Oma talous

4 syytä miksi Mindfulness auttaa menestymään

Mindfulness on tehokas työkalu monen menestyneen yrittäjän keskuudessa. Lue neljä syytä, miksi myös sinun kannattaa aloittaa mindfulness jo tänään.

Et ehkä ajattele, että menestyneiden yrittäjien kiireisissä päivissä olisi aikaa harjoittaa mindfulnessia. Asia on itse asiassa täysin päinvastoin. Inc.-verkkosivusto paljastaa, miksi sinun kannattaisi aloittaa mindfulnessin harjoittaminen jo tänään.

Mindfulnessin suosio on maailmanlaajuista ja sitä harjoitetaan yllättävän paljon menestyneiden ja innovatiivisten yrittäjien keskuudessa. Sillä he tietävät ja uskovat, miten tehokas työkalu se on.

Mindfulness, eli tietoisuuden harjoittaminen, voi edistää yrittäjyyttä merkittävästi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että mindfulnessin harjoittaminen alentaa muun muassa kortisolitasoja, eli stressihormoneja, sekä parantaa aivojen kykyä käsitellä informaatiota.

Mitä mindfulness tarkoittaa?

Meditaatio ei ole mikään uusi juttu ja sitä on harjoitettu esimerkiksi osana buddhalaista uskontoa jo vuosisatoja. Mindfulness käsitteenä eroaa hieman perinteisestä meditaatiosta, jota voi harjoittaa monin eri tavoin.

Mindfulness-harjoituksissa ja meditaatioissa on tarkoitus kiinnittää huomiota siihen, mitä tässä hetkessä tapahtuu ja mitä omassa mielessä liikkuu, arvioimatta tai arvostelematta mitään. Perinteisemmässä meditaatiossa pyrkimys saattaa olla mielen “tyhjennys”, mutta tämä ei ole mindfulnessin idea, selventää mindfulness-ohjaaja Heidi Helander-Hyvönen Ylen artikkelissa.

Hyväksytään se, että ajatuksia tulee ja menee eikä väkisin yritetä taistella niitä vastaan.

4 syytä aloittaa mindfulness tänään

Mindfulness-harjoituksilla on paljon hyötyjä. Ne parantavat energiatasoja, luovuutta sekä harjoittamalla mindfulnessia hallitset paremmin stressiä ja ahdistusta. Kuulostaa hyvältä, eikö?

1. Parantaa keskittymiskykyä

Huomaatko, että sinun on vaikea keskittyä? Puhelimen pärinä, tekstiviestien piippaus, uudet sähköpostit ja viestit sosiaalisen median tileillä voivat kiinnittää huomiosi pois tärkeistä työasioista. Hyvä uutinen on se, että mindfulness voi auttaa sinua.

Säännöllinen meditointi auttaa sinua vahvistamaan sisäistä rauhallista ääntä, joka auttaa sulkemaan pois turhat häiriötekijät.

2. Lisää luovuutta

Huomaatko, että luovuutesi kärsii kiireen keskellä? Kun lahjoitat aikaa hiljaisuudelle ja rauhalle meditaation aikana, annat mielesi purkautua ja palautua. Tämä taas synnyttää luovuutta, jota et ehkä löytäisi muuten kiireisen päivän keskellä.

3. Kommunikoi tehokkaammin

Stressaavat asiakaspalaverit tai neuvottelut ovat stressaavia. Voit hioa viestintätaitojasi ja paineensietokykyä mindfulnessin avulla. Voit kohdata kaikki eteen tulevat ongelmat tai kinkkiset palaverit uudella hiljaisella päättäväisyydellä.

4. Käsittele epäonnistumisia paremmin

Useimmat menestyneet yrittäjät ovat epäonnistuneet ja tulevat epäonnistumaan useammin kuin pari kertaa. Tämä tekee yrittäjyydestä niin ainutlaatuista ja jännittävää.

Epäonnistumiset voivat kuitenkin olla kova takaisku. Mindfulness voi auttaa sinua kääntämään epäonnistumisen myönteiseksi kokemukseksi. Se miten käsittelet epäonnistumisia määrittelee, miltä seuraava projektisi tulee näyttämään. Voit kääntää epäonnistumiset positiivisiksi kokemuksiksi. Mindfulness auttaa sinua hallitsemaan tunteitasi tehokkaammin ja tuottavammin.

Et voi muuttaa tai hallita kaikkea elämän osa-alueita. Ainoa asia, jota voit muuttaa ja hallita, on sinä itse.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös