Ovaro Kiinteistösijoituksen IR-sivut

Kiinteistösijoitusyhtiö Ovaro jatkaa irtautumista maakunnista ja keskittymistä kasvukeskuksiin

Ovaro on toteuttanut ison asuntokohteiden myynnin, josta vapautuvia varoja yhtiö kohdentaa kasvukeskuksiin.

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n toimitusjohtaja Marko Huttunen.

Ovaro Kiinteistösijoitus kertoi tällä viikolla, että se on myynyt toistasataa maakuntakaupungeissa sijaitsevaa asuntokohteita yksityissijoittajille. Samalla yhtiö vähentää omistuksiaan strategiaan kuulumattomilta sijainneilta.

Kohteet on rakennettu 1970-luvun alussa. Kauppahinta oli 3,14 miljoonaa euroa.

Ovaro Kiinteistösijoitus on suomalainen Helsingin pörssiin listattu kiinteistösijoitusyhtiö. Yhtiö sijoittaa vuokra-asuntoihin ja toimitiloihin Suomessa.

Kohteet myydään 11,7 prosenttia alle tasearvojen tukkukaupan luonteesta johtuen. Tästä johtuen myydyn asuntoportfolion vaikutus Ovaron tulokseen on noin -0,42 miljoonaa euroa. Tulosvaikutus kirjataan kokonaisuudessaan kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsaukseen.

”Kaupalla Ovaro jatkaa irtautumista strategiaan kuulumattomista kohteista ja sijainneista. Vapautuvat varat kohdennetaan kasvukeskuksiin painottuviin investointeihin ja kiinteistökehityshankkeisiin”, Ovaron toimitusjohtaja Marko Huttunen toteaa.

Perjantaina yhtiö kertoi, että se käynnistää uudiskerrostalohankkeen kehitystyön Keravan keskustassa.

Ovaro allekirjoitti kaavaehtoisen esisopimuksen tontin hankinnasta Keravan keskustan välittömässä läheisyydessä. Tontille on tavoitteena saada uutta asuntorakennusoikeutta noin 1 700 kerrosneliömetriä ja noin 30 asuntoa. Hankkeen koko on arviolta noin kahdeksan miljoona euroa.

Kiinteisösijoitusyhtiö toteuttaa tontin asemakaavoituksen yhteistyössä Keravan kaupungin kanssa. Kohteen rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuoden 2023 lopulla.

Tontti sijaitsee Keravan keskustan monipuolisten palveluiden vieressä. Liikenneyhteydet ovat optimaaliset, sillä juna-asemalle on matkaa noin 550 metriä ja junayhteys Helsingin keskustaan kestää puolisen tuntia.

Ovaron tavoitteena on toteuttaa hanke A-energialuokkaisena. Kohde tullaan suuntaamaan pääasiassa perheasumiseen.

Huttunen kertoo, että hankkeessa yhdistyy laadukas täydennysrakentaminen, energiatehokkuus ja erinomainen sijainti.

”Haluamme tuoda oman panoksemme Keravan kaupunkiympäristön ja asumisen kehittämiseen. Ovaro keskittyy hyvällä sijainnilla sijaitseviin hankkeisiin ensisijaisesti pääkaupunkiseudulle, Tampereen seudulle ja Jyväskylän seudulle”, toimitusjohtaja toteaa.

Kommentoi
Ylös
>