Sijoitusideat

Tämä osake nousi osakesäästäjien sijoituslistan kärkeen

Osakesäästäjien keskusliiton sijoituslistan kärjessä komeilee yhtiö jolla on korkea tuottopotentiaali.

Asuntorahasto Orava on noussut Osakesäästäjien Keskusliiton sijoituslistan kärkeen. Yhtiössä yhdistyvät analyysitalo Inderesin mukaan kova tuottopotentiaali ja vahva tase.

Sijoituslista on analyysitalo Inderesin Osakesäästäjien Keskusliitolle laatima listaus kotimaisista pörssiyhtiöstä. Listaukseen on käytetty yhdeksää eri parametria, jotka kuvaavat yhtiöiden tuottopotentiaalia, arvostustasoa ja riskiprofiilia.

Orava saa Inderesin pisteytyksessä korkean tuottopotentiaalin. Tuottopotentiaali on yhdistelmä osinkotuottoa, oman pääoman tuottoa sekä liikevaihdon kasvua.

Inderes ennustaa Oravan pitävän osingon tänä ja ensi vuonna 1,00 eurossa. Tämän hetken kurssitasolla (14,19 euroa) asuntorahasto tarjoaa noin seitsemän prosentin osinkotuoton.

Markkinatilanne suosii Orava asuntorahaston tilannetta.

Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén toteaa Viisas Raha lehdessä, että Orava on pystynyt tekemään viime aikoina vahvaa tulosta tukkuostajia suosivan markkinatilanteen ja kiinteistöportfolion vahvistumisen myötä.

”Oravan tuloksen kestävyyttä on epäilty sijoittajien keskuudessa, mutta toistaiseksi yhtiö on lunastanut lupauksensa ja kyennyt maksamaan vahvaa osinkoa”, Vilén toteaa.

Osakesäästäjien sijoituslistan kymmenen kärki on seuraava:

  1. Orava Asuntorahasto
  2. Kesko
  3. TeliaSonera
  4. CapMan
  5. Sampo
  6. eQ
  7. Fortum
  8. Apetit
  9. Norvestia
  10. Restamax
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös