Indikaattorit

Vähittäiskaupan myynti laskussa

Tilastokeskuksen mukaan vähittäiskaupan myynti laski joulukuussa 1,4 prosenttia vuoden 2012 joulukuusta.

Päivittäistavarakaupassa myynti kohosi 0,2 prosenttia, sen sijaan tavaratalokaupassa myynti väheni 1,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Tilastokeskuksen mukaan tukkukaupassa myynti kasvoi 1,4 prosenttia ja autokaupassa 1,3 prosenttia edellisvuodesta. Koko kaupan toimialalla myynti kuitenkin kohosi joulukuussa 0,4 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta.

Vähittäiskaupassa myynnin määrä laski joulukuussa 1,9 prosenttia edellisvuoden joulukuusta. Tukkukaupassa myynnin määrä kohosi 2,2 prosenttia ja autokaupassakin 1,7 prosenttia. Näin ollen koko kaupan myynnin määrä kasvoi joulukuussa 0,7 prosenttia edellisvuodesta. Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla arvoindeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Vuositasolla koko kaupan liikevaihto laski ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009, kun vuonna 2013 liikevaihto supistui 3,1 prosenttia vuodesta 2012.

Kauppaa painoi alkuvuonna erityisesti autokauppa, mutta myös tukkukauppa vaikutti osaltaan koko kaupan laskuun, Tilastokeskus kertoo.

Kaupan alalla pantiin vireille myös konkursseja edellisvuotta enemmän. Vuonna 2013 konkurssiin haettiin 577 yritystä, mikä on yli 9 prosenttia enemmän kuin vuonna 2012.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös