Osakeanalyysit

Handelsbanken laskee Nokian tavoitehintaa

Nokian 18.4. julkaisema osavuosikatsaus oli markkinoille pettymys. Lumia-puhelinten myynnin kasvusta huolimatta matkapuhelinmyynti jäi kokonaisuudessaan odotuksia alhaisemmaksi. Handelsbanken laskee Nokian tavoitehinnan 2,3 euroon.

Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan että matkapuhelinmyynnin lisäksi myös puhelinten keskihinta jäi alle pankin odotusten. Puhelinten keskihinnat tippuivat 10 prosenttia edelliskvartaaliin verrattuna.

Nokian tuloskommenteissa on yleisesti kiitelty Lumia-älypuhelinten myönteistä kehitystä. Handelsbanken näkee tämänkin toisin. ”Myös Lumian myynti oli odotetun vaisua yltäessään 5,6 miljoonaan kappaleeseen. Luku oli Pohjois-Amerikan markkinoilla vuoden takaista heikompi. Windows8- pohjaisia Lumia-malleja toimitettiin vain 3,8 miljoonaa. Nokian johto uskoo markkinointipanostuksen kasvattavan myyntiä Q2:lla. Meidän mielestämme toivo lepää edullisen 520-mallin varassa”, Handelsbanken toteaa.

Nokia Siemens Networksin kannattavuus tulee Handelsbankenin arvion mukaan pysymään korkeana. ”Nokia Siemens Networks on hyötynyt kustannusleikkauksista vuoden 2011 lopulta lähtien. Uskomme, että bruttomarginaali pysyy korkeana noin 30 prosentissa jonkin aikaa”, Pankki toteaa.

Handelsbankenin suositus Nokialle on edelleen vähennä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös