Talouden trendit

Maksuhäiriöt uuteen ennätykseen – eniten ongelmia 25-44-vuotiailla miehillä

Maksuhäiriöisten kokonaismäärä on noussut korkeammaksi kuin koskaan aiemmin.

Asiakastieto Oy:n mukaan maksuhäiriöisiä henkilöitä on tällä hetkellä 371 800 eli 2 900 (+0,8 %) enemmän kuin vuosi sitten. Kokonaismäärä on jälleen suurempi kuin koskaan ennen. Alkuvuonna 2016 Suomen Asiakastieto Oy on rekisteröinyt 511 000 maksuhäiriömerkintää yhteensä 148 600 henkilölle (+1,7 %).

”Uusien maksuhäiriöiden kohdistuminen ennätyksellisen suurelle ja edelleen kasvavalle joukolle henkilöitä osoittaa valitettavasti sen, että maksuhäiriöisten henkilöiden määrä kasvaa myös tänä vuonna”, liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Suomen Asiakastieto Oy:stä ennustaa.

Maaliskuun lopussa 8,4 prosentilla suomalaisista aikuisista oli voimassa olevia maksuhäiriömerkintöjä Asiakastiedon rekisterissä.

”Ongelmaryhmä luottotietorekisterissä ovat 25-44-vuotiaat miehet, joilla maksuhäiriöriski on yli 15 prosenttia eli keskiarvoon verrattuna lähes kaksinkertainen. Naisilla riski on kaikissa ikäluokissa selvästi pienempi. Heistä vain 25-34-vuotiaissa maksuhäiriöisten osuus ylittää 10 prosenttia ikäluokasta”, Muhonen vertailee.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös