Markkinakommentit

10 tärkeää sijoitusteemaa vuodelle 2014

sijoitusvuosi 2014Sijoituspalveluyhtiö Richard Bernstein Advisors on julkistaa joka vuosi joulukuussa listan keskeisimmistä ja kriittisimmistä sijoitusteemoista tulevalle vuodelle.

Richard Bernstein Advisors  -yhtiön 10 sijoitusteemaa vuodelle 2014 ovat seuraavat:

USA:n osakemarkkinat jatkavat nousuaan

RBA:n näkemyksen mukaan USA:n kasvu jatkuu otollisesta suhdannesyklistä johtuen. Useat tekijät tukevat USA:n kurssinousun jatkumista.  Korkojen tuottokäyrä on nouseva, osakkeiden arvostustasot ovat normaalit tässä vaiheessa suhdannesykliä ja sijoitustunnelmat ovat erittäin suotuisat.

Japanin osakemarkkinat menestyvät kehittyviä talouksia paremmin

Kehittyvät taloudet ovat kohdanneet massiivisen kansainvälisen tuotannon ylikapasiteetin ongelmat. Lisäksi tuottavuus on näissä maissa heikentynyt. Japani sen sijaan menestyy, koska se on ensimmäisenä maana tajunnut, että hinta on keskeinen kilpailutekijä. Japani on siksi lähtenyt painamaan valuuttakurssiaan rajusti alas, ja tämä on Japanille eduksi.

Eurooppalaiset pienyhtiöt menestyvät

Euroopassa suhdannesykli on USA:ta jäljessä – ja nousu on vasta alkamassa. Pienempien yhtiöiden tuotot nousevat eniten suhdannesyklin alussa. Lisäksi pienten eurooppalaisyhtiöiden 12 kuukauden tulosennusteiden kasvu on kovempaa kuin missään muualla maailmassa.

Kuntien joukkolainat menestyvät korkosijoituksista parhaiten

Fundamentit tukevat kuntien joukkolainojen tuottokehitystä ensi vuonna.

Kullan hinta laskee alle 1000 dollarin

Kulta toimii suojana inflaatiota vastaan. Inflaatio on kuitenkin kehittyneissä maissa laskussa, joten kullan kysynnälle ei ole perusteita.

Yhdysvaltojen teollisuusvallankumous jatkuu

Pienet ja USA:n markkinoilla toimivat teollisuusyritykset ovat kasvattaneet markkinaosuuksiaan, ja tämä trendi jatkuu ensi vuonnakin. Useat tekijät tukevat pienyhtiöiden kasvua. Pienyhtiöiden osakkeiden tuotot ovat kuluvana vuonna ylittäneet suuryhtiöiden tuotot. Siitä huolimatta pienyhtiöiden osakkeiden voittokulku jatkuu ensi vuonnakin.

USA:n keskuspankki tiukentaa rahapolitiikkaa myöhemmin kuin mitä sijoittajat odottavat

Keskuspankki on ilmoittanut että sen rahapolitiikan tiukentaminen riippuu toteutuneista taloustilastoista. Tästä johtuen keskuspankin politiikkamuutokset tapahtuvat myöhemmässä suhdannesyklin vaiheessa kuin aiemmin. Jos näin tapahtuu, osakemarkkinoiden arvostustasot voivat vielä nousta ja volatiliteetti laskea.

Likvidien sijoituskohteiden tuotot jäävät osakkeita alhaisemmiksi

Sijoittajat saattavat maksaa tällä hetkellä liikaa likvideistä sijoituskohteista, minkä vuoksi niiden tuotot tulevat jäämään osakkeiden tuottoja alhaisemmiksi.

Keisarilla ei ole vaatteita: laadukkaat yhtiöt alisuoriutuvat

Monet sijoittajat uskovat että laatuyhtiöiden osakkeet tuottavat parhaiten pitkällä aikavälillä. Mikään objektiivinen tilastoaineisto ei kuitenkaan tue tätä päätelmää. Sen sijaan ”huonot” yhtiöt ovat pitkällä aikavälillä tuottaneet paremmin kuin laatuyhtiöt. Vuoden 2008 kurssiromahduksen pelossa sijoittajat ovat kiinnostuneet laatuyhtiöistä. Ensi vuonna tilanne on toisinpäin, ”huonot” yhtiöt tuottavat laatuyhtiöitä paremmin.

Pienet pankit

Pienten pankkien taseet ovat suuria pankkeja paremmin sopeutuneet luottokuplan jälkeiseen aikaan. Siksi pienten pankkien osakkeet tuottavat suuria pankkeja paremmin vuonna 2014.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös