LapWallin IR-sivut

LapWall nappasi jättitilauksen

Puuelementtivalmistaja LapWall on saanut historiansa suurimman projektitilauksen.

LapWall on allekirjoittanut noin 6,5 miljoonan euron sopimuksen SRV Rakennus Oy:n kanssa Metsä Woodin rakennuttaman kertopuutehtaan kattoelementtiurakasta Äänekoskelle. Sopimukseen sisältyy tilaajan purkuoikeus. Tilauksen odotetaan vahvistuvan kesän loppuun mennessä.

Tilauskannan suuruudesta sijoittaja saa jonkinlaisen käsityksen, kun sitä verrataan maaliskuun lopun 15,1 miljoonaan euron tilauskantaan.

LapWall valmistaa puurakenteisia elementtejä Pyhännän, Pälkäneen ja Vetelin yksiköissään. Yhtiöllä on noin 50 konfiguroitavaa vakiotuotetta ja niihin integroidut palvelut, kuten konseptoitu asennus ja suunnittelu. Yhtiö listautui huhtikuussa 2022 First North -listalle.

Toteutuessaan kauppaan sisältyisi kattoelementtien suunnittelu, valmistus ja asennus LapWallin elementointijärjestelmän mukaisesti. Suurimpana yksittäisenä projektitoimituksena se vahvistaisi merkittävästi LapWallin tilauskantaa.

Tilauksen vahvistuessa tuotanto alkaisi arviolta syksyllä 2023. Kattoelementtien asennus käynnistyisi arviolta loppuvuoden 2023 aikana, jolloin kohde olisi LapWallin osalta valmis arviolta kesällä 2024.

”Tämä nyt sovittu kattoelementtiurakka vahvistaisi LapWallin, SRV:n ja Metsä Woodin yhteistyötä ja samalla kertoo LapWallin kyvystä toimittaa suuriakin vesikattokokonaisuuksia”, kertoo LapWallin liiketoimintajohtaja Marko Kellberg.

LapWallin alkuvuosi on ollut haastava. Yhtiön liikevaihto laski ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 9,3 miljoonaan euroon edellisvuoden 12 miljoonasta eurosta. Liikevoitto laski viime vuoden 2,0 miljoonasta eurosta 1,0 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Jarmo Pekkarisen mukaan asuntorakentamisen aloitukset ovat laskeneet voimakkaasti, ja tämä on näkynyt LapWallin seinäelementtien kysynnässä.

Tarjouskanta on ollut maaliskuun lopussa kuitenkin hyvä ja Pekkarinen kertoikin tulosraportin yhteydessä, että uusia hankkeita tulee kevään ja kesän aikana käynnistymään.

Pekkarisen mukaan LapWallin tavoitteena on ottaa yksikerrosseinäelementtimarkkinasta noin kolmasosa kuluvan strategiajakson aikana.

”Laskevassa ja konsolidoituvassa markkinassa LapWall on aktiivinen toimija myös yritysjärjestelyissä. Yhtenä tavoitteenamme on selvittää tiukasti konseptoidun viennin aloittamista. Viemme kuluvan vuoden aikana Termater-liiketoimintakaupan integraation loppuun, mikä mahdollistaa entistä vahvemman markkinaosuuden kattoelementtisegmentissä.”

LapWallin vahvuutena on viisi päätuoteryhmää sekä markkinoiden laajin tuotevalikoima. Tämä mahdollistaa mukana olon kaikissa rakentamisen segmenteissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös