Indikaattorit

Ranskasta pelottavan rumia talouslukuja

Ranskan ennakoiva suhdanneindeksi PMI, eli ostopäällikköindeksi on edelleen laskussa. Tammikuun PMI indeksin pisteluku oli 42,3, mikä on alhaisin lukema sitten maaliskuun 2009, PMI-indeksiä julkaiseva Markit-yhtiö kertoi tuoreessa Ranskaa koskevassa raportissaan.

Erityisen jyrkästi laski Ranskan palvelusektorin odotukset, missä aktiviteetti laski nopeammin kuin kertaakaan neljään vuoteen. Helmikuussa yksityisen sektorin tilauskanta laski viimeksi yhtä paljon viime syyskuussa. Lisäksi Ranskan työllisyys on laskenut yhtäjaksoisesti nyt 12 kuukautta.

Markit-yhtiön vanhempi ekonomisti Jack Kennedy maalasi synkän kuvan Ranskan taloustilanteesta. “PMI-tilastot osoittavat, että kuluvan vuoden ensimmäisestä vuosineljänneksestä on tulossa pahin sitten vuoden 2009 ensimmäisen vuosineljänneksen. Laaja-alainen heikkous tuotannossa ja palveluissa ei jätä tilaa optimismille”.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös