Kasvuosakkeet

Analyytikko: Teslan osakkeen oikea arvo lähempänä 60 euroa kuin 600 euroa

Kaikki analyytikot eivät usko Teslan tuottopotentiaaliin.

Teslan osakkeen nousu viimeisen vuoden aikana on ollut sanalla sanoen häikäisevää. Osake on kivunnut jo yli 720 prosenttia.

Kurssinousun taustalla on sähköautoyhtiön kova tulos- ja kassavirtakasvu. Huolimatta koronakriisin tuomasta epävarmuudesta, Tesla löi pöytään vakuuttavat vapaan kassavirran luvut. Yhtiön vapaa kassavirta nousi peräti 276 prosenttia viime vuoden kolmanteen vuosineljännekseen verrattuna.

Tesla hakee kasvua aggressiivisesti. Se suunnittelee uusia tehtaita Teksasin osavaltioon Yhdysvaltoihin ja Euroopassa Saksaan. Yhtiön investoinnit ovat nousseet kolmannella vuosineljänneksellä 84 prosenttia viime vuoden vastaavaan verrattuna.

Kovat kasvuodotukset ovat nostaneet Teslan tämän vuoden konsensuksen mukaisella 1,26 dollarin tulosennusteella lasketun P/E-kertoimen tasolle 496x. Se on hyvin korkea arvostustaso jopa kasvuyhtiölle.

Tesla osakekurssi osake sijoittaminen pörssi

Silti osa analyytikoista uskoo edelleen osakkeen tuottopotentiaaliin. Kahdeksan analyytikkoa antaa TipRanks-sivuston mukaan edelleen Teslan osakkeelle ostosuosituksen.

Joukossa on kuitenkin jo epäilijöitä. TipRanks sivuston mukaan seitsemän analyytikkoa antaa osakkeelle myyntisuosituksen.

GLJ Research -yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Gordon Johnson kertoo Yahoo Finance Live -haastattelussa maanantaina, että Teslan korkea arvostustaso ei tule kestämään, koska useat tekijät tulevat painamaan osaketta alaspäin.

Johnson kertoo lukuisia esimerkkejä osakkeista, joiden arvo on noussut nopeasti ja sitten laskenut rajusti.

”Niin tapahtuu markkinoilla, ja me uskomme, että Tesla on pääkandidaatti”, Johnson arvioi.

Johnsonin mielestä Teslalla on sähköautoissaan kysyntähaasteita viitaten siihen, että yhtiö on laskenut Saksan varastonsa hintoja. Kiinassa myynnin kasvu syntyi Teslan kahdeksan prosentin hinnanalennuksista lokakuun alussa.

Johnsonin mukaan Tesla menettää markkinaosuuksia Kiinassa kilpailijoilleen täyssähköautojen markkinoilla. Lisäksi Kiinan markkinoilta on raportoitu tietoja, joiden mukaan Teslan akut lataavat talvella vain 50 prosenttisesti.

Johnson epäilee, ettei Tesla tulee kohtaamaan haasteita Kiinan myynnissään, kun ihmiset havaitsevat toimintasäteen olevan vain puolet luvatusta.

Johnson toisti keskiviikkona Teslan osakkeen myyntisuosituksen 60 euron tavoitehinnalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös