Sijoitusideat

Analyytikkosuositukset nousussa – onko Tieto jo ostopaperi?

osakkeen ostosuositusTietotekniikkayhtiö Tiedon osakekurssi on ollut selvässä laskussa maaliskuusta lähtien. Vaikka yhtiön myynti yhä laskee, on osake saanut lyhyessä ajassa analyytikoilta uusia ostosuosituksia.

Tietotekniikkapalveluyritys Tieto kärsi toisella vuosineljänneksellä edelleen myynnin laskusta. Tietoliikennesektorin heikko kehitys johti liikevaihdon 3 prosentin laskuun viime vuoden toiseen neljännekseen verrattuna. Murheenkryyni on yhtiön Konsultointi ja integrointipalvelut, jossa myynti laski 14 prosenttia.

Toimialan ongelmat ovat näkyneet Tiedon osakekurssissa. Viimeisen puolen vuoden aikana osakkeen arvosta on kadonnut yli 12,5 prosenttia.

Toisaalta yhtiö on saanut kustannussäästöillään nostettua tuloskuntoaan. Liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä nousi 9 prosenttia toisella vuosineljänneksellä. Lisäksi yhtiö säilytti ohjeistuksen ennallaan. Tieto arvioi kannattavuuden paranemisen jatkuvan ja koko vuoden liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä olevan parempi kuin edellisvuonna. Lisäksi yhtiö odottaa edelleen kasvua tietotekniikan palvelumarkkinoilta – tietoliikennesektoria lukuunottamatta.

Yhtiöllä on siis hyvä tuloskunto ja ennallaan säilyneet näkymät. Onko Tiedon osakekurssin lasku ylireagointia?

Analyysitalo Inderesin vastaus on kyllä. Inderes nimittäin kertoi Nordnetin aamukatsauksessaan nostavansa Tiedon suosituksen tasolle “Osta” ja lisää yhtiön ostolistaansa (muita listalla olevia yhtiöitä ovat Technopolis ja UPM).

Inderes perustelee Tiedon ostosuositusta kolmella seikalla.

1) Kurssin ylireagointi: “Kurssilasku on painanut osakkeen arvostuksen hyvin matalaksi, mikä tarjoaa mielestämme hyvän mahdollisuuden ostoihin yhtiön edetessä edelleen positiiviseen suuntaan strategiassaan”, Inderes toteaa.

2) Toiminnan tehostaminen: Tieto on aktiivisesti karsinut kannattamattomia toimintojaan, mikä on parantanut yhtiön kannattavuutta.

3) Houkutteleva arvostustaso: “Tiedon osaketta hinnoitellaan 10x tuntumassa olevalla oikaistulla P/E -kertoimella ja 5 pinnassa olevalla EV/EBITDA -kertoimella, mitkä ovat houkuttelevia tasoja myös verrokkeihin nähden”, Inderes arvioi.

Inderes kuitenkin varoittaa että Tiedon nykyiseen ohjeistukseen tulosnäkymistä tulee suhtautua varauksella. Siihen saattaa liittyä riski tulosvaroituksesta. Inderesin tavoitehinta Tiedolle on 18,5 euroa.

Inderes ei ole ainoa taho joka on nostanut Tiedon suositusta. Financial Timesin tietokannan mukaan Tieto saa “Osta”-suosituksen kolmelta analyytikolta. Vielä neljä viikkoa sitten “Osta”-suosituksia ei ollut lainkaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös