Osakesäästäjien aamupala

Metsolla tulossa mielenkiintoinen loppuvuosi, uusi strategia keskiössä

Sijoittajat odottavat vesi kielellä Metson kolmannen vuoden tulosraporttia, jonka yhdeydessä yhtiön odotetaan kertovan uudesta strategiastaan.

Morgan Stanleyn analyytikko Peter Murdoch on nostanut Metson suosituksen tasolta alipainota tasolle neutraali sekä tavoitehinnan 28 eurosta 31 euroon. Murdoch odottaa Metson uuden toimitusjohtaja Nico Delvauxin esittelevän yhtiön uuden strategian ja taloudelliset tavoitteet kolmannen kvartaalin tulosraportin yhteydessä. Murdochin mukaan Metsolla on verrokkejaan paremmat tulosnäkymät.

Metson uusi toimitusjohtaja Nico Delvaux oli aiemmin Atlas Copcon palveluksessa, joten Metson uudessa strategiassa tulee todennäköisesti olemaan samoja piirteistä kuin Atlas Copcon strategiassa. Atlas Copcon strategia keskittyy orgaaniseen kasvuun kannattavilla liiketoiminnan alueilla sekä tarkasti kohdistettuihin yritysostoihin.

Metson uusi strategia ja raaka-ainemarkkinan kehitys avainasemassa loppuvuonna

Analyytikoiden kuluvan vuoden tulosennusteilla (konsensusennuste) Metson vertailukelpoinen P/E-luku on kurssinousun myötä tasolla 24,8, mikä on noin 16 % verrokkeja (Atlas Copco, FLSmidth & Co.,Sandvik ja Terex Corporation) korkeampi. Kurssinousun jatkuminen vaatii näin ollen yhtiöltä odotuksiin nähden vahvaa loppuvuotta (metalli- ja kaivosmarkkinoiden positiivisen käänteen jatkumista) ja mahdollisen uuden strategian ja taloudellisten tavoitteiden tuomaa myötätuulta. Yleisesti ottaen raaka-aineiden hintakehityksen osalta Kiinan makrodatan suunta jatkaa edelleen keskeisenä ajurina.

Metson kuluvan vuoden toisen kvartaalin tulos oli vertailukautta heikompi erityisesti vuoden 2016 vaisun tilauskertymän vuoksi. Metso itse ohjaa kuluvan vuoden liiketoimintaympäristön paranevan viime vuoteen verrattuna, mikä onkin jo näkynyt tilauksien kasvuna sekä myös liikevaihdon selvänä vahvistumisena tulevina kvartaaleina.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

https://www.osakeliitto.fi/jasenyys/liity-jaseneksi/

Kommentoi
Ylös
>