Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa TeliaSoneran suositusta ja tavoitehintaa

Handelsbanken nosti TeliaSoneran suosituksen tasolta ”vähennä” tasolle ”lisää”. Samalla pankki nosti teleyhtiön osakkeen tavoitehinnan 5,1 eurosta 5,8 euroon.

Handelsbanken perustelee suosituksen muutosta kahdella näkökohdalla.

Ensinnäkin TeliaSoneran kahden miljardin kruunun kustannussäästöt riittävät turvaamaan kassavirran, normaalit osingot ja mahdollisen lisäosingon. Toiseksi, TeliaSoneran markkinat ovat kilpailijoita (kuten France Telecom, Telefonica ja KPN) vähemmän alttiit euroalueen makrotalouden ongelmille.

Handelsbanken laskee osakkeenomistajan tuottojen yltävän tuolloin 9,3 prosenttiin, josta 6,3 prosenttiyksikköä tulee osingoista ja loput osakkeen arvonnoususta. Pankin mukaan teleyhtiö tarjoaa kohtuullisen korkean tuoton huolimatta kilpailijoita korkeammasta arvostustasosta.

TeliaSoneran suositukset ovat parantuneet jonkin verran viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tällä hetkellä yhtiö saa kaksi ”lisää”-suositusta, kuten kolme kuukauttakin sitten, mutta yhdeltäkään analyytikolta ei tule enää ”vähennä”-suositusta. Kolme kuukautta sitten yksi analyytikko suositti vähentämään yhtiön osakkeita.

Kuluvan vuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessa TeliaSonera kertoi saavuttaneensa säästötoimilla 1,0 prosentin kustannussäästöt. Kuitenkin Käyttökate ennen kertaluonteisia eriä laski 0,5 prosenttia paikallisissa valuutoissa ja ilman yritysostoja laskettuna.

Liikevaihtoonkin kohdistuu paineita kovan kilpailutilanteen ja asiakaskäyttäytymisen muutosten vuoksi.

Markkinoilla uuden toimitusjohtajan nimitys otettiin positiivisesti vastaan. TeliaSoneran uudeksi konserni- ja toimitusjohtajakseen valittiin ruotsalainen Johan Dennelind. Dennelind on viimeksi toiminut Vodacom-yhtiön kansainvälisten toimintojen toimitusjohtajana Etelä-Afrikassa.

Kommentoi
Ylös
>