Kasvuosakkeet

Analyytikko: Kurssinousu söi Amer Sportsin tuottopotentiaalin

Amer Sports osakekurssi osakkeet pörssi

Analyysitalo Inderes laski Amer Sportsin suosituksen vähennä-tasolle alkuvuonna nähdyn voimakkaan kurssinousun jälkeen.

Urheiluvälinevalmistajan osakekurssi on noussut vuoden alusta jo noin 20 prosenttia. Markkinat ovat palkinneet yhtiön liikevaihdon kasvun.

Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet Amer Sportsille ja koko urheilukaupan alalle vaikeita, toteaa analyytikko Petri Kajaani Inderesin aamukatsauksessa. Vuonna 2016 alkaneet urheilukauppaketjujen konkurssit Yhdysvalloissa ja sen myötä kiristynyt alennusvetoinen hintakilpailu ovat pitäneet markkinan haastavana. Myös ostamisen siirtyminen digitaalisiin kanaviin on vaatinut alan yhtiöiltä nopeita uudistuksia.

Amer Sports on tehnyt viimeisen parin vuoden aikana kiristyvässä hintakilpailussa suuria panostuksia varastojen hallintaan, automatisointiin, logistiikkaan ja digitaalisten kanavien kehittämiseen, mikä on painanut kannattavuutta.

Isoin muutosvaihe alkaa olla Inderesin arvioin mukaan takanapäin ja Amer tekee tänä vuonna kaikkien aikojen korkeimman liikevaihdon, Kajaani uskoo. Hänen mukaansa osake on siis aivan oikeutetusti noussut lähelle kaikkien aikojen korkeinta tasoa, mutta nykyinen kurssitaso huomioi jo täysimääräisesti lähivuosille maalatun merkittävän tulosparannuksen, eikä jätä tilaa uusille haasteille tai pettymyksille.

Amerin P/E-luvut vuosille 2018 ja 2019 ovat Inderesin tulosennusteilla 20x ja 17x. Vastaavien vuosien EV/EBITDA-kertoimet ovat 12x ja 11x.

Kajaanin mukaan Amerin arvostuskertoimet ovat nousseet alkuvuonna verrokkiyhtiöiden mukana sektorin parantuneiden näkymien vuoksi. Arvostuskertoimien nousu on syönyt yhtiön lähiaikojen tuottopotentiaalin.

”Varsinkin Yhdysvalloissa listattujen verrokkien osakkeet (esim. Nike ja Under Armour) ovat kehittyneet tänä vuonna vahvasti, kun pitkään vaikealta näyttänyt urheilukaupan tilanne on Pohjois-Amerikassa alkanut vihdoin osoittaa piristymisen merkkejä. Vaikka Amerin osake on edelleen arvostettu tulospohjaisesti noin 15-25 %:n alennuksella kansainväliseen verrokkiryhmään nähden, ovat osakkeen arvostuskertoimet jo tällä hetkellä sen verran korkealla tasolla, että seuraavan 12 kuukauden tuottopotentiaali jää mielestämme turhan ohueksi.”

Noin 50 prosentin osingonjakosuhteella Amerin lähivuosien 2018 ja 2019 osinkotuotot ovat Inderesin ennusteilla 2,7 prosenttia ja 2,9 prosenttia, jotka ovat noin kaksinkertaiset verrokkiryhmään nähden.

Inderes laski Amer Sportsin suosituksen tasolta lisää tasolle vähennä. Osakkeen tavoitehinta on 26 euroa, mikä on hieman alle nykyisen kurssinoteerauksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös