Markkinakommentit

BlackRock: Edessä matalien tuottojen aika

BlackRockin mukaan tähän mennessä vuosi on ollut haastava globaaleille kasvuodotuksille.

”Luottospreadien ja osakemarkkinoiden liikkeet näyttivät heijastaneen taantumapelkoja, ja sijoittajat ovat ottaneet matalat raaka-ainehinnat ja matalan inflaation huomioon erityisesti Euroopassa”, BlacRock toteaa.

BlackRock ei usko välittömään taantuman uhkaan, joten osa sijoittajien liikkeistä vaikuttaa ylilyönneiltä.

Korkeiden tuottojen aika on kuitenkin ohi.

”Matalampien korkojen aikaansaama entistä kovempi tuottojen metsästys sekä osakkeiden arvon nousu viime vuosina viittaavat siihen, että olemme matkalla kohti matalien tuottojen maailmaa. ”

Keskuspankkien linjausten erkaantuminen hidastumassa

Tämän vuoden aikana Euroopan, Japanin ja Kiinan keskuspankit ovat leikanneet korkojaan ja Yhdysvaltain keskuspankki on pitänyt korkonsa ennallaan odottaessaan kotimarkkinansa kasvun elpymistä alkuvuoden hidastumisen jälkeen.

BlackRockin mukaan rahapolitiikkojen välisen kuilun – joka on ollut päätekijä Yhdysvaltain dollarin vahvistumisessa – kasvu näyttää olevan hidastumassa, ja se on pitkälti jo hinnoiteltu markkinoilla.

”Euroalue ja Japani ovat saapumassa elvytyspolitiikan äärirajoille, ja Yhdysvaltain keskuspankki on ilmaissut hidastavansa korkojen nostoa. Tämä lupaa hyvää rahoitusmarkkinoille.”

Edessä volatiliteettia

BlackRock haluaa laittaa viime aikojen markkinamyllerryksen oikeaan perspektiivin: viime aikojen markkinamyllerrys johti volatiliteetin kasvuun, mutta se ei ole ollut lähelläkään viime vuoden elokuussa nähtyjä volatiliteettipiikkejä.

”Uskomme kuitenkin volatiliteetin pysyvän keskimääräistä korkeammalla tasolla keskipitkällä aikavälillä ja volatiliteettipiikkien määrän kasvavan. Lisäksi sijoittajat ovat tehneet samanlaisia ja toistensa kanssa korreloivia kauppoja, mikä lisää nopeiden muutosten riskiä.”

BlackRockin mukaan sijoittajien pitäisi suojata salkkujaan näiltä riskeiltä. Hajauttaminen, volatiliteetin minimoimiseen tähtäävät strategiat ja entistä taktisempi ote sijoittamiseen ovat tärkeitä vuonna 2016.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös