkkejä sijoittajille. Rakkaudesta sijoittamiseen valottaa sekä sijoittamisen perusteita vasta-alkajille että esittää edistyneille sijoittajille tuoreita näkökulmia markkinatapahtumien arviointiin.

Kirjassa lähdetään liikkeelle siitä kaikkein tärkeimmästä: piensijoittajan sielunmaisemasta. Kun omat arvot ja rajat ovat kirkkaana mielessä, sijoittaja voi edetä osakemarkkinoille, hajauttaa kansainvälisiin kohteisiin, rahastoihin, asuntoihin, tai vaikkapa raaka-aineisiin.

Sijoituskohteiden arviointiin on olemassa monia menetelmiä, joista osa ei ole kaukana mustasta magiasta. Kirjassa suositaan kuitenkin maalaisjärkeä, makrotaloutta ja matemaattisia välineitä, joita kirjoittajat soveltavat myös omiin sijoituksiinsa. Sijoituspiireissä vilkkaasti liikkuvat urbaanit legendat joutuvat kriittiseen tarkasteluun kokeneiden sijoittajien käsittelyssä, eikä taloustiedekään ole turvassa kirjoittajien tarkalta analyysiltä.

Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä
33,80 EUR
Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä Image

Kim Lindström on arvopaperialan ammattilaisena, aktiivisena yksityissijoittajana sekä mielipidevaikuttajana seurannut Suomen pääoma- ja erityisesti osakemarkkinoiden kehitystä päivätasolla 1960-luvun lopulta lähtien.

Näinä vuosikymmeninä pörssitoiminta ja pörssiyhtiöt ovat kokeneet niin rajuja muutoksia, ettei 1960-luvun sijoittaja enää tunnistaisi tämän päivän markkinoita. Vain ani harvalla on ollut mahdollisuus seurata osakekaupan mullistusta yhtä kauan ja yhtä läheltä kuin Lindströmillä.

Kim Lindström on myös itse vaikuttanut tapahtumien kulkuun. Suomen ehkä ensimmäisenä analyytikkona hän antoi vahvan sysäyksen nykyisen sijoitustutkimuksen kehittymiseen. Hän oli myös rahastotoiminnan ja varainhoidon uranuurtajia. Lindströmillä on ollut konsulttina näkyvä osa lukuisissa rahoitusjärjestelyissä, kuten pörssilistautumisissa ja osakeanneissa. Suursijoittajan ajatusmaailma on hänelle arkea, ja hän tuntee monet vaikuttajat läheisesti. Monia käänteentekeviä tapahtumia Lindström on seurannut aitiopaikalta. Kaikesta tästä hän nyt avoimesti kertoo muistelmateoksessaan.

Osakkeen arvonmääritys
51,60 EUR
Osakkeen arvonmääritys Image

Luotettava arvonmääritys on perusta sijoittajan päätöksille. Teos on selkeä ja havainnollinen esitys soveltavasta arvonmäärityksestä. Sen avulla lukija pystyy arvioimaan yrityksen osakkeen arvoon vaikuttavat tekijät ja hyödyntämään arvonmäärityksen työkaluja sijoituspäätöksissä.

Kirjassa kuvataan yleisesti käytetyt arvostusmallit ja tunnusluvut sekä perehdytään niiden käyttöön.Kirja pohjautuu kirjoittajien aiemmin useana painoksena ilmestyneeseen teokseen Uusi yrityksen arvonmääritys.

Hajauta tai hajoa
33,70 EUR
Hajauta tai hajoa Image

Jukka Oksaharjun uusin kirja Hajauta tai hajoa alleviivaa pörssiyhtiön maksaman osinkovirran merkitystä pitkän aikavälin sijoittajalle osakkeiden myyntivoittojen sijaan. Menestyvä laatuyhtiö maksaa omistajilleen kasvavaa osinkovirtaa, vaikka pörssiä ei olisi olemassakaan. Tällöin sijoitustuotto ei ole riippuvainen muiden sijoittajien lyhytjänteisestä toiminnasta osakemarkkinoilla. Näkökulma vaikuttaa erityisesti hajautukseen: sijoittajan tulee keskittyä salkun markkina-arvon heilahtelun tasoittamisen sijaan kasvutrendillä olevan osinkovirran varmistamiseen.

Hajauta tai hajoa haastaa sijoitustoiminnan perinteiset lähtöasetelmat: Onko hajautusta tarkasteltava salkun eri osakelajien lukumäärän sijaan yhtiöiden todellisten liiketoimintojen ansaintamallien iskunkestävyyden näkökulmasta?

Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings
18,40 EUR
Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings Image

Widely respected and admired, Philip Fisher is among the most influential investors of all time. His investment philosophies, introduced almost forty years ago, are not only studied and applied by today’s financiers and investors, but are also regarded by many as gospel.

This book is invaluable reading and has been since it was first published in 1958. The updated paperback retains the investment wisdom of the original edition and includes the perspectives of the author’s son Ken Fisher.

The Warren Buffett Way
21,20 EUR
The Warren Buffett Way Image

Warren Buffett is the most famous investor of all time and one of today’s most admired business leaders. He became a billionaire and investment sage by looking at companies as businesses rather than prices on a stock screen.

The first two editions of The Warren Buffett Way  gave investors their first in-depth look at the innovative investment and business strategies behind Buffett’s spectacular success. The new edition updates readers on the latest investments by Buffett. And, more importantly, it draws on the new field of behavioral finance to explain how investors can overcome the common obstacles that prevent them from investing like Buffett.

A Random Walk Down Wall Street
19,70 EUR
A Random Walk Down Wall Street Image

Today’s stock market is not for the faint-hearted. At a time when high-frequency traders and hedge funds seem to have the upper hand, one might ask what the average investor is to do. Turn to the rock-solid advice in Burton G. Malkiel’s best-selling guide to investing.

A Random Walk Down Wall Street now features new material on exchange traded funds and investment opportunities in emerging markets as well as a brand-new chapter on ’smart beta’ funds. And as always, Malkiel’s core insights-on stocks, bonds and money markets as well as property investment trusts and tangible assets-along with the book’s life-cycle guide to investing, will restore confidence and composure to anyone seeking a calm route through today’s financial markets.

Paras sijoitus (MP3-äänikirja)
35,90 EUR
Paras sijoitus (MP3-äänikirja) Image

Sijoitusopas kertoo, miten osakemarkkinoilla voi pärjätä ilman erikoisosaamista, erityistietoa tai edes vaivannäköä. Äänikirjan tiedostot ovat mp3-muodossa, joten ne on helppo siirtää mp3-soittimeen tai puhelimeen. Sijoitusvinkkejä voi kuunnella esimerkiksi työmatkalla, autossa tai lenkillä.

Deep Value Investing
26,00 EUR
Deep Value Investing Image

You can let the market come to you. Deep Value Investing by Jeroen Bos is an incredibly candid and revealing guide to the secrets of deep value investment. Written by an investor with a long and remarkable track record, it shares for the first time the ins and outs of finding high-potential undervalued stocks before anyone else.

Deep value investing means finding companies that are genuine bargains that can pay back phenomenally over the long term. They are firms so cheap that even if they were to close tomorrow their assets would pay you out at a profit.

One Up on Wall Street
15,00 EUR
One Up on Wall Street Image

Peter Lynch believes that average investors have advantages over Wall Street experts. Since the best opportunities can be found at the local mall or in their own places of employment, beginners have the chance to learn about potentially successful companies long before before professional analysts discover them.

In this fully updated edition of his classic bestseller, Lynch explains how to research stocks and offers easy-to-follow directions for sorting out the long shots from the no shots.

The Intelligent Investor
15,90 EUR
The Intelligent Investor Image

Sijoituskirjojen ehdoton klassikko.

More than one million hardcovers sold. Now available for the first time in paperback! The Classic Text Annotated to Update Graham’s Timeless Wisdom for Today’s Market Conditions.

The greatest investment advisor of the twentieth century, Benjamin Graham taught and inspired people worldwide. Graham’s philosophy of ’value investing’ — which shields investors from substantial error and teaches them to develop long-term strategies — has made The Intelligent Investor the stock market bible ever since its original publication in 1949.

 

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin
38.70 EUR
Miten sijoitan pörssiosakkeisiin Image

Kaikkien aikojen eniten myyty suomalainen sijoitusopas. Teos antaa lukijalle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kokonaiskuvan sijoittamisesta pörssiosakkeisiin. 12., uudistettuun painokseen on päivitetty kaikki nimet, numerot ja taulukot, lisäyksiä myös lukuihin sata ikivihreää pörssivihjettä sekä sijoitusstrategioita valtameren takaa.

Sijoituspokkari
12,50 EUR
Sijoituspokkari Image

Mistä tuottoja saa, kun pankkien talletuskorot ovat lähellä nollaa ja osakekurssien heilunta pelottaa? Moni olettaa turhaan, että pankkitiliä tuottavampi sijoittaminen olisi vaikeaa ja liian vaarallista. Sijoittamisen perusasiat on helppo omaksua, kun ne kerrotaan selvällä suomen kielellä. Sirpaletietoa riittää, mutta kokonaisuus helposti unohtuu.Mika Pesonen kertoo selkeästi, kuinka jokainen voi rakentaa oman, henkilökohtaisen sijoitussuunnitelmansa. Hän kertoo tärkeimpien omaisuusluokkien keskeiset ominaisuudet riskejä unohtamatta ja neuvoo, kuinka pahimmat sudenkuopat kierretään.Tämä käteen sopiva sijoituspokkari perustuu Pesosen aiemmin julkaistuun Säästäjästä sijoittajaksi -kirjaan, joka sai muun muassa taloustoimittajilta hurmaantuneen vastaanoton.

Vaurastu kuin Warren Buffett
36,60 EUR
Vaurastu kuin Warren Buffett Image

Warren Buffett on miljardööri ja lähihistorian ylivoimaisesti menestynein sijoittaja. Mikä on hänen salaisuutensa? Vastaus löytyy poikkeavasta riskinäkemyksestä: riski ei pienene hajauttamalla, vaan päinvastoin hajautus lisää riskiä. Älä siis pelaa osakepeliä muita sijoittajia vastaan, vaan vaurastu kuin Warren Buffett ostamalla ja pitämällä maailman parhaita bisneksiä!Kirjassa esitetään Buffettin sijoitusfilosofiaa ja sijoittajauraa, jututetaan menestyneitä suomalaisia salkunhoitajia ja etsitään uusia menestyskohteita. Lue, mitä yhteistä Warren Buffettilla on esimerkiksi Svenska Handelsbankenin isän, Jan Wallanderin, kanssa.

Pääomaturvattu sijoittaminen
55,00 EUR
Pääomaturvattu sijoittaminen Image

Pääomaturvatun sijoittamisen suosion myötä markkinoille on tullut runsaasti uusia räätälöityjä sijoitustuotteita. Mitä ne ovat? Kuinka näillä markkinoilla kannattaa toimia ja mitä on syytä ottaa huomioon? Kenen salkulle pääomaturvattu sijoittaminen sopii?

Sijoitusammattilaisille kirjoitettu mutta erinomaisesti myös piensijoittajille soveltuva teos keskittyy strukturoituihin tuotteisiin. Se tarkastelee markkinoiden kehitystä, esittelee uudenlaisen sijoitustyylin sekä antaa tuotteiden analysointiin tarvittavat tiedot. Uudistetussa painoksessa erityishuomion saavat nykyisin suositut, osittain tai ehdollisesti pääomaturvatut tuotteet. Uutta ovat myös luvut verotuksesta ja regulaation vaikutuksista.

Kirja on ensimmäinen Suomessa aiheesta julkaistu teos.

Miten sijoitan rahastoihin
41,10 EUR
Miten sijoitan rahastoihin Image

Kirja on kattava ja kansantajuinen yleisesitys rahastosijoittamisesta kaikille siitä kiinnostuneille. Se kertoo, mitä sijoitusrahastot ovat ja miten ne toimivat sekä mihin asioihin rahastoa valittaessa tulisi kiinnittää huomiota. Kirjassa esitetään myös erilaisten tunnuslukujen laskemista ja tulkintaa sekä internetin hyödyntämistä rahastosijoittamisessa.

Huonosti käyttäytyvät osakkeet
38,30 EUR
Huonosti käyttäytyvät osakkeet Image

Rahamarkkina ei ole sijoittajille turvallinen, vaikka sijoitusammattilaiset mitä väittäisivät!

Tässä kirjassa Mandelbrot ja Hudson osoittavat, että vuosikymmeniä yliopistoissa opetetut rahoitusteoriat eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Nassim Nicholas Talebin mielestä kirja on ’syvällisin ja realistisin sijoituskirja, joka on koskaan julkaistu’. Nyt viimeistään paljastuu, miten huteralla pohjalla moderni rahoitusteoria oikeastaan on!

Riski & tuotto
14,60 EUR
Riski & tuotto Image

Opettavaisia kirjoituksia sijoittamisesta. Taloustoimittaja Marko Erolan pätevät pörssikolumnit koottuna kirjaksi. Kuvituksena New Yorker -lehden pilapiirroksia rahan ja sijoittamisen maailmasta.

Tuoton arvoitus ratkeaa
37,20 EUR
Tuoton arvoitus ratkeaa Image

Suosittu sijoituskirja Löydä helmet vältä kuplat! saa jatkoa. Löydä helmet vältä kuplat! ilmestyi 2007 ja sen kokonaismyynti on ylittänyt 6 000 kappaletta 2007-2015.

Säännöllisesti Kauppalehden medioihin vuodesta 2006 sijoittamisesta kirjoittanut pörssikolumnisti, sijoitusbloggaaja ja yrittäjä, KTM Henri Elo julkaisee nyt toisen sijoitusoppaansa. Uudessa Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassa pääpaino on yhä osakesijoittamisessa, mutta myös muut keskeiset sijoitusmuodot tuodaan aiempaa laajemmin esiin.

Kirjassa on kymmenittäin tuoreita, havainnollisia ja kiinnostavia case-esimerkkejä pörssiyhtiöistä ja niihin sijoittamisesta.

Sijoittajan verotus
60,50 EUR
Sijoittajan verotus Image

Kirja sisältää kattavan esityksen tämän päivän sijoitusinstrumenttien verotuksesta. Mukaan ovat päässeet niin talletukset, joukkovelkakirjalainat, asunnot, osakkeet, sijoitusrahastot ja metsäomaisuus kuin warrantit, johdannaiset, kapitalisaatiosopimukset ja vakuutukset sekä monet muut tuotteet.

Kirjassa pohditaan myös yhtiön perustamisen hyötyjä sekä varallisuuden siirtämistä seuraavalle sukupolvelle. Helppolukuisessa kirjassa on paljon havainnollistavia esimerkkilaskelmia.

Onnistu osakemarkkinoilla
35,40 EUR
Onnistu osakemarkkinoilla Image

Teos kertoo, miten voi menestyä osakemarkkinoilla keskimääräistä paremmin käyttämällä hyväkseen yksinkertaista päättelykykyä ja markkinapsykologian lainalaisuuksia.

Kim Lindströmin perusteellinen ja persoonallinen tapa pohdiskella sijoitusasioita tuli tutuksi jo hänen aiemmissa teoksissaan Menesty osakesijoittajana ja Vaurastu arvo-osakkeilla.

Onnistu osakemarkkinoilla pohjaa näihin teoksiin, ja sen pääpaino on arvosijoittamisessa, joka on lukuisten tieteellisten tutkimusten valossa erittäin tuottoisa sijoitusstrategia. Aktiivinen yksityissijoittaja, arvostrategiaa noudattamalla erinomaisesti menestynyt Kim Lindström tuo poikansa Tom Lindströmin kanssa omat kokemuksensa ja havaintonsa kaikkien hyödynnettäviksi.

Metsänomistajan rahakirja
26,30 EUR
Metsänomistajan rahakirja Image

Metsiemme vihreällä kullalla on noin 745 000 omistajaa. Monelle kotitaloudelle metsäomaisuus on tärkeä tulojen lähde. Ilman huolenpitoa se ei kuitenkaan tuota. Metsänomistajan rahakirja kertoo selkein esimerkein, miten metsän ja sen puuston arvo muodostuu markkinoilla, ja kuinka metsänomistaja voi parantaa omaisuutensa tuottoa. Kirja sisältää runsaasti tehtäviä ja ajatuspähkinöitä, joita jokainen voi soveltaa omaan metsäänsä.

Asuntosijoittaminen
Osta, vuokraa, vaurastu
36,60 EUR
Osta, vuokraa, vaurastu Image

Asuntosijoittaminen on turvallinen ja tehokas tapa vaurastua. Tässä kirjassa asuntosijoittamista tarkastellaan kattavasti niin turvallisuushakuisen kuin hyvää tuottoa etsivän sijoittajan näkökulmasta. Kirja antaa vinkit sijoitusasunnon ostamiseen ja vuokraamiseen prosessin pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Myös velkavivun hallitusta käytöstä ja hyödyistä kerrotaan laajasti ja konkreettisin esimerkein.

Sijoita asuntoihin!
40,30 EUR
Sijoita asuntoihin! Image

Marko Kaarto on liikuntatieteiden maisteri, joka on rakentanut asuntovarallisuuttaan päivätyönsä ohella. Kokemusta riittää, sillä hän on ollut mukana yli sadassa sijoitusasuntohankkeessa.Tässä kirjassa Marko jakaa mielenkiintoisia tarinoitaan ja kokemuksiaan. Lähtöajatuksena on asuntosijoittamisen yksinkertainen idea: osta asunto ja vuokraa se. Toiminnan jalostaminen kassavirraksi ja vauraudeksi vaatii kuitenkin tietoa, taitoa, sitkeyttä, suunnitelmallisuutta ja verkostoitumista.Kirja on monipuolinen ja helppotajuinen käytännön opas kaikille, joita asuntosijoittaminen kiinnostaa.

Asunto-osakeyhtiön kirjanpito- ja verokirja
26,60 EUR
Asunto-osakeyhtiön kirjanpito- ja verokirja Image

Asunto-osakeyhtiön kirjanpito- ja verokirja on käytännönläheinen opas pienen asunto-osakeyhtiön taloudenhoidosta vastaavalle. Asunto-osakeyhtiö on aina kirjanpitovelvollinen riippumatta siitä, kuinka monta huoneistoa tai osakasta asunto-osakeyhtiössä on.

Kirja sisältää esimerkkiluettelon sekä ohjeistuksen siitä, mitä kullekin tilille tulisi kirjata. Mukana ovat myös Kirjanpitolautakunnan yleisohjeen mukaiset tulolaskelma- ja tasekaavamallit. Asunto-osakeyhtiön veroasioista käsitellään mm. rahastointia, asuintalovarausta, veroilmoituksen antamista sekä palkanmaksuun liittyviä velvoitteita.

Kirjassa käydään lyhyesti läpi myös asunto-osakeyhtiön hallituksen ja isännöitsijän tehtäviä, yhtiökokouksen järjestämistä sekä muita asuto-osakeyhtiön hallintoon liittyviä asioita.

Lunastuslausekkeet taloyhtiössä
26,30 EUR
Lunastuslausekkeet taloyhtiössä Image

Asunto-osakeyhtiön osakkeet ovat lähtökohtaisesti vapaasti myytävissä tai luovutettavissa. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä voidaan kuitenkin rajoittaa osakkeenomistajien oikeutta siirtää osake uudelle omistajalle; tällöin yhtiöjärjestykseen on otettu niin sanottu lunastuslauseke.

Lunastuslausekkeet taloyhtiössä -kirjassa tarkastellaan, millaisia lunastuslausekkeita suomalaisten taloyhtiöiden yhtiöjärjestyksistä löytyy ja miten niitä tulee tulkita. Kirjassa tutustutaan myös lunastusmenettelyn etenemiseen käytännössä sekä siihen, kuka osakkeet voi lunastuslausekkeen nojalla lunastaa ja miten lunastushinta määräytyy.Kirjassa on ohjeet sekä asunto-osakeyhtiöiden että keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden lunastuslausekkeiden tulkintaan.

Asunto- ja kiinteistöosakkeen kauppa ja omistaminen
72,90 EUR
Asunto- ja kiinteistöosakkeen kauppa ja omistaminen Image

Asunto- ja kiinteistöosakkeen kauppa ja omistaminen on käsikirja asunto- ja kiinteistöosakkeiden omistamisesta ja kaupasta sekä niihin liittyvistä säännöksistä – myös asunto-osakeyhtiölain näkökulmasta. Lisäksi kirjassa käsitellään laajasti huoneenvuokraa koskevia säädöksiä.

Aiheita ovat mm. asunto-osakeyhtiöt ja asunto-osakeyhtiölaki, kiinteistöosakeyhtiöt, huoneenvuokrasuhteet, rakentaminen ja osakkaan muutostyöt, asumisen tukimuodot, kiinteistöosakkeen kauppa, uuden ja käytetyn asunto-osakkeen kauppa ja niihin liittyvät velvoitteet, osakkeiden luovutuksen ja omistamisen verotus sekä kaupasta päättäminen eri tilanteissa. Kirjassa on myös runsaasti oikeustapauksia sekä käytännön esimerkkejä ja ohjeita.

Näin toimii asunto-osakeyhtiö
22,00 EUR
Näin toimii asunto-osakeyhtiö Image

Jokaisen osakkaan perusopas asunto-osakeyhtiön toiminnasta ja päätöksenteosta! Oppaassa kerrotaan tiiviisti mm. osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, hallituksen ja isännöitsijän tehtävistä, yhtiökokouksen päätöksenteosta sekä yhtiön talouden, hallinnon ja korjaustoiminnan järjestämisestä.

Oma talous
Nainen ja rikastumisen taito
36,60 EUR
Nainen ja rikastumisen taito Image

Rahako ei tee onnelliseksi? Kyllä tekee. Riittävästi rahaa pitää naisen mielenterveyden ja parisuhteen kunnossa. Myös omalla työllään voi rikastua, ja talouskasvusta on naiselle iloa.Tässä kirjassa tarjoamme kolme erilaista tapaa vaurastua, jopa rikastua. Neuvomme alkuun sijoittamisessa ja annamme askelmerkit, miten edetä, jos omaisuutta on jo jonkin verran. Aika on rahaa. Opit hoitamaan omat rahasi sitä paremmin, mitä aiemmin aloitat. Miksi vitkastelisit, kun voit tehdä jotain jo tänään? Lupaus: Tässä kirjassa ei ole yhtään pihistelyvinkkiä.

Totuus taloudestasi
30,40 EUR
Totuus taloudestasi Image

Maailma on täynnä rahaa, mutta miksei sitä löydy minun rahapussistani? Juuri kukaan ei ole taloudellisesti tiukalla siksi, että haluaisi. Tilanne on mikä on, koska nämä ihmiset eivät tiedä, mitä heidän tulisi tehdä asioiden parantamiseksi. Palkan suuruus ei ratkaise oman talouden tulevaisuutta, vaikka niin haluaisimmekin uskoa. Tämä kirja kertoo, mitä sinun tulee oppia ja ymmärtää ohjataksesi taloutesi toivomallesi tielle.

Tunne Taloutesi - Tunnetaloutesi
29,30 EUR
Tunne Taloutesi - Tunnetaloutesi Image

Oletko joskus riidellyt rahasta? Tiedätkö, mistä se johtuu? Käytätkö päivittäin rahaa? Oletko ajatellut, että jos osaisi toimia rahan kanssa paremmin arjessa, voisi saada parempia tuloksia ajalliseksi? Hyvä. Luet nyt opusta, jossa neuvotaan, miten tästä hätätilanteesta päästään.

Tämä kirja on erittäin johdonmukainen ja konkreettinen ja uskon, että se voi auttaa ketä tahansa huonosta tai hyvästä taloudellisesta tilanteesta parempaan – Onpa lähtökohta velkasuo tai pieni varallisuus. Suosittelen!’ Ilkka Koppelomäki, Uskalla Innostua -tiimin perustaja ja päävalmentaja.

Ruuhkavuosien ratkomisopas Luovia ratkaisuja työyhteisöille
36,70 EUR
Ruuhkavuosien ratkomisopas Luovia ratkaisuja työyhteisöille Image

Kun työelämässä jo paikkansa vakiinnuttanut nuori sukupolvi alkaa perustaa perheitä, työpaikalla ollaan uusien haasteiden edessä. Miten mahdollistaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen nuoren sukupolven arvomaailman mukaisesti? Miten saada yönsä valvovat nuoret vanhemmat jaksamaan, innostumaan työstään ja pysymään haastavissakin tehtävissä?

Kirja tarjoaa käyttökelpoisia neuvoja ja uusia avauksia kaikille asiantuntijaorganisaatioissa toimiville ja ihmisten johtamisesta kiinnostuneille.

Suomalainen velkakirja
9,40 EUR
Suomalainen velkakirja Image

Perintätoimistot ja niiden perimät kulut huolehtivat siitä, että kompastunut ihminen ei hevin nouse. Velasta on tullut iso bisnes, jossa veroparatiiseista johdetut perintäyhtiöt puristavat ylivelkaantuneista irti viimeisen pisaran. Velka on kauppatavaraa, jota myydään rajojen yli ja jolla tienataan isoja summia.

Suomalainen velkakirja on kertomus siitä, miten velkavetoinen yhteiskunta ajaa Suomessa satoja tuhansia ihmisiä sosiaaliseen helvettiin. Samalla kirja on kuvaus maailmasta, joka on jakautumassa köyhien ja rikkaiden todellisuuteen. Laman syypäät eli Wall Streetin finanssipelurit rentoutuvat Belizen rannoilla siemaillen Piña Coladaa, mutta samaan aikaan suomalainen McDonald’sin työntekijä pohtii pientä palkkaansa, Helsingin vuokratasoa ja kallista ruokaa. Talouden käyrissä ylöspäin sojottavat vain maksuhäiriötilastot ja työttömyysluvut. Tämä tietää hyvää velkabisneksen ytimessä oleville ihmisille.

Raha
28,40 EUR
Raha Image

Kuinka varmistamme taloudellisen turvallisuuden itsellemme ja perheellemme? Miten opimme ymmärtämään monimutkaisia talouselämän käsitteitä?

Tony Robbins, teoksen Raha kirjoittaja, kertoo meille yksinkertaisella ja toimivalla tavalla talouselämän lainalaisuuksista. Hän käyttää esimerkkejä ja kertomuksia kuvatessaan taloustermejä ja antaa meille neuvoja ja vinkkejä raha-asioihimme liittyviin haasteisiin. Hän on luonut seitsemän askeleen ohjelman, jolla jokainen meistä tulotasostaan riippumatta voi saavuttaa taloudellisen hyvinvoinnin.

Tony Robbins on amerikkalainen bestseller-kirjailija, jolta on ilmestynyt useita elämänhallintaan ja hyvinvointiin liittyviä kirjoja. Hän on ohjannut ja inspiroinut kymmeniä miljoonia ihmisiä yli sadassa maassa.

Erilainen ote omaan talouteen
13,80 EUR
Erilainen ote omaan talouteen Image

Tuoko raha onnea? Paljonko rahaa on riittävästi? Tarkoittaako säästäminen aina niukkuutta? Onnellisen elämän tavoittelu saa meidät helposti taloudelliseen umpikujaan. Onni on kuitenkin jotain ihan muuta kuin urheiluauto tai huvila meren rannalla.

Tässä kirjassa raha laitetaan sen oikealle paikalle ja valjastetaan toimimaan elämänlaadun edistäjänä. Erilainen ote omaan talouteen antaa ohjeet oman taloudenpidon eri osa-alueille ja syyt, miksi näitä ohjeita kannattaa noudattaa. Taloudellinen vapaus tuo onnea ja rohkeutta tehdä uusia valintoja.

Verotus
Perintöverokirja
34,30 EUR
Perintöverokirja Image

Kuka perii ja kenet? Paljonko perinnöstä menee veroa? Miten perunkirjoitus kannattaa hoitaa, entä perinnönjako Perintöverokirjasta saat perustiedot perimysjärjestyksestä ja perintöveron määräytymisestä.

Oppaassa ovat mukana perintöveroasteikon muutokset, jotka tulivat voimaan 1.1.2015.Kirjassa käydään läpi myös perunkirjoituksen, perinnönjaon ja testamentin pääkohdat. Maatilojen ja yritysten perimystä koskevia erityissääntöjä käsitellään omassa luvussaan.

Perusasioiden lisäksi Perintöverokirja sisältää vinkkejä, joiden avulla voi säästää perintöveroissa ja välttää verotuksessa piilevät sudenkuopat. Perintöverokirja sopii sekä yleisteokseksi perintöasioista kiinnostuneelle että oppaaksi käytännön neuvoja kaipaavalle.

Osakeyhtiön varojenjako ja verotus
68,50 EUR
Osakeyhtiön varojenjako ja verotus Image

Osakeyhtiön varojenjako ja verotus -teoksessa käsitellään osakeyhtiön varojen jakamisen yhtiöoikeudellista ja vero-oikeudellista sääntelyä sekä soveltamiskäytäntöjä. Teoksessa esitellään osakeyhtiölain mahdollistamat varojenjakotavat ja niiden verotuskohtelu. Tämän lisäksi osakeyhtiön varojenjakotilanteita esitellään myös oikeuskäytännön valossa ja esimerkkitapauksin.

Teos on tarkoitettu käsikirjaksi yritysten johtotehtävissä ja taloushallinnossa työskenteleville henkilöille sekä tilintarkastajille ja lakimiehille.

Yhteismetsän vero-opas
32,70 EUR
Yhteismetsän vero-opas Image

Käytännönläheinen käsikirja yhteismetsän verotustilanteisiin. Osakaskunnan ja osakkaan verotusta käsitellään kattavasti yhteismetsän perustamisesta tulonhankintaan, laajenemiseen ja purkamiseen.

Kirjassa on runsaasti uusinta verotuskäytäntöä ja viimeisimpiä oikeustapauksia sekä käytännön esimerkkejä.Julkaisu auttaa yhteismetsien taloushallinnosta vastaavia laatimaan veroilmoitukset oikein, tekemään verosuunnittelua ja hyödyntämään verovähennysoikeudet. Oppaan avulla voi ennalta ehkäistä epävarmuudesta ja tiedon puutteesta johtuvia turhia kustannuksia.

Kirja on suunnattu yhteismetsien luottamus- ja toimihenkilöille, yhteismetsän perustamista suunnitteleville sekä metsäalan, verotuksen ja taloushallinnon ammattilaisille. Se lisää metsäalan ammattilaisten ja metsänomistajien vero-osaamista ja soveltuu myös oppikirjaksi korkeakouluihin ja yliopistoihin.Tekijöillä on vankka kokemus metsätaloudesta, verotuksesta ja kirjanpidosta.

Veropolitiikka
50,40 EUR
Veropolitiikka Image

Verotusta koskeville keskusteluille ovat leimallisia erilaiset näkemykset ja poliittiset kannanotot. Mitä tulisi verottaa? Milloin verotus on oikeudenmukaista? Keskeinen kysymys veropolitiikassa on se, missä määrin verotuksen tulisi olla neutraalia ja missä määrin ohjaavaa. Veropolitiikka-teoksessa käsitellään verotuksen tavoitteita ja hyvän verojärjestelmän ominaisuuksia sekä sitä, miten eri verolajit näyttäytyvät veropolitiikan kannalta.

Teos on oivallinen kaikille verotuksen periaatteellisista kysymyksistä kiinnostuneille ja soveltuu mainiosti myös oppikirjaksi vero-oikeuden opiskelijoille.

Veroparatiisit ja Suomi
22,80 EUR
Veroparatiisit ja Suomi Image

Veroparatiisit ja Suomi on ensimmäinen laaja katsaus suomalaiseen veroparatiisitalouteen. Kirjassa käydään läpi suomalaisten ja Suomessa toimivien yritysten sekä yksityishenkilöiden veroparatiisiyhteydet. Jyri Hänninen (s. 1977) on Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja, joka on työskennellyt myös kustannusalalla.

Osingonajakajan verokirja
33,10 EUR
Osingonajakajan verokirja Image

Miten osinkoja verotetaan? Milloin niitä kanattaa nostaa? Mitä toimenpiteitä laillinen osingonjako edellyttää? Kumpi on verotuksellisesti parempi vaihtoehto, palkka vai osinko?Osinkotulo voi olla osittain verovapaata tai osittain pääomatulona verotettavaa tuloa. Osinko voi olla myös osaksi tai kokonaan progressiivisen verotuksen piirissä olevaa ansiotuloa. Osakkeenomistajan kannattaa etsiä omalta osaltaan optimaalinen tapa ja määrä jakaa osinkoa.

Osingonjakajan verokirja on käytännönlähenen apuväline osingonjaon verosuunnitteluun. Kirja kertoo sekä perusasiat että menee keskeisissä kohdissa pintaa syvemmälle. Esimerkit ja kuviot havainnollistavat, miten verotus kohtelee eri tilanteissa. Sen on kirjoittanut Veronmaksajain Keskusliiton johtava lakimies, varatuomari Juha Koponen.

Henkilökohtaisen tulon verotus
76,20 EUR
Henkilökohtaisen tulon verotus Image

Miten osinko- ja vuokratuloja verotetaan? Onko työnantajalta saamasi merkkipäivälahja veronalaista tuloa? Onko Sinulla oikeus kotitalousvähennykseen?

Henkilökohtaisen tulon verotus -teoksen toinen, uudistettu painos tarjoaa vastaukset näihin ja moniin muihin Suomessa asuvan yksityishenkilön tuloverotusta koskeviin kysymyksiin.Kirjassa käsitellään aluksi henkilöverotuksen yleisiä kysymyksiä, kuten tulon käsitettä, verovelvollisuutta ja tuloverojärjestelmän perusrakennetta. Omina kokonaisuuksinaan tarkastellaan kattavasti ja yksityiskohtaisesti pääomatuloja ja niistä tehtäviä vähennyksiä.

Digitalisaatio
Digitaalinen asiakaskokemus
30,70 EUR
Digitaalinen asiakaskokemus Image

Liiketoiminta digitalisoituu toimialasta riippumatta. Samalla kilpailu kiristyy. Yritykset ja palvelut muistuttavat yhä enemmän toisiaan. Asiakkaiden on helppo vaihtaa toimittajaa tai ostopaikkaa, uskollisuus vähenee. Asiakaskokemuksesta on tulossa olennainen kilpailutekijä, jota vielä harva yritys ymmärtää täysin hyödyntää.

Kirja syventyy asiakaskokemuksen luomiseen eri näkökulmista. Lukuisten käytännön esimerkkien kautta valotetaan, miten asiakaskokemus muodostuu ja missä voidaan mennä vikaan.

Strateginen ote verkkoon
32,00 EUR
Strateginen ote verkkoon Image

Haluatko strategisemman otteen verkkoon? Yritätkö tavoittaa ja sitouttaa asiakkaitasi verkon eri kanavissa? Tarvitset sisältöstrategian, joka määrittää yrityksen millä verkkoalustoilla yritys toimii, millaiset sisällöt tukevat sen tavoitteita ja millaisilla sisällöillä se tavoittaa asiakkaansa verkossa.

Kirja ohjaa tekemään tavoitteellista ja tuottavaa viestintää verkossa sisältöstrategian avulla. Strategiatyö auttaa sekä verkkotoimenpiteiden priorisoinnissa että yleisöt tavoittavien viestien suunnittelussa.

Biteistä bisnestä!
26,70 EUR
Biteistä bisnestä! Image

Käsikirjan tavoitteena on tarjota lukijalleen rautaisannos digitaalisen liiketoiminnan johtamisen käytäntöjä ja ajatusmalleja, joiden avulla yritys voi proaktiivisesti johtaa toimintaansa kohti digitaalista edelläkävijyyttä, joka kestää kansainvälisen kilpailun tuoman paineen.

Digitaalista liiketoimintaa katsotaan tässä kirjassa erityisesti toimintana, jossa yrityksen pääasiallinen myytävä tuote tai tuotteilleen tarvitsema jakelukanava on – jo nyt tai lähitulevaisuudessa – digitaalisessa muodossa. Kirja kuvaa, miten digitaalinen murros tyypillisesti toimialalla etenee ja mitä yritykseltä vaatii digitaalisten palveluiden moderni kilpailukenttä. Lisäksi kirja kuvaa, mitä yrityksen tulee tehdä, jotta sen digitaalinen tuote tai palvelu on jatkuvasti kilpailukykyinen ja jotta sen orga- nisaatio, esimiehet ja tiimit ovat jatkuvasti iskukykyisiä.

Digitalisaatio
45,10 EUR
Digitalisaatio Image

Digitalisaatio on aikakautemme suurin muutosvoima. Se luo suomalaisille yrityksille paljon mahdollisuuksia kasvaa, tehostaa ja uudistua. Kirja auttaa yritysjohtajia ymmärtämään digitalisaation mahdollisuudet, löytämään omaan liiketoimintaan sopivat keinot ja toteuttamaan mahdollisuudet.

Kokeneet liiketoiminnan digitalisoinnin ammattilaiset tarjoavat kokonaisvaltaisen näkymän digitalisaatioon omia kokemuksiaan ja kymmeniä suomalaisia case-esimerkkejä hyödyntäen.

Analytiikkamatka
28,40 EUR
Analytiikkamatka Image

Analytiikka on avain datasta tietoon ja tulevaisuuteen. Käynnissä oleva digitalisaatio muuttaa toimialarajoja, arvoketjuja ja liiketoimintaprosesseja mutta tarjoaa myös rajattoman määrän uusia mahdollisuuksia. Se kasvattaa päivä päivältä massiivisempia datapilviä, joissa piilee paljon hyödyntämätöntä pääomaa. Jalostamalla tätä dataa voidaan merkittävästi tehostaa nykytoimintoja ja toisaalta löytää täysin uusia liiketoimintamalleja.

Kirjan ytimessä ovat analytiikka ja tiedolla johtaminen. Tarina kulkee datan lähteiltä tiedon analysoinnin ja jalostuksen prosessien kautta tiedolla johtamisen mahdollisuuksiin. Analytiikan käytännön toimintaympäristöä avataan liike-elämän edelläkävijöiden haastatteluilla, joissa pureudutaan digitalisaation tuomaan murrokseen.

Teollinen internet
55,00 EUR
Teollinen internet Image

Teollinen internet on kuuma puheenaihe. Mitä tapahtuu, kun älykkäät tuotteet ja palvelut kytketään verkkoon? Miten ja milloin yrityksen kannattaa tarttua uusiin mahdollisuuksiin? Kirja käsittelee ilmiötä laajasti, käytännönläheisesti ja opastaen. Myös digitalisaation teknologia antureista analytiikkaan tulee tutuksi. Suomalaiset ja kansainväliset case-esimerkit tuovat ilmiön käytännön tasolle.

Lukija saa kattavan oppaan liiketoimintahyötyjen etsimiseen ja yrityksen teollisen internetin tiekartan laatimiseen. Jari Collin on kunnossapitoyhtiö Eforan tietojohtaja ja toimii Aalto-yliopistossa tutkimusprofessorina, Ari Saarelainen on seurannut alaa pitkään tekniikkalehtien toimittajana.

Etäjohtaminen
44,20 EUR
Etäjohtaminen Image

Työn tekemisen tavat muuttuvat, kun teknologia mahdollistaa työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta. Esimiestyö ja tiimityö eivät enää edellytä fyysistä läsnäoloa. Uudessa tilanteessa esimiehet tarvitsevat uudenlaista osaamista ihmisten johtamiseen. On osattava kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja sekä kehittää yhteistyötä – yhdessä työntekijöiden kanssa.

Kirja tarjoaa käytännön ratkaisuja haastavaksi koettuihin tilanteisiin ja tarkastelee tilannetta myös henkilöstöhallinnon kannalta. Etäjohtamisessa onnistuminen auttaa esimiestä ja tiimiä onnistumaan – ja organisaatio menestyy.

Verkkokaupan käsikirja
50,50 EUR
Verkkokaupan käsikirja Image

Kaikista kaupan aloista verkkokauppa kohtaa kovinta kilpailua. Vain ammattimaisesti toimimalla voi verkkokaupassa menestyä. Verkkokaupan käsikirja on kattava tietopankki, joka kuuluu jokaisen verkkokaupan parissa työskentelevän työpöydälle.Verkkokaupan osuus kaikesta kaupasta kasvaa kiihtyvällä vauhdilla. Se on jo muuttanut kaupan rakenteita monelta osin ja tämä muutos tulee laajenemaan tulevaisuudessa. Juuri missään liiketoiminnassa ei voida jättää verkkokauppaa huomioimatta.Verkkokaupan käsikirja kattaa verkkoliiketoiminnan koko elinkaaren liiketoiminnan suunnittelusta, kaupan perustamisesta, sen markkinoinnista ja kehittämisestä aina luopumiseen asti.

Kirjan lähestymistapa on liiketoimintalähtöinen ja sen tavoitteena on auttaa nostamaan suomalaista verkkokauppaa entistä ammattimaisemmalle tasolle. Teos on pakollista luettavaa kaikille verkkokaupankäynnin parissa työskenteleville ja alasta kiinnostuneille.

Tero Lahtinen toimii verkkokaupan asiantuntijayritys Gelo Oy:n toimitusjohtajana. Hänellä on sekä tekninen ja kaupallinen koulutus että omakohtaista käytännön kokemusta verkkokaupankäynnistä.

Lehdet
Business Week
EUR
Business Week Image

Uutislehti Business Week Globalilla on kansainvälinen, yli 200 toimittajan verkosto 24 toimistossa. Tämän ansiosta Business Week on lajinsa suurimpia maailmassa. Business Week toimittaa viikon talousuutisten lisäksi analyysejä, kommentteja jne. Ilmestyy englanninkielisenä – viikoittain.

Fortune
EUR
Fortune Image

Fortune on mielenkiintoinen yhdysvaltalainen talouslehti. Analyyttisiä, joskus provosoivia, mutta aina innostavia artikkeleita. Olet varmaan kuulut Fortunen vuotuisesta 500 suurimman yrityksen listasta (Fortune 500). Ilmestyy englanninkielisenä – kahden viikon välein.

Tekniikka&Talous
EUR
Tekniikka&Talous Image

Tekniikka&Talouden tehtävänä on kertoa lukijoilleen millainen tekniikka pyörittää talouselämää ja millaista taloutta on tekniikan takana. Lähestymiskulma takaa tuoreen näkökulman viikoittaiseen uutisvirtaan ja taustoittaa uudella tavalla ajan ilmiöitä.

Talouselämä
EUR
Talouselämä Image

Talouselämä on kaikille yritys- ja talousmaailman koukeroista kiinnostuneille suunnattu viikkolehti. Talouselämä on perustettu jo vuonna 1938, joten lehteä luodaan pitkällä kokemuksella ja hyvällä ymmärryksellä lukijoiden tarpeista ja mielenkiinnoista. Lehti on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin talousaiheinen aikakausilehti.

Kauppalehti
EUR
Kauppalehti Image

Kauppalehti on Suomen ainoa taloussanomalehti, joka ilmestyy arkisin ma-pe. Lehti kertoo talouden taustoista ja tulevaisuuden näkymistä sekä antaa kokonaiskäsityksen talouden tilasta.

Lehti on ammattilaisen kumppani päätöksenteossa ja se käsittelee laajasti myös lukijan omaa taloutta. Kauppalehden tilaukseen kuuluu myös talousaikakauslehti Kauppalehti Optio.

The Economist
EUR
The Economist Image

The Economist on kansainvälinen toimituksellisessa laajuudessa. Joka viikko se raportoi, kommentoi ja analysoi maailmanpolitiikan ja -talouden tapahtumia.

Tilisanomat
EUR
Tilisanomat Image

Johtava yritystalouden ammattilehti Tilisanomat on yritystalouden ja laskennan suurin ammattilehti, joka tavoittaa taloushallinnon keskeiset päättäjät eri toimialoilta.

Tilisanomat käsittelee monipuolisesti talousohjauksen, kirjanpidon, verotuksen, yritysjuridiikan ja henkilöstöhallinnon muutoksia, taloushallinnon kansainvälistymistä sekä tietotekniikan uusia sovelluksia.

Kansantalous
Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta Image
Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta
Björn ’Nalle’ Wahlroos listaa talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta uusimmassa kirjassaan. Älä ole pihalla taloudesta! Kriittinen kirja siitä, millaisen talouspolitiikan koekaniineiksi olemme joutuneet.Meille tarjotaan huonoja ja toimimattomia ratkaisuja taloudellisten ongelmien voittamiseksi. Veroja halutaan korottaa valtionvelan kasvun hillitsemiseksi – turhaan. Björn Wahlroos käsittelee tuhoisia ajatuksia, joiden nimissä keskeisiä päätöksiä tehdään. Laskun maksavat kuluttajat, veronmaksajat ja tulevat sukupolvet.Wahlroosin kriittisessä tarkastelussa on kymmenen suosittua talousajatusta, joita vapaan markkinatalouden arvostelijat kannattavat. Hän nostaa tikun nokkaan keskeisiä taloudellisia ajattelijoita John Maynard Keynesistä ’pop-ekonomisti’ Thomas Pikettyyn.
19,70 EUR
Zombitalous Image
Zombitalous
’Zombitalous’ käsittelee liberalistisen talousopin ja -politiikan ongelmia. Siinä tarkastellaan kriittisesti markkinatalouden perusajatusta, jonka mukaan kaikki hyötyvät markkinatalouslähtöisistä päätöksistä. Viimeaikojen finanssikriisit osoittavat ensinnäkin nämä ideat vääriksi ja toiseksi sen, että ne olisi pitänyt jo aikaa sitten kuopata. Kaikkialle maailmaan levinnyt liberalistisen markkinatalouden ajatus kuitenkin vaeltaa yhä keskuudessamme kuin elävä kuollut, zombi. Queenslandin yliopiston taloustieteen professori John Quiggin käsittelee aihetta monipuolisesti talous- ja historiallis-yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Hän pohtii, kuinka aikansa eläneiden ajatusten zombitalous voitaisiin kukistaa lopullisesti niin, että jatkossa vältyttäisiin vielä suuremmilta talouskriiseiltä. Teosta on kiitelty maailmanlaajuisesti, ja laadukas tutkimus vastaa sekä akateemisen että populaarin yleisön tarpeeseen.
30,30 EUR
23 tosiasiaa kapitalismista Image
23 tosiasiaa kapitalismista
Oletko ihmetellyt, miten voi olla mahdollista, ettei juuri kukaan koko maailmassa osannut varautua vuoden 2008 talousromahdukseen? Ha-Joon Chang tarjoaa kysymykseen kaksikymmentäkolme vastausta: hän kertoo sen, mistä vapaan markkinatalouden ilosanoman levittäjät vaikenevat. 23 tosiasiaa kapitalismista on hilpeä kirja, jonka vakava päämäärä on paljastaa uusliberaalin talousajattelun taustaoletukset. Chang osoittaa vastaansanomattoman terävästi, että taloudelliset valinnat ovat myös poliittisia valintoja ja että meidän on syytä tunnustaa se. Chang tunnetaan John Kenneth Galbraithin ja Joseph Stiglitzin perinnettä jatkavana tervejärkisenä toisinajattelijana. 23 tosiasiaa kapitalismista, auttaa ymmärtämään globaalin talousjärjestelmän toimintaa ja ongelmia. Chang ei vastusta kapitalismia: hän toteaa, että kapitalismi on huonoin mahdollinen talousjärjestelmä – kaikkia muita lukuun ottamatta. Mutta meidän ei kuitenkaan tarvitse alistua markkinoiden orjiksi.
21,90 EUR
Talouden uudet muodot Image
Talouden uudet muodot
Talouskriisi runtelee, mutta niin maailmalla kuin Suomessa uskotaan yhäjatkuvaan kasvuun ja uusklassiseen talousteoriaan. Tässä tilanteessa nykyisen talouspolitiikan keskeisin viesti on: ’Vaihtoehtoja ei ole.’ Talouden uudet muodot esittelee taloudellisen toiminnan vaihtoehtoisiamuotoja selvästi ja perustellusti. Kriisin kourissa suomalaisetkin ovat alkaneet itsenäisesti etsiä uusia tapoja tuottaa hyvinvointia. Esimerkiksi lakkautusuhan alla olleita kirjastoja ylläpidetään talkootyönä ja koulujen pihoilta luodaan lumia yhteistoimin. Erilaiset yhteisö-, solidaarisuus- ja jakamistalouden muodot ovat voimistuvia trendejä ympäri maailman. Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia tutkijoita ja kansalaistoimijoita.
10,60 EUR
Talous yhdeltä istumalta Image
Talous yhdeltä istumalta
Talous yhdeltä istumalta on järisyttävä lukukokemus. Teoksen avulla on mahdollista ymmärtää talouspolitiikkaa ja esittää oikeat kysymykset. Kuka hyötyy ja kuka joutuu maksumieheksi? Hazlitt selittää yksinkertaisesti ja vain totuutta kumartaen talouden perusasiat, jotka poliitikot yleensä jättävät kertomatta. Liian hyvältä kuulostavat asiat ovat yleensä juuri sitä, liian hyviä ollakseen totta, ja Hazlitt selittää miksi. Talous yhdeltä istumalta avaa uuden näkymän yhteiskunnallisiin asioihin. Tämä vaikutusvaltainen klassikko on käännetty yli kymmenelle kielelle ja myynyt yli miljoona kappaletta.
7,40 EUR
Eurokriisin anatomia Image
Eurokriisin anatomia
Globaali rahoituskriisi 2008-2009 ja sitä seurannut Euroopan velkakriisi äimistytti tavalliset kansalaiset ja useimmat niin sanotut asiantuntijat. Professori Heikki Patomäki kertoo miksi – ja ehdottaa miten valmistautua tulevaan.Eurokriisin anatomia purkaa huolellisesti auki Euroopan velkakriisin historian ja todelliset syyt. Patomäki analysoi tarkkaan ristiriitaisen ja hauraan talous- ja rahaliitto EMUn valuviat. Kirja on julkaistu vuonna 2013 englanniksi ja kreikaksi.
7,80 EUR
Taloustiede Image
Taloustiede
Mitä on taloustiede? Mitä se voi ja ei voi kertoa maailmasta? Miksi taloustieteellä on väliä?Menestyskirjailija Ha-Joon Changin Taloustiede: käyttäjän opas kertoo, miten globaali talous toimii ja miksi kuka tahansa voi ymmärtää sitä. Se valottaa, mitä taloustiede merkitsee 99 prosentille maailman ihmisistä, miksi numerot eivät ole objektiivisia ja mitä näkemyksiä eri talousteorioiden takana piilee. Kirja käy mukaansatempaavasti läpi taloustieteen historian teollisuuden ja Venäjän vallankumouksista kapitalismiin ja vapaisiin markkinoihin ja selvittää simppelein, arkisin esimerkein, miten taloustiedettä voi soveltaa todellisessa elämässä.
23,20 EUR
Venäjä ja Suomen talous 1700-2015 Image
Venäjä ja Suomen talous 1700-2015
Uudessa kirjassaan professori Markku Kuisma tarkastelee millä tavoin Venäjä on vaikuttanut Suomen taloudelliseen kehitykseen, tahtoen ja tahtomattaan, suomalaisten tahdosta tai siitä riippumatta. Kirja kattaa aikakauden Pietarin kaupungin perustamisesta nykypäivään. Venäjän ja Suomen vuorovaikutusta on leimannut yhdentyminen, yhdenmukaistaminen ja erkaantuminen. Venäjällä oli ratkaiseva vaikutus modernin suomalaisen suurteollisuuden syntymiseen, ja se loi myös perustan globaaleille suuryrityksille, kuten Nokialle ja Koneelle.
23,00 EUR
Maan tapa Image
Maan tapa
Suomi on maa, jossa korruptio voi hyvin! Kurkistus suomalaiseen maan tapaan, hienostuneeseen korruptioon, jossa Hyvä Veli -järjestelmä hoitaa käytännön. Kirja kuin tulitikku, joka raapaisee valon ja sytyttää hallitsemattoman palon: tämän jälkeen paluuta entiseen ei enää ole.Suomalainen korruptio on onnellisesti piilossa ja piilotettu, koska kukaan ei halua tutkia sitä. Meille on opetettu, että jokaisella suomalaisella on hinta ja kassakaapit ja nuotio ovat salaisuuksien säilyttämistä varten. Jarmo Korhonen on kirjoittanut aiemmin kaksi Suomen poliittista lähihistoriaa käsittelevää tietokirjaa, Väyrysen valtakunta (2014) ja Valtataistelu (ilmestyy huhtikuussa 2015). Hän on toiminut keskustan puoluesihteerinä 2006-2010 ja Etelä-Pohjanmaan keskustan toiminnanjohtajana 1994-2006 ja ollut keskustan ja sen ehdokkaiden vaalikampanjoissa mukana 1980-luvulta alkaen.
37,70 EUR
Rahan nousu Image
Rahan nousu
Tässä teoksessa Niall Ferguson osoittaa, että rahoitus on yhteiskunnan edistyksen perusta. Samalla käy ilmi, että rahan historia on kaiken historian olennainen tausta. Luoton ja velan kehitys, siis uuden rahan luominen, on kulttuurin nousun kannalta yhtä tärkeää kuin muutkin teknologiset innovaatiot ja tämä on pätenyt Babylonian rahauudistuksista lähtien. Pankit olivat Italian renessanssin loiston perusta ja joukkovelkakirjamarkkinat ratkaisivat esimerkiksi Yhdysvaltain sisällissodan. Ranskan vallankumouksen juuret ovat sata vuotta aikaisemmassa pörssikuplassa ja Argentiina muuttui maailman kuudenneksi rikkaimmasta maasta toivottomaksi inflaation pesäksi huonon raha-asioiden hoitamisen seurauksena. Ennemmin tai myöhemmin rahainnovaatioiden synnyttämät kuplat kuitenkin puhkeavat. Alkaa tuhon ja epävarmuuden aika. Rahan nousu kertoo myös, millaisia parinkymmenen viime vuoden mittaan kehitetyt rahainnovaatiot, kuten subprime-luotot, johdannaiset ja suojarahastot ovat, millaisia niihin sisältyvät riskit olivat ja miten niihin perustuvan varjopankkijärjestelmän kaatuminen saattaa vaikuttaa rahajärjestelmän tulevaisuuteen.
35,20 EUR
Musta joutsen Image
Musta joutsen
Musta Joutsen on erittäin epätodennäköinen tapahtuma, jolla on kolme luonteenomaista piirrettä: se ei ole ennustettava, sillä on valtava vaikutus ja osaamme kehitellä selityksen, jonka ansiosta se vaikuttaa vähemmän satunnaiselta ja ennustettavammalta kuin olikaan. Googlen hämmästyttävä menestys oli Musta Joutsen, samoin syyskuun 11. päivän terrori-isku. Matemaatikko ja optiomeklari Taleb on pitkään tutkinut, miksi hämäämme itsemme ajattelemaan, että tiedämme enemmän kuin oikeastaan tiedämmekään. Rajoitamme ajattelumme epäolennaiseen ja turhaan, kun suuret asiat toistuvasti yllättävät meidät ja muokkaavat maailmaa.Tässä merkittävässä teoksessa Taleb selittää kaiken siitä, mitä emme tiedä. Hänellä on yllättävän yksinkertaisia keinoja käsitellä Mustia Joutsenia ja hyötyä niistä.
35,20 EUR
Väärää talouspolitiikkaa Image
Väärää talouspolitiikkaa
Totuus talouden perimmäisistä kysymyksistäMiksi taloudesta ja talouspolitiikasta vallitsee erilaisia ja ristiriitaisia käsityksiä? Miksi jotkut vaativat elvytystä työttömyyden torjumiseksi, toiset taas leikkauksia valtiontalouden tasapainottamiseksi? Miksi päättäjät ovat huolissaan velkaantumisesta?
9,10 EUR
Valtion yhtiöt Image
Valtion yhtiöt
Markku Kuisman uusi teos kertoo valtiollisten suuryritysten synnystä, noususta ja tuhosta. Tarkastelun kohteena on miljardien eurojen rahakasan vaihtelevat kohtalot ja komea joukko isoimpia pörssifirmojamme, sellaisia kuin Fortum, Stora Enso, Kemira, Outokumpu, Neste, Valmet, Metso, SSAB-Rautaruukki ja Outotec. Kaikilla näillä yhtiöillä on värikäs menneisyys, jota jotkut häpeävät, ja kiistelty tulevaisuus, joka on osa Suomen nousua tai tuhoa.Tarina alkaa norjalaisten omistaman Ab W. Gutzeitin kansallistamisesta itsenäisyyden alkuhämärässä ja jatkuu nykypäivään. Valtio osti 1918 osake-enemmistön pörssiyhtiöstä, joka omisti puolen miljoonan hehtaarin verran metsäomaisuutta ja runsaasti vesivoimaa. Sittemmin muodostettu Enso-Gutzeit Oy on nykyisen metsäjätti Stora Enson edeltäjä. Gutzeitin muodonmuutos oli sekava vyyhti ison rahan liikkeitä, spekulaatiota, pankkikilpailua, valtataistelua, suurvaltapolitiikkaa ja väkeviä intohimoja. Samat perusvoimat jylläsivät myöhemmin Outokummun, Nesteen ja muiden valtion suurten firmojen läpimurrossa.
22,50 EUR
Laman taittaja Image
Laman taittaja
Talouden etulinjassa – elämäkerta ’kaikkien leikkausten isästä ’Virkamieslegenda Raimo Sailas koki urallaan kolme talouskriisiä, jotka ravistelivat Suomea kuin sodat. Sailas oli elvyttämässä Suomea nousuun 1970-luvun lopun taantumasta ja taittamassa 1990-luvun alun lamaa leikkauksilla. Kun finanssikriisi romautti Suomen talouden 2009, Sailas kutsuttiin talkoisiin, mutta näivetystauti sai lopulta yliotteen.Suurten ikäluokkien edustajana Sailas oli rakentamassa hyvinvointivaltiota – kunnes talouden katovuodet pakottivat hänet astumaan pelastuspartion johtoon. Talouden sotakirja pitää lukijan otteessaan. Ministeri Raimo Sailas (s. 1945) jäi eläkkeelle valtiovarainministeriön valtiosihteerin tehtävästä keväällä 2013.VTT ja kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa (s. 1970) käsitteli teoksessaan Salainen sisällissota (Otava 2004) Suomen kylmää sotaa.
27,90 EUR
Rahavallan jäljet Image
Rahavallan jäljet
1990-luvun alun lama toi Suomeen uuden ajattelu- ja puhetavan. Sosiaaliturvan leikkaukset, julkisen hallinnon tehostaminen, valtiontalouden sopeuttaminen ja työelämän joustot ovat siitä lähtien kuuluneet suomalaisten arkeen.Lama muutti suomalaista yhteiskuntaa tavalla, jonka olemme ottaneet annettuna, ainoana vaihtoehtona. Kuitenkin kyse on poliittisista valinnoista. 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun hallitukset valitsivat pääomaliikkeiden vapauttamisen ja julkisten menojen leikkausten tien. Hallitukset halusivat opettaa suomalaiset uusille tavoille. Valtio luopui täystyöllisyyden tavoittelemisesta. Talouspolitiikan tärkeimmäksi päämääräksi tuli hintojen vakaus sekä inflaation hillitseminen. Näin saksalainen talouskuri saapui Suomeen. Uuden ajattelutavan myötä markkinaliberalismista on tullut valtavirtaa. Se opettaa, että vapaat markkinat jakavat yhteiskunnan voimavarat mahdollisimman tehokkaasti. Uusliberalismiksi kutsuttu politiikka on kuitenkin lisännyt työelämän epävarmuutta, tuloeroja ja köyhyyttä. Meidät on opetettu pelkäämään luottoluokittajia, julkisen talouden vajeita, maailmanlaajuisesti toimivia suuryrityksiä ja yhteistoimintaneuvotteluja. Pelosta on tullut uusi normaali. Rahavallan jäljet kertoo, miten uusi ajatteluja puhetapa sai alkunsa. Se vie lukijan matkalle uusliberalistisen talouspolitiikan juurille. Se kuljettaa lukijan hyvinvointivaltion alkuajoista lamavuosien kautta 2010-luvulle, jota l... Lue lisää
22,80 EUR
Emumunaus Image
Emumunaus
Vanha kunnon kapitalismi on muuttunut vinhaksi finanssikapitalismiksi, jossa rahaa ei enää ole edes olemassa. On vain velkoja velkojen päälle, eikä kukaan enää kysele, mistä se kaikki mammona oikein tuli (ei mistään). Raha ei enää perustu reaalimaailmaan: ei ihmistyöhön, ei fyysisiin tavaroihin, ei palveluihin. Velan panivat liikkeelle yksityiset pankit, aivan silmiemme alla, ja nyt maailma hukkuu velkaan.Emu on finanssikapitalismin lapsi. Se on Suomen saksalainen kuri ja järjestys. Se on Euroopan keskuspankin keppi ja ruoska. Se on EU:n sirppi ja vasara. Se on sisäisen devalvaation korsetti ja pakkopaita eniten velkaantuneille maille. Mitä Emu tänään, sitä Suomi huomenna. Miten käy Suomelle? Entä eurolle ja dollarille?Emumunaus on vauhdikas kuvaus koko systeemin laajuisesta kriisistä, sen syistä ja surkeista seurauksista ja tulevaisuudesta. Kirja perustuu tositapahtumiin.
20,30 EUR
Freakonomics Image
Freakonomics
Kumpi on vaarallisempi, ase vai uima-allas? Mitä yhteistä on opettajilla ja sumopainijoilla? Paljonko vanhemmilla oikeasti on merkitystä? Kysymykset eivät ehkä ole tyypillisiä taloustieteilijälle. Steven D. Levitt ei kuitenkaan ole tyypillinen taloustieteilijä. Hän on kiitelty opettaja, joka tutkii jokapäiväisiä asioita ja arvoituksia – huijaamisesta ja rikollisuudesta urheiluun ja lastenkasvatukseen – ja jonka johtopäätökset säännöllisesti kääntävät yleisinä totuuksina tunnetut asiat päälaelleen.
25,80 EUR
Ostettua aikaa Image
Ostettua aikaa
Onko kapitalismin ja demokratian aika erota?Maailmantaloutta ja politiikkaa ravisteleva kriisi ei näytä hellittävän, ja se herättää yhä kasvavaa neuvottomuutta. Reseptejä jaellaan ilman tietoa taudin luonteesta. Wolfgang Streeck jäljittää kriisin syitä tarkastelemalla sodanjälkeisen kapitalismin kehitystä ja muutoksia. Hän asettaa kriisin 1970-luvulta alkaneeseen yhteiskunnan ja talouden uusliberaalistumisen jatkumoon.Runsasta tilastoaineistoa yhteen vetävän kirjan keskiössä on kapitalismin ja demokratian välinen kasvanut jännite. Streeckin mukaan valtiot ja hallitukset ovat 1970-luvulta lähtien ’ostaneet aikaa’ inflaation, halvan lainarahan ja julkisen velan avulla. Nyt tuo tie on kuljettu loppuun: demokraattinen kapitalismi on umpikujassa, josta ei ole helppoa ulospääsyä. Professori Wolfgang Streeck johtaa arvostetun saksalaisen Max Planck -instituutin yhteiskuntatutkimusta Kölnissä.
30,30 EUR
Pääoma 2000-luvulla Image
Pääoma 2000-luvulla
Mitkä voimat ohjaavat pääoman jakaantumista? Ranskalainen taloustieteilijä Thomas Piketty tutkii kohutussa, modernin ajan klassikoksi nousseessa teoksessaan tulo- ja varallisuuserojen kehitystä länsimaissa 1700-luvulta nykyaikaan. Löydöt mullistavat käsityksemme hyvinvoinnista ja eriarvoisuudesta. Pääoma 2000-luvulla herätti ilmestyessään vilkasta keskustelua, ja sitä on sanottu lähihistorian merkittävimmäksi taloustieteelliseksi teokseksi. Pääoma 2000-luvulla kokosi tutkimustulokset kahdestakymmenestä maasta ja teki Pikettystä taloustieteen radikaalin rocktähden.
26,90 EUR
Kaikki ajoi Ladalla Image
Kaikki ajoi Ladalla
Vuosina 1950-1989 Neuvostoliiton kanssa käyty idänkauppa on 2010-luvun some-sukupolven suussa kirosana, muistutus häpeällisestä 70 luvun itään kumartavasta Suomesta. Kolumnistien mukaan idänkaupassa ostettiin ja myytiin nöyrästi roskaa Moskovan komennossa. Kuva on väärä. Sotakorvauksista alkanut kahdenvälinen kauppa Neuvostoliiton kanssa pakotti Suomen rakentamaan voimakkaan konepajateollisuuden, jonka varassa oli merkittävä osa Suomen sodanjälkeisestä vaurastumisesta.
23,30 EUR
Talous ja utopia Image
Talous ja utopia
Sixten Korkman kirjoittaa niin oppihistorian klassikoista kuin talous- ja rahaliiton nykyisistä ongelmista. Hän liikkuu talouden ja politiikan raja-alueilla nostaen esille vaikeat kysymykset, mutta välttää helpot vastaukset. Hän tekee sen sydän lämpimänä, mutta pitää pään kylmänä.
9,90 EUR
Rahan ruhtinaat Image
Rahan ruhtinaat
Entä jos rahan liikkeitä ei ohjaakaan kukaan? Pankkiirien maailma ei ole vain hulppeita avokonttoreita pilvenpiirtäjien huipuilla – se on itse asiassa koko arkisen elämämme perusta. Juuri kukaan meistä ei vain tiedä, miten hyvin tai huonostinämä perustukset on rakennettu. Tutkiva journalisti Joris Luyendijk tiesi hyvin vähän sijoittamisesta, pankkiireista tai investointipankeista ryhtyessään tutkimaan rahan liikkeitä. Kahden vuoden aikana hän haastatteli yli 200 Lontoon pankkiiria upporikkaista rahastonjohtajista takahuoneiden datanörtteihin. Hänelle selvisi, että alalla on vallalla vaikenemisen koodi: vasta pitkän ja sinnikkään työn tuloksena ovet sisäpiireihin alkoivat avautua ja lopulta haastateltavat uskoivat hänelle asioita jopa työpaikkansa menettämisen uhalla.Onko kapitalismin ongelmana ahneus?
20,10 EUR
Raha Image
Raha
Tiesitkö, että pankit eivät oikeasti lainaa rahaa? Entä tiesitkö, että jos kaikki maailman velat maksettaisiin, maailmassa ei voisi olla enää rahaa? Yhteiskuntien rahoitus on täysin riippuvaista pankkien tekemistä velkasuhteista. Se on perimmäinen syy toistuviin finanssikriiseihin, yhteiskuntien mielettömään velkaantumiseen, demokratian voimattomuuteen ja ekologisesti tuhoisaan loputtoman talouskasvun tavoitteluun. Raha kertoo kaiken, mitä et tiennyt rahasta. Monet maailman suurista ongelmista voitaisiin ratkaista, jos raha toimisi niin kuin ihmiset luulevat sen toimivan.Raha on ensimmäinen suomenkielinen esitys rahareformiliikkeen rahakritiikistä.
20,90 EUR
Markkinat ja demokratia Image
Markkinat ja demokratia
Pidämme demokratiaa itsestäänselvyytenä. Mutta onko se sitä? Miksi Kiina näyttää menestyvän ilman demokratiaa? Miksi EU:ssa puhutaan demokratiavajeesta? Ja miksi yritysten valta näyttää lännessä alati kasvavan, kansanvallan kustannuksella? Oliko Churchill väärässä; onko sittenkin olemassa demokratiaa parempi hallintajärjestelmä? Björn Wahlroos käsittelee inspiroivasti eurooppalaisen, amerikkalaisen ja aasialaisen hallitsemisen historiaa ja nykytilaa. Hän osoittaa, että yhteiskunnallinen ja taloudellinen menestys vaatii muutakin kuin demokratiaa: toimivia markkinoita ja tehokkaita hierarkioita. Voittajaksi suoriutuu se, joka parhaiten yhdistää nämä kolme hallintotapaa.
10,90 EUR
Talvivaaran vangit Image
Talvivaaran vangit
Totuus on tarua ihmeellisempää. Tämän tietävät tutkivat journalistit Juha Kauppinen ja Sampsa Oinaala, jotka ovat tahoillaan paneutuneet Talvivaaran kaivosalueen taustoihin ja toimintaan vuosien ajan. Molemmat ovat aiemmin kirjoittaneet Talvivaarasta huomiota herättäneitä artikkeleita ja reportaaseja, mutta nyt he yhdistävät ensimmäistä kertaa voimansa. Tuloksena on moniin suuntiin avautuva jännityskertomus niin tutkivan journalistin työstä kuin täysin omalaatuisesta tapaus Talvivaarasta, jonka lonkerot ulottuvat vallan ylimmistä kabineteista niihin paikallisten asukkaiden koteihin, jotka kaivoksen tieltä purettiin.Talvivaaran vangit perustuu arvostettujen toimittajien antaumukselliseen tutkimustyöhön ja tarjoaa paljon julkisuutta saaneesta tapauksesta eheän, moniulotteisen ja uusia näkökohtia sisältävän kokonaiskuvan.
22,00 EUR
Pitääkö pankkiirit pelastaa? Image
Pitääkö pankkiirit pelastaa?
Teräviä puheenvuoroja länsimaiden talousromahduksesta ja sen jälkiseurauksista yhdeltä tämän ajan kuumimmista taloustieteilijöistä. Piketty selvittää kirjassaan Euroopan ja Yhdysvaltojen toimia pankkien pelastamiseksi ja eri maiden menestystä laman torjunnassa. Teos kattaa maailmantalouden kriittisimmän ajanjakson, alkaen Lehman Brothers -pankkiiriliikkeen kaatumisesta vuonna 2008 aina Pariisin terrori-iskuihin vuonna 2015 ja hänen viimeisimpiin kirjoituksiinsa vuonna 2016. Miksi monet maat ovat selvinneet talouskurimuksestaan mutta se jatkuu yhä Euroopassa? Piketty vastaa: Euroopassa on harjoitettu vääränlaista rahapolitiikkaa.
22,70 EUR
Forum 2 Image
Forum 2
Tervetuloa talouden uudelle Forumille! Tämä ajankohtainen ja tuore oppikirja tarkastelee monipuolisesti maailman ja Suomen talouteen liittyviä ilmiöitä. Se auttaa lukijaa ymmärtämään nykyhetkeä sekä siihen johtaneita taustoja – tulevaisuuden vaihtoehtoja unohtamatta. Kirjassa on myös käytännön vinkkejä esimerkiksi pankin lainatiskillä asiointiin ja oman verotuksen järkevään suunnitteluun.Kirjan kuvitus ja monipuoliset tehtävät tukevat opiskelua ja tarjoavat aiheisiin mielenkiintoisia näkökulmia.
28,40 EUR
No logo Image
No logo
No logo on kansainvälinen bestseller, josta tuli ilmestyttyään maailmanlaajuinen ilmiö. Nykyisessä talouskriisissä Naomi Kleinin arvio yritysten ja brändien hallitsemasta maailmasta on yhä tuoreempi ja vaikuttavampi. Mitä merkkituotteet merkitsevät meille? Kuinka mainonta vaikuttaa kulutuskäyttäytymiseemme?Logot ja mainokset ympäröivät meitä kaikkialla ja kasvottomat suuryritykset rakentavat brändiään. Samaan aikaan kun suuryritykset kamppailevat kuluttajien lompakoista, uusi sukupolvi nousee kulutususkoa vastaan sen omilla aseilla. No logo on provosoiva, erinomaisesti kirjoitettu raportti taistelun etulinjasta.
10,10 EUR
Marxin Pääoman ajankohtaisuus Image
Marxin Pääoman ajankohtaisuus
Talouskriisit ja vallalla olevien talousoppien kyvyttömyys ehkäistä ja ratkoa kriisejä on herättänyt uudelleen laajaa kiinnostusta Karl Marxin Pääomaan. Marxin pääteoksessaan esittämät arviot ja kritiikki kapitalismin kehityksestä ovat osoittautuneet hämmästyttävän kaukonäköisiksi ja ajankohtaisiksi.
21,70 EUR
Rajattomasti rahaa niukkuudessa Image
Rajattomasti rahaa niukkuudessa
Rahat eivät lopu mutta luonnonvarat ehtyvät. Nykyinen politiikka perustuu ajatukseen niukasta julkisesta rahoituksesta, joka on kasvavien markkinoiden varassa, ja luonnonvarojen rajattomuudesta tai loputtomasta korvattavuudesta. Rajattomasti rahaa niukkuudessa kääntää asetelman päälaelleen ja perustelee sen ympäristötutkimuksen ja jälkikeynesiläisen talousteorian näkökulmista. Teoksen perusteesit rahan rajattomuudesta ja materiaalisten resurssien rajallisuudesta pakottavat poliitikot uudenlaisiin päätöksiin ja perusteluihin.
23,00 EUR
Pääoman voitto Image
Pääoman voitto
Raha on mysteeri: kaikki käyttävät sitä, mutta kukaan ei ymmärrä sitä. Jopa kuuluisimmat taloustieteilijät epäonnistuvat sen määrittelyssä. Sama pätee rahoitusmarkkinoihin. Siksi kenen tahansa, joka haluaa ymmärtää miten nykyinen kapitalismi toimii, tulisi lukea tämä kirja. Pääoman voitto kertoo myös, miten talousjärjestelmämme on syntynyt. Esimerkit historiasta auttavat ymmärtämään tämän päivän ongelmia.
11,90 EUR
Kehitysavun kirous Image
Kehitysavun kirous
Kehitysavun antaminen köyhille maille ei ole johtanut niihin tavoitteisiin, jotka sille alun perin asetettiin. Äärimmäinen köyhyys on häviämässä lähinnä sellaisissa maissa, joille kehitysapua ei ole annettu – vaikka virallinen propaganda toista väittääkin. Monissa maissa kehitysapu tukee paikallista eliittiä, ei demokratisoitumista. Kaiken kukkuraksi kehitysmaista karkaa pääomia lähes kymmenen kertaa kehitysavun verran, monikansalliset yritykset kiertävät veroja ja veroparatiiseihin kertyy tuhansia miljardeja euroja. Edes kehitysavun ammattilaiset eivät tiedä, kuka kehitysapulaivaa ohjaa ja mihin suuntaan.
9,40 EUR
Kansalainen ja talous Image
Kansalainen ja talous
Taloustiedon oppikirja avaa lukiolaiselle käytännön esimerkkien avulla kansantalouden peruskäsitteet. Kirja auttaa lukiolaista ymmärtämään omien talouspäätöstensä vaikutukset ja tulkitsemaan talouslukuja ja -uutisia.
27,40 EUR
Onko kapitalismilla tulevaisuutta? Image
Onko kapitalismilla tulevaisuutta?
Onko kapitalismilla tulevaisuutta? on viiden maailmankuulun yhteiskunnan ja globalisaation tutkijan yhteisteos, jossa kirjoittajat pohtivat eri näkökulmista kapitalismin tulevaisuutta. Romahtaako kapitalismi aiempien yhteiskuntajärjestelmien tavoin? Romahtihan Rooman valtakunta, samoin Euroopan vanhat monarkiat neuvostoimperiumista puhumattakaan. Mitä tapahtuu Yhdysvaltojen globaalille hegemonialle? Kirjoittajien mukaansa nyky-yhteiskunta on joka tapauksessa tullut historialliseen käännekohtaan. Vaikka vallanpitäjät ovat aina kuvitelleet hallitsevansa historian käännekohdissa, poliittinen eliitti ei ole koskaan kirjoittajien mukaan kyennyt näkemään aiheuttamiensa kriisien seurauksia. Siksi vain harvat 2000-luvullakaan käsittävät tulevien vuosikymmenten suuria muutoksia. Teos esittää läpileikkauksen maailman mahdollisista tulevaisuuksista. Kirjoittajat vertaavat menneisyyttä ja nykyisyyttä ennustaessaan tulevia globaaleja rakennemuutoksia
27,80 EUR
Työelämä
4 tunnin työviikko - unohda yhdeksästä viiteen -elämä, asu missä haluat Image
4 tunnin työviikko - unohda yhdeksästä viiteen -elämä, asu missä haluat
Jos haluat toteuttaa unelmasi nyt etkä 30 vuoden kuluttua, lue tämä kirja! Miten raataa vähemmän ja elää enemmän? 4 tunnin työviikko esittelee täysin uuden ratkaisun vanhaan ongelmaan. Se tarjoaa esimerkkejä siitä, miten vaihtaa epätyydyttävä puurtaminen elämästä nauttimiseen. Eikä se edes vaadi valitsemaan nautiskelun ja ansaitsemisen välillä, sillä molemmat voi saada yhtä aikaa. Ferris esittelee askelmat, joita seuraamalla voi saavuttaa paljon enemmän paljon vähemmällä vaivalla – ja päästä oman elämänsä herraksi. Vain sinä itse voit parantaa elämänlaatuasi, ja se alkaa siitä että tiedostat, mitä elämältä ja työltäsi haluat. Tämä kirja osoittaa, että puuduttavalle yhdeksästä viiteen -oravanpyörälle löytyy vaihtoehtoja, joilla saavuttaa henkisesti ja aineellisesti rikkaampi elämä.
13,90 EUR
Rajansa kaikella Image
Rajansa kaikella
Myötätuntoisuus on ihmissuhteiden myönteinen voima myös työssä. Työntekijä motivoituu, kun hän todistaa työssään ihmisten elämän helpottumista ja ongelmien ratkeamista. Myötätuntoisuuteen liittyy kuitenkin myös uupumisen riski. Työntekijän ja työyhteisön on suojauduttava liialta kuormittumiselta ja tuettava näin voimavarojaan ja jaksamistaan. Teos nostaa esille henkisen kuormittumisen työhön liittyvissä ihmissuhteissa sekä tarjoaa yksilö- ja yhteisötasoilla ajatuksia ja käytännön työkaluja sen tunnistamiseen ja siihen vaikuttamiseen.
34,40 EUR
Irtisanotut Image
Irtisanotut
Nykyisin irtisanomisuutisia kuulee niin usein, että niihin turtuu helposti eivätkä ne enää jaksa koskettaa satunnaista kuulijaa. Irtisanotuksi joutuneille asia on kuitenkin vakava. Potkujen saanti aiheuttaa lähes aina jonkinasteisen kriisin. Jokaisen tilanne on yksilöllinen, ja kriisin laatuun vaikuttaa paljon muun muassa irtisanomisen toteuttamistapa, elämäntilanne, työsuhteen pituus ja persoonallisuuden piirteet ja saatu tuki. Jotkut irtisanotut pelkäävät, etteivät he pysty nousemaan epätoivoisesta tilanteesta koskaan. Tässä kirjassa irtisanotut saavat äänensä kuuluviin ja kertovat selviytymisen vaatimasta karusta kamppailusta.
5,30 EUR
Pakattu aika Image
Pakattu aika
Työelämän vaatimukset aiheuttavat riittämättömyyden tunnetta. Miten voidaan välttää kiireen ahnas imu? Miten rakennetaan rauhallinen ja tyyni arki? Suositun Isän kasvatusoppi -kirjan kirjoittaja pohtii nyt työelämää. Teoreettisen tiedon hän on paketoinut selväsanaiseen, jutustelevaan kirjoitustyyliinsä. Kirjasta löytyy odottamattomia ja osuvia, mutta myös hyväntuulisen kriittisiä sivalluksia tehokkuusyhteiskunnan vaatimuksia kohtaan.
21,10 EUR
Työmotivaatio Image
Työmotivaatio
Työmotivaatio synnyttää työhyvinvointia ja parantaa työn laatua. Sen vaikutukset tehokkuuteen ja tuottavuuteen ovat kiistattomat. Työmotivaatio on ensimmäinen suomenkielinen kokonaisvaltainen esitys aiheestaan. Kirjassa käsitellään työmotivaatioteoriat ja -käytännöt havainnollisesti sekä paneudutaan työmotivaation merkitykseen yksilön, työyhteisön ja yhteiskunnan kannalta. Aiheena ovat myös työelämässä ja johtamisessa tapahtuneet muutokset sekä se, mitä työyhteisö, organisaation johto ja työntekijä itse voivat tehdä työmotivaation ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Kirja on konkreettinen apuväline kaikille työmotivaation, työhyvinvoinnin ja työ-suojelun parissa työskenteleville – esimiehille, henkilöstöhallinnolle, työterveyshuollolle ja luottamusmiehille.
57,50 EUR
Luottamus Image
Luottamus
Helsingin Sanomien ex-päätoimittaja kertoo, mitä on luottamus ja miten jokainen voi rakentaa sitä omassa elämässään. Mitä luottamus on, mistä se rakentuu, miten sitä voi vahvistaa, miten sen voi menettää? Mikael Pentikäinen on pitkän uransa aikana pohtinut luottamusta niin päätoimittajana, toimitusjohtajana kuin luottamus miehenäkin. Osin vahvasti omakohtainen, osin muiden kokemuksiin ja tutkimustietoon nojaava Luottamus-kirja on itsetutkistelua mutta myös löytöretki luottamuksen ytimeen.
24,20 EUR
'Hyvät tyypit'
Temperamenttitutkimuksen uranuurtaja puhkoo vakiintuneita käsityksiä täydellisestä työntekijästä ja kertoo miten ihmisen temperamentti oikeasti vaikuttaa työelämässä. Firmat etsivät palvelukseensa hyviä tyyppejä. Sosiaalisuutta ja aktiivisuutta korostetaan. Oikeanlaisia persoonia etsitään konsulttien ja kaupallisten testien avulla. Mutta mitä jos nämä arvostukset ovatkin kuplia? Miten eri temperamenttipiirteet näyttäytyvät työelämässä oikeasti? Voiko esimerkiksi introvertti pärjätä pomona? Entä onko totta, että johtoportaassa on tavallista enemmän psykopaatteja? Suomalaisen persoonallisuustutkimuksen edelläkävijän teos auttaa jokaista ymmärtämään itseään ja työtovereitaan ja toimimaan paremmin työelämässä sekä hallitsemaan paremmin stressiä. Kirjan neuvoilla yritykset säästävät rahaa ja saavat työntekijöidensä potentiaalin paremmin käyttöönsä. Tutkimusjohtaja, psykologian professori (em.) Liisa Keltikangas-Järvinen on suomalaisen temperamenttitutkimuksen uranuurtaja. Hän on käsitellyt teoksissaan itsetuntoa, sosiaalisuutta ja temperamentin vaikutuksia muun muassa ihmisen yksilöllisyyteen, koulumenestykseen ja elämänhallintaan. Keltikangas-Järvinen valittiin Vuoden professoriksi 2008, ja hänen teoksensa Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot (2010) sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon ’merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona’.
25,90 EUR
Joustava työ, epävarma elämä Image
Joustava työ, epävarma elämä
Työelämä on murroksessa. Osa-aikatyö, pätkätyöt, nollatuntisopimukset, apurahatyöt, sijaisuudet, pakkoyrittäjyys… Siinä joitakin uudenlaisia mutta yhä yleisemmäksi käyviä tapoja tehdä työtä , jotta saisi rahaa elämiseen. Joillekin epätyypilliset työsuhteet sopivat, mutta useimmille ne ovat elämänlaatua vahvasti heikentävä, jopa ahdistava pakko. Lisäksi suurin osa näistä prekaareista on nuoria ihmisiä.Laura Haapala pureutuu ilmiöön kahdesta suunnasta.
23,00 EUR
Yksin työskentelevän opas Image
Yksin työskentelevän opas
Yhä useampi työskentelee yksin yrittäjänä tai itsensä työllistäjänä joko jossakin elämän vaiheessa tai valmistumisestaan asti. Kuinka silloin luodaan tasapaino, hyvä työelämä ja vakaa talous? Kirja lähestyy aihetta teemoittain ja tilanteittain. Miten aloitan, kuinka hoidan asiakassuhteet, miten myyn, miten suhtaudun vastoinkäymisiin? Pitkään yksin työskennellyt kirjoittaja sparraa ja ymmärtää, neuvoo ja hauskuuttaa.
35,60 EUR
Työnhakuopas Image
Työnhakuopas
Etsiikö työ jo sinua? Muuttuuko työnhaun syvin olemus, kun välineet muuttuvat? Työhakuopas sekä opastaa työn perinteiseen etsimiseen ansioluetteloa ja hakukirjeitä käyttäen että avaa sosiaalisen median toimintatavat uran rakentamisessa ja asiantuntijuuden korostamisessa. Työnhakuopas ohjaa käytännöllisesti ja esimerkkejä käyttäen: antaa vinkkejä siitä, miten voit aloittaa sosiaalisen median osaajaprofiiliesi rakentamisen ja kertoo mm. graafisten ansioluettelojen mahdollisuuksista. Teos sopii sekä työtä aktiivisesti hakevalle että työn vaihtamista harkitsevalle. Kirjoittajat ovat toimineet sekä rekrytoijina työnantajan puolella että työnhakijoiden ohjaajina ja kouluttajina.
34,70 EUR
Paremmin puhumalla Image
Paremmin puhumalla
Timo Pehrmanin tutkimus osoittaa, että suomalaisilla työpaikoilla kiusataan enemmän kuin muualla Euroopassa. Sovittelu soveltuu erinomaisesti työyhteisöjen konfliktien ratkaisukeinoksi. Pehrman tarkastelee tutkimuksessaan, miten sovittelu toimii työyhteisön konfliktinratkaisumenetelmänä haastavissa ja monitahoisissa kiusaamistilanteissa. Teoksessa selvitetään myös sitä, mikä merkitys oppimisella on sovitteluprosessissa ja millaista johtajuutta sovitteleva konfliktinratkaisu edellyttää.
44,90 EUR
Työkirja Image
Työkirja
Hauskan havainnollinen käsikirja on jokaisen toimistotyöläisen asialla. Teos sisältää kymmeniä ohjeita, kuinka saada enemmän aikaan, mutta väsyä vähemmän. Nykytyötämme leimaavat pirstaleisuus, sekavuus ja jatkuva kiireen tunne. Ei ihme, että yhä useammat väsyvät. Emme usko sen johtuvan siitä, että ihmiset tekisivät liikaa työtä vaan siitä, että he tekevät liian vähän merkityksellistä työtä. Työkirjan tavoitteena on palauttaa työnteon ilo. Auttaa ihmisiä väsymään vähemmän mutta saamaan aikaan enemmän.
9,80 EUR
Upeaa työtä! Image
Upeaa työtä!
Kun todella haluat löytää oman työsi ja voida hyvin sitä tehdessäsi, olet samalla tiellä kuin ’mestariajattelija’ Lauri Järvilehto. Tie kutsumustyöhön ei aina ole suora, mutta käyntejä sivupoluilla kutsutaan kokemuksiksi.Huipputekijäksi voi tulla kuka tahansa, joka on valmis tekemään 10 000 tuntia työtä tavoitteen eteen, sanoo Lauri Järvilehto uudessa kirjassaan Upeaa työtä. Kirja on koulutus- ja uravalintojen kanssa tuskailevalle innostavaa ja suorastaan lohdullista lukemista. Se antaa uskoa oman alan löytymiseen ja valaa luottamusta omiin mahdollisuuksiin. Kuten Järvilehto muistuttaa: kaikki työurallasi tähän asti tapahtunut on kasvattanut sinua löytämään kutsumustyösi.
8,40 EUR
Tilaa ajatella Image
Tilaa ajatella
Monen asian yhtäaikainen tekeminen on tieteellisesti osoitettu tehottomaksi työtavaksi. Tietotulvan keskellä on tärkeää, että mieli on rento, kirkas ja keskittynyt, jotta voi olla tehokas, luova ja tehdä hyviä päätöksiä. Kun tehtävälista kasvaa, ihmisen luontainen reaktio on toimi. Mindfulnessissa eli tietoisuustaidoissa on kyse ennen kaikkea mielen treenaamisesta. Tässä teoksessa nojataan tutkittuun tietoon siitä, että mindfulnessin harjoittaminen on tulevaisuudessa yritysten menestyksen päätekijöitä.
30,10 EUR
Innostus Image
Innostus
Varoitus! Myötämanipulaatio on vaarallista. Saatat vaikka innostua ja tartuttaa sen muihin!Ilo, yhteys toisiin ja arvostus. Näistä kasvaa innostus, onnistumisen ja hyvinvoinnin edellytys. Työnteko tai harrastus innostavassa ympäristössä ja seurassa on paitsi hauskaa myös tuloksellisempaa: innostus tekee elämästä mielenkiintoisempaa ja luovempaa, tukee hyvinvointia ja jaksamista ja kehittää uutta liiketoimintaa ja palveluja.Tämä kirja kertoo, mitä sinun tulisi tehdä ja minkälaisia ihmisiä ympärilläsi tulisi olla, jottet kadottaisi innostustasi silloin, kun sitä eniten tarvitset.
31,90 EUR
Johtaminen ja työyhteisön hyvinvointi Image
Johtaminen ja työyhteisön hyvinvointi
Viime vuosina työelämän muutospaineista ja työssä jaksamisen ongelmista on puhuttu turtumiseen asti. Ongelmapuheen sijasta voidaan kuitenkin antaa ratkaisujen puhua, sillä työyhteisön hyvinvoinnin puolesta voidaan tehdä paljon. Johtamisen avulla voidaan vaikuttaa keskeisellä tavalla henkilöstön osaamiseen, hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen. Näiden vaateiden täyttäminen edellyttää uudenlaisten johtamistapojen käyttämistä. Kirjassa esitellään runsaasti johtamisnäkökulmia ja tarjotaan niihin liittyviä toimintakeinoja käytännön esimiestyötä varten.
39,80 EUR
Hyvä työpäivä Image
Hyvä työpäivä
Miten työssään voisi viihtyä paremmin? Kun työtä tekee innostuneesti, siitä saa itsekin enemmän. Jokainen voi vaikuttaa omiin tunteisiinsa ja uskomuksiinsa, jolloin työpäivä voi muuttua merkittävästi parempaan suuntaan. Tänään on hyvä työpäivä antaa toimivia keinoja tehdä työnteosta mielekkäämpää. Kirja osoittaa, kuinka* lisätään työhyvinvointia ja työssä onnistumista* käsitellään ristiriitoja ja kielteisiä tunteita* voi löytää uusia tapoja suhtautua kiireeseen* voi opetella sulkemaan työpaikan oven oikeaan aikaan.
21,60 EUR
Mielen voima työssä Image
Mielen voima työssä
Ei ole sattumaa, että tietyt ihmiset menestyvät työssään erinomaisesti. Suurimmat esteet työssä menestymiseen liittyvät mielen rajoituksiin, ja menestyneet ihmiset osaavat hyödyntää potentiaaliaan kokonaisvaltaisemmin. Ottamalla mielen voimavarat käyttöönsä voi kuka tahansa yltää huippusuorituksiin. Sen sijaan, että tekee pitempiä työpäiviä, voi tavoitteet saavuttaa muuttamalla ajattelu- ja toimintatapoja. Mielen voima työssä näyttää tutkimustulosten ja käytännön tapausten avulla, miten työntekoon saadaan lisää energisyyttä ja nostetaan innovatiivisuuden tasoa merkittävästi. Kirja antaa myös vinkkejä keskittymiskyvyn parantamiseen ja tuottavuuden lisäämiseen.
21,60 EUR
Jaetun johtajuuden taito Image
Jaetun johtajuuden taito
Perinteisesti johtaja ilmaisee voimansa, kun hän ottaa asiat haltuun ja saa muut toimimaan tahtonsa mukaan. Tällaisen johtamisen seurauksena ihmiset tekevät sen, mitä on käsketty – ei enempää. Nykyisissä asiantuntijaorganisaatioissa se ei kuitenkaan riitä. Nyt tarvitaan sitoutumista, oma-aloitteellisuutta ja luovuutta. Vain innostuneet ja työhönsä sekä organisaatioon sitoutuneet ihmiset kykenevät tähän.Ratkaisu nykyisiin vaatimuksiin on jaettu johtajuus. Kirja avaa nykyisin tarvittavaa johtamisnäkemystä ymmärrettävällä ja viimeaikaisia teoreettisia ajatuskulkuja soveltavalla tavalla. Teoksessa käsitellään muun muassa johtamisen moninaista luonnetta ja haasteita, työntekijöiden parhaiden puolien esille saamista, tuloksellista työskentelyä, muutoksen johtamista ja työhyvinvointia.
42,90 EUR
Draivi Image
Draivi
Työelämän uusi vaihe vaatii murrosta tavassamme ajatella johtajuutta. Standardisoitu rutiinityö ja ihmisten kontrollointi on katoava luonnonvara. Tämä kirja on vastaus sisäisen motivaation luomaan haasteeseen. Se yhdistää motivaatiotutkimuksen viimeisimmät virtaukset konkreettisiin case-tutkimuksiin suomalaisesta yritysmaailmasta. Kirjoittajat ovat tieteellisen tutkimuksen lisäksi haastatelleet kirjaa varten joukkoa uuden työelämän edelläkävijöitä, joiden opit auttavat näkemään, mitä draivi käytännössä on ja miten se synnytetään. Kirja muuttaa ihmiskuvasi ja käsityksesi johtajuudesta. Mutta antaa samalla sinulle myös työkalut, joilla rakentaa sisäistä motivaatiota tukeva tulevaisuuden organisaatio.
33,20 EUR
Yritystoiminta
Yritysjohdon taloustiede Image
Yritysjohdon taloustiede
Yritykset taloudessa ja taloustieteessä on nykyaikainen ja ajanmukainen johdatus taloustieteeseen. Kirja esittelee taloustieteen perusasiat yritystoiminnan näkökulmasta ja on suunnattu erityisesti yritysten ja organisaatioiden toiminnasta, johtamisesta ja kehittämisestä kiinnostuneille.Kirja kuvaa, mitä mikrotaloustiede, strategisen vuorovaikutuksen taloustiede (peliteoria) ja makrotaloustiede ovat. Esimerkiksi strategisen vuorovaikutuksen perusilmiöiden tunnistaminen auttaa ymmärtämään kilpailevien yritysten toimia.
48,70 EUR
Hyvä, paha omistaja Image
Hyvä, paha omistaja
Osakeyhtiö on ollut suuri yhteiskunnallinen innovaatio. Sortuuko se menestyksensä uhrina? Valinta on omistajien: nollasummapeli vai dynaaminen arvon lisääminen?
49,40 EUR
Läpi kasvun lasikaton Image
Läpi kasvun lasikaton
Läpi kasvun lasikaton: miljoonasta kymmenen, kymmenestä sata kertoo pk-yritysten kasvun johtamisesta harvoin käsitellystä näkökulmasta, organisaation sisäisten tekijöiden vaikutuksesta kykyyn kasvaa. Tutkitusti 85 % yritysjohtajista on sitä mieltä, että kasvun suurin este tulee yrityksen sisältä. Kirja paneutuu kasvukipujen syihin, niiden ilmentymiin ja kasvussa uudistettavan johtamisen keinoihin ennakoida ja poistaa niitä. Kirja avaa myös perinteisille organisaatioille polun rakentaa toiminnasta ketterä ja itseohjautuva, jonka tuloksena tuottavuus ja työtyytyväisyys paranee.
43,30 EUR
Merkilliset nimet Image
Merkilliset nimet
Miksi Lumene on Lumene? Mistä Ikea tulee? Miksi Posti muutti nimensä Itellaksi ja takaisin Postiksi? Tutut kaupalliset nimet ylittävät uutiskynnyksen ja herättävät tunteita varsinkin vaihtuessaan. Moni muistaa Merita Pankin lanseerauksen ja Telen muuttumisen Soneraksi – Postin Itella-kaudesta puhumattakaan. Merkilliset nimet kokoaa yhteen yli sata tarinaa suomalaisille tuttujen yritysten ja tuotteiden nimistä. Osa nimistä on syntynyt sattumalta, osa tarkan analyysin tuloksena. Tässä kirjassa ääneen pääsevät nimien keksijät, jotka kertovat mistä nimet ovat tulleet, mitä ne tarkoittavat ja miten lukuisten nimi-ideoiden joukosta valittiin se oikea. Nimet ovat konkreettinen tapa, jolla yritykset erottuvat kilpailijoistaan. Toiminimet ja tavaramerkit ovat yritysten omaisuutta, joiden oikeuksista taistellaan välillä oikeussaleissa. Kirja kertoo, miten esimerkiksi Stockmann reagoi halpakauppaketju Tokmannin nimeen ja mikä Ingmanin levite sai Valion aloittamaan viisivuotisen oikeuskiistan.
27,40 EUR
Mahdoton menestys Image
Mahdoton menestys
’Olin noussut vuoristorataan,jonka nousujen ja laskujen pelottavuutta en pystynyt edes kuvittelemaan.’ Jorma Ollila pani kaikkensa peliin pelastaakseen Nokian 1990-luvun alussa. Nokiasta tuli uusia markkinoita valtaava haastaja. Sen tarinasta tuli mahdottoman menestyksen tarina. Vähitellen menestys koitui Nokialle uhaksi ja taakaksi. Heikolla hetkellä kilpailijat yllättivät.Mahdoton menestys on omakohtainen ja avoin kertomus Jorma Ollilan kasvusta Suomen lähihistorian merkittävimmäksi yritysjohtajaksi.
8,90 EUR
Palvelujen johtaminen ja markkinointi Image
Palvelujen johtaminen ja markkinointi
Kaikki yritykset osallistuvat palvelukilpailuun. Kilpailussa ei menesty tarjoamalla pelkkää fyysistä tuotetta tai ydinpalvelua. Tuote, palvelu ja tukitoiminnot on yhdistettävä asiakkaalle tarjottavaksi palvelutarjoomaksi. Menestyvä yritys tukee asiakkaan toimintoja ja prosesseja arvoa luovasti ja tekee sen muita paremmin. Johtamisessa tulee omaksua palvelulogiikka riippumatta siitä, onko tarjooman ytimenä palvelu vai fyysinen tuote. Palvelut ovat suhdekeskeisiä, joten asiakashallinnan tulee myös perustua suhdelähtöiseen ajatteluun.Christian Grönroosin kirja auttaa ymmärtämään palvelu- ja suhdenäkökulman ominaispiirteitä ja olemusta. Se kertoo, miten yritys muutetaan palveluyritykseksi, kuinka yritys on palveluyritys ja miten palveluyritystä johdetaan.
46,30 EUR
Moderni rahoitus Image
Moderni rahoitus
Rahoitusmarkkinoiden toiminnan keskeisten periaatteiden ymmärtäminen on erityisen tärkeää yrityksen rahoituksen analysoinnissa ja suunnittelussa, joihin kirja tarjoaa työkaluja. Asioita käsitellään havainnollisesti ja selkeästi. Moderni rahoitusteoria linkittyy käytännön yritysmaailmaan monipuolisten esimerkkien, harjoitusten ja tutkimustulosten avulla. Ne helpottavat keskeisten asioiden omaksumista ja havainnollistavat rahoituksen keskeisiä kysymyksiä. Perusteos niin rahoituksen perusteiden opiskeluun kuin käsikirjaksi ammattilaiselle.
39,00 EUR
Ulkomaankaupan menettelyt Image
Ulkomaankaupan menettelyt
Ulkomaankaupalla on Suomen kansantaloudelle yhä keskeisempi merkitys. Ulkomaankaupan menettelyt on käytännönläheinen oppikirja, jonka perusteella saa hyvän kuvan kansainvälistä kauppaa harjoittavan yrityksen vienti- ja tuontitapahtuman vaatimista toimista. Ulkomaankaupan menettelyt -kirja on tarkoitettu ensisijaisesti ulkomaankaupan oppikirjaksi korkea-asteella sekä aikuis- ja täydennyskoulutuksessa. Se soveltuu myös itseopiskeluun ja yritysten oppaaksi ulkomaankaupan menettelyihin perehdyttäessä. Kirjaa voidaan käyttää myös toisen asteen ammatillisissa opinnoissa.
37,20 EUR
Lean asiantuntijatyön johtamisessa Image
Lean asiantuntijatyön johtamisessa
Kirja on Patrian tietohallintojohtajan omiin kokemuksiin perustuva tarina siitä, miten Lean-periaatteiden soveltaminen uudistaa asiantuntijatyön johtamista. Käytännössä tämä tarkoittaa työn suunnittelua sujuvaksi, sen uudenlaista mittaamista, työhyvinvoinnin paranemista sekä radikaalisti aiempaa parempia tuloksia.Lean-ajattelu perustuu koeteltuihin teorioihin, joiden soveltamista asiantuntijatyöhön avataan kirjassa käytännönläheisesti. Kirjoittajan Lean-ajatteluun perustuva johtamismalli on herättänyt laajalti kiinnostusta. Kirjan tarkoitus on auttaa niitä, jotka etsivät uusia näkökulmia johtamiseen.
53,50 EUR
Elon Musk Image
Elon Musk
Elon Musk (s. 1971) on bisnesmies, sijoittaja ja keksijä, joka vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Etelä-Afrikassa, mutta muutti jo 17-vuotiaana Pohjois-Amerikkaan – ja loppu on historiaa. Vuonna 1995 hän perusti ensimmäisen yrityksensä, karttapalvelun nimeltä Zip2, jonka Compaq osti muutaman vuoden kuluttua 309 miljoonalla dollarilla. Sittemmin hän ollut luomassa mm. PayPalia ja SpaceX-kantorakettiyritystä. Parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin sähköautovalmistaja Tesla Motorsin toimitusjohtajana ja aurinkoenergiayritys Solar Cityn hallituksen puheenjohtajana. Toimittaja Ashlee Vancen kirja perustuu Elon Muskin, hänen perheenjäsentensä, ystäviensä ja työtovereidensa haastatteluihin. Se on kuvaus poikkeuksellisen lahjakkaan, koulukiusatun pojan noususta maailman menestyneimpien ihmisten joukkoon.
25,90 EUR
Exponential Organizations Image
Exponential Organizations
In business, performance is key. In performance, how you organize can be the key to growth. In the past five years, the business world has seen the birth of a new breed of company the Exponential Organization that has revolutionized how a company can accelerate its growth by using technology. An ExO can eliminate the incremental, linear way traditional companies get bigger, leveraging assets like community, big data, algorithms, and new technology into achieving performance benchmarks ten times better than its peers. Three luminaries of the business world Salim Ismail, Yuri van Geest, and Mike Malone have researched this phenomenon and documented ten characteristics of Exponential Organizations. Here, in EXPONENTIAL ORGANIZATIONS, they walk the reader through how any company, from a startup to a multi-national, can become an ExO, streamline its performance, and grow to the next level.
16,60 EUR
Yrityskauppa Image
Yrityskauppa
Yrityskauppa on vaativa strateginen prosessi, joka edellyttää monenlaista erityisosaamista sekä resursseja, koordinointia ja kokonaisnäkemystä. Yrityskauppa-kirja on ainutlaatuinen, maan johtavien yrityskauppa-asiantuntijoiden kanssa suunniteltu kokonaisuus, joka jakautuu kuuteen osaan: yritysjärjestelyiden johtaminen, yrityksen arvonmääritys, yritysrakenteen suunnittelu ja verotus, yritysjärjestelyiden rahoitusedellytykset, yrityskaupan sopimusjärjestelyt ja yrityskaupan integraatio. Teoksessa esitellään yrityskauppaprosessia myös esimerkkitapauksin ja se on tarkoitettu käsikirjaksi mm. yritysten johtotehtävissä ja taloushallinnossa työskenteleville sekä asiantuntijatehtävissä työskenteleville.
74,70 EUR
Tätä on Lean Image
Tätä on Lean
Lean on aikamme yleisin johtamisfilosofia, jota hyödynnetään kaikilla aloilla. Silti konseptin määritelmä on edelleen epämääräinen, ja se ymmärretään usein väärin. ”This is Lean: Resolving the Efficiency Paradox” julkaistiin lokakuussa 2011, ja se on käännetty ruotsista englanniksi, tanskaksi, norjaksi, suomeksi ja puolaksi. Kirjaa on myyty yli 180 000 kappaletta. Selkeän kielen ja asiantuntevien esimerkkien avulla kirja on saanut niin johtajat kuin työntekijätkin ymmärtämään, mitä lean-ajattelu tarkalleen on.
17,50 EUR
Pankkitoiminnan käsikirja Image
Pankkitoiminnan käsikirja
Kirja tarjoaa kattava kokonaiskuvan pankkitoiminnasta. Teoksessa selvitetään laajasti pankkitoimintaa ja sen toimintaympäristöä. Kirjassa valotetaan pankkitoiminnan perusteita, sääntelyä ja valvontaa, rahoitusmarkkinoita sekä riskienhallintaa. Seikkaperäisesti käsitellään myös eri pankkipalveluja, kuten säästämis- ja sijoittamispalveluja, luotonantoa ja muita rahoituspalveluja sekä maksujenvälityspalveluja. Kuviot ja kaaviot tiivistävät tekstin sisältöä.
65,90 EUR
Matkanopas Image
Matkanopas
Entä jos kansainvälistymisessä on kyse vain kahdesta asiasta? Riittää että on hyvä ja kiinnostava. Saku Tuominen ja Risto Kuulasmaa ovat haastatelleet kymmeniä maailmalla menestyneitä yksilöitä ja yrityksiä ja analysoineet, mikä on heidän kansainvälisen menestyksensä salaisuus. Tuloksena on MatkaNopas, erilainen kirja kansainvälistymisestä. Yksinkertainen, selkokielinen ja hauska kirja, joka sopii sekä yksilöille että yrityksille, opiskelijoille ja jo pidemmälle urallaan ehtineille.
12,10 EUR
Asiakkaan kokema arvo kilpailutekijänä finanssialalla Image
Asiakkaan kokema arvo kilpailutekijänä finanssialalla
Asiakkaan kokeman arvon analysointi on yrityksille tärkeä strateginen työkalu. Arvon tuottaminen asiakkaalle luo perustan markkinointitoimenpiteille ja kilpailuedun tavoittelulle. Arvon tarkastelu auttaa myös kohdistamaan yhtiön resursseja sellaisiin asioihin, jotka kasvattavat asiakkaan kokemaa arvoa. Kirjassa tarkastellaan finanssialan asiakkuuksien hoitamista kokonaisvaltaisesti asiakkaan kokeman arvon näkökulmasta. Kirjassa kuvataan markkinoinnin kilpailukeinot arvon tuottajina ja asiakkuuteen sitouttajina uusimpia tutkimustietoja hyödyntäen. Koska finanssialan palveluja tarkastellaan asiakkaan näkökulmasta, kirja kasvattaa yhtiöiden ymmärrystä asiakkaan käyttäytymisestä. Kyseessä on kokonaan uusi kirja, jollaista ei ole aikaisemmin julkaistu Suomessa tai muualla.
57,90 EUR
Taloushallinnon taitajaksi Image
Taloushallinnon taitajaksi
Taloushallinnon taitajaksi -kirjassa käsitellään kirjanpidon ja palkanlaskennan perusteet sekä laskutus ja reskontra. Kirjan avulla opiskelija oppii kirjaamaan tavanomaiset liiketapahtumat, laskemaan tavallisen palkan sekä hoitamaan laskutusta, maksukehotuksia ja osto- ja myyntireskontraa. Kirja soveltuu liiketalouden perustutkinnon taloushallinnon opintoihin, talous- ja toimistopalvelujen koulutusohjelmaan. Se on ensisijaisesti tarkoitettu käytettäväksi nuorisoasteen ammatillisessa peruskoulutuksessa, mutta sitä voidaan käyttää myös näyttötutkintoihin valmistavassa koulutuksessa sekä itseopiskelussa. Kirjassa on runsaasti eritasoisia harjoitustehtäviä, kokonaisharjoituksia ja tositeharjoitus.
44,10 EUR
Menesty yrittäjänä Image
Menesty yrittäjänä
Yrittäjyyden keskeisin kysymys on, miksi jotkin yritykset menestyvät ja toiset eivät. Kirjassa esitellään 68 tieteellisesti validoitua konkreettista ohjetta, joilla yritys viritetään menestykseen. Jokainen ohje on pisteytetty toimenpiteen liiketoiminnallisen merkittävyyden kannalta. Sadat käytännön esimerkit auttavat viemään ohjeet käytäntöön.
35,40 EUR
Nokian valtakunta Image
Nokian valtakunta
Mahtivuosinaan Nokia vei Suomen maailmankartalle. Suomi tunnettiin Nokialandiana, matkapuhelinten luvattuna maana. Menestystarina nostatti ennennäkemättömän ylpeyden ja uhon, jonka vuoksi matkapuhelinbisneksen romahdus oli kylmä kylpy koko suomalaiselle itsetunnolle. Nokian valtakunta kaivautuu ’hullujen vuosien’ ytimeen ja selvittää, miten koko Suomi viritettiin suuryhtiön taajuudelle taloudessa, politiikassa ja hallinnossa. Nokian ja eliitin intressit kohtasivat kulissien takana, ja poliitikot ohjasivat päätöksentekoaan Nokian eduksi. Keille vaalirahat menivät? Kuinka Nokia vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan? Mitä virheistä voidaan oppia?Teos on syvällinen analyysi Suomen historian vaiheesta, jota mukana olleiden on yhä vaikea ymmärtää. Se on kertomus omalaatuisista tapahtumista pienessä maassa, jonka globaali yritys oli kietonut lonkeroihinsa. Teokseen on haastateltu useita suomalaisen politiikan ja talouselämän vaikuttajia, jotka ovat halunneet avata vaiettuja ilmiöitä.
27,70 EUR
Operaatio Elop Image
Operaatio Elop
Nokian kasvutarina on koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen. Yhtä ainutlaatuinen on Nokian muutamassa vuodessa tapahtunut romahdus kännykkämarkkinoiden valtiaasta marginaaliseksi peluriksi. Kirjassa Operaatio Elop etsitään vastauksia kysymyksiin, jotka Nokian hallituksen entisen puheenjohtajan Jorma Ollilan elämäkerta jätti avoimiksi. Kirjaa varten on haastateltu noin sataa henkilöä, joista useimmat ovat eri tavoin palvelleet Nokiaa. Aiemmista Nokia-kirjoista teos eroaa pyrkimyksessään tyhjentävään ja ymmärrettävään synteesiin ajanjaksosta 2010-2013. Lisäksi kirja haluaa auttaa suomalaisia tekemään välttämättömän surutyön.
26,30 EUR
Toimitusjohtaja Image
Toimitusjohtaja
Osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävänä on varmistaa, että yritys tuottaa voittoa ja että voitto on pitkällä tähtäimellä riittävän korkea. Toimitusjohtajan asema voiton tuottamisessa, yrityksen toiminnan organisoinnissa ja kehittämisessä on aivan keskeinen. Toimitusjohtajan on voitontuottamisessa tiedettävä toimintansa reunaehdot ja rajat. Kirjoittaja osoittaa ne kohdat, joihin kaikkien yritysten esimiesten, toimitusjohtaja mukaan lukien, on aihetta kiinnittää huomiota. Kirja tarjoaa konkreettisia työkaluja ja esimerkkejä, joiden tavoitteena on tuoda esiin keskeistä juridista sisältöä, syventää asian ymmärtämistä ja saada ehkäpä aikaan ahaa-elämyksiäkin.  
51,00 EUR
Rytmihäiriö Image
Rytmihäiriö
Mahdollisuudet käydä keskustelua ovat mullistuneet. Maailma on pysyvästi muuttunut kommunikatiivisemmaksi. Samalla asioiden sykli on merkittävästi nopeutunut. Uusia mahdollisuuksia niin liiketoiminnalle kuin viestinnällekin avautuu joka päivä. Kuitenkaan organisaatiot eivät ole oppineet hakemaan mahdollisuuksia vaan estämään kriisejä. Kirja hahmottaa maailmaa mahdollisuuksien kautta. Miten organisaatiot voivat kehittää myönteistä ja rohkeaa tapaa tarttua mahdollisuuksiin? Kuinka yksilö voi kehittää pelon toimintamallin sijaan tavan hakea mahdollisuuksia? Suomalaiset yritykset ovat liian pitkään tuudittautuneet viestinnässäänkin staattiseen maineenhallintaan rohkean maineen rakentamisen sijaan. Maine on yrityksen tärkein pääoma ja parhaimmillaan sitä rakennetaan rohkeasti yhdessä työntekijöiden ja maailman kanssa joka päivä. Kirjan avulla pääset uhkakuva-ajattelusta mahdollisuuksien viitekehykseen, jossa voi kehittyä, johtaa mainetta ja kasvattaa liiketoimintaa.
18,60 EUR
Sijoittaminen
Sijoita kuin guru Image
Sijoita kuin guru
Vuosisadan kovimmat sijoitusopit yksissä kansissa. Kuinka sijoituslegendat ovat luoneet menestyksensä? Mitä Warren Buffett ostaisi tänään Helsingin pörssistä? Sijoita kuin guru esittelee kahdeksan osakesijoittamisen arvostetun auktoriteetin periaatteet ja tuo ne nykyhetkeen. Menesty paremmin – sijoita kuin guru!
24,90 EUR
Vastuullinen sijoittaminen Image
Vastuullinen sijoittaminen
Kirja esittelee vastuullista sijoittamista sekä vastuullisen sijoittamisen erilaisia lähestymistapoja ja työkaluja. Kirjassa kerrotaan vastuullisesta sijoittamisesta eri omaisuuslajeissa sekä instituutiosijoittajan että yksityissijoittajan kannalta. Kirja auttaa hahmottamaan vastuullisen sijoittamisen lähestymistapoja ja siten ymmärtämään YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteiden sisältöä paremmin. Samalla se antaa ideoita periaatteiden soveltamiseen päivittäisessä sijoitustoiminnassa. Kirjan tutkimusosioissa esitetään mm. tutkimustuloksia vastuullisesta sijoittamisesta pohjoismaisten eläkesijoittajien keskuudessa.
58,10 EUR
The Little Book That Still Beats the Market Image
The Little Book That Still Beats the Market
In 2005, Joel Greenblatt published a book that is already considered one of the classics of finance literature. In The Little Book that Beats the Market – bestseller with 300,000 copies – Greenblatt explained how investors can outperform the popular market averages by simply and systematically applying a formula that seeks out good businesses when they are available at bargain prices. Now, with a new Introduction and Afterword for 2010, The Little Book that Still Beats the Market updates and expands upon the research findings from the original book. Included are data and analysis covering the recent financial crisis and model performance through the end of 2009.
21,10 EUR
Luovu ajoittamisesta Image
Luovu ajoittamisesta
Vuoden 2008 finanssikriisiä seuranneen kuuden vuoden aikana osakemarkkinat ovat tarjonneet noin 200 prosentin tuoton. Suurin osa sijoittajista ei tarttunut kriisin keskellä historialliseen ostotilaisuuteen, koska asiantuntijoiden mielestä aika osakeostoille ei ollut oikea. Tässä kirjassa esitellään uusi tapa sijoittaa osakkeisiin. Se on hyvin erilainen kuin yleinen tunnuslukuihin perustuva arvosijoittaminen. Tätä erilaisuutta ei ole helppoa toteuttaa, mutta parantaaksesi tuloksia, sinun on oltava valmis tekemään asioita uudella tavalla.
35,40 EUR
Osakekeissien pauloissa Image
Osakekeissien pauloissa
Osakekeissien pauloissa – intohimona analyysi kertoo esimerkkien kautta, kuinka osakemarkkinat toimivat. Kirjan pääpaino on sen kirjoittajan Jussi Hyödyn kokemuksissa ja mielipiteissä – kaikessa siinä, mitä yli kymmenen vuotta markkinoilla toimiminen on opettanut. Hyöty suhtautuu osakemarkkinoihin luovasti ja rohkeasti omiin havaintoihinsa luottaen. Osakemarkkinoiden käyttäytyminen on ihmisen käyttäytymisen seurausta, joten käytännön kokemuksella on keskeinen rooli jatkuvasti muuntuvien markkinoiden analysoinnissa. Kirjassa esitellään seitsemän keissiä ja muita esimerkkejä, jotka kertovat, miten hyviä sijoitusideoita voi löytää. Kirjan keissit ovat ainutkertaisia tapahtumia osakemarkkinoilla, ja ne opettavat hyvin, miten markkinat todellisuudessa toimivat. Käsiteltäviä yrityksiä ovat muun muassa Nokia ja Sonera.
40,80 EUR
Sijoittaja yritysstrategioiden pauloissa Image
Sijoittaja yritysstrategioiden pauloissa
Nokiaa vuodesta 1996 analysoinut Jussi Hyöty tekee kirjassaan käytännöstä teoriaa: Nokian keissi osoittaa, miten laajasti sijoittajan on katsottava yritystä saadakseen siitä kokonaisvaltaisen kuvan. Puhtaaseen järkeen luottava tehokkaiden markkinoiden hypoteesi kertoo tavoitteen arvon maksimoinnin, mutta ei sitä, miten sinne vaistojen ohjaamana päästään. Markkinoilla kyse on primitiivisistä tunteista. Analyysi auttaa katsomaan tilinpäätöksen lukujen taakse todelliseen liiketoiminnan kehitykseen.
39,70 EUR
Rakkaudesta sijoittamiseen Image
Rakkaudesta sijoittamiseen
Testattua tietoa ja vallattomia vinkkejä sijoittajille. Rakkaudesta sijoittamiseen valottaa sekä sijoittamisen perusteita vasta-alkajille että esittää edistyneille sijoittajille tuoreita näkökulmia markkinatapahtumien arviointiin. Kirjassa lähdetään liikkeelle siitä kaikkein tärkeimmästä: piensijoittajan sielunmaisemasta. Kun omat arvot ja rajat ovat kirkkaana mielessä, sijoittaja voi edetä osakemarkkinoille, hajauttaa kansainvälisiin kohteisiin, rahastoihin, asuntoihin, tai vaikkapa raaka-aineisiin. Sijoituskohteiden arviointiin on olemassa monia menetelmiä, joista osa ei ole kaukana mustasta magiasta. Kirjassa suositaan kuitenkin maalaisjärkeä, makrotaloutta ja matemaattisia välineitä, joita kirjoittajat soveltavat myös omiin sijoituksiinsa. Sijoituspiireissä vilkkaasti liikkuvat urbaanit legendat joutuvat kriittiseen tarkasteluun kokeneiden sijoittajien käsittelyssä, eikä taloustiedekään ole turvassa kirjoittajien tarkalta analyysiltä.
14,30 EUR
Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä Image
Puoli vuosisataa pörssin sisäpiirissä
Kim Lindström on arvopaperialan ammattilaisena, aktiivisena yksityissijoittajana sekä mielipidevaikuttajana seurannut Suomen pääoma- ja erityisesti osakemarkkinoiden kehitystä päivätasolla 1960-luvun lopulta lähtien. Näinä vuosikymmeninä pörssitoiminta ja pörssiyhtiöt ovat kokeneet niin rajuja muutoksia, ettei 1960-luvun sijoittaja enää tunnistaisi tämän päivän markkinoita. Vain ani harvalla on ollut mahdollisuus seurata osakekaupan mullistusta yhtä kauan ja yhtä läheltä kuin Lindströmillä. Kim Lindström on myös itse vaikuttanut tapahtumien kulkuun. Suomen ehkä ensimmäisenä analyytikkona hän antoi vahvan sysäyksen nykyisen sijoitustutkimuksen kehittymiseen. Hän oli myös rahastotoiminnan ja varainhoidon uranuurtajia. Lindströmillä on ollut konsulttina näkyvä osa lukuisissa rahoitusjärjestelyissä, kuten pörssilistautumisissa ja osakeanneissa. Suursijoittajan ajatusmaailma on hänelle arkea, ja hän tuntee monet vaikuttajat läheisesti. Monia käänteentekeviä tapahtumia Lindström on seurannut aitiopaikalta. Kaikesta tästä hän nyt avoimesti kertoo muistelmateoksessaan.
33,80 EUR
Osakkeen arvonmääritys Image
Osakkeen arvonmääritys
Luotettava arvonmääritys on perusta sijoittajan päätöksille. Teos on selkeä ja havainnollinen esitys soveltavasta arvonmäärityksestä. Sen avulla lukija pystyy arvioimaan yrityksen osakkeen arvoon vaikuttavat tekijät ja hyödyntämään arvonmäärityksen työkaluja sijoituspäätöksissä. Kirjassa kuvataan yleisesti käytetyt arvostusmallit ja tunnusluvut sekä perehdytään niiden käyttöön.Kirja pohjautuu kirjoittajien aiemmin useana painoksena ilmestyneeseen teokseen Uusi yrityksen arvonmääritys.
51,60 EUR
Hajauta tai hajoa Image
Hajauta tai hajoa
Jukka Oksaharjun uusin kirja Hajauta tai hajoa alleviivaa pörssiyhtiön maksaman osinkovirran merkitystä pitkän aikavälin sijoittajalle osakkeiden myyntivoittojen sijaan. Menestyvä laatuyhtiö maksaa omistajilleen kasvavaa osinkovirtaa, vaikka pörssiä ei olisi olemassakaan. Tällöin sijoitustuotto ei ole riippuvainen muiden sijoittajien lyhytjänteisestä toiminnasta osakemarkkinoilla. Näkökulma vaikuttaa erityisesti hajautukseen: sijoittajan tulee keskittyä salkun markkina-arvon heilahtelun tasoittamisen sijaan kasvutrendillä olevan osinkovirran varmistamiseen. Hajauta tai hajoa haastaa sijoitustoiminnan perinteiset lähtöasetelmat: Onko hajautusta tarkasteltava salkun eri osakelajien lukumäärän sijaan yhtiöiden todellisten liiketoimintojen ansaintamallien iskunkestävyyden näkökulmasta?
33,70 EUR
Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings Image
Common Stocks and Uncommon Profits and Other Writings
Widely respected and admired, Philip Fisher is among the most influential investors of all time. His investment philosophies, introduced almost forty years ago, are not only studied and applied by today’s financiers and investors, but are also regarded by many as gospel. This book is invaluable reading and has been since it was first published in 1958. The updated paperback retains the investment wisdom of the original edition and includes the perspectives of the author’s son Ken Fisher.
18,40 EUR
The Warren Buffett Way Image
The Warren Buffett Way
Warren Buffett is the most famous investor of all time and one of today’s most admired business leaders. He became a billionaire and investment sage by looking at companies as businesses rather than prices on a stock screen. The first two editions of The Warren Buffett Way  gave investors their first in-depth look at the innovative investment and business strategies behind Buffett’s spectacular success. The new edition updates readers on the latest investments by Buffett. And, more importantly, it draws on the new field of behavioral finance to explain how investors can overcome the common obstacles that prevent them from investing like Buffett.
21,20 EUR
A Random Walk Down Wall Street Image
A Random Walk Down Wall Street
Today’s stock market is not for the faint-hearted. At a time when high-frequency traders and hedge funds seem to have the upper hand, one might ask what the average investor is to do. Turn to the rock-solid advice in Burton G. Malkiel’s best-selling guide to investing. A Random Walk Down Wall Street now features new material on exchange traded funds and investment opportunities in emerging markets as well as a brand-new chapter on ’smart beta’ funds. And as always, Malkiel’s core insights-on stocks, bonds and money markets as well as property investment trusts and tangible assets-along with the book’s life-cycle guide to investing, will restore confidence and composure to anyone seeking a calm route through today’s financial markets.
19,70 EUR
Paras sijoitus (MP3-äänikirja) Image
Paras sijoitus (MP3-äänikirja)
Sijoitusopas kertoo, miten osakemarkkinoilla voi pärjätä ilman erikoisosaamista, erityistietoa tai edes vaivannäköä. Äänikirjan tiedostot ovat mp3-muodossa, joten ne on helppo siirtää mp3-soittimeen tai puhelimeen. Sijoitusvinkkejä voi kuunnella esimerkiksi työmatkalla, autossa tai lenkillä.
35,90 EUR
Deep Value Investing Image
Deep Value Investing
You can let the market come to you. Deep Value Investing by Jeroen Bos is an incredibly candid and revealing guide to the secrets of deep value investment. Written by an investor with a long and remarkable track record, it shares for the first time the ins and outs of finding high-potential undervalued stocks before anyone else. Deep value investing means finding companies that are genuine bargains that can pay back phenomenally over the long term. They are firms so cheap that even if they were to close tomorrow their assets would pay you out at a profit.
26,00 EUR
One Up on Wall Street Image
One Up on Wall Street
Peter Lynch believes that average investors have advantages over Wall Street experts. Since the best opportunities can be found at the local mall or in their own places of employment, beginners have the chance to learn about potentially successful companies long before before professional analysts discover them. In this fully updated edition of his classic bestseller, Lynch explains how to research stocks and offers easy-to-follow directions for sorting out the long shots from the no shots.
15,00 EUR
The Intelligent Investor Image
The Intelligent Investor
Sijoituskirjojen ehdoton klassikko. More than one million hardcovers sold. Now available for the first time in paperback! The Classic Text Annotated to Update Graham’s Timeless Wisdom for Today’s Market Conditions. The greatest investment advisor of the twentieth century, Benjamin Graham taught and inspired people worldwide. Graham’s philosophy of ’value investing’ — which shields investors from substantial error and teaches them to develop long-term strategies — has made The Intelligent Investor the stock market bible ever since its original publication in 1949.  
15,90 EUR
Miten sijoitan pörssiosakkeisiin Image
Miten sijoitan pörssiosakkeisiin
Kaikkien aikojen eniten myyty suomalainen sijoitusopas. Teos antaa lukijalle selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla kokonaiskuvan sijoittamisesta pörssiosakkeisiin. 12., uudistettuun painokseen on päivitetty kaikki nimet, numerot ja taulukot, lisäyksiä myös lukuihin sata ikivihreää pörssivihjettä sekä sijoitusstrategioita valtameren takaa.
38.70 EUR
Sijoituspokkari Image
Sijoituspokkari
Mistä tuottoja saa, kun pankkien talletuskorot ovat lähellä nollaa ja osakekurssien heilunta pelottaa? Moni olettaa turhaan, että pankkitiliä tuottavampi sijoittaminen olisi vaikeaa ja liian vaarallista. Sijoittamisen perusasiat on helppo omaksua, kun ne kerrotaan selvällä suomen kielellä. Sirpaletietoa riittää, mutta kokonaisuus helposti unohtuu.Mika Pesonen kertoo selkeästi, kuinka jokainen voi rakentaa oman, henkilökohtaisen sijoitussuunnitelmansa. Hän kertoo tärkeimpien omaisuusluokkien keskeiset ominaisuudet riskejä unohtamatta ja neuvoo, kuinka pahimmat sudenkuopat kierretään.Tämä käteen sopiva sijoituspokkari perustuu Pesosen aiemmin julkaistuun Säästäjästä sijoittajaksi -kirjaan, joka sai muun muassa taloustoimittajilta hurmaantuneen vastaanoton.
12,50 EUR
Vaurastu kuin Warren Buffett Image
Vaurastu kuin Warren Buffett
Warren Buffett on miljardööri ja lähihistorian ylivoimaisesti menestynein sijoittaja. Mikä on hänen salaisuutensa? Vastaus löytyy poikkeavasta riskinäkemyksestä: riski ei pienene hajauttamalla, vaan päinvastoin hajautus lisää riskiä. Älä siis pelaa osakepeliä muita sijoittajia vastaan, vaan vaurastu kuin Warren Buffett ostamalla ja pitämällä maailman parhaita bisneksiä!Kirjassa esitetään Buffettin sijoitusfilosofiaa ja sijoittajauraa, jututetaan menestyneitä suomalaisia salkunhoitajia ja etsitään uusia menestyskohteita. Lue, mitä yhteistä Warren Buffettilla on esimerkiksi Svenska Handelsbankenin isän, Jan Wallanderin, kanssa.
36,60 EUR
Pääomaturvattu sijoittaminen Image
Pääomaturvattu sijoittaminen
Pääomaturvatun sijoittamisen suosion myötä markkinoille on tullut runsaasti uusia räätälöityjä sijoitustuotteita. Mitä ne ovat? Kuinka näillä markkinoilla kannattaa toimia ja mitä on syytä ottaa huomioon? Kenen salkulle pääomaturvattu sijoittaminen sopii? Sijoitusammattilaisille kirjoitettu mutta erinomaisesti myös piensijoittajille soveltuva teos keskittyy strukturoituihin tuotteisiin. Se tarkastelee markkinoiden kehitystä, esittelee uudenlaisen sijoitustyylin sekä antaa tuotteiden analysointiin tarvittavat tiedot. Uudistetussa painoksessa erityishuomion saavat nykyisin suositut, osittain tai ehdollisesti pääomaturvatut tuotteet. Uutta ovat myös luvut verotuksesta ja regulaation vaikutuksista. Kirja on ensimmäinen Suomessa aiheesta julkaistu teos.
55,00 EUR
Miten sijoitan rahastoihin Image
Miten sijoitan rahastoihin
Kirja on kattava ja kansantajuinen yleisesitys rahastosijoittamisesta kaikille siitä kiinnostuneille. Se kertoo, mitä sijoitusrahastot ovat ja miten ne toimivat sekä mihin asioihin rahastoa valittaessa tulisi kiinnittää huomiota. Kirjassa esitetään myös erilaisten tunnuslukujen laskemista ja tulkintaa sekä internetin hyödyntämistä rahastosijoittamisessa.
41,10 EUR
Huonosti käyttäytyvät osakkeet Image
Huonosti käyttäytyvät osakkeet
Rahamarkkina ei ole sijoittajille turvallinen, vaikka sijoitusammattilaiset mitä väittäisivät! Tässä kirjassa Mandelbrot ja Hudson osoittavat, että vuosikymmeniä yliopistoissa opetetut rahoitusteoriat eivät yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Nassim Nicholas Talebin mielestä kirja on ’syvällisin ja realistisin sijoituskirja, joka on koskaan julkaistu’. Nyt viimeistään paljastuu, miten huteralla pohjalla moderni rahoitusteoria oikeastaan on!
38,30 EUR
Riski & tuotto Image
Riski & tuotto
Opettavaisia kirjoituksia sijoittamisesta. Taloustoimittaja Marko Erolan pätevät pörssikolumnit koottuna kirjaksi. Kuvituksena New Yorker -lehden pilapiirroksia rahan ja sijoittamisen maailmasta.
14,60 EUR
Tuoton arvoitus ratkeaa Image
Tuoton arvoitus ratkeaa
Suosittu sijoituskirja Löydä helmet vältä kuplat! saa jatkoa. Löydä helmet vältä kuplat! ilmestyi 2007 ja sen kokonaismyynti on ylittänyt 6 000 kappaletta 2007-2015. Säännöllisesti Kauppalehden medioihin vuodesta 2006 sijoittamisesta kirjoittanut pörssikolumnisti, sijoitusbloggaaja ja yrittäjä, KTM Henri Elo julkaisee nyt toisen sijoitusoppaansa. Uudessa Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassa pääpaino on yhä osakesijoittamisessa, mutta myös muut keskeiset sijoitusmuodot tuodaan aiempaa laajemmin esiin. Kirjassa on kymmenittäin tuoreita, havainnollisia ja kiinnostavia case-esimerkkejä pörssiyhtiöistä ja niihin sijoittamisesta.
37,20 EUR
Sijoittajan verotus Image
Sijoittajan verotus
Kirja sisältää kattavan esityksen tämän päivän sijoitusinstrumenttien verotuksesta. Mukaan ovat päässeet niin talletukset, joukkovelkakirjalainat, asunnot, osakkeet, sijoitusrahastot ja metsäomaisuus kuin warrantit, johdannaiset, kapitalisaatiosopimukset ja vakuutukset sekä monet muut tuotteet. Kirjassa pohditaan myös yhtiön perustamisen hyötyjä sekä varallisuuden siirtämistä seuraavalle sukupolvelle. Helppolukuisessa kirjassa on paljon havainnollistavia esimerkkilaskelmia.
60,50 EUR
Onnistu osakemarkkinoilla Image
Onnistu osakemarkkinoilla
Teos kertoo, miten voi menestyä osakemarkkinoilla keskimääräistä paremmin käyttämällä hyväkseen yksinkertaista päättelykykyä ja markkinapsykologian lainalaisuuksia. Kim Lindströmin perusteellinen ja persoonallinen tapa pohdiskella sijoitusasioita tuli tutuksi jo hänen aiemmissa teoksissaan Menesty osakesijoittajana ja Vaurastu arvo-osakkeilla. Onnistu osakemarkkinoilla pohjaa näihin teoksiin, ja sen pääpaino on arvosijoittamisessa, joka on lukuisten tieteellisten tutkimusten valossa erittäin tuottoisa sijoitusstrategia. Aktiivinen yksityissijoittaja, arvostrategiaa noudattamalla erinomaisesti menestynyt Kim Lindström tuo poikansa Tom Lindströmin kanssa omat kokemuksensa ja havaintonsa kaikkien hyödynnettäviksi.
35,40 EUR
Metsänomistajan rahakirja Image
Metsänomistajan rahakirja
Metsiemme vihreällä kullalla on noin 745 000 omistajaa. Monelle kotitaloudelle metsäomaisuus on tärkeä tulojen lähde. Ilman huolenpitoa se ei kuitenkaan tuota. Metsänomistajan rahakirja kertoo selkein esimerkein, miten metsän ja sen puuston arvo muodostuu markkinoilla, ja kuinka metsänomistaja voi parantaa omaisuutensa tuottoa. Kirja sisältää runsaasti tehtäviä ja ajatuspähkinöitä, joita jokainen voi soveltaa omaan metsäänsä.
26,30 EUR
Asuntosijoittaminen
Osta, vuokraa, vaurastu Image
Osta, vuokraa, vaurastu
Asuntosijoittaminen on turvallinen ja tehokas tapa vaurastua. Tässä kirjassa asuntosijoittamista tarkastellaan kattavasti niin turvallisuushakuisen kuin hyvää tuottoa etsivän sijoittajan näkökulmasta. Kirja antaa vinkit sijoitusasunnon ostamiseen ja vuokraamiseen prosessin pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Myös velkavivun hallitusta käytöstä ja hyödyistä kerrotaan laajasti ja konkreettisin esimerkein.
36,60 EUR
Sijoita asuntoihin! Image
Sijoita asuntoihin!
Marko Kaarto on liikuntatieteiden maisteri, joka on rakentanut asuntovarallisuuttaan päivätyönsä ohella. Kokemusta riittää, sillä hän on ollut mukana yli sadassa sijoitusasuntohankkeessa.Tässä kirjassa Marko jakaa mielenkiintoisia tarinoitaan ja kokemuksiaan. Lähtöajatuksena on asuntosijoittamisen yksinkertainen idea: osta asunto ja vuokraa se. Toiminnan jalostaminen kassavirraksi ja vauraudeksi vaatii kuitenkin tietoa, taitoa, sitkeyttä, suunnitelmallisuutta ja verkostoitumista.Kirja on monipuolinen ja helppotajuinen käytännön opas kaikille, joita asuntosijoittaminen kiinnostaa.
40,30 EUR
Asunto-osakeyhtiön kirjanpito- ja verokirja Image
Asunto-osakeyhtiön kirjanpito- ja verokirja
Asunto-osakeyhtiön kirjanpito- ja verokirja on käytännönläheinen opas pienen asunto-osakeyhtiön taloudenhoidosta vastaavalle. Asunto-osakeyhtiö on aina kirjanpitovelvollinen riippumatta siitä, kuinka monta huoneistoa tai osakasta asunto-osakeyhtiössä on. Kirja sisältää esimerkkiluettelon sekä ohjeistuksen siitä, mitä kullekin tilille tulisi kirjata. Mukana ovat myös Kirjanpitolautakunnan yleisohjeen mukaiset tulolaskelma- ja tasekaavamallit. Asunto-osakeyhtiön veroasioista käsitellään mm. rahastointia, asuintalovarausta, veroilmoituksen antamista sekä palkanmaksuun liittyviä velvoitteita. Kirjassa käydään lyhyesti läpi myös asunto-osakeyhtiön hallituksen ja isännöitsijän tehtäviä, yhtiökokouksen järjestämistä sekä muita asuto-osakeyhtiön hallintoon liittyviä asioita.
26,60 EUR
Lunastuslausekkeet taloyhtiössä Image
Lunastuslausekkeet taloyhtiössä
Asunto-osakeyhtiön osakkeet ovat lähtökohtaisesti vapaasti myytävissä tai luovutettavissa. Yhtiön yhtiöjärjestyksessä voidaan kuitenkin rajoittaa osakkeenomistajien oikeutta siirtää osake uudelle omistajalle; tällöin yhtiöjärjestykseen on otettu niin sanottu lunastuslauseke. Lunastuslausekkeet taloyhtiössä -kirjassa tarkastellaan, millaisia lunastuslausekkeita suomalaisten taloyhtiöiden yhtiöjärjestyksistä löytyy ja miten niitä tulee tulkita. Kirjassa tutustutaan myös lunastusmenettelyn etenemiseen käytännössä sekä siihen, kuka osakkeet voi lunastuslausekkeen nojalla lunastaa ja miten lunastushinta määräytyy.Kirjassa on ohjeet sekä asunto-osakeyhtiöiden että keskinäisten kiinteistöosakeyhtiöiden lunastuslausekkeiden tulkintaan.
26,30 EUR
Asunto- ja kiinteistöosakkeen kauppa ja omistaminen Image
Asunto- ja kiinteistöosakkeen kauppa ja omistaminen
Asunto- ja kiinteistöosakkeen kauppa ja omistaminen on käsikirja asunto- ja kiinteistöosakkeiden omistamisesta ja kaupasta sekä niihin liittyvistä säännöksistä – myös asunto-osakeyhtiölain näkökulmasta. Lisäksi kirjassa käsitellään laajasti huoneenvuokraa koskevia säädöksiä. Aiheita ovat mm. asunto-osakeyhtiöt ja asunto-osakeyhtiölaki, kiinteistöosakeyhtiöt, huoneenvuokrasuhteet, rakentaminen ja osakkaan muutostyöt, asumisen tukimuodot, kiinteistöosakkeen kauppa, uuden ja käytetyn asunto-osakkeen kauppa ja niihin liittyvät velvoitteet, osakkeiden luovutuksen ja omistamisen verotus sekä kaupasta päättäminen eri tilanteissa. Kirjassa on myös runsaasti oikeustapauksia sekä käytännön esimerkkejä ja ohjeita.
72,90 EUR
Näin toimii asunto-osakeyhtiö Image
Näin toimii asunto-osakeyhtiö
Jokaisen osakkaan perusopas asunto-osakeyhtiön toiminnasta ja päätöksenteosta! Oppaassa kerrotaan tiiviisti mm. osakkaan oikeuksista ja velvollisuuksista, hallituksen ja isännöitsijän tehtävistä, yhtiökokouksen päätöksenteosta sekä yhtiön talouden, hallinnon ja korjaustoiminnan järjestämisestä.
22,00 EUR
Oma talous
Nainen ja rikastumisen taito Image
Nainen ja rikastumisen taito
Rahako ei tee onnelliseksi? Kyllä tekee. Riittävästi rahaa pitää naisen mielenterveyden ja parisuhteen kunnossa. Myös omalla työllään voi rikastua, ja talouskasvusta on naiselle iloa.Tässä kirjassa tarjoamme kolme erilaista tapaa vaurastua, jopa rikastua. Neuvomme alkuun sijoittamisessa ja annamme askelmerkit, miten edetä, jos omaisuutta on jo jonkin verran. Aika on rahaa. Opit hoitamaan omat rahasi sitä paremmin, mitä aiemmin aloitat. Miksi vitkastelisit, kun voit tehdä jotain jo tänään? Lupaus: Tässä kirjassa ei ole yhtään pihistelyvinkkiä.
36,60 EUR
Totuus taloudestasi Image
Totuus taloudestasi
Maailma on täynnä rahaa, mutta miksei sitä löydy minun rahapussistani? Juuri kukaan ei ole taloudellisesti tiukalla siksi, että haluaisi. Tilanne on mikä on, koska nämä ihmiset eivät tiedä, mitä heidän tulisi tehdä asioiden parantamiseksi. Palkan suuruus ei ratkaise oman talouden tulevaisuutta, vaikka niin haluaisimmekin uskoa. Tämä kirja kertoo, mitä sinun tulee oppia ja ymmärtää ohjataksesi taloutesi toivomallesi tielle.
30,40 EUR
Tunne Taloutesi - Tunnetaloutesi Image
Tunne Taloutesi - Tunnetaloutesi
Oletko joskus riidellyt rahasta? Tiedätkö, mistä se johtuu? Käytätkö päivittäin rahaa? Oletko ajatellut, että jos osaisi toimia rahan kanssa paremmin arjessa, voisi saada parempia tuloksia ajalliseksi? Hyvä. Luet nyt opusta, jossa neuvotaan, miten tästä hätätilanteesta päästään. Tämä kirja on erittäin johdonmukainen ja konkreettinen ja uskon, että se voi auttaa ketä tahansa huonosta tai hyvästä taloudellisesta tilanteesta parempaan – Onpa lähtökohta velkasuo tai pieni varallisuus. Suosittelen!’ Ilkka Koppelomäki, Uskalla Innostua -tiimin perustaja ja päävalmentaja.
29,30 EUR
Ruuhkavuosien ratkomisopas Luovia ratkaisuja työyhteisöille Image
Ruuhkavuosien ratkomisopas Luovia ratkaisuja työyhteisöille
Kun työelämässä jo paikkansa vakiinnuttanut nuori sukupolvi alkaa perustaa perheitä, työpaikalla ollaan uusien haasteiden edessä. Miten mahdollistaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen nuoren sukupolven arvomaailman mukaisesti? Miten saada yönsä valvovat nuoret vanhemmat jaksamaan, innostumaan työstään ja pysymään haastavissakin tehtävissä? Kirja tarjoaa käyttökelpoisia neuvoja ja uusia avauksia kaikille asiantuntijaorganisaatioissa toimiville ja ihmisten johtamisesta kiinnostuneille.
36,70 EUR
Suomalainen velkakirja Image
Suomalainen velkakirja
Perintätoimistot ja niiden perimät kulut huolehtivat siitä, että kompastunut ihminen ei hevin nouse. Velasta on tullut iso bisnes, jossa veroparatiiseista johdetut perintäyhtiöt puristavat ylivelkaantuneista irti viimeisen pisaran. Velka on kauppatavaraa, jota myydään rajojen yli ja jolla tienataan isoja summia. Suomalainen velkakirja on kertomus siitä, miten velkavetoinen yhteiskunta ajaa Suomessa satoja tuhansia ihmisiä sosiaaliseen helvettiin. Samalla kirja on kuvaus maailmasta, joka on jakautumassa köyhien ja rikkaiden todellisuuteen. Laman syypäät eli Wall Streetin finanssipelurit rentoutuvat Belizen rannoilla siemaillen Piña Coladaa, mutta samaan aikaan suomalainen McDonald’sin työntekijä pohtii pientä palkkaansa, Helsingin vuokratasoa ja kallista ruokaa. Talouden käyrissä ylöspäin sojottavat vain maksuhäiriötilastot ja työttömyysluvut. Tämä tietää hyvää velkabisneksen ytimessä oleville ihmisille.
9,40 EUR
Raha Image
Raha
Kuinka varmistamme taloudellisen turvallisuuden itsellemme ja perheellemme? Miten opimme ymmärtämään monimutkaisia talouselämän käsitteitä? Tony Robbins, teoksen Raha kirjoittaja, kertoo meille yksinkertaisella ja toimivalla tavalla talouselämän lainalaisuuksista. Hän käyttää esimerkkejä ja kertomuksia kuvatessaan taloustermejä ja antaa meille neuvoja ja vinkkejä raha-asioihimme liittyviin haasteisiin. Hän on luonut seitsemän askeleen ohjelman, jolla jokainen meistä tulotasostaan riippumatta voi saavuttaa taloudellisen hyvinvoinnin. Tony Robbins on amerikkalainen bestseller-kirjailija, jolta on ilmestynyt useita elämänhallintaan ja hyvinvointiin liittyviä kirjoja. Hän on ohjannut ja inspiroinut kymmeniä miljoonia ihmisiä yli sadassa maassa.
28,40 EUR
Erilainen ote omaan talouteen Image
Erilainen ote omaan talouteen
Tuoko raha onnea? Paljonko rahaa on riittävästi? Tarkoittaako säästäminen aina niukkuutta? Onnellisen elämän tavoittelu saa meidät helposti taloudelliseen umpikujaan. Onni on kuitenkin jotain ihan muuta kuin urheiluauto tai huvila meren rannalla. Tässä kirjassa raha laitetaan sen oikealle paikalle ja valjastetaan toimimaan elämänlaadun edistäjänä. Erilainen ote omaan talouteen antaa ohjeet oman taloudenpidon eri osa-alueille ja syyt, miksi näitä ohjeita kannattaa noudattaa. Taloudellinen vapaus tuo onnea ja rohkeutta tehdä uusia valintoja.
13,80 EUR
Verotus
Perintöverokirja Image
Perintöverokirja
Kuka perii ja kenet? Paljonko perinnöstä menee veroa? Miten perunkirjoitus kannattaa hoitaa, entä perinnönjako Perintöverokirjasta saat perustiedot perimysjärjestyksestä ja perintöveron määräytymisestä. Oppaassa ovat mukana perintöveroasteikon muutokset, jotka tulivat voimaan 1.1.2015.Kirjassa käydään läpi myös perunkirjoituksen, perinnönjaon ja testamentin pääkohdat. Maatilojen ja yritysten perimystä koskevia erityissääntöjä käsitellään omassa luvussaan. Perusasioiden lisäksi Perintöverokirja sisältää vinkkejä, joiden avulla voi säästää perintöveroissa ja välttää verotuksessa piilevät sudenkuopat. Perintöverokirja sopii sekä yleisteokseksi perintöasioista kiinnostuneelle että oppaaksi käytännön neuvoja kaipaavalle.
34,30 EUR
Osakeyhtiön varojenjako ja verotus Image
Osakeyhtiön varojenjako ja verotus
Osakeyhtiön varojenjako ja verotus -teoksessa käsitellään osakeyhtiön varojen jakamisen yhtiöoikeudellista ja vero-oikeudellista sääntelyä sekä soveltamiskäytäntöjä. Teoksessa esitellään osakeyhtiölain mahdollistamat varojenjakotavat ja niiden verotuskohtelu. Tämän lisäksi osakeyhtiön varojenjakotilanteita esitellään myös oikeuskäytännön valossa ja esimerkkitapauksin. Teos on tarkoitettu käsikirjaksi yritysten johtotehtävissä ja taloushallinnossa työskenteleville henkilöille sekä tilintarkastajille ja lakimiehille.
68,50 EUR
Yhteismetsän vero-opas Image
Yhteismetsän vero-opas
Käytännönläheinen käsikirja yhteismetsän verotustilanteisiin. Osakaskunnan ja osakkaan verotusta käsitellään kattavasti yhteismetsän perustamisesta tulonhankintaan, laajenemiseen ja purkamiseen. Kirjassa on runsaasti uusinta verotuskäytäntöä ja viimeisimpiä oikeustapauksia sekä käytännön esimerkkejä.Julkaisu auttaa yhteismetsien taloushallinnosta vastaavia laatimaan veroilmoitukset oikein, tekemään verosuunnittelua ja hyödyntämään verovähennysoikeudet. Oppaan avulla voi ennalta ehkäistä epävarmuudesta ja tiedon puutteesta johtuvia turhia kustannuksia. Kirja on suunnattu yhteismetsien luottamus- ja toimihenkilöille, yhteismetsän perustamista suunnitteleville sekä metsäalan, verotuksen ja taloushallinnon ammattilaisille. Se lisää metsäalan ammattilaisten ja metsänomistajien vero-osaamista ja soveltuu myös oppikirjaksi korkeakouluihin ja yliopistoihin.Tekijöillä on vankka kokemus metsätaloudesta, verotuksesta ja kirjanpidosta.
32,70 EUR
Veropolitiikka Image
Veropolitiikka
Verotusta koskeville keskusteluille ovat leimallisia erilaiset näkemykset ja poliittiset kannanotot. Mitä tulisi verottaa? Milloin verotus on oikeudenmukaista? Keskeinen kysymys veropolitiikassa on se, missä määrin verotuksen tulisi olla neutraalia ja missä määrin ohjaavaa. Veropolitiikka-teoksessa käsitellään verotuksen tavoitteita ja hyvän verojärjestelmän ominaisuuksia sekä sitä, miten eri verolajit näyttäytyvät veropolitiikan kannalta. Teos on oivallinen kaikille verotuksen periaatteellisista kysymyksistä kiinnostuneille ja soveltuu mainiosti myös oppikirjaksi vero-oikeuden opiskelijoille.
50,40 EUR
Veroparatiisit ja Suomi Image
Veroparatiisit ja Suomi
Veroparatiisit ja Suomi on ensimmäinen laaja katsaus suomalaiseen veroparatiisitalouteen. Kirjassa käydään läpi suomalaisten ja Suomessa toimivien yritysten sekä yksityishenkilöiden veroparatiisiyhteydet. Jyri Hänninen (s. 1977) on Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja, joka on työskennellyt myös kustannusalalla.
22,80 EUR
Osingonajakajan verokirja Image
Osingonajakajan verokirja
Miten osinkoja verotetaan? Milloin niitä kanattaa nostaa? Mitä toimenpiteitä laillinen osingonjako edellyttää? Kumpi on verotuksellisesti parempi vaihtoehto, palkka vai osinko?Osinkotulo voi olla osittain verovapaata tai osittain pääomatulona verotettavaa tuloa. Osinko voi olla myös osaksi tai kokonaan progressiivisen verotuksen piirissä olevaa ansiotuloa. Osakkeenomistajan kannattaa etsiä omalta osaltaan optimaalinen tapa ja määrä jakaa osinkoa. Osingonjakajan verokirja on käytännönlähenen apuväline osingonjaon verosuunnitteluun. Kirja kertoo sekä perusasiat että menee keskeisissä kohdissa pintaa syvemmälle. Esimerkit ja kuviot havainnollistavat, miten verotus kohtelee eri tilanteissa. Sen on kirjoittanut Veronmaksajain Keskusliiton johtava lakimies, varatuomari Juha Koponen.
33,10 EUR
Henkilökohtaisen tulon verotus Image
Henkilökohtaisen tulon verotus
Miten osinko- ja vuokratuloja verotetaan? Onko työnantajalta saamasi merkkipäivälahja veronalaista tuloa? Onko Sinulla oikeus kotitalousvähennykseen? Henkilökohtaisen tulon verotus -teoksen toinen, uudistettu painos tarjoaa vastaukset näihin ja moniin muihin Suomessa asuvan yksityishenkilön tuloverotusta koskeviin kysymyksiin.Kirjassa käsitellään aluksi henkilöverotuksen yleisiä kysymyksiä, kuten tulon käsitettä, verovelvollisuutta ja tuloverojärjestelmän perusrakennetta. Omina kokonaisuuksinaan tarkastellaan kattavasti ja yksityiskohtaisesti pääomatuloja ja niistä tehtäviä vähennyksiä.