Sijoitusideat

Vivutettu osakesijoittaminen – Case SSAB

– KAUPALLINEN YHTEISTYÖ –

SSAB on korkean jalostusasteen terästuotteiden globaali johtaja. Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi tuo SSAB:lle mielenkiintoiset tulevaisuudennäkymät.

SSAB pyrkii yrityksenä joustavaan ja kustannustehokkaaseen tuotantoon. SSAB tarjoaa asiakkailleen suorituskykyä ja kestävyyttä tarjoamalla kevyitä ja kestäviä pitkän eliniän tuotteita ja ratkaisuja.

Alhainen teräksen kysyntä, alhainen markkinahinta ja Kiinan terästeollisuuden kiristämä kilpailu on painanut SSAB:tä tänä vuonna ja toisen ja kolmannen kvartaalin tulokset Yhdysvaltojen markkinoilta olivat odotuksia heikompia.

Sijoitusmahdollisuus syntyy siitä, että Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi on nostanut odotuksia suurista panostuksista Yhdysvaltojen infrastuktuurihankkeisiin. Nämä infrastruktuurihankkeet lisäisivät teräksen kysyntää merkittävästi. Yhdysvaltalaiset isot teräksentuottajat, joihin myös SSAB lukeutuu, ovatkin nostaneet viime viikolla teräksen hintaa.

SSAB:n A-osake on noussut tilanteen myötä merkittävästi ja saavutti 23. marraskuuta uuden kurssihuipun hinnalla 37,5 ruotsin kruunua. Joulukuun 2015 ja tammikuun 2016 tasoista SSAB:n osakkeen kurssi on yli kaksinkertaistunut. Yksikään Tukholman pörssin isoja yhtiöitä kuvaavasta OMXS30-indeksin yhtiöstä ei ole tänä vuonna yltänyt yhtä kovaan kurssinousuun, kuin SSAB.

SSAB:n operatiivinen johtaja Martin Lindqvistin mukaan yhtiö tulee kokemaan vahvistuvaa momenttia vuoden 2017 ensimmäisellä kvartaalilla. Bloombergin listaamien analyytikoiden mukaan SSAB:n konsensushinta seuraavalle 12 kuukaudelle on 31,66 kruunua. Näistä analyytikoista 6 antaa ”osta”-suosituksen, 6 ”pidä”-suosituksen ja 10 ”myy”-suosituksen.

Kiinnostaako sinua sijoittaa SSAB:n osakkeeseen vivutetusti? Voit tehdä sen Vontobelin tuotteilla. Lisätietoa saat täältä.

SSAB, Bull-sertifikaatti, Bear-sertifikaatti, sijoitusideat

Tärkeitä oikeudellisia tietoja

Tämä tiedote ei ole rahoitusanalyysi, vaan tuotetta koskeva mainos. Se ei siis täytä rahoitusanalyysin puolueettomuuden varmistavia lakisääteisiä vaatimuksia, eikä kuulu rahoitusanalyysien julkaisua edeltävän kaupankäyntikiellon piiriin.

Saadakseen erityisesti johdannaissopimuksiin tehtyjen sijoitusten rakennetta ja riskejä koskevia yksityiskohtaisia tietoja, tulevien sijoittajien tulisi lukea perusesite, joka on saatavilla yhdessä lopullisten ehtojen sekä perusesitteen liitteiden kanssa sähköisessä muodossa liikkeellelaskijan verkkosivustolta osoitteesta http://certificates.vontobel.com. Tämän lisäksi perusesite, sen liitteet sekä lopulliset ehdot ovat ilmaiseksi saatavilla painetussa muodossa liikkeellelaskijan rekisteröidystä toimipaikasta:

Vontobel Financial Products GmbH,
Bockenheimer Landstrasse 24,
60323 Frankfurt am Main,
Saksa

Sijoittajien on huomioitava voimassaolevat myyntirajoitukset.

Vontobel-konserniin kuuluvat yhtiöt voivat maksaa summiltaan vaihtelevia suoria tai välillisiä provisioita kolmansille osapuolille (esim. arvopaperivälittäjille) yleisöantiin ja sertifikaattien myyntiin liittyen. Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä jälleenmyyntikumppaniltasi.

Tätä tuotemainosta ei saa jäljentää tai jakaa edelleen ilman erityistä lupaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös