Indikaattorit

Ranskasta pelottavan rumia talouslukuja

Ranskan ennakoiva suhdanneindeksi PMI, eli ostopäällikköindeksi on edelleen laskussa. Tammikuun PMI indeksin pisteluku oli 42,3, mikä on alhaisin lukema sitten maaliskuun 2009, PMI-indeksiä julkaiseva Markit-yhtiö kertoi tuoreessa Ranskaa koskevassa raportissaan.

Erityisen jyrkästi laski Ranskan palvelusektorin odotukset, missä aktiviteetti laski nopeammin kuin kertaakaan neljään vuoteen. Helmikuussa yksityisen sektorin tilauskanta laski viimeksi yhtä paljon viime syyskuussa. Lisäksi Ranskan työllisyys on laskenut yhtäjaksoisesti nyt 12 kuukautta.

Markit-yhtiön vanhempi ekonomisti Jack Kennedy maalasi synkän kuvan Ranskan taloustilanteesta. ”PMI-tilastot osoittavat, että kuluvan vuoden ensimmäisestä vuosineljänneksestä on tulossa pahin sitten vuoden 2009 ensimmäisen vuosineljänneksen. Laaja-alainen heikkous tuotannossa ja palveluissa ei jätä tilaa optimismille”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös