KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Näillä lainavinkeillä saat lainakustannuksesi aiempaa pienemmäksi

Suomalaiset eivät tunne kaikkia käytäntöjä lainamarkkinoilla, mistä syystä moni maksaa tietämättään turhasta.

Lähes kaikki suomalaiset ovat jossain vaiheessa elämäänsä tekemisissä lainan kanssa. Lainan avulla rahoitetaan yleensä asunto, kesämökki, auto, lomamatka tai opinnot.

Vaikka laina-asiat ovat lähes kaikille meistä ajankohtaisia jossain vaiheessa, siitä huolimatta suomalaiset tuntevat melko huonosti lainoihin liittyvät niksit ja toimenpiteet. Lainoja saattaa esimerkiksi kertyä enemmän kuin luullaan, niitä ei vertailla tai niitä otetaan tietämättä huonoista paikoista kalliilla ehdoilla.

Laina-asiat kannattaakin tuntea hyvin, sillä sen avulla on mahdollista pienentää omia lainamenoja ja sitä myötä rahaa jää käyttöön muihin asioihin. 

Mitä suomalaiset eivät tiedä lainoistaan?

Moni ei ole aivan täydellisesti perillä kaikista lainoihin liittyvistä asioista, vaan asioita ymmärretään joko väärin tai ne unohtuvat kokonaan.

Esimerkiksi henkilökohtaisen lainan määrä on monelle kysymysmerkki. Vain harvat laskevat auki sen, paljonko lainalyhennykset vievät kuukausittain rahaa. Lisäksi moni unohtaa helposti näistä laskuista luottokorttivelat tai erilaiset osamaksusopimukset, koska niitä ei mielletä välttämättä lainaksi suurista koroista huolimatta.

Vakuudettomien lainojen kohdalla unohtuu monesti se asia, että lainojen korot saattavat vaihdella hyvinkin suuresti eri rahoituslaitosten välillä. Samoilla tiedoilla haetun lainan korko voi olla toimijasta riippuen joko 8 tai 18 prosenttia, joten oikean pankin valitsemisessa säästää äkkiä hyvinkin suuria summia.

Lisäksi monilla suomalaisilla on vähän virheellinen mielikuva siitä, että tunnettujen kivijalkapankkien lainat olisivat aina automaattisesti markkinoiden halvimpia, mutta tämäkään ei pidä aina paikkansa. Lainojen kilpailutukseen kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan myös pienempiä rahoituslaitoksia, sillä ne saattavat pärjätä yllättävänkin hyvin kivijalkapankeille vakuudettomissa lainoissa.

Mitä vaihtoehtoja nykyisille lainoille?

Niin ikään huonosti tunnetaan myös mahdollisuudet jo olemassa olevan lainan vaihtamisesta toiseen pankkiin tai erilaisten lainojen yhdistäminen. Näiden heikko tunteminen on jossain määrin jopa sääli, sillä näiden järjestelyjen avulla kuluttajien olisi mahdollista pienentää omia lainakulujaan.

Lainan vaihtaminen edullisempaan pankkiin on nykyään hyvinkin yleistä, sillä kuten mainittua, rahoituslaitoksilla on paikoittain hyvinkin suuria eroja lainojen hinnoittelussa. Tästä syystä lainojen vaihtaminen toiseen pankkiin tuo isoja säästöjä ja se hoituu usein nopeasti, helposti sekä kuluitta.

Myös lainojen yhdistely voi olla tarpeen niissä tapauksissa, missä lainoja on yhtä aikaa useammassa eri paikassa. Koska jokaisella erillisellä lainalla on yleensä aina jonkinlaisia kuukausittain laskutettavia hoitokuluja, lainojen kulut nousevat ihan vain käsittelypalkkioista suureksi.

Tästä syystä lainojen yhdistäminen voi alentaa hyvinkin nopeasti lainakuluja, koska yhdet hoitokulut ovat luonnollisesti pienemmät kuin useat hoitokulut. Kun lainakulut pienenevät, jää asiakkaalla joko enemmän rahaa kuukausittain käteen tai vaihtoehtoisesti laina-aika lyhenee.

Lainan kulut ovat vain yksi osa lainojen yhdistelyn säästöstä. Isoin osuus säästöstä tulee siitä, että isompi laina on usein pienempää edullisempi koroiltaan, joten yhdistelylaina usein tiputtaa myös sen vuoksi maksettavaa lainan kuluja huomattavasti.

Axolaina vertailee lainat puolestasi

Lainojen vertailua sekä yhdistämistä voit tehdä Axolainan palvelussa. Axolaina on pohjoismainen palvelu, jonka kautta voit vertailla helposti niin suomalaisia kuin pohjoismaalaisia pankkeja sekä rahoituslaitoksia.

Palvelun perusideana on kilpailuttaa helposti joko uudet tai nykyiset lainat eri toimijoiden kesken, ja palvelu näyttää selkeästi sinulle edullisimman rahoituslaitoksen tarjouksen. Sivusto toimii siis periaatteessa samalla tavalla, kuin vaikkapa hotelleja tai lentoyhtiöitä kilpailuttava sivusto, eli se etsii hakijalleen edullisimman vaihtoehdon halutuilla kriteereillä.

Axolainan palvelu on hakijalle maksuton ja sen kautta saadut lainatarjoukset ovat voimassa jopa kuukauden ajan niiden saamisesta. Palvelun käyttö tai lainatarjoukset eivät myöskään sido sinua mihinkään.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös