Sijoitusuutiset

Revenio Groupilta hyvä tulos sekä liikevaihdon, että tuloksen osalta – osakekurssi nousussa

Terveysteknologiakonserni Revenio Group julkaisi osavuotiskatsauksensa tänään. Sekä liikevaihto, että liiketulos paranivat.

Revenio Groupin liikevaihto kasvoi 6,0 miljoonaan euroon vertailukauden 5,2 miljoonasta eurosta. Liiketulos kasvoi 1,7 miljoonaan euroon, kun se viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla oli 1,3 miljoonaa euroa.

Myös Revenion anturamyynti kasvoi odotusten mukaisesti ja oli 25 prosenttia edellisvuotta suurempaa.

Markkinoiden ensireaktio tulosjulkistukseen on ollut varsin positiivinen ja osakkeen kurssi on ollut yli 3 prosentin nousussa.

Revenio Groupin ensimmäisen vuosineljänneksen tulos otettiin markkinoilla vastaan positiivisesti

Keskeiset tunnusluvut, jatkuvat toiminnot, MEUR
1.1.-31.3.20171.1.-31.3.2016Muutos-%
Liikevaihto, konserni6,05,216,3
Liiketulos, konserni1,71,327,3
Liikevaihto, Terveysteknologia6,05,216,3
Liiketulos, Terveysteknologia2,31,640,6
Laimentamaton tulos/osake0,180,12
Liiketoiminnan rahavirta1,70,5
31.3.201731.3.2016Muutos, %-:köä
Omavaraisuusaste, %66,674,1-7,5
Nettovelkaantumisaste, %-31,7-24,9-6,8

Revenio Groupin taloudellinen ohjeistus vuodelle 2017

Revenio odottaa liikevaihdon kasvun  jatkuvan vahvana. Kannattavuuden odotetaan säilyvän hyvällä tasolla kasvupanostuksista huolimatta.

Toimitusjohtaja Timo Hildén kommentoi vuoden 2017 ensimmäistä neljännestä seuraavasti:”Vuosi 2017 alkoi odotustemme mukaisesti. Euroopassa myynti on sujunut hyvin erityisesti Iso-Britanniassa, Sveitsissä ja Hollannissa. Kaukoidässä pääsimme myynnillisesti vahvaan suoritukseen Koreassa, Thaimaassa, Malesiassa ja Singaporessa sekä Australiassa. Lähi-idässä edellisenä vuotena tehdyt panostukset resursseihin näkyivät selvästi myynnin kehittymisenä positiiviseen suuntaan.

Saimme katsauskauden aikana tulevaisuuden myynnin kehityksen kannalta tärkeitä myyntilupia. Näistä merkittävin oli Yhdysvaltojen lääkelupaviranomaisen FDA:n Icare HOME -silmänpainemittarille myöntämä myyntilupa. Venäjällä saimme myyntiluvat Icare HOME:lle ja Icare ic100:lle, joka sai katsauskaudella myyntiluvan myös Taiwanissa. Saimme astmatuote Venticalle® CE-merkin tammikuussa. Lisäksi tuoterekisteröinnit Icare ic100:lle ovat käynnissä Japanissa ja Koreassa.”

Revenio Group sai maaliskuussa myyntiluvan Icare HOME -silmäpainemittarille Yhdysvalloissa. Myyntiluvan vaikutus ei vielä näy ensimmäisen osavuotiskatsauksen tuloksissa, sillä ensimmäiset laitetoimitukset Yhdysvaltoihin lähtevät huhtikuussa.

Yritys kertoo, että Icare HOME -silmänpainemittarin kannalta merkittäviä, ympärivuorokautiseen silmänpaineen mittaukseen liittyviä tutkimuksia julkaistaan jatkuvasti ja tulokset ovat poikkeuksetta olleet myönteisiä kotimittausten ottamisesta käyttöön potilaiden hoidon seurannassa.

Lisäksi Yhdysvalloissa sekä johtavat silmälääkärit että mielipidevaikuttajat ovat indikoineet käynnistävänsä lisätutkimuksia Icare HOME -silmänpainemittarilla.

Revenio Research Oy:n ihosyöpään ja astmaan liittyvien tuotteiden kehityshankkeet etenevät suunnitellusti. Astmatuote Ventica® sai tammikuussa CE-merkin, mikä mahdollistaa myynnin ja markkinoinnin käynnistämisen lisäksi laajemmat kliiniset tutkimukset. Venticalla® on käynnistynyt kaksi kliinistä tutkimusta Euroopassa ja Q2:n aikana alkaa uusi tutkimus Australiassa. Lisäksi suomalaisen lääkärikeskuksen kanssa on sovittu lapsipotilaiden seurannasta Ventican® avulla.

Kommentoi
Ylös
>