Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa TeliaSoneran suositusta ja tavoitehintaa

Handelsbanken nosti TeliaSoneran suosituksen tasolta ”vähennä” tasolle ”lisää”. Samalla pankki nosti teleyhtiön osakkeen tavoitehinnan 5,1 eurosta 5,8 euroon.

Handelsbanken perustelee suosituksen muutosta kahdella näkökohdalla.

Ensinnäkin TeliaSoneran kahden miljardin kruunun kustannussäästöt riittävät turvaamaan kassavirran, normaalit osingot ja mahdollisen lisäosingon. Toiseksi, TeliaSoneran markkinat ovat kilpailijoita (kuten France Telecom, Telefonica ja KPN) vähemmän alttiit euroalueen makrotalouden ongelmille.

Handelsbanken laskee osakkeenomistajan tuottojen yltävän tuolloin 9,3 prosenttiin, josta 6,3 prosenttiyksikköä tulee osingoista ja loput osakkeen arvonnoususta. Pankin mukaan teleyhtiö tarjoaa kohtuullisen korkean tuoton huolimatta kilpailijoita korkeammasta arvostustasosta.

TeliaSoneran suositukset ovat parantuneet jonkin verran viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tällä hetkellä yhtiö saa kaksi ”lisää”-suositusta, kuten kolme kuukauttakin sitten, mutta yhdeltäkään analyytikolta ei tule enää ”vähennä”-suositusta. Kolme kuukautta sitten yksi analyytikko suositti vähentämään yhtiön osakkeita.

Kuluvan vuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessa TeliaSonera kertoi saavuttaneensa säästötoimilla 1,0 prosentin kustannussäästöt. Kuitenkin Käyttökate ennen kertaluonteisia eriä laski 0,5 prosenttia paikallisissa valuutoissa ja ilman yritysostoja laskettuna.

Liikevaihtoonkin kohdistuu paineita kovan kilpailutilanteen ja asiakaskäyttäytymisen muutosten vuoksi.

Markkinoilla uuden toimitusjohtajan nimitys otettiin positiivisesti vastaan. TeliaSoneran uudeksi konserni- ja toimitusjohtajakseen valittiin ruotsalainen Johan Dennelind. Dennelind on viimeksi toiminut Vodacom-yhtiön kansainvälisten toimintojen toimitusjohtajana Etelä-Afrikassa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös