Sijoitusuutiset

Netflix lainaa miljardin

Netflix lainaa miljardin rahoittaakseen kansainvälistä kasvuaan.

Lainalle maksetaan 4,375 prosentin korko ja laina otetaan 10 vuodeksi. Lainalla on niin sanottu “Senior note”-etuisuus. Konkurssitilanteessa “Senior note”-lainat maksetaan ennen muita lainoja. Sen takia niille myös maksetaan alhaisempi korko. Esimerkiksi “junior note”-lainoille maksetaan korkeampaa korkoa, koska ne nauttivat pienempää konkurssisuojaa.

Netflix laajensi kertaheitolla 130 uuteen maahan tammikuussa. Käytännössä Netflix laajentui, Kiinaa lukuunottamatta, jokaiselle merkittävällä markkinalle.

Laajentuminen maksaa monestakin syystä. Ensinnäkin Netflixin strategiana on tuottaa paikallista sisältöä.

Netflix pyrkii “kuuntelemaan” asiakkaitaan ja on todennut, että asiakkaat haluaa paikallista sisältöä. Netflixin kilpailija Hulu teki epäonnistuneen laajentumisyrityksen Japaniin vuonna 2011. Hulun kävijämäärät eivät kasvaneet toivotulla tavalla ja Japanin toiminta myytiin pois. Netflix puolestaan onnistui Japanissa panostettuaan paikalliseen tuotantoon.

Ranskassa Netflix tuotti Gérard Depardieun tähdittämän Marseille-sarjan. Briteille on tehty kuningasperheen elämää kuvaava draama The Crown ja Italialaisille rikossarja Suburra. Netflix palkkasi huippusuositun meksikolaisohjaanan Gary Alazrakin tekemään sarjan Club De Cuervos. Itse tehtyä paikallista tuotantoa voi näyttää myös muissa maissa. Club de Cuervos onkin lyönyt läpi kaikissa Espanjaa puhuvissa maissa.

Toinen kuluja nostattava asia ovat kielikysymykset, tekstitykset ja dubbaukset. Infrastruktuuri ei myöskään ole kaikissa maissa aivan Amerikan tasolla. Internetyhteyksien nopeudet voivat olla hitaampia ja maksutapakäytännöt erilaisia. Netflix onkin kehittänyt pakkaustekniikkaa, joka mahdollistaa ohjelmien katselun alhaisemmillakin kaistanopeuksilla.

Netflixin osavuotiskatsauksen iloisimpia aiheita oli kansainväliseen kasvuun liittyvät lukemat, joita on käsitelty tarkemmin alla olevassa kirjoituksessa.

Netflixin kova tulos yllätti analyytikot positiivisesti

Kommentoi
Ylös
>