Sijoitusideat

FIM listasi uusimmat osakesuosikit

Sijoituspalvelutalon mukaan matala korkotaso tekee osinkoyhtiöistä nyt mielenkiintoisia.

FIM:n TOP 10 -osakkeiden keskimääräinen P/E -kerroin on 13,5 eli käänteislukuna 7,4 prosenttia mikä kuvaa osakkeenomistajan tuottoa seuraavan 12 kuukauden tulosennusteilla. EV/EBIT -kerroin on keskimäärin 10,6 ja osinkotuotto 3,3 prosenttia.

”Matalat korkotuotot tekevät hyvää osinkotuottoa tarjoavista osakkeista mielenkiintoisia. Pitkät korot ovat laskeneet alkuvuonna, joten tämä tekijä on edelleen vahvistunut alkuvuoden aikana samanaikaisesti kun osinkoesitykset ovat olleet lähellä odotuksia tai parempia”, FIM toteaa uusimmassa Sijoitussuositukset-raportissaan.

Sijoituspalvelutalon viisi kotimaista osakesuosikkia ovat seuraavat:

Caverion

Positiivisten suositusten suhteellinen määrä sekä analyytikoiden arvioima hyvä osakepotentiaali toivat pisteitä Caverionille. Yhtiön etuna on myös olematon kehittyvien markkinoiden riski, hyvä tuotto/riski-suhde, osinkojen laatu sekä kuluttajakysyntävetoisuus, FIM toteaa.

Kesko

Kauppaketju pääsi kärkisijoille johtuen suhdannekellon asennosta (suosii defensiivisiä toimialoja), kehittyvien markkinoiden pienestä osuudesta sekä kuluttajavetoisesta loppukysynnästä.

Metsä Board

Metsä Board sai pisteitä ulkomaalaisomistuksen lisääntymisestä. Metsäyhtiön EV/Ebit-arvostuskerroin on alhainen. Myös analyytikoiden suositusten muutos sekä osin myös osakkeen hyvä potentiaali analyytikoiden tavoitehintoihin nähden toivat pisteitä. Metsäyhtiöllä on myös alhainen kehittyvien markkinoiden osuus sekä kuluttajavetoinen loppukysyntä.

Neste

FIM:n mukaan pisteitä tuli ulkomaalaisten omistusten muutoksesta sekä myös 180 päivän liukuvasta keskiarvosta. Arvostuksessa sekä absoluuttinen (EV/EBIT suhteessa muihin) että suhteellinen (nykyinen osakkeen ja markkinoiden välinen EV/EBIT-arvostuskertoimien välinen suhde historiallisesti keskimääräiseen EV/EBIT-suhteeseen) EV/EBIT antoivat molemmat pisteitä. Tulosyllätyksessä erinomainen 4Q15-tulos sekä 2016:n yllätyspotentiaali toivat hyvin pisteitä. Myös Nesteellä kehittyvien markkinoiden osuudesta sekä kuluttajavetoisesta lopputuotekysynnästä tuli pisteitä.

Uponor

Uponor sai FIM:ltä pisteitä ulkomaalaisomistuksen muutoksesta ja osin myös 30 päivän liukuvasta keskiarvosta. Arvostuksessa yhtiö sai pisteitä molemmista EV/EBITmittareista. Myös analyytikoiden suositusten muutos toi pisteitä. Kehittyvien markkinoiden pieni merkitys, hyvä osinkojen laatu sekä kuluttajavetoinen lopputuotekysyntä toivat pisteitä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös