KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

SalkunRakentaja sijoittaa Lainaajan vertaislainoihin – sijoituksen kehitys raportoidaan lukijoille

SalkunRakentaja ja vertaislainapalvelu Lainaaja.fi aloittavat yhteistyön, jossa todellisten sijoitussalkkujen avulla esitellään vertaislainojen tuottojen syntyminen.

Vertaislainojen korkotaso on kiinnostanut sijoittajia merkittävästi kuluneen vuoden aikana ja siitä on uutisoitu myös SalkunRakentajassa. Yhteistyössä Lainaajan kanssa on tarkoituksena perehtyä vertaislainoihin vielä tarkemmin käytännössä.

Yhteistyön myötä SalkunRakentaja on avannut Lainaajaan sijoitussalkun, jonka sijoituksia tullaan esittelemään seuraavan vuoden ajan sivustolla. Seuraamalla sijoitussalkun kehitystä lukija saa paremman käsityksen korkojen kertymisestä ja luottotappioriskistä, joiden pohjalta muodostuu vertaislainasijoituksen lopullinen tuotto. Näin lukijoilla on mahdollisuus arvioida yhä paremmin vertaislainoja sijoitusmuotona.

Käytännössä yhteistyö toteutetaan siten, että SalkunRakentaja sijoittaa Lainaajan palvelun kautta vertaislainoihin nimimerkillä SalkunRakentaja. SalkunRakentajan lainatarjoukset ovat nähtävissä Lainaajan avoimissa hakemuksissa ja lainojen takaisinmaksua tullaan esittelemään SalkunRakentajan sivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

“Me SalkunRakentajalla olemme kiinnostuneita uusista sijoitusmuodoista ja innostuneita yhteistyöstä. Oman sijoitussalkun kautta pääsemme itse kokeilemaan vertaislainasijoitusta ja jakamaan kokemuksemme lukijoillemme”, kommentoi SalkunRakentajan päätoimittaja Jorma Erkkilä.

SalkunRakentajan sijoitusstrategia

SalkunRakentaja käyttää sijoituksissaan Lainaajan automaattista sijoitusta. Automaattisessa sijoituksessa sijoittaja määrittelee ehdot, millaisiin lainoihin haluaa sijoittaa, ja automaatti valvoo markkinaa ja tekee sijoituksen automaattisesti sijoittajan puolesta ehtojen täyttyessä. SalkunRakentaja pyrkii sijoituksissaan keskittymään parhaimpiin uusiin lainoihin sekä lisälainoihin, joissa lainanhakijoilla on jo positiivinen maksuhistoria Lainaajassa. Käytännössä tämä tarkoittaa sijoituksia kolmen, neljän ja viiden tähden lainaluokkiin Lainaajan palvelussa.

Tämän lisäksi kaikissa sijoituksissa pyritään pitämään korko korkeana. Tavoiteltu nimelliskorko on mahdollisimman korkea eli Lainaajassa 24 prosenttia ja hajautuksen aikaansaamiseksi yksittäisen lainaan sijoitettu summa on 50 euroa.

Allokaatiota luokkien välillä ei ole tehty, vaan automaatti sijoittaa aina, kun parhaiden luokkien lainoja on saatavilla korkeimmalla korolla. Saadut korkotuotot uudelleensijoitetaan jatkuvasti, jotta kasvua tulee myös korkoa korolle -periaatteella. Sijoittaminen aloitetaan 2500 euron pääomalla ja pääomaa tullaan kasvattamaan rahasiirroilla Lainaajaan tulevien kuukausien aikana.

SalkunRakentaja kilpailee Lainaajan salkkua vastaan

Vertailun vuoksi Lainaaja on perustanut samaan aikaan 2500 euroa pääomalla sijoituksen nimimerkillä mallisalkku. Myös Lainaajan mallisalkun tekemät tarjoukset näkyvät lainahakemuksissa ja sen pääomaa kasvatetaan samassa tahdissa SalkunRakentajan salkun kanssa.

Mallisalkku noudattaa Lainaajan valmista Korkea tuotto -sijoitusprofiilia, jonka asetukset kuka tahansa sijoittaja voi valita tehdessään sijoitusta. Mallisalkun käytössä oleva Korkea tuotto -sijoitusprofiili sijoittaa kaikkiin lainaluokkiin pyrkien korkeaan tuottoon. Myös mallisalkussa kaikki korkotuotot uudelleensijoitetaan.

Salkkujen kehitystä raportoidaan kuukausittain

SalkunRakentaja ja mallisalkku -portfolioiden kehittymistä raportoidaan kuukausittain SalkunRakentajan sosiaalisessa mediassa ja kvartaaleittain julkaistavassa laajemmassa tilannekatsauksessa SalkunRakentajassa.

Lainaajan toimitusjohtaja Tuomas Talolalla on positiiviset odotukset yhteistyötä kohtaan: “Salkun kehityksen jatkuvan raportoinnin tavoitteena on näyttää lukijoille esimerkin kautta, miten sijoituksen tuotto muodostuu. Näin SalkunRakentajan lukija voi yhä paremmin arvioida, sopisiko vertaislaina sijoituksena juuri hänelle.”

Kommentoi
Ylös
>