Asunnot ja kiinteistöt

Technopolis jatkaa kasvun tiellä

Kiinteistöyhtiö ylsi viime vuoden viimeisellä kvartaalilla odotettua parempaan tulokseen. Technopolis jatkoi määrätietoista kasvustrategiaansa viime vuonna. Kasvu jatkuu myös tänä vuonna.

Kiinteistöyhtiön liikevaihto nousi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä vajaaseen 35 miljoonaan euroon, kun se vertailukaudella oli vajaat 29 miljoonaa euroa.

Kannattavuus junnasi kuitenkin paikallaan, sillä EPRA:n (European Public Real Estate Association) suositusten mukaisesti laskettu operatiivinen tulos oli viimeisellä kvartaalilla 11,2 miljoonaa euroa, kun se vertailukaudella oli 10,0 miljoonaa euroa.

Viimeisen kvartaalin osakekohtainen tulos oli 0,16 euroa ja operatiivinen tulos osaketta kohden oli 0,13 euroa. Tulos oli odotettua parempi, sillä Thomson Reutersin mukaan analyytikkojen konsensusennuste oli 0,11 euroa osakkeelta.

Koko vuonna kannattavuus kuitenkin kasvoi lähes 36 prosenttia.

Kiinteistöyhtiön vuokrausaste laski 93,6 prosenttiin, kun se vuonna 2012 oli 95,3 prosenttia. Technopoliksella on kuitenkin mahdollisuus kasvattaa uusien kohteiden vuokrausastetta, väittää yhtiön toimitusjohtaja Keith Silverank. ”Esimerkiksi Oulun Peltolan kampuksen taloudellinen vuokrausaste on noussut kymmenessä kuukaudessa yli 20 prosenttiyksikköä”, Silverank toteaa.

Technopolis kasvaa määrätietoisesti. Yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan, että vuoden 2013 aikana yhtiö kasvatti voimakkaasti toimitilakantaansa ostamalla uusia kampuksia yhteensä 165 600 neliömetriä ja samaan aikaan oli rakenteilla 77 900 neliömetriä uutta vuokrattavaa toimitilaa.

Vuonna 2013 Technopolis investoi lähes puoli miljardia euroa uusiin kampuksiin Suomessa ja ulkomailla, Silverank kertoo. Helmikuussa yhtiö osti Oulun Peltolasta ja toukokuussa Vilnasta kampukset. Loppuvuonna Technopolis osti vielä kampukset Espoon Otaniemestä ja Oslosta.

”Yhtiön tavoittelemaa kokoluokkaa ei ole vielä saavutettu, mutta viime vuosi vei meidät lähemmäs tavoitteitamme”, Silverank toteaa.

Technopolis arvioi vuoden 2014 liikevaihdon kasvavan 27–32 % ja käyttökatteen 35–40 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Silverankin mukaan Technopolis keskittyy vuonna 2014 viime vuonna ostettujen kampusten haltuunottoon, vuokrausasteiden nostoon ja kannattavuuden parantamiseen.

Kommentoi
Ylös
>