Yritysuutiset

Comptel käänsi tuloksen voitolliseksi

OstosuositusTeleoperaattoreita palveleva Comptel sai tuloksensa kannattavaksi toisella vuosineljänneksellä. Viime kuukausien kurssinoususta johtuen tulosparannus näkyy kuitenkin jo arvostustasossa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi hieman edellisvuodesta toisella vuosineljänneksellä. Kannattavuus parani ja liiketulos oli voitollinen.

Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli vajaat 21 miljoonaa ja kasvua tuli edellisvuoden toiseen vuosineljännekseen verrattuna 1,8 prosenttia. Liiketulos oli 1,3 miljoonaa euroa. Edellisvuonna liiketulos oli tappiolla 3,8 miljoonaa euroa ilman kertaluontoisia eriä.

Yhtiön myynnin kannalta on myönteistä että lisenssimyynnin ja ylläpitosopimusten liikevaihdon suhteellinen osuus koko myynnistä kasvoi viime vuoteen verrattuna.

Comptelin tavoitteena on yhdistää teleoperaattoreiden palveluiden automatisoinnin reaaliaikaiseen datan keräämiseen ja analysointiin. ”Markkina-alueena analytiikka on avautumassa ja saamamme markkinapalaute on erinomaista. Analytiikkakauppojen toteutumisen ennustetaan painottuvan vuoden jälkipuoliskolle”, Comptelin toimitusjohtaja Juhani Hintikka toteaa yhtiön pörssitiedotteessa.

Yhtiön tilauskanta kuitenkin laski lähes 20 prosenttia vajaaseen 42 miljoonaan euroon. Tästä huolimatta Comptel arvioi edelleen koko vuoden liikevaihdon kasvavan edellisvuodesta ja liikevoiton nousevan 5-10 prosenttiin liikevaihdosta. Comptelin myynti ja tuloksenteko painottuu vuoden jälkipuoliskolle.

Kannattavuuden parantumisen taustalla on yhtiön tehostamistoimet ja kasvun painopisteen muutos.

”Kokonaiskulut laskivat ja tehostimme toimintaamme. Jatkoimme myynnin panostuksien kohdentamista Etelä-Amerikkaan, Lähi-itään sekä uusille markkina-alueille Aasiassa. Haemme aktiivisesti kasvua näiltä alueilta kompensoimaan haasteellista Euroopan markkinatilannetta”, Hintikka toteaa.

Comptelin tulosparannus ei tullut markkinoille yllätyksenä. Yhtiön osakekurssi on noussut viimeisen puolen vuoden aikana lähes 30 prosenttia.

Vielä kuukausi sitten neljästä analyytikosta kolme antoi yhtiölle ”lisää”-suosituksen. Kovan kurssinousun jälkeen ovat suositukset heikentyneet ja konsensusennusteiden mukainen tavoitehinta jäänyt nykyisen markkina-arvon alapuolelle.

Konsensusennusteiden mukainen Comptelin osakekohtainen tulos vuodelle 2013 on 0,027 euroa osakkeelta, mikä nykykurssilla tarkoittaa, että P/E-kerroin on melko korkea, lähes 20.

Kommentoi
Ylös
>