Asunnot ja kiinteistöt

Hurjia kasvulukuja kerrostaloasuntojen kaupoissa

Vanhojen kerrostalohuoneistojen kauppamäärän nousu käytetyissä kerrostalohuoneistoissa on erittäin voimakasta alkuvuodesta.

Maaliskuun vanhojen kerrostaloasuntojen kauppoja tehtiin koko Suomessa yli 33 prosenttia enemmän tammikuun kauppamäärään verrattuna, kertoo kiinteistövälitysketju RE/MAX asuntomarkkinakatsauksessaan.

Pääkaupunkiseudulla käytettyjen kerrostalohuoneistojen kauppamäärä nousi tammikuuhun verrattuna peräti yli 40 prosenttia. Kerrostalohuoneistojen kaupassa vahvoja kasvulukuja tammi-maaliskuu -vertailussa nähtiin myös Espoossa (+58%), Tampereella (+29%), Turussa (+37%), Jyväskylässä (+70%) ja Oulussa (+57%).

kerrostalot kauppamaarat vertailu asuntomarkkinat

Omakotitalojen kauppoja Suomessa tehtiin maaliskuussa 1075 kpl, jossa on lähes 39 prosentin kasvu tammikuun kauppamäärään verrattuna. Vahvaa kasvua omakotitalokaupassa nähtiin tammi-maaliskuun vertailussa myös mm. Espoossa (+50%), Tampereella (+29%), Jyväskylässä (+44%) ja Lappeenrannassa (+83%).

Käytettyjen kerrostaloasuntojen myyntiaika maaliskuussa oli koko Suomessa keskimäärin 72 päivää ja pääkaupunkiseudulla 60 päivää, mitkä ovat lähes samat kuin vuoden 2016 myyntiaikojen keskiarvo. Myyntiajat käytettyjen kerrostalohuoneistojen osalta lyhenivät Vantaan, Tampereen, Turun, Lahden, Jyväskylän ja Oulun alueilla.

Käytettyjen kerrostaloasuntojen neliöhinnat nousivat Suomessa lähes kuusi prosenttia verrattuna vuoden 2016 maaliskuun tasoon.

Keskimääräinen neliöhinta käytetyissä kerrostalohuoneistoissa Suomessa oli maaliskuussa noin 2817 euroa neliöltä ja pääkaupunkiseudulla noin 4290 euroa neliöltä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös