Asunnot ja kiinteistöt

Investors House: Ukrainan sodan vaikutukset asuntomarkkinoilla näkyvät jo

Vuokra-asuntojen kysyntä on kasvanut hetkellisesti.

Investors House -konserniin kuuluva OVV-ketju vuokrasi maaliskuussa yhteensä 405 asuntoa, mikä on 15 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavan ajankohdan 351 asuntoa. Kumulatiivisesti 1-3/2022 OVV-ketjun vuokraamien asuntojen määrä 1045 asuntoa on prosentin edellisvuoden 1059 asunnon tasoa matalampi.

”Ukrainan sota on heikentänyt kuluttajien luottamusta selvästi ja vaikuttanut näkemyksiin talouden kehityksestä, mikä on hidastanut asuntokauppaa maaliskuussa”, kertoo Investors Housen kiinteistövarallisuudenhoidosta vastaava johtaja Antti Lahtinen.

Asumisen tarve ei kuitenkaan katoa. Lahtisen mukaan epävarmuus tulevasta on saattanut siirtää asunnon ostoa suunnitelleiden kuluttajien katseet vuokramarkkinoille, mikä on osaltaan kasvattanut vuokra-asuntojen kysyntää hetkellisesti.

”Tämän lisäksi Ukrainasta tulevat pakolaiset tarvitsevat asuntoja ja heitä onkin sijoitettu vastaanottokeskusten lisäksi myös yksittäisiin vuokra-asuntoihin. Kriisi ei koskaan ole suotava eikä kestävä, ja Ukrainan tilanteen toivotaankin ratkeavan mahdollisimman nopeasti”, Lahtinen toteaa.

Asuntovuokrausta ja kokonaispalvelua Investors Housen Kiinteistövarallisuudenhoidon yksikössä tekee franchising-yrittäjyyteen perustuva OVV-ketju 12 paikkakunnalla.

Investors House on kiinteistöalan pörssiyhtiö, joka toimii kiinteistö- ja finanssimarkkinan koko arvoketjussa. Yhtiö on kasvattanut osakekohtaista osinkoaan yhtäjaksoisesti jo kuuden vuoden ajan ja säilyttänyt omavaraisuusasteensa tavoitetason (45%) yläpuolella.

Investors Housen keskeisenä tavoitteena vuosina 2020-2023 on sellainen kannattavuuskehitys, joka mahdollistaa jatkossakin osakekohtaisen osingon kasvun. Tavoite jatkaa yhtiön pitkään korostamaa omistaja-arvoon keskittynyttä tavoiteasetantaa.

Investors House myy kiinteistöjään ja muuttuu vauhdilla kiinteistöyhtiöstä vahvojen osinkojen kehitysyhtiöksi. Yhtiön strateginen rakennemuutos kiinteistösijoitusyhtiöstä kohti palvelu- ja kehitysyhtiötä eteni viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksllä, kun palveluliiketoiminnan osuus liikevaihtoon raportoitavista tuotoista ylitti kolmatta kvartaalia peräkkäin kiinteistöjen vuokratuotot.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös