Markkinakommentit

Inderes: Tuloskaudella ei tilaa tekosyille

OMX Helsinki pörssi osakkeet osakemarkkinat osakeindeksi

Analyysitalo Inderes kehottaa kiinnittämään juuri alkaneella tuloskaudella huomiota yritysten toimintaympäristön kehitykseen.

Helsingin pörssin tuloskausi lähti kunnolla käyntiin eilen. Kotimaan osakemarkkinat ovat alkuvuodesta nousseet jonkin verran osinkojen irtoamisesta huolimatta, ja samalla arvostustasot ovat kiristyneet entisestään, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Osakkeiden korkea arvostustaso tarkoittaa sitä, että sijoittajien odotukset on viritetty korkealle, eikä pettymyksille ole tilaa.

”Nykyisien arvostustasojen hyväksyttävyys vaatii mielestämme taakseen selkeää tuloskasvua, mihin lähtökohtien pitäisi olla Q1:llä varsin hyvät jo pelkästään vuodentakaisen heikon vertailukauden takia”, analyysitalo toteaa.

Inderes tulee kiinnittämään tuloskaudella erityistä huomiota yhtiöiden toimintaympäristöjen kehitykseen.

”Alkuvuonna ns. pehmeät talousluvut kuten luottamusindikaattorit ovat olleet poikkeuksellisen vahvoja, mutta toistaiseksi reaalitalous on kuitenkin kehittynyt maltillisesti. Jos positiivinen vire ei nyt heijastu yhtiöiden kommentteihin toimintaympäristöstä, epäilykset talousoptimismin kestävyydestä voivat jälleen nousta.”

Inderes ennustaa seuraamilleen noin 90 pörssiyhtiölle liikevaihdon kasvua keskimäärin 3,0 prosenttia. Kasvua ajavat puolestaan Suomen talouden piristyminen, Euroopan talouskasvu ja Venäjän talouden käänne.

Liikevaihdon kasvaessa suotuisassa talousympäristössä, ennustaa Inderes kertaeristä oikaistun liikevoiton mediaanikasvun olevan 7,2 prosenttia.

”On myös hyvä huomioida, että vuoden 2016 alku oli heikko sekä taloudessa että pörsseissä. Silloin Kiinan talous heikentyi ja välilliset vaikutukset näkyivät laajalla, mikä heikensi selvästi vertailukauden suoritusta”, Inderes muistuttaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös