Kasvuosakkeet

Talenom väkevässä tuloskunnossa – Inderes: tulos ylitti odotukset

Talenom osavuosikatsaus tuloskunto osakkeet osakemarkkinat tilitoimisto

Tilitoimistopalveluja tarjoava Talenom nosti ohjeistustaan kuluvalle vuodelle.

Talenomin tänään aamulla julkaisema ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsaus oli odotetusti vahva. Q1-tulos ylitti analyysitalo Inderesin odotukset erityisesti kannattavuuden osalta ja yhtiö nosti ohjeistustaan vuodelle 2017. Kvartaalin käyttökate yli kaksinkertaistui viime vuoden ensimmäiseen kvartaaliin verrattuna.

Talenomin panostukset kirjanpidon tehostamiseen alkavat näkyä viivan alla.

”Taustalla on erityisesti yhtiön kirjanpidon tuotantolinjan vertailukautta selkeästi parempi tehokkuus. Yhtiön mukaan panostukset automaatioon sekä ohjelmistorobotiikkaan paransivat kirjanpidon tehokkuutta edelleen”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Myös lähiajan näkymät näyttävät valoisilta.

Talenom arvioi nyt liikevaihdon kasvavan 11,5 – 13,5 prosenttia, ja käyttökateprosentin se arvioi olevan 22 – 24 prosenttia. Viime vuonna kasvu oli 12 prosenttia ja käyttökateprosentti oli 18,5 prosenttia.

Yhtiö ohjeisti aiemmin tilinpäätöksen yhteydessä liikevaihdon kasvun jatkuvan vuonna 2017 samalla tasolla kuin vuonna 2016 ja käyttökateprosentin liikevaihdosta parantuvan hieman edelliseen vuoteen verrattuna. Nyt siis yhtiö antoi käyttökatteesta aiempaa tarkemman ennusteen.

”Tulosennakossamme pidimme ohjeistuksen nostoa mahdollisena, joten suuri yllätys tämä ei ollut. Nyt markkinoiden vetoapu jäi kuitenkin ilmeisesti puuttumaan, joten taustalla on enemmänkin yhtiön omat toimenpiteet. Lisäksi Talenomin tavoitteena on jatkaa selvästi tilitoimistoalaa nopeampaa kasvua ja yhtiö toisti tavoittelevansa siirtymistä pörssin päälistalle vuoden 2017 aikana. Strategisesti tärkeiden uusien yrittäjien tukipalveluiden suhteen emme saaneet merkittävästi uutta tietoa”, Inderes kommentoi näkymiä.

Inderesin suositus Talenomin osakkeelle on Osta ja tavoitehinta osakkeelle on 10,5 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös