Markkinakommentit

Keskuspankin pääjohtaja välitti kylmäävän viestin markkinoille

Jeremy Powell Fed pääjohtaja keskuspankk

USA:n keskuspankin pääjohtaja Jeromy Powell piti tänään odotetun puheensa.

Puheessaan Jeromy Powell kertoi, että mitä kauemmin koronakriisin tuomat terveysriskit uhkaavat, sitä todennäköisemmin yrityksiä menee nurin ja sitä enemmän kotitalouksien ansiot laskevat. Hän viittasi myös vastikään tehtyyn Fedin kyselyyn, jonka mukaan arviolta 40 prosentissa alle 40 000 dollarin vuositulojen kotitalouksissa on ainakin yksi henkilö menettänyt työpaikkansa.

Fedin pääjohtajan mukaan kestää jonkin aikaa, ennen kuin talouden elpyminen saa riittävästi voimaa.

Toisaalta likviditeettiongelmat voivat muuttua maksukykyongelmiksi. Lisäksi lisäelvytys voi käydä kalliiksi. Silti se Powellin mukaan kannattaa, mikäli sen avulla voidaan estää pitkäaikaisia vahinkoja ja vahvistaa talouden elpymistä.

Koronakriisin aiheuttamaa taantumaa Powell kuvaili pahimmaksi sitten toisen maailmansodan. Synkimmässä skenaariossa USA:n talous jämähtää pitkäksi aikaa matalan tuottavuuskasvun tilaan ja paikallaan pysyviin kotitalouksien tuloihin.

Markkinoilla odotettiin vihjausta negatiivisista ohjauskoroista. Sitä ei kuitenkaan tullut, vaan Powell torjui ajatukset negatiivisesta ohjauskorosta.

”Emme ole harkitsemassa negatiivisia korkoja”, Powell sanoi.

Tiistaina sijoittajia pelotteli Yhdysvaltain johtava pandemia-asiantuntijan Anthony Fauci, joka varoitti liian aikaisesta USA:n talouden avaamisesta.

Osakekurssit ovat tänään olleet Yhdysvalloissa lievästi laskussa. Eilen S&P 500 laski Faucin kommenttien jälkeen yli kaksi prosenttia.

S&P 500 -osakeindeksin kehitys.

Osakemarkkinat ovat elpyneet maaliskuun 20. päivän pohjilta rajusti viime viikkoina. Nyt kurssien elpyminen näyttää pysähtyneen. Huhtikuun loppupuolelta lähtien indeksin arvo on heilunut 2850 pisteen molemmin puolin.

Kurssien elpymistä on tukenut se, että enemmistö S&P 500 -indeksin yhtiöistä on raportoinut tammi-maaliskuussa analyytikoiden konsensusodotuksia paremman tulosraportin. Lisäksi markkinoilla odotetaan, että koronakriisin aiheuttama shokki jää lyhytaikaiseksi. Yhdysvalloissa koronarajoitteet ovat vähitellen purkautumassa ja markkinoilla odotetaan talouden palaavan vähitellen normaaliksi.

Yksi tärkeä syy sijoittajien optimismiin on keskuspankki Fedin ja USA:n liittovaltion valtaisat elvytyspaketit, jotka tuovat markkinoilla suunnattomasti likviditeettiä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös