Yritysuutiset

UPM Kymmene löi pöytään kovat luvut

upm-osakekurssi-102016
Metsäyhtiö UMP Kymmenen kolmannen kvartaalin tuloksesta ei paljon moitittavaa löydy.

Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos ylitti analyytikoiden odotukset selvästi. Toteuma oli kolmannella vuosineljänneksellä 0,44 euroa osakkeelta kun analyytikoiden konsensusennuste oli 0,35 euroa. Korkeinkin ennuste oli vain 0,41 euroa.

Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 31 prosenttia 313 miljoonaan euroon ja liiketoiminnan rahavirta oli ennätyksellisen vahva, 506 miljoonaa euroa. Vertailukaudella rahavirta oli 363 miljoonaa euroa.

Syiksi kovaan tuloskuntoon UPM ilmoitti kasvuhankkeet, jotka vaikuttivat tulokseen merkittävästi ja lisäsivät toimitusmääriä UPM Biorefining-, UPM Raflatac- ja UPM Specialty Papers -liiketoiminta-alueilla. UPM Paper ENAn tulos oli kausiluonteisesti vahva korkean toiminnallisen tehokkuuden ja poikkeuksellisen alhaisten kiinteiden kustannusten ansiosta.

Lisäksi toimenpiteet kustannustehokkuuden parantamiseksi jatkuivat suunnitellusti.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen kommentoi Q3:n tulosta seuraavasti:

”UPM:n tulos kolmannella neljänneksellä oli erinomainen ja osoitti liiketoimintamallimme vahvuuden. Kasvuhankkeemme ja toimenpiteemme kustannustehokkuuden parantamiseksi tuottivat edelleen tulosta. UPM Paper ENA onnistui erityisen hyvin tällä kausiluonteisesti vahvalla neljänneksellä. Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 31 prosenttia ja liiketoiminnan rahavirta nousi ennätyksellisen vahvaan 506 miljoonaan euroon. Lisäksi nettovelkamme oli 986 miljoonaa euroa alempi kuin vuotta aiemmin.”

Jatkossa UPM odottaa graafisten papereiden kysynnän rakenteellisen laskun jatkuvan Euroopassa saman suuntaisena kuin viime vuosina.

Metsäyhtiö pitää näkymät vuodelle 2016 säilyvät ennallaan.

”Kannattavuuden odotetaan paranevan sekä koko vuoden 2016 osalta että vuoden 2016 jälkipuoliskolla verrattuna viime vuoteen. Vuoden 2016 viimeisen neljänneksen tuloksen odotetaan olevan kolmatta vuosineljännestä alempi kausiluonteisten tekijöiden sekä UPM Biorefining- ja UPM Paper ENA -liiketoiminta-alueiden selkeästi mittavampien kunnossapitotöiden johdosta”, UPM toteaa.

UPM:n kasvuhankkeet vaikuttavat myönteisesti yhtiön tulokseen vuonna 2016 vuoteen 2015 verrattuna. UPM jatkaa toimenpiteitään muuttuvien ja kiinteiden kustannusten vähentämiseksi vuonna 2016.

Sijoittajat palkitsivat UPM:n vahvan tuloskunnon ruhtinaallisella osakkeen kurssinousulla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös