Yritysuutiset

Googlen hurja mainoskampanja uhka Nokian Lumia-puhelinten myynnille

GoogleGoogle aikoo panostaa uuden Moto X –älypuhelimen markkinointikampanjaan peräti 500 miljoonaa dollaria. Nokialla ei ole mahdollisuuksia vastaaviin panostuksiin uuden lippulaivapuhelimensa Lumia 1020:n markkinoinnissa.

Google osti Motorolan matkapuhelinliiketoiminnot kesällä 2011. Googlen omistama matkapuhelinvalmistaja Motorola Mobility aikoo lokakuussa esitellä uuden Moto X -älypuhelimen.

Digitoday-lehden mukaan Google aikoo nyt panostaa uuden älypuhelimen markkinointiin hurjalla summalla. Yhtiö panostaa MotoX:n markkinointiin peräti 500 miljoonaa dollaria.

Google tarjoaa MotoX:ää kilpailijaksi ennen kaikkea Applen ja Samsungin puhelimille. Mutta yhtiön aggressiivisella markkinointipanostuksella saattaa olla vaikutusta myös Nokian ja Microsoftin uuden Lumia 1020:n myyntiin, arvioi Wall Street Journal.

Heikosta kassatilanteesta kärsivällä Nokialla ei ole mahdollisuuksia samanlaisiin valtaviin markkinointipanostuksiin kuin Googlella, arvioi analyysitalo Inderes Nordnetin aamukatsauksessa. Nokialla on kassassa noin neljä miljardia dollaria, josta ei ole varaa panostaa puolen miljardin markkinointikampanjaan.

PCMag-julkaisun mukaan Applen viime vuoden markkinointibudjetti oli 333 miljoonaa dollaria ja Samsungin 401 miljoonaa.

Googlen tavoitteena ei ole pelkästään Moto X:n menestyksen takaaminen, vaan se haluaa luoda markkinat myös tuleville Motorola Mobilityn tuotteille, arvioi Digitoday. Samalla Google vahvistaa omaa asemaansa Android-maailmassa, jossa se uhkaa jäädä Samsungin varjoon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös