Indikaattorit

Euroalueen piristyy – ostopäällikköindeksi yllätti positiivisesti

Euroalueen yhdistetty ostopäällikköluku, joka sisältää niin teollisuuden kuin palveluidenkin lukemat, nousi yllättäen vuoden korkeimpaan arvoonsa lokakuussa.

Indeksiarvo kohosi syyskuun 52,6 pisteestä lokakuun 53,7 pisteeseen.

Handelsbankenin mukaan lukema osoittaa, että euroalueen talouskasvu olisi kiihtymässä vuoden viimeisellä neljänneksellä. “Osa tästä piristymisestä on korjausliikettä erityisesti teollisuuden puolella nähdyn parin heikomman kuukauden jälkeen. Vaikka lokakuun luvun osalta parempi hyppy tulikin palvelualojen puolelta, oli teollisuuden elpyminen 30 kuukauden huippuihin suurempi yllätys”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Osa tästä loikasta oli tosin seurausta väliaikaisista ilmiöistä esimerkiksi autosektorilla. “Emme odota tämän elpymisen jatkuvan, sillä euron kurssin ja öljyn hinnan antama tuki taloudelle vähenee. Maakohtaisessa vertailussa Saksan ostopäällikköluku yllätti nousullaan, kun taas Ranskan luku heikkeni yllättäen. Tämä kertoo, että edelliskuussa nähty Ranskan ”johtoasema” jäi lyhyeksi.”

Myös Suomessa saatiin tänään positiivisia makrolukuja, kun työttömyysaste oli laskenut 7,7 prosenttiin.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työttömiä oli vuoden 2016 syyskuussa 204 000, mikä oli 21 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 7,7 prosenttia, kun se edellisvuoden syyskuussa oli 8,4 prosenttia.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös