Yritysuutiset

YIT antoi positiivisen tulosvaroituksen – nostaa koko vuoden näkymiään

YIT nostaa vuoden 2021 tulosohjeistustaan Lestijärven kaupan ja yhtiön uuden strategian mukaisten toimenpiteiden myötä.

Rakennuskonserni odottaa oikaistun liikevoiton nousevan koko vuonna 105–125 miljoonaan euroon. Aiemmin YIT oli odottanut koko vuoden 2021 oikaistun liikevoittonsa olevan korkeampi kuin vuonna 2020. Vuoden 2020 liikevoitto oli miljoonaa euroa.

YIT nostaa tulosohjeistustaan Lestijärven kaupan toteutumisen ja yhtiön uuden strategian mukaisten toimenpiteiden myötä.

Uusi tulosohjeistus sisältää 45 miljoonan euron positiivisen tulosvaikutuksen Lestijärven tuulipuiston myynnistä. Osana kyseistä kauppaa YIT myi projektin rakentamisoikeudet OX2:n ja kotimaisten energiayhtiöiden yhteenliittymän päästyä sopimukseen Suomen suurimman tuulipuiston toteuttamisesta Lestijärvelle. YIT tulouttaa myyntisopimuksen vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä.

Lisäksi uusi tulosohjeistus sisältää arvion 50 miljoonan euron kateheikennyksistä tietyissä vanhoissa projekteista sekä projekteissa, jotka eivät enää ole YIT:n uuden strategian ytimessä. YIT julkaisi uuden strategiansa eilen.

YIT:n hyvä kehitys kannattavuuden parantamisessa jatkui kolmannella vuosineljänneksellä, kun oikaistu liikevoitto oli 18 miljoonaa euroa, eli korkeampi kuin 16 miljoonaa euroa vuotta aiemmin. Oikaistu liikevoitto vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana oli 69 miljoonaa euroa, joka on yli kaksi kertaa enemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa.

”Hyvän tuloksen taustalla ovat vahva asumisen segmenttien tuloskehitys sekä määrätietoinen työmme Toimitilatsegmentin kannattavuuden vakauttamisessa. Asumisen markkinaosuutemme on vahva niissä valikoiduissa kaupungeissa, joissa operoimme Suomessa, Venäjällä, Puolassa, Tšekeissä ja Slovakiassa. Markkina on näillä alueilla ollut vahva koko vuoden, ja olemme YIT:llä tehneet erinomaista työtä hyödyntääksemme tämän vahvuuden tuloskehityksessämme”, kertoi tulosraportin yhteydessä YIT:n toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Kommentoi
Ylös
>