Sijoitusideat

Tällainen on analyysitalon sijoitussalkku vuodelle 2014

sijoitussalkkuAnalyysitalo Inderesin sijoitussalkku tuotti vuonna 2013 peräti 50 prosentin tuoton – selvästi yli Helsingin pörssin tuottoindeksin tuoton. Millä eväillä analyysitalo lähtee hakemaan ylituottoja haasteellisemmalta vuodelta 2014?

Inderes suhtautuu alkaneeseen vuoteen varovaisen optimistisesti. ”Uskomme, että osakemarkkinoilla on yleisesti hyvät mahdollisuudet kohtuulliseen vuoteen, mutta osakkeiden arvostustasoissa emme näe yleisesti merkittävää nousunvaraa”, Inders kirjoittaa Nordnetin salkkukatsauksessaan.

Ainoa mahdollinen tuloksia ylösajava ajuri on pörssiyhtiöiden tuloskasvu, koska osakkeiden arvostustaso on jo siis korkealla, Inderes perustelee.

Tuloskasvulle on kuitenkin perusteita jos maailmantalous piristyy USA:n vetämänä. Euroopan ongelmia ei ole kuitenkaan kaikilta osin vielä ratkaistu, Inderes huomauttaa. Myös Kiinan pankkijärjestelmän ja asuntomarkkinoiden kestävyys epäilyttää analyysitaloa.

Tilanteessa jossa osakemarkkinoiden optimismi on epävakaalla pohjalla, tulee osakemarkkinoiden volatiliteetti luultavasti kasvamaan, Inderes ennustaa. ”Nousutrendin jatkuessa haluamme kuitenkin olla mukana korkealla osakepainolla.”

Kaikesta huolimatta kotimarkkinoilta löytyy kuitenkin vielä Inderesin mielestä osakkeita, joissa on tuottopotentiaalia vuonna 2014.

Viime vuonna analyysitalon hankintoihin kuuluivat esimerkiksi Basware,CapMan ja YIT, jotka ovat analyysitalon mukaan edelleen houkuttelevia sijoituskohteita.

CapManin ja YIT:n arvostustasot ovat erittäin maltillisella tasolla, kun taas Baswaren potentiaali on voimakkaan kasvuvaiheen kynnyksellä olevassa markkinassa ja yhtiön skaalautuvassa liiketoimintamallissa.”

Baswarelta Inderes odottaa selvää parannusta kuluvana vuonna yhtiön transformaatioprosessin ollessa pääosin jo takana.

Inderesin alkusta löytyy edelleen myös yhtiöitä, joilla analyysitalo varmistaa sektorihajautuksen.

Tälläsia yhtiöitä ovat kiinteistösijoitusyhtiö Citycon, energiayhtiö Fortum, pankki- ja vakuutussektorilta Nordea ja Sampo, kuluttajasektorilta Tesco ja Pandora, teknosektorilta Okmetic ja Tecnotree, tuulivoimayhtiö Vestas sekä terveysteknologiayhtiö Revenio.

Inderesin salkussa on edelleen myös kultaa ja hopeaa, jotka ovat vakuutuksina mahdollista kriisiä vastaan. Jalometallien kohtalo salkussa tulee kuitenkin Inderesillä uudelleenharkintaan nyt, kun USA:n keskuspankki on vähentämässä rahapolitiikan elvytystä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös